Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='paula_t']Wspaniały pomysł :)
Ja się trochę zapędziłam z ogłoszeniami i nadrabiam teraz zaległości, bo obiecałam sporo pakietów, ale najpóźniej do jutra psiaki z Radys też powinny mieć.[/QUOTE]

Bardzo dziękuję :)

• Replies 632
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zozola77']dobry pomysł..oby przyniósł jakis odzew[/QUOTE]

Mam nadzieję że przyniesie. Jeżeli ktoś z was mógłby napisać do lecznic których nie ma na liście taki apel to będę bardzo wdzięczna.
W dobie burzy mózgów nastał jeszcze pomysł zrobienia na allegro aukcji cegiełkowej na rzecz psiaków myślimy jak by tu uzbierać na hoteliki.
Musi się udać na wydarzeniu jest już 1077 osób i mam nadzieję że te osoby udostępnią psiaki.

Posted

[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Coś na doładowanie baterii: "Kora to arystokratka i sprytna suczka - mam małe mieszkanie i w związku z tym śpi na moim łóżku to jej ulubiona miejscówka" Tu z wizyta u dziadka:

[/FONT][/COLOR][IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/9413_370666199706266_1177997457_n.jpg[/IMG]

Posted

Kolejna dobra wiadomość która daje kopa do działania Alf pojechał do nowego domu :)

[IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/428601_518507521545329_1401630641_n.jpg[/IMG]

Posted

Te psiaki potrzebują jeszcze domów:

[IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/943641_465844713493368_1098543502_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='paula_t']Zrobiłam Tili ogłoszenia ze starego spisu ogłoszeń ponownie i dorobiłam z nowego spisu już z nowymi zdjęciami, teraz biorę się za Leona.[/QUOTE]

Leon też gotowy :)

Posted

[quote name='Olena84']Ostatecznie juz ostatniego dnia przed wyjazdem moze uda mi sie zasponsorowac jakiemus bidakowi miesiac w hotelu do 300zł[/QUOTE]

Kochana bardzo gorąco dziękuję.

Posted

Nie mam dziś dobrych wiadomości:

Z adopcji wrócił Benek, był wyadoptowany przez schronisko, a nie przez wolontariuszy,
przywędrował na własnych łapach z powrotem, do miejsca, w którym czuł się bezpiecznie... Czyli do Przytuliska.

Wszyscy szukają co by tu jeszcze zrobić aby się udało i powstał pomysł z apelem do celebrytów którzy nie są obojętni na los zwierząt:

[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Błagamy o jakąkolwiek pomoc! [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Nie wiemy już co robić, jesteśmy wolontariuszami z Siemiatyckiego Schroniska, które ma być zlikwidowane. Może to prosta decyzja, dla niektórych może radosna, jednak dla jego mieszkańców równa jest z tragedią. 24 PSY zostają pozbawione swego miejsca, miejsca które znają, miejsca do którego przychodziliśmy my, by pogłaskać ich po głowie, zabrać na spacer, zadbać, oswoić, wyleczyć, nakarmić. Czekały zawsze na nas, wiedząc że bez względu na deszcz, śnieg czy mróz, przyjdziemy. Że będziemy, że nalejemy wody do miski, opatrzymy rany, zabierzemy na przechadzkę… Tego miejsca już nie będzie, nas nie będzie… I to też nasza tragedia..bo to nasze psy, nasi PRZYJACIELE… :((((((((((((((((((((((((((((([/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande](((((((((((((((((((((((((((((([/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande][/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]((((([/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande](((((((((
Decyzją Kierownika Przytuliska psiaki trafią do przepełnionego schroniska w Białej Piskiej, znanego również jako RADYSY. W obce sobie miejsce, w obce nieprzyjazne boksy, narażone na POGRYZIENIA, ZAGRYZIENIA… Bo jak może być inaczej gdy 5 lub 6 psów będzie musiało mieszkać razem, obcych sobie, konkurujących o wszystko, o jedzenie, uwagę, budę… a my nie będziemy mogli pomóc… :(
Stąd, apelujemy i prosimy Wszystkich ludzi dobrej woli, Fundacje i Stowarzyszenia, Gwiazdy i Celebrytów! Pomóżcie nam uratować naszych przyjaciół, choć kilku, choć tych którzy nie mają szans, choć tych którzy już są skazani! Poszukujemy dla nich domów tymczasowych, domów stałych. Prosimy, odpowiedzcie na apel i pomóżcie nam! Pomóżcie im!
Wolontariusze ze schroniska w Siemiatyczach.
[URL]https://www.facebook.com/events/359211017533467/[/URL]

KONTAKT : GRAŻYNA I 500-276-558 lub GRAŻYNĄ II 502-857-904

Szukamy już wszędzie.[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='longue']Nie mam dziś dobrych wiadomości:

Z adopcji wrócił Benek, był wyadoptowany przez schronisko, a nie przez wolontariuszy,
przywędrował na własnych łapach z powrotem, do miejsca, w którym czuł się bezpiecznie... Czyli do Przytuliska.

Wszyscy szukają co by tu jeszcze zrobić aby się udało i powstał pomysł z apelem do celebrytów którzy nie są obojętni na los zwierząt:

[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Błagamy o jakąkolwiek pomoc! [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Nie wiemy już co robić, jesteśmy wolontariuszami z Siemiatyckiego Schroniska, które ma być zlikwidowane. Może to prosta decyzja, dla niektórych może radosna, jednak dla jego mieszkańców równa jest z tragedią. 24 PSY zostają pozbawione swego miejsca, miejsca które znają, miejsca do którego przychodziliśmy my, by pogłaskać ich po głowie, zabrać na spacer, zadbać, oswoić, wyleczyć, nakarmić. Czekały zawsze na nas, wiedząc że bez względu na deszcz, śnieg czy mróz, przyjdziemy. Że będziemy, że nalejemy wody do miski, opatrzymy rany, zabierzemy na przechadzkę… Tego miejsca już nie będzie, nas nie będzie… I to też nasza tragedia..bo to nasze psy, nasi PRZYJACIELE… :((((((((((((((((((((((((((((([/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande](((((((((((((((((((((((((((((([/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]((((([/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande](((((((((
Decyzją Kierownika Przytuliska psiaki trafią do przepełnionego schroniska w Białej Piskiej, znanego również jako RADYSY. W obce sobie miejsce, w obce nieprzyjazne boksy, narażone na POGRYZIENIA, ZAGRYZIENIA… Bo jak może być inaczej gdy 5 lub 6 psów będzie musiało mieszkać razem, obcych sobie, konkurujących o wszystko, o jedzenie, uwagę, budę… a my nie będziemy mogli pomóc… :(
Stąd, apelujemy i prosimy Wszystkich ludzi dobrej woli, Fundacje i Stowarzyszenia, Gwiazdy i Celebrytów! Pomóżcie nam uratować naszych przyjaciół, choć kilku, choć tych którzy nie mają szans, choć tych którzy już są skazani! Poszukujemy dla nich domów tymczasowych, domów stałych. Prosimy, odpowiedzcie na apel i pomóżcie nam! Pomóżcie im!
Wolontariusze ze schroniska w Siemiatyczach.
[URL]https://www.facebook.com/events/359211017533467/[/URL]

KONTAKT : GRAŻYNA I 500-276-558 lub GRAŻYNĄ II 502-857-904

Szukamy już wszędzie.[/FONT][/COLOR][/QUOTE]
Dobry tekst...
Oby poruszył serca urzędników...

Posted

[quote name='Olena84']Tylko nie do celebrytow! Skutek jest taki, ze ludzie od nich biora, dla chwili slawy a pies potem wraca, nie raz tak bylo:([/QUOTE]

Z tego co wiem dziewczyny piszą z prośbami o pomoc w rozgłaszaniu a nie o adoptowanie.