Agata69 Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Hurra, chodzi mi link w sygnaturze!!!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Na razie, to nie dam rady, ale bliżej okresu wakacyjnego mogłabym jednego dnia podjechać i pomóc ci porobić foty psiakom i co tam jeszcze da radę;) Współczuję niespodzianki.... Quote
Agata69 Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Na razie, to nie dam rady, ale bliżej okresu wakacyjnego mogłabym jednego dnia podjechać i pomóc ci porobić foty psiakom i co tam jeszcze da radę;) Współczuję niespodzianki....[/QUOTE] Dzisiaj jade trochę pofocic. Wiesz , ja tak swobodnie to sie tam nie moge poruszac, ale jest dobra wola. Pamietaj o moich psiakach, bo ze swojego doświadczenia wiem, że czasami ktos dzwoni i szuka psa, jakiego się akurat nie ma, a jest u kogo innego i to całkiem niedaleko. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 No podejrzewam, ze do swobody , to masz daleko... Wchodzisz do środka tego budynku z psami, czy tylko możesz te , które sami wyprowadzą pokazać fotografować? Pytam , bo tam sporo psów w typie ras zawsze siedziało, a tym najłatwiej- najszybciej pomóc . Quote
Agata69 Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 Ajsza mieszka w budynku, dzisiaj będziemy robić haszczaki. Quote
Agata69 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 Wczoraj byłam w schronisku, wyprowadziłam Ajszę na spacer, sfotografowalismy tez nastepną piękna sunię. Fotki w 2-gim poscie. Quote
Agata69 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 To Gabi Uploaded with ImageShack.us A to Ajsza, naprawde piękna suka z fajnym charakterem Uploaded with ImageShack.us Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Ajsza ma oryginalną urodę- piękna jest. Druga sunia mocno w typie! Dawałaś znać ludziom od huskich już? Quote
Agata69 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Ajsza ma oryginalną urodę- piękna jest. Druga sunia mocno w typie! Dawałaś znać ludziom od huskich już?[/QUOTE] Wszystkie psy w typie husky sa pod opieką jakiejś fundacji. Żal ich zamknięte, nawet nie wychodza na zewnątrz. Ta sunia normalnie świrowała mi na smyczy. Znów nie mogłam spać, nie wiadomo , któremu pomóc w pierwszej kolejności. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Wrzuciłam tu na dogo na szpice w potrzebie. W sumie to nie wiem - robić ogłoszenia dla nich ? Na kogo namiary? Quote
Agata69 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Wrzuciłam tu na dogo na szpice w potrzebie. W sumie to nie wiem - robić ogłoszenia dla nich ? Na kogo namiary?[/QUOTE] Aniu wstrzymaj się, wysłąłąm majla do schronu z zapytaniem, czekam na odpowiedź. Quote
Agata69 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 Niestety nie chcą żeby ogłaszać husky, one są pod opieką soshusky. Ale Ajsza jak najbardziej do ogłaszania. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 sos husky jest tak zawalone psami, że .... ehh wykupię gdzieś pakiet dla Ajszy ogłoszeniowy - namiary na schron tak? Quote
Agata69 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 [quote name='Ania+Milva i Ulver']sos husky jest tak zawalone psami, że .... ehh wykupię gdzieś pakiet dla Ajszy ogłoszeniowy - namiary na schron tak?[/QUOTE] Ajsza ma pakiet ogłoszeń. W tygodniu dostarcze nowe pieski, tym razem starsze i mało adopcyjne. Będzie co ogłaszać. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 ok, to czekam na info jak będą potrzebne :) a nie lepiej ogłaszać młode i adopcyjne, które jeśli znajda domy poluźnią miejsce w schronie? mi tez szkoda zawsze tych starszych biedaków, ale sama znasz realia adopcyjne... Quote
Agata69 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 [quote name='Ania+Milva i Ulver']ok, to czekam na info jak będą potrzebne :) a nie lepiej ogłaszać młode i adopcyjne, które jeśli znajda domy poluźnią miejsce w schronie? mi tez szkoda zawsze tych starszych biedaków, ale sama znasz realia adopcyjne...[/QUOTE] Niby tak, ale ja nie decyduje... Quote
Agata69 Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 Zaczal dzwonic telefon w sprawie adopcji Majki, trzymajcie kciuki. Quote
Agata69 Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 (edited) Na poczatek dobra wiadomosc - Majka znalazła doM! Jutro jedziemy z nią do Warszawy do DS. Maja zamieszka w Białołęce. A teraz następna porcja piesków. Kilka zdjęć poglądowych z mojego aparatu, czyli pokazujące schroniskowa prawdę. Reszta zdjęć to zdjęcia do ogłoszeń, czyli pieski fotografowane poza schroniskiem. Musimy im pomoc, bo mimo wysilkow pracownikow schroniska, zycie tam jest straszne, zwlaszcza dla tych zamknietych. Ten biedak trafił do schroniska po wypadku, ma złamaną nogę. Mieszka w pomieszczeniu na kształt izolatki, ale litościwi pracownicy pozwalają mu być na dyżurce, bardzo sympatyczny, młody psiaczek. Bardzo potrzebuje dt. Uploaded with ImageShack.us Ta kruszyna została znaleziona na skrzyzowaniu, przeżywa ogromny stres. Trzęsie się cały czas ten szkielecik. Jest jeszcze na kwarantannie ale nie wyobrażam sobie, żeby po została w schronisku. Uploaded with ImageShack.us Ten pies siedzi cały czas w budzie, ma bardzo zrezygnowany wzrok. Podszedł jednka z nadzieją gdy zbliżyłam się z aparatem. Uploaded with ImageShack.us Mała, biała ruda sunia z cieczką, siedzą w izolatce razem ze szkielecikiem i staruszkiem. Uploaded with ImageShack.us Edited April 12, 2013 by Agata69 Quote
Agata69 Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Porcja - młoda sunia, którą pracownicy wychowali od szczeniaka. Porcja rosołowa, bo nie była podobna do niczego, najbardziej jednak do porcji rosołowej. Ledwo trzymała sie na nogach z wychudzenia i niedoborów. Pies specyficzny, do szybkiej adopcji - psy ja gryzą. Uploaded with ImageShack.us Młoda, maleńka suczka. Przesliczna wg mnie. Jest gotowa do adopcji, wysterylizowana. Siedzi w pawilonie zamknięta, bez spacerów. Uploaded with ImageShack.us Biała - nieduża, szczekliwa podwórkowa sunia. Przypilnuje domu lepiej niz owczarek Uploaded with ImageShack.us Pregowana sunia szczeniaczka. Adhd, ale nic dziwnego, siedzi zamknięta, straszne dziecinstwo. Uploaded with ImageShack.us Quote
Agata69 Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 2 sunie jeszcze na kwarantannie, bardzo malutkie. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Dać znać dziewczynom od mikropsów? Super, że dla Majeczki jest już ds:) Quote
Agata69 Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Daj znać jak mozesz. Poprosilam o przeniesienie wątku na kujawsko-pomorskie, nie wiem czy to dobry pomysł. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 hmm, tez nie wiem..najwyżej znowu przeniesie się na ogólny... Quote
Recommended Posts