Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ta suczynka jest od wczoraj na dt. Młodziutka, bardzo adopcyjna. Na razie bez propozycji. Szukam jej pilnie domu, bo jak zwolni dt damy szanse następnej.

Uploaded with ImageShack.us

Wczoraj przyjechala do schroniska rodzina z dziecmi zainteresowana Ajszą. Niestety sunia nie sprawdziła sie na wizji lokalnej (skakała na dzieci). Państwo adoptowali natomiast 3-miesięczną sunie szczeniaczkę. Dali jej na imię ..... Ajsza.

Posted

Bardzo szukam odpowiedniego dt dla tej suczynki.
Zuzia trafiła do schroniska szczenna. Siedzi w nim juz jakis czas, niestety caly czas w budzie.
Ma nadwage, brak ruchu i za duzo jedzenia robią swoje. Nie wychodzi z budy nawet wołana, trzeba ja wyciągnąc na siłe.
Wyciągnięta siedzi na kolanach, spokojnie leży na trawce, wydaje sie spokojna. Mozna ją brac na rece, lubi dotyk. Niestety nie zrobiła na smyczy za duzo kroków.
Trzeba ja wyciągnąc na światło dzienne, osmielic i wyadoptować. To urocza sunia, ale nikt sie o tym nie dowie, póki ona siedzi w budzie. Dt na cito!!

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']smutne to wszystko:(

ta sunia mała znadwagą, to taki jakby mix yorka może?

No bardzo mix. Jak sie ja odchudzi będzie z niej fajna suczyna. Jak zostanie w tej budzie to tam zgnije.

No smutne Aniu, nawet bardzo. Ja wstawiam ładne fotki z łąki lub lasu, a prawda o tych psach jest taka, że siedzą bez spacerów w klatkach lub boksach w budynku miesiącami a nawet latami. Tylko pracownicy i wolantariusze wiedza jak one smierdzą. Ech... ja przeżywam każdy wyjazd do schronu.
Dlatego tym bardziej trzeba powalczyć.

Posted

Ta sunia miala dom, zostala kiedys adoptowana ze schroniska, ale uciekala i znowu tu trafiła. Właścicielka juz jej nie chce.
Przygnębiła mnie dzisiaj ta informacja

Posted

magdyska25 napisał(a):
jejku...chyba nie mogę chodzić po forum....za dużo tych psiaków...

jak można pomóc?

Mozesz wybrac sobie jednego psiaka i go intensywnie oglaszac lub wykupic pakit/pakiety na bazarku i w ten sposob pomoc oglaszac psy, o ktorych nikt nie wie. Dac im szanse...

Posted

niestety , nie udalo sie, ludzie kupili szczeniaka ze wsi. maja sie jeszcze zastanowic nad drugim psem, ale w cuda to ja nie wierze.

Głupio tak samemu pisać, ale trudno, taka Zosia Samosia. Sama sobie psa na dt weźmie, sama go sfotografuje, pozna i opisze, sama ogłosi i wyadoptuje. Sama tez sobie opisze na wątku. Malo spektakularnie ale skutecznie.

Posted

[quote name='Agata69']Mozesz wybrac sobie jednego psiaka i go intensywnie oglaszac lub wykupic pakit/pakiety na bazarku i w ten sposob pomoc oglaszac psy, o ktorych nikt nie wie. Dac im szanse...

który jest w największej potrzebie? (wiem głupie pytanie ale nie wiem, które są w miarę ogłaszane).

Mogę wziąć na razie tą sunię do ogłoszeń?

http://img834.imageshack.us/img834/7355/dsc9391g.jpg

oraz tą:

http://img833.imageshack.us/img833/4688/dsc9429e.jpg

tylko potrzebuje więcej informacji. I ich imiona, żebym wiedziała o jakie sunie chodzi w ogłoszeniach aaa no i oczywiście kontakt tel.

Posted

[quote name='magdyska25']który jest w największej potrzebie? (wiem głupie pytanie ale nie wiem, które są w miarę ogłaszane).

Mogę wziąć na razie tą sunię do ogłoszeń?

http://img834.imageshack.us/img834/7355/dsc9391g.jpg

oraz tą:

http://img833.imageshack.us/img833/4688/dsc9429e.jpg

tylko potrzebuje więcej informacji. I ich imiona, żebym wiedziała o jakie sunie chodzi w ogłoszeniach aaa no i oczywiście kontakt tel.

Ok, to jest Zuzia i Biala. Podaj majla to ci wysle teksty do ogloszen i komplety fotek. Dzieki za pomoc.

Posted

Majlo w DS. Sama ją sobie wyadoptowałam i sama zawiozłam do DS. A teraz notuje, żeby nie uciekło.

W schronisku parwo. Dzisiaj przywoze suke ze szczeniakami, bo inaczej załapią chorobsko i padną. Oczywiscie sama sobie ją wezmę na Dt.

Moze ktos sfinansuje dla nich szczepionki p/wirusówkom? Trezba im podac na cito.

Posted

Ponawiam prosbe o dt dla tej suczyny!!!!

Zuzia trafiła do schroniska szczenna. Zostala juz wysterylizowana. Siedzi w nim juz jakis czas, niestety caly czas w budzie.
Ma nadwage, brak ruchu i za duzo jedzenia robią swoje. Nie wychodzi z budy nawet wołana, trzeba ja wyciągnąc na siłe.
Wyciągnięta siedzi na kolanach, spokojnie leży na trawce, wydaje sie spokojna. Mozna ją brac na rece, lubi dotyk. Niestety nie zrobiła na smyczy za duzo kroków.
Trzeba ja wyciągnąc na światło dzienne, osmielic i wyadoptować. To urocza sunia, ale nikt sie o tym nie dowie, póki ona siedzi w budzie. Dt na cito!!

Posted

[quote name='Poker']Jaka duża jest ta suńka?

Mala, ale zapasiona. Je i siedzi w budzie. Jak zacznie sie ruszac i pzrestanie jesc schroniskowa pape bedzie bardzo adopcyjna wg mnie. Wyciagana na sile nawet nie probuje dziabnac. Nikt jej nie wexmie, umrze w tym schronisku. Mam dla niej nawet fryzjera, ale potrzebny dt.

Posted

No to mam 6 psów w domu. I przeszczesliwe dziecko.
Przywiozłam mamę i dwa poszczance. Wszyscy z mamą łącznie bardzo mini.
Zakwaterowani w łazience. Moje hieny zaglądają nieśmiało, ale owarczane wycofują się grzecznie.