Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']Hania jest... ZJAWISKOWA!!! Wczoraj miała dzwonić pani w sprawie adopcji naszej Śmieszki i nie zadzwoniła :( Więc miejsca, póki co brak :([/QUOTE]
Nutuś...czy Hania nie przypomina Ci Milki od Marty (Szwecja ;) ) ?

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']Ani trochę! :)[/QUOTE]
A mi strasznie ! Nie "całość " ale pyszczek bardzo a najbardziej oczy !
Coś masz z pamięcią nie teges!

Posted

[quote name='Ziutka']Nutuś...czy Hania nie przypomina Ci Milki od Marty (Szwecja ;) ) ?[/QUOTE]
Dla mnie Hanuś jest skrzyżowaniem Milki i Sepki... :loveu: (cho*era...!) :bigcry:

Ocelot, czy ona ma coś z oczkiem...?
Momentami, jakby je... jak to powiedzieć... nierówno otwierała(?) i wtedy wydaje mi się, jakby jedno było takie lekko wybałuszone.
Jest prześliczna, dlatego pytam, choć moje wrażenie może okazać się najgłupsze na świecie... :oops:

Posted

[quote name='inka33']Dla mnie Hanuś jest skrzyżowaniem Milki i Sepki... :loveu: (cho*era...!) :bigcry:

Ocelot, czy ona ma coś z oczkiem...?
Momentami, jakby je... jak to powiedzieć... nierówno otwierała(?) i wtedy wydaje mi się, jakby jedno było takie lekko wybałuszone.
Jest prześliczna, dlatego pytam, choć moje wrażenie może okazać się najgłupsze na świecie... :oops:[/QUOTE]

Ja myślę, że mrużyła je ze strachy, ale dopytam się jeszcze pani weterynarz. Lepiej dmuchać na zimne

• 2 weeks later...
Posted

ocelot napisał(a):
Ja wiem tylko skąd płytki, farby, kleje?

mam troche plytek, troche kafelek , troche farby... kurcze daleko do Was z Pomorskiego ale moze cos bedzie jechalo czasami

Posted

beataczl napisał(a):
mam troche plytek, troche kafelek , troche farby... kurcze daleko do Was z Pomorskiego ale moze cos bedzie jechalo czasami

Oj byłoby cudnie:)
Plany mamy szerokie, oj szerokie:)

Posted

ocelot napisał(a):
Oj byłoby cudnie:)
Plany mamy szerokie, oj szerokie:)

A ja tak pomyślałam czy to muszą być płytki pierwszej klasy ? Wiem , że w Opocznie można za grosze kupić płytki pozagatunkowe , bodajże 200zł za paletę , tam jest tych płytek strasznie dużo i mało co się nie nadaje do położenia .

Posted

Schroniskowo:)
Tak dzisiaj robiliśmy nowe budy ze starych:):):) Oprócz tego odbywało się wielkie sprzątanie:):):) dziękujemy wszystkim za przybycie, za chęci, za kawał ciężkiej pracy:)
Ale to dopiero I runda:)
Nadal potrzebujemy farby, papę, gumoleum !!!!

Posted

beataczl napisał(a):

Gdzie dokładnie mieszkasz ?
Czasami mój kierowca jeździ w pomorskie ;)

Posted

Ziutka napisał(a):
Gdzie dokładnie mieszkasz ?
Czasami mój kierowca jeździ w pomorskie ;)

Człuchów/niedaleko Chojnic glowna trasa na Gdansk/Pile
fajnie by bylo gdyby jechal tu i zabral:)

na razie napisalam na watku transportowym ale bez odzewu..

Posted

beataczl napisał(a):
Człuchów/niedaleko Chojnic glowna trasa na Gdansk/Pile
fajnie by bylo gdyby jechal tu i zabral:)

na razie napisalam na watku transportowym ale bez odzewu..

Kojarze - byłam w Człuchowie u Jackowskiego...kawał drogi
Już sobie zapisuje i jutro zapytam co i jak i czy jest szansa, że bedzie jechał w tamtą strone ;)

Posted

Spójrzcie jakie cudo mamy
IMIĘ: Harnaś .
ROK URODZENIA: 2010.
ROZMIAR (S/M/L/XL): M .
CHARAKTER:
Harnaś przeszedł już wiele w swoim króciutkim życiu, stanowczo zbyt wiele.. Biedactwo zabrane z posesji od właściciela, który ponoć trafił do szpitala i nie może się nim zajmować. Jednak dotarły do nas słuchy, że już od dłuższego czasu błąkał się w okolicach ulicy Warszawskiej. Bynajmniej nie wyglądało na to, by miał swojego Pana/-nią...Harnaś trafił do nas wycieńczony, nie miał siły, cały dzień leżał pod kroplówkami...Pomyślcie kochani, jak wielkie było nasze przerażenie, gdy po oględzinach okazało się, że ten kochany Kudłacz nosił na sobie ponad 30 kleszczy.Jak człowiek może tak bardzo zaniedbać własna psinkę? Pies musiał sie bardzo męczyć...Po tym, jak Harnasiem zajęła się nasza Dobra Duszyczka Dominika, po podaniu odpowiednich leków, Harnaś już dziś czuje się lepiej...Podnosi się, chadza po trawce...Harnaś to nieduży, piękny pies. Mordka cieszy mu się bez przerwy...Niestety jest bardzo nieufny. Ciężko się do niego zbliżyć. Od razu robi uniki, jakby bał się człowieka...Zresztą nie ma się, co dziwić...Doznał od właściciela krzywdy i pewnie ciężko mu będzie zaufać...Czy znajdzie sie ktoś, kto odbuduje w nim zaufanie i wiarę w człowieka? Harnaś czeka

Album Harnasia na fb:
https://www.facebook.com/media/set/?...6376771&type=3

Posted

I następne...
Imię: FRĘDZEL
Rok urodzenia: 2010
Rozmiar (S/M/L/XL): S/M

Frędzel - przyjechał do nas w takim stanie, że ciężko ujrzeć jego piękny pyszczek. To jeden wielki kołtun. Patrząc na niego ciężko stwierdzić jak na prawdę wygląda. Psiak jest chudy, jednak to w jakim jest stanie okaże się dopiero po strzyżeniu. Zabieramy malucha w tym tygodniu do Salonu dla psów, gdzie otrzymamy pomoc od wspaniałej, kochanej osoby :smile: Damy znać i wrzucimy zdjęcia po metamorfozie Frędzla. Póki co szukamy mu domu, Frędzel lubi inne psy, uwielbia ludzi. Lubi sobie troszkę poszczekać i jak nikogo przy nim nie ma, to daje o sobie znać :smile:

Album Frędzla na fb:
https://www.facebook.com/media/set/?...6376771&type=3

Posted

STOP KLESZCZOM. Jeśli jeszcze nie zabezpieczyłeś swojego psa przed kleszczami to zrób to jak najprędzej. Babeszjoza to poważna i ciężka choroba atakująca organizm psa w szybkim tempie. Kilka naszych psiaków jest już chorych. Do momentu, aż pies nie będzie zakropiony lub nie będzie miał obroży - nie wychodzi na spacer. Wiecie jak one potrzebują tych spacerów :( każda obroża, każde kropelki się liczą. Obroże starczają na pół roku, kropelki na miesiąc. Udostępniajcie, pomóżcie

Posted

Ledwo udało się pomóc Klarze...
KLARA DZIŚ POJECHAŁA DO NOWEGO DOMU :) DZIĘKUJEMY KOCHANI ZA UDOSTĘPNIANIE :)

Kochani!!! Potrzebujemy Waszej pomocy! Udostepniajcie, proszę! Dziś trafiło do nas to Biedactwo. Czasem brak już siły, brak słów, jak obserwuje się takie okrucieństwo wobec zwierząt. Staruszka,piekny jamnik, 15-letnia Klara, musiała być dla kogoś "ogromnym ciężarem"...ŻAŁOSNE! Nie pojmuję, jak można podjąć decyzję o opiece nad żywą istotą i tak po prostu po jakimś czasie pozbyć się jej jak starego sprzętu...Brak słów...Sunia płacze, kuleje na przednią łapkę, jest zagubiona. Taki piesio nie może zostać w schronisku, nie poradzi sobie... Proszę szukajmy Dobrej Duszy, która się nią zajmie, choćby tymczasowo, zreszta sunia juz jest czasowa...Błagam! pomóżcie! Dajmy jej szczęście na stare lata :)

a trafiła do nas następna jamnisia....
Gdy ją pierwszy raz zobaczyłam, nie wiedziałam co robić, jak dotknąć, co powiedzieć. Bezbronna, samotna, zrozpaczona, przerażona sunia. Cała trzęsła się ze strachu. Przykryłam ją kocykiem i było już nieco lepiej. Jej Pan umarł kilka dni temu, a ona wierna do końca czekała aż się obudzi. Kiedyś miała swojego ukochanego Pana, ciepły kąt, jedzonko, i co najważniejsze - miłość. Kochała bezgranicznie. A teraz? Klatka, samotność, cała gromada szczekających psów, obcy ludzie. To dla niej trauma. Jest tak przerażona, że ze strachu klapie zębami. Ale to jej jedyna obrona, jedyne zachowanie pokazujące, że nie ufa, że się boi. Była dziś na spacerku, jest grzeczna, mimo wieku dziarsko chodzi na smyczce, załatwia swoje potrzeby od razu po wyjściu na trawę. Bardzo mądra sunia. Pomożecie kochani? Prosimy o udostępnianie. Z Klarą się udało. Z nią też musi :(

Posted

Ziutka napisał(a):
Kojarze - byłam w Człuchowie u Jackowskiego...kawał drogi
Już sobie zapisuje i jutro zapytam co i jak i czy jest szansa, że bedzie jechał w tamtą strone ;)

zostawie nr telefonu jakby cos bylo 725 59 10 34
strona mi sie otwiera z 10 minut i moze nie bede mogla wejsc w dogo..

ocelot -podaj link na fejsa tej jamnisi.