halcia Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 A uśmiechnięty pychol nie????Pytałam które psy poszły do domu,więc :Szczotek,Tajga,Frezja,Ruda z Mielca,Szorsciak ze świetlicy,szczeniaczek z brazowym łepkiem i dropiatymi łapkami,wilkowaty z 143,suczka brazowa z163,pies brazowy z 37,,sunia brazowa z 181,i suczka biało -brazowa z boksu 68.Znowu krótka i niezbyt dokładna informacji...no ale co mozemy zrobic.Wrócił niestety piekny Portos,mielecki,jest ponad tydzien w schronisku i pomimo,ze własciciele wiedza gdzie szukac/odebrali go m-c temu ze schronu/nie pojawili sie po niego i nie dzwonili....:shake: Quote
kaskadaffik Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 [IMG]http://images37.fotosik.pl/282/ed03b119a6902730med.jpg[/IMG] Prosze trzymajcie kciuki :-(:-(:-(:-(:-( Nosówka...... dziesiejsza noc wszystko wyjaśni :placz::placz::placz::placz::placz: Siedzimy wpatrzeni w Maleństwo, załamani, czy oddycha..........:-( Tajgunia poszła do domku, tak się cieszę, bo w tym ciasnym boksie husky to depresja jak nic . Agusiazet Sunia, którą miała do Brzyścia zabrać też w domku, więc nie wiem czy masz jakiś typ inny ... Quote
anciaahk Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Kasiu, tylko nie to ;(;(;(. kciukasy ślemy ogromne!!!!!!!!! Quote
Ulka18 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Kasiu, czy mala dostala surowice ? Masz mozliwosc zalatwienia Staglobanu, zeby podac malutkiej? Kurde normalnie idzie sie zalamac :( Biedna suczynka :-( Quote
kaskadaffik Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 [quote name='agusiazet']Kasiu i co z Waszą sunieczką???[/QUOTE] Narazie śpi, dostała cztery zastrzyki, ja z tego wszystkiego nie zapytałąm nawet co :shake::shake: Czekam w strachu na rano ..... Quote
Ulka18 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Rozmawialam z Kasia, malutka jamnisia przezyla noc. Wczoraj byla z nia Kasia u dr Koziola, Fifka dostala 4 zastrzyki, z czego 2 bardzo duze. Trzymajmy nadal kciuki, zeby Fifka wyzdrowiala :kciuki: Quote
Reno2001 Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 Ciekawe czy udało się w schronisku wypełnic ankietę na karmę? Czasu było co kot napłakał, wiem, ale nic nie poradzę, sama dowiedziałam się wczoraj wieczorem. Generalnie wszystko ugadane było telefonicznie. Jedynie do wypełnienia ze strony schroniska była ankieta. Cholera, że czasu tak mało, no. Kasiu, kciuki za małą wciąż trzymam. Quote
rita60 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 [B]majuska[/B] cioteczko miła:lol:przyslij mi na maila foty Markiza,napisz prosze pare slow o nim i dane do kontaktu:roll: dzieki. [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Ra_dunia Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Kciuki za maleństwo zaciskam mocno! Co do sterylizacji... to się nie wypowiem, bo same wulgaryzmy mi się cisną na klawiaturę. Quote
agusiazet Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Kasiu, jeśli znajdziesz czas i chęci, to wybierz w schronisku suczkę, podrośniętego szczeniaka, bo ja już zamówiłam karmę dla szczeniaka na adres hoteliku! Niech jedzie do Asi po lepsze życie!!! Jeśli zdecydujesz o szczęściu którejś - daj znać! Trzymam kciuki za Fifkę bardzo mocno!!! PS. Ew. zaszczep wybranego psiaka, zwrócę koszty! Quote
Ulka18 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Super Agusiu, ze uratujesz jedna suczke. A nie wzielabys suczki ciezarnej zamiast szczeniaka? Jest taka fajna, niesmiala kudlatka, jamnikowata w b. 68. Jest tez sunia sredniej wielkosci z b. 179 od Dropa. Podeslalabym Ci zdjecia z wczoraj. Nie mamy miejsca dla 1 suni (w sumie sa 3!), gdyby Aprilka nie wrocila do Murki, to wezmiemy dwie, dla 3-ciej nie mamy miejsca :-( [B]Magda[/B], zeby to tylko Kasi Fifka byla :-( Niestety ona jest jedna z wielu. Ostatnie szczepienie p. wirusowkom bylo w 2007 roku, wiec nic nie trzeba chyba wiecej pisac. Quote
MagdaNS Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 O matko, to katastrofa... W takim miejscu zapsionym jak schronisko to po prostu katastrofa... A koszt zaszczepienia wszystkich na raz to 20 tysięcy jak dobrze pamiętam? Kwota szalona.... Ale nic to, puszczę jutro lotto, jest 20 milionów do wzięcia :) Quote
agusiazet Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Aga, to się rozbija o karmę, ja zamówiłam 15 kilogramów karmy dla szczeniaków! Więc w związku z tym chciałabym wyciągnąć szczeniaka. Podeślij te zdjęcia! Bo i karmę dla dorosłych psów zamówiłam, bo zamojska suczka też na dniach ma przyjechać! Tylko 7 kilo, czy wystarczy na dwie suczki na miesiąc? Aga czekam na zdjęcia, ale chyba mnie przekonałaś! Quote
Ulka18 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 [B]Agusiu[/B], zdjecia wysylam. Mnie sie wydaje, ze te suczki moga jesc nawet karme dla szczeniakow. Szczegolnie ta ciezarowka, zeby doszla do siebie. Dr Koziol NIE robi sterylek aborcyjnych i wlasnie o to sie wszystko rozbija. Tylko dr Mrozowski nam zostaje lub Stalowa Wola. Mysle, ze to nie koniec i suk ciezarnych bedzie przybywac, a w raz z nimi chorych szczeniakow. Masakra! Po 5 latach mojego wolontariatu nie widze zadnych perspektyw na lepsza przyszlosc :( Quote
agusiazet Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Prawda, przy takim podejściu perspektywy są marne:( Straszne to i przerażające, że schronisko tego nie widzi, nie chce zrozumieć, ani nie ma logicznych argumentów, tylko upór. Czy nie dr. Kozioł robił sterylkę Werce? Nieistotne! Kasiu, zawiozłabyś sunię do dr Mrozowskiego na sterylkę? Jeśli się uda ją wysterylizować niech jedzie do Asi, szczeniaki mają zawsze większe wzięcie! Quote
kaskadaffik Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Sunia od Dropa wysoka ciąża, lekko nieśmiała, Sunia 68, dłuższe włoski-dzikusek,ciąża według mnie najwcześniejsza, gryzła, rzucała sie, Sunia super przytulaśna największa z nich, ale nie duża, wysoka ciąża :oops: Tak to się przedstawia, Agusia jeśli chcesz to którąś z nich do Brzyścia, ale zaraz po sterylce najlepiej , niech u nas dochodzi do siebie już. Fifka jakby lepsza, sama zeszła z łóżka, choc dalej nic nie je,wygląda jak szkielecik ale napiła się wody, to juz plus, jutro do Doktora jedziemy, oby się wszystko dobrze skończyło. Dziękuję Wam Wszystkim którzy trzymacie kciuki :buzi: Fifunia z Lobkiem też dziękują:wolfie::dog: Quote
agusiazet Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Kasiu, ten drugi tymczas musi być bardzo tymczasowy, bo ja mam tylko kasy na 2 - 3 miesiące, więc nie wiem sama, co zrobić! Czy zaryzykować i wziąć dzikuska, czy jednak sunię jakąś szczeniakowatą, co ma szansę na w miarę szybką adopcję. Są podrostki suczki w schronisku? Quote
kaskadaffik Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 [quote name='agusiazet']Kasiu, ten drugi tymczas musi być bardzo tymczasowy, bo ja mam tylko kasy na 2 - 3 miesiące, więc nie wiem sama, co zrobić! Czy zaryzykować i wziąć dzikuska, czy jednak sunię jakąś szczeniakowatą, co ma szansę na w miarę szybką adopcję. Są podrostki suczki w schronisku?[/QUOTE] Pewnie że są, jakby miało nie być ........ nie wszystkie zdechły szczeniaczki...... Jeśli ze szczennych to najbardziej adoptowalna jest ta ruda, kudłata, największa, ale nie duża, mizia się przytula, kochana jest :) ale jak Aga uważasz, nigdy nie można zagwarantować, kiedy piesek znajdzie dom >..... Quote
agusiazet Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Tak, wiem, że nikt mi tego nie zagwarantuje! Kasiu, masz może jakieś zdjęcia mieleckich podrostków suczek? Quote
Ulka18 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Agusiu, podrostkow i szczeniakow jest masa ! Mysle, ze te dwie Pepsi i Cola bylyby dobre do hoteliku na 2-3 miesiace, powinny znalezc dom, szczegolnie ta kudlata suczka jaki onek. Do Murki chyba wezmiemy ta ruda, wesola, mila sunie w wysokiej ciazy, ona jest bardzo ladna, mloda, powinna tez w miare szybko znalezc dom, chociaz tego akurat to nikt nie odgadnie. Quote
Ra_dunia Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 zadam teraz bardzo głupie pytanie, za które od razu przepraszam... ale czy te sunie zachodzą w ciążę w schronisku? Czy tez po prostu są takie przyjmowane? Co do weta nie robiącego sterylek aborcyjnych - znowu nie będę się wypowiadała. :( Quote
agusiazet Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Umowa z hotelikiem jest taka, że sunia musi być mała, niekonfliktowa z innymi psami, bo tylko na taką wygospodarują miejsce. Powinna się pewnie dogadać z Lusią lub Tusią, któraś z nich przyjedzie z Zamościa i nasza mielczanka ma z nią dzielić boks! Kasiu, halciu podpowiedzcie coś, byłyście niedawno w schronisku! Quote
Recommended Posts