Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bedzie dobrze, czy macie już dobrego behawiorystę?
Ja mam namiar na fajną dziewczynę, pomagała mi dwukrotnie z moimi strachulcami,ale jest z Sosnowca- wzrastaja koszty dojazdu.

Posted

[quote name='madziakato']Ale mogę Ci powiedzieć jak wygląda schodzenie z dwoma psami z ....22 piętra.
JAk?Normalnie, tak samo jak np. z 1 p. ale ...dłużej się schodzi[/QUOTE]
chyba zarty sobie stroisz,co nie macie w tym wiezowisku betonowym wind?

Posted

xxx52 daj spokój kobieto, chyba nigdy nie mieszkałaś w Polsce albo coś ci się zapomniało jak zaznałaś "Zachodu". Działające windy w wielkopłytowcu? Nawet jak są, to na remont czeka się miesiącami.
Kończ waść wstydu oszczędź...

-------------------------------
Dropsik, jak się ci wiedzie? :)

Posted

[quote name='madziakato']Ja nie zrozumiałam...[/QUOTE]
jezeli nie zrozumialas to podpowiem .
jezeli Drops jest strachulcem i boi sie wszystkiego to schodzenie z trzeciego pietra 3 x dziennie na spacery o do tego przy boku pies socjalny to jest uwazam problematyczne.
Chyba ze ten jeden pies nie jest na lince (ale z tego wiem nie wolno puszczac psow bez uwiezi samopas.
Poza tym czy Drops umie chodzic po schodach?
Drops probowal i probuje ucieczek ,w jaki sposob on jest zabezpieczony
Rozumiesz moich obaw i zapytan?
Umiesz wyczerpujaco odpowiedziec?

Posted

[quote name='ewunian']xxx52 daj spokój kobieto, chyba nigdy nie mieszkałaś w Polsce albo coś ci się zapomniało jak zaznałaś "Zachodu". Działające windy w wielkopłytowcu? Nawet jak są, to na remont czeka się miesiącami.
Kończ waść wstydu oszczędź...

-------------------------------
Dropsik, jak się ci wiedzie? :)[/QUOTE]
A co zagranica nie ma wind?To ci dobre hii.wstydz sie wstydz
Poza tym mieszkalam 17 lat w betonowym bloku na 8 pietrze i zawsze windy funkcjonowaly ,to co sie teraz u was stalo ,ze nawet windy nie funkcjonuja,daj spoko z tym krytykowaniem i "przesadzaniem" kobieto!Bo tu nie chodzi poza tym czy windy funkcjonuja czy nie tu chodzi o bezpieczenstwo psa.

Posted

[quote name='xxxx52']jezeli nie zrozumialas to podpowiem .
jezeli Drops jest strachulcem i boi sie wszystkiego to schodzenie z trzeciego pietra 3 x dziennie na spacery o do tego przy boku pies socjalny to jest uwazam problematyczne.
Chyba ze ten jeden pies nie jest na lince (ale z tego wiem nie wolno puszczac psow bez uwiezi samopas.
Umiesz wyczerpujaco odpowiedziec?[/QUOTE]

Drops jest zabezpieczony w sposób odpowiedni.
I ze schodów też umie schodzić nieproblematycznie.

Posted

[quote name='Lili8522']Drops jest zabezpieczony w sposób odpowiedni.
I ze schodów też umie schodzić nieproblematycznie.[/QUOTE]

A nawet jakby nie umiał, to musi się przyzwyczajać. Nikt mu niezagwarantuje domu na parterze , bez jednego schoda. Musi znać schody, ulice.

Posted

[quote name='ania shirley']A nawet jakby nie umiał, to musi się przyzwyczajać. Nikt mu niezagwarantuje domu na parterze , bez jednego schoda. Musi znać schody, ulice.[/QUOTE]
dokładnie.

Posted

[quote name='xxxx52']jezeli nie zrozumialas to podpowiem .
Umiesz wyczerpujaco odpowiedziec?[/QUOTE]
A co to jest pies socjalny?

Posted

[quote name='madziakato']Trzeba zrzutkę zrobić na starty!

Temat gdzieś utknął, a myślę, że wazny...[/QUOTE]

A tam, straty... Damy radę :)

[quote name='madziakato']A co to jest pies socjalny?[/QUOTE]

Madzia, odpuść nie warto prowadzić tej dyskusji i zaśmiecać wątek Dropsia :)

Posted

Ja sobie tymi dyskusjami tylko humor poprawiam :evil_lol:

[quote name='Bgra']powodzenia w nowym domku Dropsie![/QUOTE]

Szkoda, że nie własnym... :(

[quote name='Mattilu']Drops potrzebuje duzo czasu i na pewno trzeba go bardzo pilnowac. Ale wszystko wyglada zachecajaco...oprocz finansow:shake:[/QUOTE]

Już nie wiemy, jak to ugryźć, a przyszłe finanse piętrzą się jak głupie :placz:

[quote name='madziakato']Dziewczyny, a ile miesięcznie kosztuje utrzymanie chłopaczka?[/QUOTE]

Madziu, Drops jest w bezpłatnym domu tymczasowym. Jednak potrzebujemy póki co stale podawać Stres Out, po wyciszeniu musimy pójsć tez spokojnie do weta, jesli nadal będzie piszczał, czy pojawią się inne niepokojące objawy. Dropsa trzeba odrobaczyć. Musi coś jeść. Behawiorysta niestety tez kosztuje (i to sporo), nawet po duuużej znajomości. I chyba na to pójdzie większość pieniążków :(

[quote name='madziakato']A jak Drops zachowuje się w mieście?dzikusek czy w miarę normalnie?[/QUOTE]

Osiedle nie jest w centrum miasta, dlatego trudno nam powiedzieć. Na chwilę obecną dzikusek, rodeo na smyczy też się zdarza... Dużo pracy przed nami.

[quote name='madziakato']Bedzie dobrze, czy macie już dobrego behawiorystę?
Ja mam namiar na fajną dziewczynę, pomagała mi dwukrotnie z moimi strachulcami,ale jest z Sosnowca- wzrastaja koszty dojazdu.[/QUOTE]

Mamy tutaj na miejscu kilku dobrych behawiorystów, na razie trwają konsultacje no i mimo wszystko trzeba dać Dropsowi jeszcze trochę czasu.

Z dzisiejszych informacji to ponoć Drops odkąd poznał Korbka - psa DT to widzi sens życia :p chodzi za nim krok w krok nawet na luźnej smyczy. Daje się posmyrać i zaczyna reagować na imię :) zaakceptował tez swoje posłanie - wie, że nie wolno wchodzić białemu psu na czarne kanapy :cool3: Stres Out udaje się podawać, natomiast nie chce tabletek przeciwbólowych bo mocno grymasi z jedzeniem.
Dropsiku, ależ musisz mieć mętlik w głowie...

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']

wie, że nie wolno wchodzić białemu psu na czarne kanapy :cool3: [/QUOTE]

Jak ktoś nauczy czarnego (no, dobra, marengo) , żeby na białe nie wchodził to placę potrójną stawkę!!!!! :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

Osiedle nie jest w centrum miasta, dlatego trudno nam powiedzieć. Na chwilę obecną dzikusek, rodeo na smyczy też się zdarza... Dużo pracy przed nami
Rodeo na smyczy i gratis do tego moja złamana noga- przerabiałam z moim psem jakieś 1,5 roku(od razu mówie, że pies był ze schronu w Sosnowcu, w którym był...od szczeniaka), a teraz ma koło lat 9.
Mogę coś podpowiedzieć, u nas tez musial pomóc behawiorysta.
Obstawiam, że Drops stał na łańcuchu...

Posted

Jak chodziłam do przedszkola znajomi znaleźli psa wielkości Rex'a. Nazwali go Barry. Barry zrywał się z łańcuchów, nieważne jakich grubości miały oczka, rozwalał klatki, kojce. Zadusił mojego kotka na moich oczach, babcia mnie odciągnęła w ostatniej chwili, bo może mnie też by zadusił. Po jakichś pogryzieniach go uśpili. Barry polatał i wracał zadowolony. Może Barry był takim psem, że jak się zerwał to sobie polatał, a potem wracał. Dopóki miał gdzie.

Posted

Zaktualizowałam wydarzenie Dropiatego :)

Wcześniej skupialiśmy się na Śląsku, teraz możemy juz na całej Polsce - cioteczki, zapraszajcie znajomych!

[URL]https://www.facebook.com/events/542824945738751/[/URL]

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Dropsiu zaczyna powoli wcinać, dziś poszła już pełna dawka leków :) aż nie chcę zapeszać, ale malutkimi kroczkami do przodu...[/QUOTE]

To dobra wiaomość:)

Lili doszła przesyłka? To priorytet był:roll:poczta mnie kiedyś naprawdę wkurzy...

Posted (edited)

Jak się miewasz Dropsiu? Grzeczny jesteś?

[COLOR=#0000ff][B]Edit:[/B][/COLOR]
Właśnie widzę, jak się miewa:
[quote name='pinczerka_i_Gizmo'][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG]

[URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images39.fotosik.pl/2032/9d18da1b3a4e5081med.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]

[SIZE=3][COLOR=#0000ff]Drops na poduszkach! :-o Czy Wy to widzicie?![/COLOR][/SIZE] :klacz:

O grzeczności też juz doczytałam... Malutkimi kroczkami... :kciuki:

[quote name='xxxx52']jak wygladaja spacery i schodzenie z 2 psami z trzeciego pietra?[/QUOTE]
Z pewnością ciekawie.

[quote name='madziakato']Ale mogę Ci powiedzieć jak wygląda schodzenie z dwoma psami z ....22 piętra.
JAk?Normalnie, tak samo jak np. z 1 p. ale ...dłużej się schodzi[/QUOTE]
[quote name='ania shirley']Tego się nie da opowiedzieć. To trzeba przeżyć.... Przecież każdy pies jest inny. Czasem z jednym jest gorzej niż z pięcioma[/QUOTE]
[quote name='Lili8522']Nakręcimy filmik...[/QUOTE]
Dziewczyny, kocham Was bezgranicznie! :loveu:

Edited by inka33