Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Alla Chrzanowska']Piszecie o jakichś horrendalnych ilościach zaproszeń. Chyba jestem strasznie wredna i nielubiana na dogomanii, bo nigdy jeszcze nie dostałam więcej niż 4 zaproszenia jednego dnia. Z reguły jest to 1, maksimum 2 zaproszenia dziennie, a czasami nawet jednego.
Skąd u Was tyle zaproszeń? 40-50??? Zrobiło mi się smutno, że jestem tak ignorowana...[/QUOTE]

Spoko. :) Do mnie też tak maksymalnie 4, no czasem 5 dziennie. Ale dziś np były tylko 2. :) A czasem w ciągu dnia ani jednego. :)
A że loguję się na dogo (w czasie kiedy nie prowadzę bazaru) ze 2, 3 razy w tygodniu, to spokojnie idzie "ogarnąć" nasycenie skrzynki.
Także nie czuj się ignorowana. ;-)

A na zaproszeniowe bazarki wchodzę w miarę możliwości. Zdarzy się, że coś wypatrzę, zdarzy się, że nie wypatrzę nic, ale wysupłam parę zł na beneficjenta. Zdarzy się, że tylko podrzucę. A i zdarzy się niestety też, że nie dam rady zajrzeć. Wszystko zależy od czasu, finansów i potrzeb. I o to nie należy się obrażać. Uda się - super. Słabiej się uda - też super. Każdy PLN na wagę złota.

Edited by tobciu
Posted

[quote name='FLY']ale sklepy internetowe to kompletnie co innego, inny mechanizm działania, inne prawa, zasady...żadnej analogii nie widzę

Zgadzam się, że jak w obecnej sytuacji nie podrzucasz swojego bazarku to może mieć mniejszy zysk. Ale tylko i wyłącznie dlatego, że reszta osób swoje podrzuca. Gdyby nikt tego nie robił, zyski byłyby te same, porządek większy i czas wszystkich oszczędzony. Prawda?:)

Chodziło mi tylko o zwrócenie uwagi, że moim zdaniem to całe podrzucanie to błędne koło - im więcej osób częściej podrzuca wątki, tym szybciej one spadają i na bardzo odległe pozycje...[/QUOTE]

Zwróć jednak uwagę,że bazarków jest strasznie dużo,ludzie mają mało czasu i przeważnie przeglądanie zaczynają od początku listy,a na początku za każdym razem jest inny bazarek-niestety wszystkie nie mogą być na pierwszym miejscu.To dzięki rotacji miejsc właśnie więcej ludzi wchodzi na większą ilość bazarków,gdyby lista stała,to na pierwszych bazarkach było by mnogo kupujących,a na ostatnich nie byłoby nikogo.

Posted

Ja wchodzę na bazarki tylko z zaproszeń. Nie chcę mi się samemu szukać.Nie na wszystkich się uaktywniam bo nie wszystkie rzeczy mnie interesują ale czytam privy z tematyką bazarków. No i doceniam pracę wysyłających.
Tak więc marketingowo faktycznie wysyłanie powiadomień jest potrzebne i zwiększa efekty bazarku.

Posted

[quote name='tatankas']Zwróć jednak uwagę,że bazarków jest strasznie dużo,ludzie mają mało czasu i przeważnie przeglądanie zaczynają od początku listy,a na początku za każdym razem jest inny bazarek[/QUOTE]

Przy braku czasu najwygodniej jest wchodzić z reklamowego, wtedy nie pomija się żadnego bazarku, a i nie trafia drugi raz na ten sam, bo reklama jest skondensowana i zapada w pamięć. Reklamowy to właśnie oszczędność czasu i sprawiedliwie pokazuje wszystkie, te bez hopających też.

Posted

Najprościej oglądać bazarki w kolejności powstawania. Na każdym podforum na samym dole jest możliwość ustawienia wątków według czasu powstania.
I nie trzeba się zastanawiać czy tu już byłam czy nie.;)

Posted

[quote name='rozi']Przy braku czasu najwygodniej jest wchodzić z reklamowego, wtedy nie pomija się żadnego bazarku, a i nie trafia drugi raz na ten sam, bo reklama jest skondensowana i zapada w pamięć. Reklamowy to właśnie oszczędność czasu i sprawiedliwie pokazuje wszystkie, te bez hopających też.[/QUOTE]

dokładnie o to mi chodzi, wrzucenie na reklamy to minuta roboty, wtedy można by już obie darować to ciągłe podrzucanie po kolei wszystkich. Dla wszystkich byłoby wygodniej.

Posted

[quote name='Kara.']Najprościej oglądać bazarki w kolejności powstawania. Na każdym podforum na samym dole jest możliwość ustawienia wątków według czasu powstania.
I nie trzeba się zastanawiać czy tu już byłam czy nie.;)[/QUOTE]
Są bazarki, które tworzą się przez wiele dni, nie znajdziesz ich potem, no ale to już problem wystawiającego. Na to jedyną radą jest reklamowy.

Posted

Na to też jest sposób.
Nieczęsto robię bazarki, ale jak już, to najpierw sobie tworzę w Wordzie albo OpenOffice. Wszystko razem ze zdjęciami (da się) i potem tylko przeklejam na forum. I mogę sobie go produkować dowolną ilość czasu.

Posted

[quote name='FLY']dokładnie o to mi chodzi, wrzucenie na reklamy to minuta roboty, wtedy można by już obie darować to ciągłe podrzucanie po kolei wszystkich. Dla wszystkich byłoby wygodniej.[/QUOTE]

Po 2 dniach na reklamowym bazarek jest często już dwie strony od końca. Nikt nie ogląda reklamowego od początku do końca, sprawdza się ostatnie posty, no, może bieżącą stronę i informacja o bazarku gubi się wśród innych reklam. Np. aktualny wątek reklamowy ma już 6 stron. A nikt nie robi 1-2-dniowych bazarków. I co w takim wypadku radzicie?

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Po 2 dniach na reklamowym bazarek jest często już dwie strony od końca. Nikt nie ogląda reklamowego od początku do końca, sprawdza się ostatnie posty, no, może bieżącą stronę i informacja o bazarku gubi się wśród innych reklam. Np. aktualny wątek reklamowy ma już 6 stron. A nikt nie robi 1-2-dniowych bazarków. I co w takim wypadku radzicie?[/QUOTE]

Jeśli ktoś w ogóle chce przeglądać bazarki, to na reklamowy wchodzi co jakiś czas. Popatrz, marzec się kończy, mamy 6 stron, czyli żeby być na bieżąco trzeba zajrzeć na ten reklamowy raz na 5 dni.
Nie ma jednej najlepszej recepty na promowanie, reklamy są, zaproszenia można rozsyłać, więcej już nic nie wymyślę (:
Proponuję tylko najpierw rozesłać, a na reklamowy dać np. w połowie trwania, albo na odwrót, to znaczy nie robić tych dwóch rzeczy równocześnie.

Posted

[quote name='FLY']dokładnie o to mi chodzi, wrzucenie na reklamy to minuta roboty, wtedy można by już obie darować to ciągłe podrzucanie po kolei wszystkich. Dla wszystkich byłoby wygodniej.[/QUOTE]

Prawda jest taka, że jak dawałam tylko na REKLAMOWY to przychodziło bardzo mało osób.
Jak rozsyłam zaproszenia to wpada więcej.
Staram się wejść na każde zaproszenia. Hopsam z zaproszenia nie po to żeby się przypodobać czy czekać na rewanż na moim bazarku. Robię to po to żeby ktoś kto włożył tyle pracy w przygotowanie i rozsyłanie bazarku czuł się w jakiś sposób doceniony:)

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Po 2 dniach na reklamowym bazarek jest często już dwie strony od końca. [B]Nikt nie ogląda reklamowego od początku do końca, sprawdza się ostatnie posty, no, może bieżącą stronę i informacja o bazarku gubi się wśród innych reklam.[/B] Np. aktualny wątek reklamowy ma już 6 stron. A nikt nie robi 1-2-dniowych bazarków. I co w takim wypadku radzicie?[/QUOTE]

Naprawdę jestem jedyna??;) Wchodzę regularnie na reklamowy i oglądam wszystkie reklamy od mojej ostatniej wizyty, czasem są to 3 ostatnie posty, czasem 4 strony:) Także dla mnie bez różnicy czy wątek spadł na 10 stronę czy na którą, jak ma reklamę to go znajdę.

Posted

Wydaje mi się, że wątek reklamowy jest dobrym wyjściem. Kiedyś był tylko reklamowy, i ludzie trafiali na interesujące ich bazarki z reklamowego, a teraz "liczą się" tylko zaproszenia. Nie każdy ma czas wysyłać setki zaproszeń, a robić bazarek bez zapraszania to chyba teraz mija się z celem, bo marne szanse, że ktoś na niego przyjdzie. Kiedyś robiło się bazarek, umieszczało reklamę w wątku reklamowym i już. Kto był zainteresowany bazarkami, miał wątek reklamowy w swoich subskrypcjach i zawsze był z nowymi bazarkami na bieżąco. Teraz mam wrażenie, że wszyscy olewają reklamy, bo i po co zaglądać, skoro i tak dostaną zaproszenie.

Posted

Isiak jest tak jak mówisz ale powiem Ci dlaczego. Ja nie kupuję na bazarkach bo akurat czegoś tam szczególnie potrzebuje tylko żeby pomóc psiakom więc sama nie szukam , nie wchodzę na wątek reklamowy i na listę bazarków. Kupuję tylko z zaproszeń. Sama robię bazarki i wiem ile czasu kosztuje wysłanie takich zaproszeń. Osoba , która to robi musi się bardzo zaangażować żeby zdobyć kasę na psiaka. Bardzo to doceniam mimo , ze nie zawsze na wszystkie zaproszenia uda mi się wejść. Myślę , ze zaproszenia są potrzebne. Bez zaproszeń pewnie nic bym nie kupiła i myślę , że jest sporo takich osób.

Posted

[quote name='caryca26']Isiak jest tak jak mówisz ale powiem Ci dlaczego. Ja nie kupuję na bazarkach bo akurat czegoś tam szczególnie potrzebuje tylko żeby pomóc psiakom więc sama nie szukam , nie wchodzę na wątek reklamowy i na listę bazarków. Kupuję tylko z zaproszeń. Sama robię bazarki i wiem ile czasu kosztuje wysłanie takich zaproszeń. [B]Osoba , która to robi musi się bardzo zaangażować żeby zdobyć kasę na psiaka. Bardzo to doceniam [/B]mimo , ze nie zawsze na wszystkie zaproszenia uda mi się wejść. Myślę , ze zaproszenia są potrzebne. Bez zaproszeń pewnie nic bym nie kupiła i myślę , że jest sporo takich osób.[/QUOTE]

Ja na przykład bardzo się zaangażowałam robiąc rzeczy na bazarek, a ponieważ mam czas tylko późnym wieczorem, właściwie w nocy, i jeszcze muszę się z tym czaić, żeby nie obudzić mamy, to już na wysyłanie zaproszeń tego czasu mi brakuje. Tym bardziej, że muszę robić kolejne rzeczy, bo dziewczyny wystawiają również bazarki na FB. No i spać też trzeba przynajmniej te 4-5 godzin. Mój ostatni bazarek rzeźbiłam w pracy, ukradkiem, mimo, iż wiem, że komputer jest monitorowany i może mi to zaszkodzić. Ale zaproszeń to już w pracy wysyłać nie będę...

Posted

[quote name='Isiak']Ja na przykład bardzo się zaangażowałam robiąc rzeczy na bazarek, a ponieważ mam czas tylko późnym wieczorem, właściwie w nocy, i jeszcze muszę się z tym czaić, żeby nie obudzić mamy, to już na wysyłanie zaproszeń tego czasu mi brakuje. Tym bardziej, że muszę robić kolejne rzeczy, bo dziewczyny wystawiają również bazarki na FB. No i spać też trzeba przynajmniej te 4-5 godzin. Mój ostatni bazarek rzeźbiłam w pracy, ukradkiem, mimo, iż wiem, że komputer jest monitorowany i może mi to zaszkodzić. Ale zaproszeń to już w pracy wysyłać nie będę...[/QUOTE]

No ja nie wątpię w zaangażowanie osób robiących bazarki. Wiem ile to kosztuje pracy - samo zrobienie a jak jeszcze sama wykonałaś rzeczy to już w ogóle podziwiam. Ja nie mam zdolności by samemu coś zrobić ale zbieram fanty od kogo się da i praktycznie raz w miesiącu tworzę jakiś bazar i to naogół duży 100-200 pozycji. A co do wysyłania zaproszeń to jest kolejne kilka godzin roboty. Ale wiem , że sporo osób tylko z tych zaproszeń kupuje. Nie zdarzyło mi się samemu szukać bazarku bo po prostu nic konkretnego nie potrzebuje ale jak dostanę zaproszenie to wejdę i często się na coś skuszę. Ale tak to działa nie tylko tu na dogo ale w handlu wogóle:)

• 2 weeks later...
Posted

Może komuś to się do czegoś przyda, w sensie oszczędzenia czasu.
Od 01.01.2014 nie można wysłać PW do następujących osób z listy:
kasiek0502
mgro
cudak
bira
Dabrowka
from_wonderland
Caragh
Morusander
Valeur248
Angelika2090
kcd