Mazowszanka13 Posted May 8, 2014 Author Posted May 8, 2014 Dzisiaj zrobiliśmy spacer z Fioną wariatką po Psiej Łączce. Fiona bez smyczy lata jak szalona, ale ładnie wraca nawet niewołana. Nazywana jest Sprinterką Kabat, żaden pies jej nie dogoni. Pani narzeka, że Fiona: 1) Pije wodę z każdej kałuży 2) Kąpie się we wszystkim co zawiera w sobie H2O, nie zawsze czystym 3) Bez przerwy w czymś się tarza, ostatnio w zdeptanym ślimaku. Nie ominęła też gnojówki na polach. A ponieważ śpi z synem w łóżku zaliczyła już kilka kąpieli. No cóż, jak ktoś ma plebejskie pochodzenie to nic się na to nie poradzi. Podobnie jest z moją Luką. Bo Dyzio elegancik przeskakuje każdą kałużę, aby nie pomoczyć nóżek. A do wody nie wejdzie za żadne skarby. Na szczęście nie mam manii kąpania psów. Mam obiecane zdjęcia, ale same wiecie jak to jest z realizacją takich obietnic. Quote
inka33 Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 Elegantka musi się perfumować... :D Bzica jedna, no! :loveu: Quote
Nutusia Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 Ciekawe czy się kiedyś Fiona z Alutką spotka na tej Waszej słynnej łączce ;) Oj, stanęłyby w szranki sprinterskie! :) Quote
Mattilu Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='Nutusia']Ciekawe czy się kiedyś Fiona z Alutką spotka na tej Waszej słynnej łączce ;) Oj, stanęłyby w szranki sprinterskie! :)[/QUOTE] Ach! Zaklady mozna by robic. A i Hopcik moglby dolaczyc;) Quote
Mazowszanka13 Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 [quote name='Nutusia']Ciekawe czy się kiedyś Fiona z Alutką spotka na tej Waszej słynnej łączce ;) Oj, stanęłyby w szranki sprinterskie! :)[/QUOTE] [quote name='Mattilu']Ach! Zaklady mozna by robic. A i Hopcik moglby dolaczyc;)[/QUOTE] To byłoby ciekawe widowisko. Oczywiście obstawiam Fionę ;-) [quote name='Poprawna']Może Fionka ma w sobie coś z retrievera ? ;)[/QUOTE] A tak ! Te piękne, białawe retrivery ochoczo wskakują do tej wodopodobnej brei pod transformatorem. Quote
Mazowszanka13 Posted August 7, 2014 Author Posted August 7, 2014 (edited) Przeklejam z wątku Lisia: Wyszłam na psią łączkę tylko z Lisiem, bo Luka odmówiła wyjścia (chyba usłyszała jakiś samotny odległy grzmot). I kogo zobaczylismy ? Oczywiście " wariatkę" Fionę. Ucieszyła się na mój widok, Lisia też zaczepiała, ale on był jakiś spięty. Edited January 23, 2015 by Mazowszanka13 Quote
Mazowszanka13 Posted September 12, 2014 Author Posted September 12, 2014 Przyjechałam na kilka dni do Warszawy. Wieczorem wyszliśmy na spacer z psami bez psów (zostały na wsi). Od razu natknęliśmy się na Fionę i poszliśmy razem na Psią Łączkę :) Fiona wychodzi na spacer bez smyczy, słucha się i nawet jak odbiegnie dalej zaraz sama wraca. Ma mnóstwo psich przyjaciół, z każdym bawi się. Quote
Ziutka Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Też jestem ciekawa, czy jakiś fotasek będzie ;) Quote
Nutusia Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Hihiiii.... spacer bez psów i tak się zakończył na PSIEJ łączce ;) :) Quote
inka33 Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Fionie się utyło...?! Nie możet byc! :-o Quote
Mazowszanka13 Posted December 20, 2014 Author Posted December 20, 2014 Nie mogłam się powstrzymać. W łódzkim schronisku jest 8 miesięczna suczka, która wygląda jak Fionka w młodości. No cudo :loveu: Tylko ogonek inny, wyprostowany. I te nogi długaśne, do biegania i skakania przez płoty.http://www.dogomania.com/forum/topic/144037-apima%C5%82a-jak-pszcz%C3%B3%C5%82ka-szuka-domu/ Quote
inka33 Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Rzeczywiście, na niektórych zdjęciach mocno fionkowato wygląda... :) A co u Fionki? :hmmmm: Mam zadzwonić do niej z życzeniami...? :siara: Quote
Mazowszanka13 Posted December 21, 2014 Author Posted December 21, 2014 Rzeczywiście, na niektórych zdjęciach mocno fionkowato wygląda... :) A co u Fionki? :hmmmm: Mam zadzwonić do niej z życzeniami...? :siara: Dałam Państwu link do wątku i poprosiłam o zdjęcia, ale cisza :( Fiona wygląda kwitnąco, więc to raczej kwestia nieogarnięcia. Quote
inka33 Posted December 21, 2014 Posted December 21, 2014 Dałam Państwu link do wątku i poprosiłam o zdjęcia, ale cisza :( Fiona wygląda kwitnąco, więc to raczej kwestia nieogarnięcia. Ja nie mam wątpliwości, że Fionie u Państwa dobrze. :) Quote
Mattilu Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Milo byloby miec wiesci i fotki, ale najwazniejsze, ze wiecie, ze jest jej dobrze. Quote
Mazowszanka13 Posted January 14, 2015 Author Posted January 14, 2015 Milo byloby miec wiesci i fotki, ale najwazniejsze, ze wiecie, ze jest jej dobrze. Ja już zwątpiłam. Państwo nie mają nic do ukrycia, bo Fionę widuję i ma się bardzo dobrze. To chyba jest kwestia nieogarnięcia. Ale głupio mi ciągle ich o to nagabywać. A aparatu na spacery nie noszę. A może powinnam. Quote
Nutusia Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Zdecydowanie powinnaś! Może się Państwo wtedy "zawstydzą" i też coś pstrykną od czasu do czasu, choćby telefonem ;) Quote
inka33 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Może powinnam im "zagrozić" wizytą po/a, jak nie dostaniemy zdjęć...? ;) Sądzę, że efekt byłby taki "Proszę przyjechać, serdecznie zapraszamy, a zdjęcia... może kiedyś tam uda nam się zrobić..." ;) Quote
inka33 Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Fionella jest błyszcząca (nawet po ciemku), mięciutka :wub: i... nieposłuszna! :angry: A pani Fionkowa jest tak samo zwariowana jak Fionka... :wacko: Mazowszanko, mam pomysła, a nawet dwa - jeden z nich jest oazą spokoju. ;) Quote
Nutusia Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 I tak Ci mamy, Inko, na słowo tylko uwierzyć?!?!!?!? ;) Quote
Mazowszanka13 Posted March 27, 2015 Author Posted March 27, 2015 I tak Ci mamy, Inko, na słowo tylko uwierzyć?!?!!?!? ;) Ja też widziałam :) Świeci jak świeżo wypastowana podłoga (kto to jeszcze pamięta ?). A na dodatek ma do szelek przyczepione czerwone światełko. Zdążyła się też wykąpać w zielonej wodzie pod transformatorem, czego na szczęście Pani w ciemności nie zauważyła. A tak a propos spotkań, to Alutkę ze swoim rudym kawalerem często widuję. Państwo fundują im naprawdę porządne spacery :) Quote
Recommended Posts