Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie było mnie tydzień w wirtualnym świecie:)
a więc tak... nie chciałam nic pisać przez tydzień żeby nie zapeszać ale Pyrdka ma długi jęzor:eviltong:;)

Majka zamieszkała w Łodzi w kamienicy. Ma młodą i pozytywnie zakręconą Opiekunkę i pięknego kocura brytyjskiego za toważysza. Dziewczyna jest w niej zakochana- cały czas mi powtarza że Maja jest śliczna, piękna...
Maja pierwsze dwa dni sikała w domu ale już jej przeszło. A teraz najlepsze- Maja nie zeżarła i nie zdemolowała przez ten tydzień domu:) ale żeby nie było tak różowo to Dziewuszysko niestety podgryza Pańcię. Każda próba skarcenia kończy się wybuchem radości psa który jest w tym momencie "nie do opanowania". Magda- Pancia Majki, dostała wskazówki co może w takim wypadku zrobić, jeśli to nie pomoże to wkroczymy w tygodniu zobaczyć co i jak.

aikowo możesz trochę rozluźnić kciuki;)

aaaaaaa, zapomniałam zameldować że Lusia i Maja wzbogaciły się o 10zł dzięki cioci mdk8- dziękuję pięknie :Rose:

Posted

bo takie nowiny, to aż szkoda trzymać w tajemnicy, o! :)

A swoją drogą, może i Luśka znajdzie swoją przystań już niebawem, póki co szukamy pilnie kogoś do przeprowadzenia wizyty w Poznaniu.
ania z poznania i KateBono nie mogą.

Posted

Pyrdka napisał(a):
A swoją drogą, może i Luśka znajdzie swoją przystań już niebawem, póki co szukamy pilnie kogoś do przeprowadzenia wizyty w Poznaniu.
ania z poznania i KateBono nie mogą.

Jest jeszcze cała ekipa z Animalii - może komuś pasuje:)

Posted

No i wykrakałam- Maja pokazała co potrafi. Zeżarła buty, bluzkę i poduszkę. Pańcia jest zrezygnowana i zmęczona walką z łobuzicą ale jeszcze się nie poddaje. Jutro jedziemy z Juldanem w odwiedziny do "grzecznej" Majeczki...

Posted

Czyli nie chwal psa przed... tym, aż się pewnie poczuje w nowym miejscu :(
Chyba się nie obejdzie bez klatki kenelowej, tylko że do tego zbawiennego "więzienia" trzeba psa przyzwyczaić - od razu zamknąć się nie da...
A może poczuła, że może Pańci wejść na głowę i próbuje dokąd może się posunąć?...

Posted

Nutusia napisał(a):
Czyli nie chwal psa przed... tym, aż się pewnie poczuje w nowym miejscu :(
Chyba się nie obejdzie bez klatki kenelowej, tylko że do tego zbawiennego "więzienia" trzeba psa przyzwyczaić - od razu zamknąć się nie da...
A może poczuła, że może Pańci wejść na głowę i próbuje dokąd może się posunąć?...

Wydaje mi się, że to drugie. Pańcia za bardzo ją kocha:roll: Pogadałam z nią trochę i okazuje się, że Majka tylko przy niej tak świruje... Chłopak Madzi jak huknie na łotra to łotr od razu ustawiony jest do pionu a jak Magda huknie to łotr dostaje ataku głupawki:mdleje:łącznie z tym, że gryzie Magdę po rękach... jak mam Pańci wytłumaczyć że to w 90% Pańci wina?

Jeśli chodzi o szkodnictwo to ciut inna sprawa...

Posted

Wizyta przedadopcyjna dla Luśki wypadła bardzo fajnie.

Pańcia i Pan wiedzą to młodzi, bardzo aktywni ludzie. Mieszkają w bardzo fajnej dzielnicy Poznania, gdzie jest duuuużo terenów zielonych, idealnych do biegania z psem.
Pan ma teraz 2 tygodnie urlopu, więc będzie w domu, to idealnie dla Luśki.

Państwo przyjeżdżają dzisiaj po Luśkę.
Obroża + szelki + 2 smycze + adresówka - wszystko mają dzisiaj zakupić.
Wiedzą o wszystkich najgorszych wybrykach Luśki i są gotowi na pracę z nią.
Już rozeznawali się, gdzie w razie co jaki szkoleniowiec w Poznaniu pracuje z takimi psiakami w razie ew. problemów.

Wszystko brzmi tak dobrze, że aż się boimy :evil_lol:

Trzymajcie mocno, mocno i mocno kciuki.

To wielka szansa dla Luśki.

Posted

aikowo napisał(a):
Trzymam kciuki. Bardo bardzo się cieszę że dziewczyny będą miały swoje domy. Czy Maja została opanowana?

Magda przekonała się na własne oczy, że to co robi Maja to tylko i wyłącznie wina jej zachowania... Rozpuściła bestię przez tydzień... do tego stopnia że ręce i nogi miała w zadrapaniach i siniakach...
Nasza wizyta zaczęła się od nauki Pańci wchodzenia do własnego domu i witania się z psem. Później spacer i "obsługa domowa" psa.

telefonu jeszcze nie miałam więc zakładam, że dają radę- dziś wieczorem ja zadzwonie

Posted

Serdecznie zapraszam na bazarek, który zorganizowany jest na podopiecznych Stowarzyszenia Pomocy Zwierzętom ŁAPA

Na bazarku można znaleźć ciuszki nowe i używane, które są w na prawdę bardzo dobrym stanie, m.in: bluzki, spodnie,sukienki, spódniczki i nowe buty Converse :smile:

LINK DO BAZARKU: CIUCHOLAND - fajne ubrania - NOWE i UŻYWANE, do 19.07.13 r.

BAZAREK TRWA DO 19 LIPCA 2013 ROKU DO GODZINY 21:00

ZAPRASZAMY :smile::smile::smile:

Posted

Sprawa z Mają wygląda bardzo niefajnie...

Pani zupełnie nie radzi sobie z urwipołciem:roll: poprawa po naszych wizytach jest chwilowa- Magda nie jest w stanie wyegzekwować od psa podstawowych rzeczy. Doszło już nawet do tego, że je posiłki na stojąco bo Maja kradnie jej jedzenie z talerza...

Ja już nic nie jestem w stanie pomóc. Szkolenie u profesjonalisty dałoby może lepsze efekty ale najpierw ktoś musiałby zrobić Magdzie pranie mózgu... poza tym Magdy w chwili obecnej nie stać na to...

Do weekendu Magda ma podjąć decyzję- czy Maja zostaje u niej czy wraca do hoteliku...