Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='tanitka']ogłoszenie na tablica.pl zostało usunięte i ktoś z FB dzwonił i powiedziano jej ze psa nie ma w schronisku[/QUOTE]

Dowiem sie szczegołów w sobote.

Posted

[quote name='tanitka']ogłoszenie na tablica.pl zostało usunięte i ktoś z FB dzwonił i powiedziano jej ze psa nie ma w schronisku[/QUOTE]

Odebrali ją własciciele. Sunia ma 11 lat, rodowodowa.

Posted

Jest bdt dla tej suczyny, która nie wychodzi z budy. Ale niestety to nie jest takie proste - trzeba kupic dla niej karmę, najlepiej odchudzającą, wczesniej trzeba zrobić biochemie, profesjonalnie zadbać o futro , bo tam pod tymi dredami mogą być cuda. No i serwis po schroniskowy - głównie robale. Wszystkie wychodza tez ze sraczką. Ja po miesięcznej obsłudze psiej rodziny jestem na skraju bankructwa.
Zwracam sie z prosba - moze ktoś zechciał by pomóc Zuzi i zasponsorował lub dołozył sie do jednej z tych wymienionych rzeczy, potrzebnych zeby przywrócić ją swiatu. Możemy po Zuzie jechać jeszcze dzisiaj...

Posted (edited)

ja dopiero mogłabym się dołożyć po 10...teraz u mnie pustka świszczy

edit: mogę się zwrócić do skarbonki o pomoc w np. zakupie karmy. light- jaka to ma być marka? brit, bosch, arion- czy jakaś inna?
lub innej rzeczy- najpotrzebniejszej "na teraz".
pozdr.

Edited by magdyska25
Posted

Dziewczyny, dzięki za odzew.ja myslę, że najpierw zrobie jej badania, zeby wykluczyć choroby , ale karma liht i tak będzie potrzebna. Tylko ja nie mam doswiadczenia co jest skuteczne, bo karm jest dużo.
Moze ktos ma wiedze co sie powinno dawac psu z nadwagą?

Posted (edited)

[quote name='Agata69']Dzięki Tanitka, zaraz jedziemy do schroniska.[/QUOTE]

:multi: bardzo się cieszę! czyli po sunie?

mam otyłą, starszą suczę i daje jej suchą (zmieszaną z mokrym)- samej suchej jeść nie chce. różne karmy jadła ale najlepiej wcina chyba purinę (może dla "Twojej" sensitive)- jak po schronisku ma sensacje żołądkowe.
aaa no i przede wszystkim ile Zuzia ma lat.
Ja się zajmę karmą

Edited by magdyska25
Posted

ja "oszukuję" grubaski w ten sposób, iż namaczam wczesniej przed podaniem suchą karmę, żeby jej się objętościowo dużo zrobiło i dopiero karmię łasucha. W ten sposób pies zjada mniejsza porcję.
Czekamy na wieści z akcji ;).

Posted

Słuchajcie, no wiec tak:
Dt wyjechał dzisiaj do ZOO, więc nie mozna było odebrać suni, ale chyba dobrze się stało.
Ustaliłam z P. Asią ze schroniska, ze mi sukę porzadnie odrobaczy (dwa ni z rzędu), zaszczepi i zaczipuje. Tak więc odbieram sunie we wtorek po pracy. W miedzy czasie postaram się umówić fryzjerkę i badania, tak, zeby wszystko załatwić jednego dnia. Mozna by juz pomysleć o kupieniu karmy, żeby od razu ją przerzucic. Wystawie bazarek zeby było czym dysponować. Moze ktos jeszcze cos zasponsoruje. Najwyzszy czas zmienić życie tej suczynie.

Posted

eeee 6 lat to jeszcze młodziak ;) odpicuje się małą, odchudzi i ludzie będą się o nią bić!
ok to się rozglądam za karmą. i jeszcze jedno- potrzebuje na pv adres i dane do wysyłki karmy + najlepiej tel. do osoby u której miałby kurier jechać (w razie czego pewnie zadzwoni).

Posted

[quote name='magdyska25']eeee 6 lat to jeszcze młodziak ;) odpicuje się małą, odchudzi i ludzie będą się o nią bić!
ok to się rozglądam za karmą. i jeszcze jedno- potrzebuje na pv adres i dane do wysyłki karmy + najlepiej tel. do osoby u której miałby kurier jechać (w razie czego pewnie zadzwoni).[/QUOTE]

Podam do mnie. Na pw.

Posted

[quote name='magdyska25']poprosiłam o pomoc na zakup karmy.
http://www.dogomania.pl/forum/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!Kochajmy-Kundelki!-Razem-możemy-więcej!-POMÓŻ!/page232

Ta karma byłaby super. Jesli skarbonka by pomogła, to mamy 50 zł na badania od tanitki, robale przynajmniej na początku będą ogarnięte, zostaje fryzjer i to co wyskoczy jeszcze. Ja mysle ze zeby bedą do czyszczenia, ale to potem. To by nie było źle....

A ja mam problem, bo dzwonil do mnie starszy pan, po 70 -tce i chce adoptowac Łatke. Dom brzmi na ucho dobrez, tylko ten wiek... Z drugiej strony Łatka siedzi za kratami juz 8 miesiecy, trafiła jako 3 miesięczne szczenie. Schronisko nie wyadoptowało szczeniaka, więc jakie ona ma szanse teraz? Siedzi w klatce i błaga o wyjscie...

Posted

Słuchajcie, policzyłam - 2 miesiace pracy i 7 psów wyadoptowanych. Moze szału nie ma ale przecież sa watki jednego psa, gdzie na adopcje czeka sie latami. I 100 osób na watku piszacych bzdury.

Posted

Właśnie szał jest! 7 psów w dwa miesiące, Ty sama jedna?! SUPER. :)

A co do Łatki - jeśli będziesz miała z domem Łatki kontakt, tak żeby ewentualnie wiedzieć że pan zaniemógł albo ..wiadomo.. to zawsze to lepsze niż klatka i dzieciństwo tam spędzone. Można pana potraktować jako DT ;)