Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja prowadze ostatnio PDT ze względu na warunki życiowe. Tylko mam dużego samca który nie akceptuje wszystkich psiaków, lubi zwł. suczki, oraz małe uległe psiaki.

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem...ostatnie domowe miejsce zajęła Sonia której Pan czeka na operację jakby się wszystko udało i Sonia wróci do Pana to wtedy mam miejsce w dziadkarni. Magdola ma kontakt z Panem zaraz zobacze czy cos nowego w jej sprawie wiadomo.

Posted

[quote name='Olena84']A jaki jest koszt tego pdt? I na czym polega nieakceptacja niektorych pswo przez Twojego? moze gryzc malego? skad jestes?[/QUOTE]

Koszt bez jedzenia to 5zł/dzień.
Mógłby się pokłócić z psem ale raczej średnim i dużym, no chyba że mały będzie go zaczepiał i atakował.
Mieszkam w mieszkaniu w bloku w Krakowie.

Posted

[quote name='Hałabajówka']Jestem...ostatnie domowe miejsce zajęła Sonia której Pan czeka na operację jakby się wszystko udało i Sonia wróci do Pana to wtedy mam miejsce w dziadkarni. Magdola ma kontakt z Panem zaraz zobacze czy cos nowego w jej sprawie wiadomo.[/QUOTE]

Jaki koszt i ile tam psiakow? Czy to w mieskzaniu?

Posted (edited)

[quote name='Olena84']czy byl tu gdzies banerek czy ja juz mam omamy?[/QUOTE]

Był ale nie działał.

[URL="http://tiny.pl/h8fmq"][IMG]http://img842.imageshack.us/img842/1917/40da75bb1a3dbe75medbane.jpg[/IMG][/URL]

Edited by maarit
Posted

[quote name='Olena84']Jaki koszt i ile tam psiakow? Czy to w mieskzaniu?[/QUOTE]

Ile mam wszystkich psiaków czy ile mieszka w dziadkarni? Ja mieszkam na wsi... dziadkarnia jest zrobiona ze starego domu i mieszka tam Ukki i teraz Sonia i koty psoty ;)

Tylko że koty nie zniosą kolejnego psa bo to ich dom dlatego też tylko dziadki tam mieszkają albo bardzo spokojne psiaki.

Koszta jak zawsze co łaska... żeby było na podstawowe zabiegi wet jeżeli nie jest zaszczepiony, odrobaczony, odpchlony i na jedzenie...cała nadwyżka idzie na inne psiaki fundacyjne.

Posted

Ciotki jestescie? Jeszcze dostalam na pw odpowiedz ze tez bylby ewentualnie dt za 10zl na dobe, moze sprobujmy cos zdecydowac czy szukamy dt czy juz skupiamy sie na ds ktory moze jeszcze pojawi sie na fb

Posted

Timi jak dowiedzielismy się nazywa się Kajtuś ale na wydarzeniu niech zostanie TIMI.Timi był dwa dni u naszej zaprzyjaźnionej weterynarz a od dzisiaj znaleźliśmy tymczasowy tymczas,Oby dobrze się sprawował,problem w tym ,ze nie chce być sam,musi chociaż kogoś widzieć.Nie miał robionych szczegółowych badań ale po oględzinach ząbki ma fatalne ale kondycja młodzieniaszka.Zasuwa na spacerkach na wyciągnietej smyczy.Łózko mu jest dobrze znane.Trzeba mu szukać domku najlepiej u emerytów w takiej kondycji jak on albo ,żeby ktoś był w domku.Lubi koty.

Posted

[quote name='Nilsson']Timi jak dowiedzielismy się nazywa się Kajtuś ale na wydarzeniu niech zostanie TIMI.Timi był dwa dni u naszej zaprzyjaźnionej weterynarz a od dzisiaj znaleźliśmy tymczasowy tymczas,Oby dobrze się sprawował,problem w tym ,ze nie chce być sam,musi chociaż kogoś widzieć.Nie miał robionych szczegółowych badań ale po oględzinach ząbki ma fatalne ale kondycja młodzieniaszka.Zasuwa na spacerkach na wyciągnietej smyczy.Łózko mu jest dobrze znane.Trzeba mu szukać domku najlepiej u emerytów w takiej kondycji jak on albo ,żeby ktoś był w domku.Lubi koty.[/QUOTE]

Super wieści :multi:

Posted

[quote name='Nilsson']Ale,musimy szukać domku bo ten DT to na krótki czas.Zrobimy mu ogłoszenia.[/QUOTE]

Najważniejsze że już nie w schronie... pewnie że trzeba ogłaszać bo ładniusi jest :)

Posted

Szukam domu t dla dziadzia 15 lat , wiadomo kiedy Sonia wraca do domu??? Pilne , mamy tydzień potem schronisko...umarl pan zostały dwa dziadzio ledwo chodzi i 3 letnia dziewczynka ...pisz na pw z odpowiedzią

[quote name='Hałabajówka']Ile mam wszystkich psiaków czy ile mieszka w dziadkarni? Ja mieszkam na wsi... dziadkarnia jest zrobiona ze starego domu i mieszka tam Ukki i teraz Sonia i koty psoty ;)

Tylko że koty nie zniosą kolejnego psa bo to ich dom dlatego też tylko dziadki tam mieszkają albo bardzo spokojne psiaki.

Koszta jak zawsze co łaska... żeby było na podstawowe zabiegi wet jeżeli nie jest zaszczepiony, odrobaczony, odpchlony i na jedzenie...cała nadwyżka idzie na inne psiaki fundacyjne.[/QUOTE]

Posted

Dwa zostały same , dziadzio 15 lat i dziewczynka 3 lata malutka do 10 kg max..pisz na pw

[quote name='Dogo07']Koszt bez jedzenia to 5zł/dzień.
Mógłby się pokłócić z psem ale raczej średnim i dużym, no chyba że mały będzie go zaczepiał i atakował.
Mieszkam w mieszkaniu w bloku w Krakowie.[/QUOTE]

Posted (edited)

[B][SIZE=4]Dostałam maila z domu tymczasowego,obawi[SIZE=4]am się ,ze Pani sobie nie poradzi z nim przy cieczce suni,on ma taki wigor[/SIZE][/SIZE][/B]:crazyeye:

Pani Aniu.Wzięłam pieska od Pani weterynarz.Piesek jest naprawdę bardzo
fajny jak na staruszka.Ma świetną kondycję,nauczony czystości i nauczony
słuchać.Ale widać że nie przebywał z innymi psami.Początkowo był bardzo
zestresowany i chyba czuł się osaczony jak się u mne zeszły wszystkie psy z
rodziny.Szybko się do mnie przywiązał i łazi za mną krok w krok.Dałam go
wyprać i wyczesać i teraż naprawdę fajnie się prezentuje.Poślę zdjęcia.Myślę
,że ten, kto go przygarnie, będzie bardzo zadowolony.Piesek jest mądry
,wierny i grzeczny no i czysty.Ale chyba był z właścicielem cały czas i nie
można go izolować.U mnie nie byłoby problemu,gdyby nie cieczka Daisy.Dlatego
będziemy się teraz męczyć.Na początku Kubuś/bo tak się podobno nazywa wg
sąsiadów właściciela/ był tak zakręcony ,że nie zwracał na Daisy
uwagi.Myślałam nawet ,że może kastrowany.Ale po kilku godzinach jak się
zadomowił zaczęło się.Dobrze by było,żeby szybko znalazł się chętny do
adopcji, bo Kubuś cierpi z powodu suki .Poza tym boję się, że się za bardzo
pokochamy i rozstanie będzie bolesne.Tylko nie można go dać byle komu.To
musi być ktoś ,najlepiej samotny ,starszy, kto chce spędzać z psem cały
czas.Nie do ludzi .którzy będą go zostawiać długo samego.Nadaje się na
bardzo długie spacery.Żadna ilość kilometrów go nie męczy.I naprawdę
zasuwa.Ale może też siedzieć w domu.Byle z człowiekiem.Niczego nie trzeba go
uczyć, gotowy towarzysz.Naprawdę z czystym sumieniem można go polecać.Gdybym
szukała pieska,to takiego bym chciała.Pozdrawiam.

Edited by Nilsson
Posted

E, ale psiak poza tym to ideał! A co do suni, moze to znak, by zrobic steryliazacje;)

Ja chlopakowi nie pomoge, nie ma nas 9 godzin w domu:(, jedynie to wsparcie na hotel jakies.