Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powoli rozpoczyna się okres wakacji i niestety nie będzie mnie przez najbliższe dwa tygodnie, ale Paulina obiecała, że zajmie się i Doris i Sonią:loveu: Ostatnio Sońka bardzo sie ucieszyła na widok Pauliny z Doris, więc nawet nie zauważy mojej nieobecności. A ja bardzo dziękuje Paulina:)

Posted

[quote name='ania91sc']Czy ja dobrze widzę, że Soni nie ma na stronie schroniska? :D[/QUOTE]
faktycznie :D Magde poinformowałam, ale na razie jest w drodze, później może będziemy wiedzieć coś więcej :D

Posted

No więc:roll: nic konkretnego nie wiem, do p. Ania od razu zadzwoniłam, ale niestety nie było jej 4 dni i nic nie wie, ale obeicała, że jutro się dowie i od razu da znać, więc byle do jutra i oby same dobre wieści!

Posted

[quote name='madzia.uje93']No więc:roll: nic konkretnego nie wiem, do p. Ania od razu zadzwoniłam, ale niestety nie było jej 4 dni i nic nie wie, ale obeicała, że jutro się dowie i od razu da znać, więc byle do jutra i oby same dobre wieści![/QUOTE]

same dobre, czekamy!

Posted

Przynosze nowiny:cool3: Sonia została adoptowana we wtorek, dziś p. Ania wysłała mi numer telefonu do jej nowych właścicieli i już jestem po rozmowie z Panią, więc, Sonia trafiła do domu z ogrodem, na wsi zwanej Buczkowicami (która jest niedaleko mojego domku w górach, więc w wakacje może się do Soni wybiorę:roll:) bo z Katowic tam jest trochę drogi, Sonia oczywiście podczas niej porzygała się w aucie 3 razy:mad:Ale Pani nie była tym jakoś zdenerwowana. Sonia ma swoją budę, nową, Państwo mieli kiedyś psa, jednak już odszedł i starą budę zamienili na nową. Mają też kundelka jeszcze szczeniaczka, ładnie się z Sonią pogadują. W domu są też dwa koty, które Sonia o dziwno goni:crazyeye:ale nie tak z wrogości, tylko raczej z ciekawości jak to Paniu ujeła. Sonia mimo, że ma budę, może sobie wchodzić do domu. Ma duży ogródek, który od razu po przyjeździe zwiedziła. O dziwo nie wybrzydza przy jedzeniu, ale dostaje gotowane jedzonko i czasami suche, więc nie ma co wybrzydzać:evil_lol: Pani zaprasza na wizytę, poprosiłam też o zdjęcia, ale będą dopiero jak córka, która studiuje w Gliwicach przyjedzie do domu na wakację i je zrobi i wyśle:) No to by było na tyle:)

Posted

Powodzenia Soniu, oby nie było jak z Alfą, ostatnio jakoś pies - mieszkanie w budzie nie najlepiej mi się kojarzy. Mam nadzieję, że będzie szczęśliwa, bardzo jej tego życzę!

• 2 weeks later...
Posted

Dostałam dziś maila od córki właścicielki Soni oraz zdjęcia, niestety mój komputer strajkuje i nie da się go włączyć, więc na razie tylko tekst, a zdjęcia wstawie jak tylko będe miała działający sprzęt:D

"Dzień Dobry

W imieniu moich rodziców piszę to małe sprawozdanie z postępów Soni:)

Po tygodniu nauczyła się spać w swojej nowej budzie, ale cały czas podstępem pcha się na kanapę lub żeby obwąchiwać koty. Trochę jeszcze nie umie się z nimi obchodzić (zwykle je goni,szczeka i obwąchuje) i koty są bardzo zdenerwowane na nią. Pracujemy nad tym żeby nie szczekała na nie bo tego bardzo nie lubią. Jest bardzo grzeczna na przy zakładaniu szelek i na spacerach.Za kilka dni popróbuje z nią biegów, jednak na razie pokazujemy jej okolice-wczoraj widziała pierwszy raz kury!
Wydaje się trochę nieśmiało podchodzić do ogrodu, ale widać że drugi pies-Czaruś pokazuje jej co ciekawsze miejsca.Dogadują się dobrze mimo różnicy wzrostu.
Mam pytanie dotyczące zabawek Soni-czy ma jakieś ulubione?

Pozdrowienia od Soni ,Czarka i kotów"