Agata69 Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 [quote name='tanitka']wyżlica odebrana?[/QUOTE] Nic nie wiem, a ty dostalas jakies wiadomosci? Quote
tanitka Posted May 29, 2013 Posted May 29, 2013 ogłoszenie na tablica.pl zostało usunięte i ktoś z FB dzwonił i powiedziano jej ze psa nie ma w schronisku Quote
Agata69 Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 [quote name='tanitka']ogłoszenie na tablica.pl zostało usunięte i ktoś z FB dzwonił i powiedziano jej ze psa nie ma w schronisku[/QUOTE] Dowiem sie szczegołów w sobote. Quote
Agata69 Posted May 29, 2013 Author Posted May 29, 2013 [quote name='tanitka']ogłoszenie na tablica.pl zostało usunięte i ktoś z FB dzwonił i powiedziano jej ze psa nie ma w schronisku[/QUOTE] Odebrali ją własciciele. Sunia ma 11 lat, rodowodowa. Quote
magdyska25 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 ciągle odnawiam ogłoszenia Białej i Zuzi ale chyba zero odzewu... Quote
Agata69 Posted May 30, 2013 Author Posted May 30, 2013 [quote name='magdyska25']ciągle odnawiam ogłoszenia Białej i Zuzi ale chyba zero odzewu...[/QUOTE] Pies z kulawą nogą nie zadzwoni... Quote
Agata69 Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 Jest bdt dla tej suczyny, która nie wychodzi z budy. Ale niestety to nie jest takie proste - trzeba kupic dla niej karmę, najlepiej odchudzającą, wczesniej trzeba zrobić biochemie, profesjonalnie zadbać o futro , bo tam pod tymi dredami mogą być cuda. No i serwis po schroniskowy - głównie robale. Wszystkie wychodza tez ze sraczką. Ja po miesięcznej obsłudze psiej rodziny jestem na skraju bankructwa. Zwracam sie z prosba - moze ktoś zechciał by pomóc Zuzi i zasponsorował lub dołozył sie do jednej z tych wymienionych rzeczy, potrzebnych zeby przywrócić ją swiatu. Możemy po Zuzie jechać jeszcze dzisiaj... Quote
magdyska25 Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 (edited) ja dopiero mogłabym się dołożyć po 10...teraz u mnie pustka świszczy edit: mogę się zwrócić do skarbonki o pomoc w np. zakupie karmy. light- jaka to ma być marka? brit, bosch, arion- czy jakaś inna? lub innej rzeczy- najpotrzebniejszej "na teraz". pozdr. Edited June 1, 2013 by magdyska25 Quote
Agata69 Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 [quote name='tanitka']50 zł daję na dobry początek :)[/QUOTE] Dzięki Tanitka, zaraz jedziemy do schroniska. Quote
Agata69 Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 Dziewczyny, dzięki za odzew.ja myslę, że najpierw zrobie jej badania, zeby wykluczyć choroby , ale karma liht i tak będzie potrzebna. Tylko ja nie mam doswiadczenia co jest skuteczne, bo karm jest dużo. Moze ktos ma wiedze co sie powinno dawac psu z nadwagą? Quote
magdyska25 Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 (edited) [quote name='Agata69']Dzięki Tanitka, zaraz jedziemy do schroniska.[/QUOTE] :multi: bardzo się cieszę! czyli po sunie? mam otyłą, starszą suczę i daje jej suchą (zmieszaną z mokrym)- samej suchej jeść nie chce. różne karmy jadła ale najlepiej wcina chyba purinę (może dla "Twojej" sensitive)- jak po schronisku ma sensacje żołądkowe. aaa no i przede wszystkim ile Zuzia ma lat. Ja się zajmę karmą Edited June 1, 2013 by magdyska25 Quote
tanitka Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 ja "oszukuję" grubaski w ten sposób, iż namaczam wczesniej przed podaniem suchą karmę, żeby jej się objętościowo dużo zrobiło i dopiero karmię łasucha. W ten sposób pies zjada mniejsza porcję. Czekamy na wieści z akcji ;). Quote
Agata69 Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 Słuchajcie, no wiec tak: Dt wyjechał dzisiaj do ZOO, więc nie mozna było odebrać suni, ale chyba dobrze się stało. Ustaliłam z P. Asią ze schroniska, ze mi sukę porzadnie odrobaczy (dwa ni z rzędu), zaszczepi i zaczipuje. Tak więc odbieram sunie we wtorek po pracy. W miedzy czasie postaram się umówić fryzjerkę i badania, tak, zeby wszystko załatwić jednego dnia. Mozna by juz pomysleć o kupieniu karmy, żeby od razu ją przerzucic. Wystawie bazarek zeby było czym dysponować. Moze ktos jeszcze cos zasponsoruje. Najwyzszy czas zmienić życie tej suczynie. Quote
Agata69 Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 Zuzia jest tutaj, wynika z tego ze ma 6 lat. No młoda nie jest , ale sie zrobi najwyżej lifting. http://www.schronisko-wloclawek.pl/12/oglist.htm Quote
magdyska25 Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 eeee 6 lat to jeszcze młodziak ;) odpicuje się małą, odchudzi i ludzie będą się o nią bić! ok to się rozglądam za karmą. i jeszcze jedno- potrzebuje na pv adres i dane do wysyłki karmy + najlepiej tel. do osoby u której miałby kurier jechać (w razie czego pewnie zadzwoni). Quote
Anula Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Wstawiłam tego jegomościa na briardy w potrzebie.Jest bardzo podobny pomimo obcięcia do owczarka francuskiego briarda.Na stronie Schroniska jest opisany jako terier. http://www.dogomania.pl/forum/threads/115407-Briardy-w-potrzebie!!!/page10 No a Zuzia też jest śliczna. Quote
Agata69 Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 Zuzia w tej chwili jest dwa razy grubsza. Quote
Agata69 Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 [quote name='magdyska25']eeee 6 lat to jeszcze młodziak ;) odpicuje się małą, odchudzi i ludzie będą się o nią bić! ok to się rozglądam za karmą. i jeszcze jedno- potrzebuje na pv adres i dane do wysyłki karmy + najlepiej tel. do osoby u której miałby kurier jechać (w razie czego pewnie zadzwoni).[/QUOTE] Podam do mnie. Na pw. Quote
magdyska25 Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 poprosiłam o pomoc na zakup karmy. http://www.dogomania.pl/forum/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!Kochajmy-Kundelki!-Razem-mo%C5%BCemy-wi%C4%99cej!-POM%C3%93%C5%BB!/page232 Quote
Agata69 Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 [quote name='magdyska25']poprosiłam o pomoc na zakup karmy. http://www.dogomania.pl/forum/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!Kochajmy-Kundelki!-Razem-możemy-więcej!-POMÓŻ!/page232 Ta karma byłaby super. Jesli skarbonka by pomogła, to mamy 50 zł na badania od tanitki, robale przynajmniej na początku będą ogarnięte, zostaje fryzjer i to co wyskoczy jeszcze. Ja mysle ze zeby bedą do czyszczenia, ale to potem. To by nie było źle.... A ja mam problem, bo dzwonil do mnie starszy pan, po 70 -tce i chce adoptowac Łatke. Dom brzmi na ucho dobrez, tylko ten wiek... Z drugiej strony Łatka siedzi za kratami juz 8 miesiecy, trafiła jako 3 miesięczne szczenie. Schronisko nie wyadoptowało szczeniaka, więc jakie ona ma szanse teraz? Siedzi w klatce i błaga o wyjscie... Quote
Agata69 Posted June 2, 2013 Author Posted June 2, 2013 Słuchajcie, policzyłam - 2 miesiace pracy i 7 psów wyadoptowanych. Moze szału nie ma ale przecież sa watki jednego psa, gdzie na adopcje czeka sie latami. I 100 osób na watku piszacych bzdury. Quote
tanitka Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Właśnie szał jest! 7 psów w dwa miesiące, Ty sama jedna?! SUPER. :) A co do Łatki - jeśli będziesz miała z domem Łatki kontakt, tak żeby ewentualnie wiedzieć że pan zaniemógł albo ..wiadomo.. to zawsze to lepsze niż klatka i dzieciństwo tam spędzone. Można pana potraktować jako DT ;) Quote
Recommended Posts