karolciasz28 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Eloise ja bym prosiła o tekst dla Hesti i Sary. :) Quote
ew26 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='Murka'][B]ew[/B], koniecznie zróbcie badania krwi, to podstawa! Najlepiej z parametrami wątrobowymi.[/QUOTE] Dzisiaj zrobiłam badania krwi Amikowi-wszystkie: morfologię, wątrobowe, trzustkowe i nerkowe; wyszły źle, niektóre kilka razy ponad norme. Będe miec wydruki wszystkich jutro. Dzisiaj dostał kroplówke, antybiotyk, lek przeciwólowy, lek przeciwzapalny. Chce go ratować, ale dzisiaj serce mi pekało jak wracałam z nim w aucie od weta i płakał jak dziecko i szczekał a właściwie wył (odkąd go mam słyszałam 2 razy jego pojedycze szczeknięcie w nocy, jeszcze jak był zdrowy- kiedy kot go mordował), nigdy do tej pory tego nie słyszałam, poprostu ciężko oddychał. Pytałam czy jeśli uda sie go odratowac czy może z takimi organami funkcjonować i pocieszono mnie, że to jest możliwe. Trzeba wypłukiwac toksyny kroplówkami codziennie. Quote
agusiazet Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Ew26 a u kogo te badania robiłaś w Mielcu. Mój Sony (12 lat) ma też niestety nie najlepsze wyniki trzustkowe. Mam przynieść kał do badania. A wyników nie dostałam na papierze, tylko ustnie:( Za chwilę je zapomnę:( Quote
ew26 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='agusiazet']Ew26 a u kogo te badania robiłaś w Mielcu. Mój Sony (12 lat) ma też niestety nie najlepsze wyniki trzustkowe. Mam przynieść kał do badania. A wyników nie dostałam na papierze, tylko ustnie:( Za chwilę je zapomnę:([/QUOTE] Ja dzisiaj nie dostałam wyników, bo były robione do samego zamknięcia lecznicy, jutro mam je otrzymać. Resztę napisałam w wiadomości prywatnej. Quote
Ulka18 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [B]Ew26[/B], przytulam :glaszcze: Trzymaj sie, jestesmy tu wszyscy z Toba, pocieszamy, rozumiemy, kazdy z nas odczul smierc psa na wlasnej skorze... ktos powie, to tylko pies, my wiemy, to az pies, przyjaciel, wierny kompan. [B][COLOR="#9932cc"]Amiczku - biegaj bez bólu po teczowych łąkach.[/COLOR][/B] Quote
agusiazet Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='ew26']Amiczek [*]:placz:[/QUOTE] Straszna wiadomość:( Bardzo mi przykro! Amiczku [*]. Ew26 nie wiem, co napisać, jak pocieszyć, po prostu nie wiem.... Quote
KasiaKia Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Ew26 bardzo mi przykro, rozumiem Cie... Amiczek na pewno miał wspaniałe życie, a teraz biega sobie za tęczowym mostem, np. z moim Frugiem. Trzymaj się :glaszcze: Quote
Murka Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Bardzo mi przykro :( Jeśli wszystkie wyniki były kiepskie, to prawdopodobnie nic się nie dało już zrobić :( Najważniejsze, że dzięki Tobie nie umierał w schronisku tylko zaznał ciepła i dowiedział się co to znaczy prawdziwy dom. Możliwe, że nigdy go nie miał. Quote
ew26 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Dzięki dziewczyny. Amik był u nas kilka dni ponad 2,5 roku. Mojego poprzedniego psa Norka [*]miałam od szczeniaka, ktos nam podrzucił do garażu i myslałam, że juz nigdy do żadnego psa się tak nie przywiązę, ale tak samo zakochałam sie w Amiczku. Wziełam go kiedy nie był juz młodzieniaszkiem, nie wiem ile był w schronisku i jaka była jego historia, ale to był wspaniały piesek! Grzeczny i taki dobry:placz:, od początku zachowywał czystość w domu, więc chyba gdzies się tego nauczył. Do konca na chwiejących się nogach wychodził kilka razy dziennie(chociaż nie musiałby) wymiotować na pole. Wczoraj, po tych badaniach, podjełam jeszcze jedną próbę ratowania go (chociaż jak pytałam wetki czy jest cien nadziei, ze gdyby z tego wyszedł, to jeszcze jakoś może funcjonować z tym co ma w środku, nie zaprzeczyła, chociaż pewnie przez litość w stosunku do mnie) efekt był odwrotny do zamierzonego. Już w drodze do domu zaczął płakać, szczekać i wyć mimo, że dostal przeciwbolowe leki a pożniej w domu nie mógł złapać powietrza w nocy. Dzisiaj juz nie wstawał. Dlatego zrobiłam coś o czym nigdy bym nie pomyślała, ze tak zrobie: poprosiłam mojego weta o uspienie go. Posiedziałam z nim po pracy i wyszałam na ten moment, nie mogłam. Ale mówie Wam, że nie mogłam patrzec na jego cierpienie, to było straszne. Pochowałam go niedawno w nasypie obok tarasu w pudełu owiniętego prześcieradłem, posadze w tym miejscu bonsai. Bardzo sie ciesze, że go miałam. Niektóre wyniki: APL 420,NORMA DO 150, ALT 386, NORMA DO 50, BUN 102, norma do 21, kreatynina 32,4 norma do 1,7 , amylaza 4486, norma do 1800. Organy nie były w najlepszym stanie, choroba i leczenie wyniszczyły go całkowicie:(( W sumie byłam u 3 wetów. Quote
Reno2001 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 ew26, trzymaj się. Ja do tej pory tylko raz żegnałam psią przyjaciółkę, moją ALDUNIĘ [*] też z Mielca. Mnie nie dano szansy o nia walczyc i to zawsze mnie smuciło, z drugiej strony, świadomośc, że po prostu biegła, przewróciła sie i odeszła w ciągu niespełna minuty pozwala mi miec nadzieję, że pognała za TM nie cierpiąc, że była to bardzo szybka, bezbolesna śmierc. Do siebie mam jedynie nieustannie pretensję, że nie było mnie wtedy przy niej. I to boli do dziś. Dobrze, że Amiś miał przy boku kochających opiekunów do końca. Odszedł chciany i kochany. ALDA [*] na pewno już się nim tam zaopiekowała. Ja w to wierzę! Quote
kaskadaffik Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Amiczku ważne że już nie cierpisz, biegasz teraz sobie z Daffikiem moim i jesteście szczęśliwi!! Ewcia trzymaj się ciepło :) Quote
Ulka18 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [B][I]Szczeniak mix terier poszedl do adopcji[/I][/B] [QUOTE] Temat: szczeniak Od: "schronisko" [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Data: Śr Czerwca 1 2011, 12:46 pm [URL="http://bezdomne.com/squirrelmail/src/download.php?absolute_dl=true&passed_id=56140&ent_id=1&mailbox=INBOX&sort=0&startMessage=1&show_more=0&passed_ent_id=0"][SIZE=2][/SIZE][/URL] [COLOR=green][B]Szczeniaczek piesek biały w czarne łatki boks przedszkolny - adopcja[/B][/COLOR][/QUOTE] [B][I]Bernardyn, ktorego Kasiadaffik wypatrzyla[/I][/B] [QUOTE] Temat: Re: bernardyn na tylach Od: "schronisko" [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Data: Śr Czerwca 1 2011, 11:43 am Dostał od doktora jakiś zastrzyk i musimy go przenieść na inny wybieg , bo tamten prawie jest cały kryty i nie ma przewiewu powietrza. Dzisiaj jest troszkę lepsza pogoda dla niego. [/QUOTE] [B][I]Grzes ma szanse na dom. Tylko czekamy na kastracje, bo w domu jest niesterylizowana suczka. Dom zalatwiaja Adopcje Malamutow[/I][/B] :D [QUOTE] Czekam na info o ciachaniu z niecierpliwością. Najbardziej niecierpliwi się Pan, który chce adoptować Grzesia. On chciał po niego już w sobotę przyjechać, ale do soboty pewnie zabiegu się nie da zrobić, tak zeby w sobotę nadawał sie na podróż, bo dziś już koniec wtorku. [/QUOTE] [B]Ew26[/B], bardzo zle wyniki mial Twoj Amiczek. Nie moglas nic zrobic :-( Dobrze, ze Amis byl u Ciebie, mial ten wlasny, prawdziwy dom. To dla psa najwazniejsze. Quote
Ulka18 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Dziewczyny, trzeba oglaszac szczeniaki suczki, zanim dorosna i zostana w schronisku :shake: [quote][B]Temat:[/B] Re: szczeniak [B]Od: [/B]"schronisko" [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [B]Data: [/B]Cz Czerwca 2 2011, 6:19 am [URL="http://bezdomne.com/squirrelmail/src/download.php?absolute_dl=true&passed_id=56150&ent_id=1&mailbox=INBOX&sort=0&startMessage=1&show_more=0&passed_ent_id=0"][SIZE=2][/SIZE][/URL] [COLOR=red][B]Nikt nie pyta , nie ma wcale ludzi[/B] [/COLOR][COLOR=black][/quote][/COLOR] Grzes jest po kastracji i byc moze w sobote przyjedzie po niego pan z Pomorza. [quote][B]Temat:[/B] Kastracja [B]Od: [/B]"schronisko" [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [B]Data: [/B]Cz Czerwca 2 2011, 7:00 am [URL="http://bezdomne.com/squirrelmail/src/download.php?absolute_dl=true&passed_id=56151&ent_id=1&mailbox=INBOX&sort=0&startMessage=1&show_more=0&passed_ent_id=0"][SIZE=2][/SIZE][/URL] [COLOR=seagreen][B]Grzesiek - kastracja[/B][/COLOR][COLOR=black] [/quote][/COLOR] Quote
Reno2001 Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Generalnie jest kicha straszna z adopcjami :( Niemniej trzeba ogłaszac, bo bez tego to już w ogóle bez szans. Ja może spróbuje zdziałac jakąś aukcję zbiorczą maluchów. Quote
Ulka18 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 No jest kicha, tym bardziej trzeba zrobic miejsce dla tych biedakow, ktore dorosly w schronisku. Podrostkow szaro-buro-brazowych jest naprawde duzo, kto wezmie takie psiaki, jesli nawet szczeniakow nie chca? Agresywne psy blokuja miejsca, stwarzaja zagrozenie dla odwiedzajacych, ktorzy sie zdobyli jakos na to, zeby przyjsc do schroniska. Mimo, ze tyle lat jezdze do schroniska, nadal mam uraz do psow agresywnych, o Ulce mojej nie wspomne, szrama do dzis nie zarosla. Nie wiem czy sie doczekamy tej chwili, ze bedzie mozna przejsc miedzy boksami bez rzucajacych sie na kraty spienionych psow. Pytam sie : po co komu te psy? No chyba nie dlatego, ze gminy placa na nie. Quote
KasiaKia Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Ja mieleckie szczeniaki ogłaszam, ale nawet ilość wejść na ich aukcję jest niewielka... a jak nie wpiszę w tytule jakiejś rasy, to już w ogóle mogę zapomnieć o konkretnych odwiedzających. Wszyscy, którzy wystawiają psiaki na allegro na pewno wiedzą o czym mówię. Podrostków w schronisku jest mi strasznie żal... zawsze jak się idzie do szczeniaków to one tak bardzo proszą o chwilę uwagi... Mogłabym dziewczyny w sobotę iść do schroniska. Sprawdzałam pogodę i w Mielcu ma nie padać - mam nadzieję. Przede wszystkim chciałabym odświeżyć galerię psiakom, porobić jakieś fajne zdjęcia pod ogłoszenia, dlatego muszę mieć "przytulaka" do zdjęć :D Quote
kaskadaffik Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Mamy nowy :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/208714-Miski-zabawki-ciuszki-smaczki-musisz-zagl%C4%85dn%C4%85%C4%87!!13-06[/url] Quote
Basia1968 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-_FJuobBjHsM/TefLbzluSqI/AAAAAAAAAgY/JWrfj-TJwSw/bruno6.jpg[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-Vlfbu3zhvDc/TefLo5ZZ63I/AAAAAAAAAhI/2cDGVHl2zhE/czaki7.jpg[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-mNptTM7o2qM/TefLdAAP3uI/AAAAAAAAAgc/PSvJWcTHTe0/czaki%252520i%252520bruno.jpg[/IMG] takie cuda mamyyyyyyy i gdzie je dac Quote
kaskadaffik Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Ulka taka prośba do Ciebie, aby może dać te psiaki dwa na stronę schroniska w galerii, czasem akurat ktoś szuka, 8 miesięczne husky, samce, sa na już do adopcji, choć chcemy je kastrować jak najszybciej, gonią kury (bardzo dziwne....) i dlatego muszą zniknąć. Namiar jakby można było podawać na Basię, mozę akurat unikną strasznego losu... Quote
Reno2001 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Jakby trzeba było ogłoszeń dla tych urwisów to dajcie znac. Odzew na pewno będzie, choc na 1000% będzie masa debilnych kontaktów. Tak się zastanawiam, czy w ich przypadku dawac kontakt mailowy? Telefony tez się głupie zdarzają, jednak ludzie tu juz muszą się chwilke zastanowic, czy na pewno chcą dzwonic Ja przy psach, które miałam na DT daję tylko kontakt telefoniczny. Po prostu wymagam od potencjalnych zainteresowanych niezbędnego minimum. Jestem zbyt leniwa ;) by tworzyc poezje mailowe, odpowiadac pisemnie na milion pytań, a potem z tego i tak g... wychodzi. Na maile przechodzę, kiedy coś się zaczyna klarowac z domkiem ;) Tak tylko piszę i podpowiadam, bo przy tych huskych na bank będzie zainteresowanie. Quote
Ulka18 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Co mam napisac o tych huskich, ze gdzie sa ew. do obejrzenia? Sa szczepione, itd. ? Wiecej zdjec i opis prosze na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]. [B][I]Sterylki[/I][/B] [QUOTE] Od: "schronisko" [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Data: Pt Czerwca 3 2011, 7:00 am [COLOR=green][B]1.Emilia z Ostrowca- sterylka[/B][/COLOR] [B][COLOR=green]2. suczka kremowa z wyb. 91 - sterylka [/COLOR][/B][/QUOTE] [B][I]Kastracja[/I][/B] [QUOTE] Od: "schronisko" [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Data: Pt Czerwca 3 2011, 7:52 am [COLOR=green][B]August z podwórka - kastracja[/B] [/COLOR][/QUOTE] [B][I]Bernardyn[/I][/B] [QUOTE] Od: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Data: Pt Czerwca 3 2011, 7:57 am [COLOR=red][B]Bernardyn ma infekcję dróg oddechowych. Dostaje antybiotyki i kroplówki. [/B][/COLOR][/QUOTE] [U]Jesli chodzi o ogloszenia, to wczoraj zaczelam robic na tablica.pl, to jest odgalezienie allegro. Widac te ogloszenia na allegro i sa za darmo. Trzeba je robic w allegro tylko zamiast kategorii aukcja, wybrac ogloszenie. Nie da sie tak odnowic aukcji, trzeba robic od poczatku.[/U] [URL="http://tablica.pl/oferty/?search%5Bcreator%5D=546b4a39645842794e773d3d"]http://tablica.pl/oferty/?search%5Bcreator%5D=546b4a39645842794e773d3d[/URL] Quote
Basia1968 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Reno bardoz proszę ogłoś haszczaki - ja wysłałam do wszystkich od tej rasy prośby. Teraz wystawiam na lokalnych przynajmniej jesli chodzi o DT - ruda husky, którą zabralismy tydzień temu, poszła w dwa dni do nowego domku, a błąkała się od zimy na wiochach. Wystarczyło ogłoszenie na naszej lokalnej stronie i był duży odzew. Quote
Reno2001 Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 [quote name='Ulka18'] [U][SIZE=3][B]Jesli chodzi o ogloszenia, to wczoraj zaczelam robic na tablica.pl, to jest odgalezienie allegro. Widac te ogloszenia na allegro i sa za darmo[/B].[/SIZE][/U][/QUOTE] Oooo, dobrze wiedziec. Super! Quote
Recommended Posts