malagos Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 [quote name='inka33']Nie zadzwonię! :eviltong: Wysłałam SMSa i w odpowiedzi dowiedziałam się, że maluch "[I]Spał całą noc. Obudził się po piątej. Jest cudowny. Nazywa się Frodo[/I]". [B] Malagos, komu i jak przekazać karmę od Ciebie?[/B][/QUOTE] Najchętniej bym ją wzięła sama, ale nie wiem, jak to zrobić? A może komuś sie przyda? Quote
handzia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Ale akcja dziewczyny :) Przeczytałam z zapartym tchem :loveu: Fotki Froda przecudne, ale jakie mogą być, skoro model taki słodki? :lol: Teraz trzymam kciuki za mamusię :) Macie jej fotki? :) Quote
inka33 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Dotarł dziś przelew [B]18zł[/B] od [B]malagos[/B] za odpchlenie Fotka i już oddałam "krechę" doktorowi Gugale. [quote name='malagos']Najchętniej bym ją wzięła sama, ale nie wiem, jak to zrobić? A może komuś sie przyda?[/QUOTE] A może się da... skoro masz być za niedługo...? [quote name='handzia']Ale akcja dziewczyny [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Przeczytałam z zapartym tchem [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/love.gif[/IMG] Fotki Froda przecudne, ale jakie mogą być, skoro model taki słodki? [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_lol.gif[/IMG][/QUOTE] Dzięki, dzięki... :) [quote name='handzia']Teraz trzymam kciuki za mamusię [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Macie jej fotki? [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/QUOTE] Są na początku wątku - na chyba drugiej stronie. :) Quote
konfirm13 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Frodo? Tyz piknie. Widać, że domek należy do entuzjastów "Władcy pierścieni". Wszystkiego dobrego, Frodo :-) Quote
handzia Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 [URL="http://img585.imageshack.us/i/sdc17243.jpg/"][IMG]http://img585.imageshack.us/img585/4019/sdc17243.jpg[/IMG][/URL] ale ze mnie gapa, macie zdjęcia mamusi :) Jest przepiękna i dom na pewno też w mig się znajdzie :) Życzę powodzenia :) Quote
Mattilu Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 [quote name='inka33']Nie zadzwonię! :eviltong: Wysłałam SMSa i w odpowiedzi dowiedziałam się, że maluch "[I]Spał całą noc. Obudził się po piątej. Jest cudowny. Nazywa się Frodo[/I]".[/QUOTE] Obudzil sie po piatej! Nutusia wiedziala co robi, nie biorac Fotka/Frodo po Motku:evil_lol: Quote
zebrazebra Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 [B]Inka[/B], gratulacje!!! :cool2: Wogóle cała akcja szybka, sprawna i skuteczna. Foty boooooskie! Nie mam siły więcej pisać, ale jestem pod wrażeniem :) Quote
malagos Posted February 19, 2013 Author Posted February 19, 2013 Sunia ma być ogłoszona przez urzad gminy w "Głosie Gminy". My, jako stowarzyszenie damy ją do "Wieści znad Orzyca" - ale nie wiem, czy kogoś zainteresuje na wsi mała sunia. Nie mam jak jej zrobić sterylki, nie wiem o niej nic, jak sie zachowuje, jak reaguje na ludzi, na psy itp. Jedynym wyjściem jest danie jej bdt. Quote
inka33 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 A jak reaguje na osobę karmiącą teraz? Bo wcześniej, jak był Fotek, to raczej nie wychodziła z budy wcale, tak? Może są jakieś osoby (rozmaitej płci, sposobu poruszania się itp.), które mogłyby ją sprawdzić? wziąć na 10 minut spaceru na smyczy? Wiem, pewnie to tylko takie moje mrzonki, że takie sprawdzenie by było możliwe... :oops: Kiedy planujesz wysłać "wizytację" do Fotka/Frodka? Quote
inka33 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 [quote name='Mattilu']Obudzil sie po piatej! Nutusia wiedziala co robi, nie biorac Fotka/Frodo po Motku:evil_lol:[/QUOTE] E tam, pewnie się bała, że będzie chciała go sobie zostawić... :eviltong: Quote
malagos Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 (edited) [quote name='inka33']A jak reaguje na osobę karmiącą teraz? Bo wcześniej, jak był Fotek, to raczej nie wychodziła z budy wcale, tak? Może są jakieś osoby (rozmaitej płci, sposobu poruszania się itp.), które mogłyby ją sprawdzić? wziąć na 10 minut spaceru na smyczy? Wiem, pewnie to tylko takie moje mrzonki, że takie sprawdzenie by było możliwe... :oops: Kiedy planujesz wysłać "wizytację" do Fotka/Frodka?[/QUOTE] Tam nawet nikt kojca z kup nie sprzątnął ani razu, a psy są jakieś 5 tygodni. Dobrze, ze da ktoś jeść. Czyli sprawdzenie suni , a tym bardziej wzięcie na smycz to mrzonki. Mówił chłopak, który mieszka w domu obok, ze do niego wychodzi z budy i sie cieszy. Że bardzo miła suczka. A co do wizyty, co jak radzisz? Damy panu jeszcze czas, czy szukamy juz na teraz? Edited February 20, 2013 by malagos http://www.dogomania.pl/forum/editpost.php?p=20480817&do=editpost Quote
sonek666 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Zapisuję Małą Frodową Kulkę. Zdjęcie łapków jest boskie- mam jakąś manię na punkcie zwierzęcych kończyn :evil_lol: Później jeszcze doczytam bo widzę, że mimo czytania po cichaczu nie jestem na bieżąco ;) Quote
wiosenka Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 To może Pan fotki prześle? Uważam, że lepiej poczekać jeśli będzie dokumentacja i przypominam o wecie, w promieniu kilku kilometrów nie ma lepszego. Mam dobrą osobę na wizytę z tamtych okolic... Quote
malagos Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 To zapodaj mi tę osobę :) Podałyśmy panu nasze adresy mejlowe, moze przysle zdjęcie. Quote
wiosenka Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 (edited) Wysłałam priv. A może jak będziesz na miejscu sama zrobisz wizytę? Edited February 20, 2013 by wiosenka Quote
malagos Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 Zobaczymy. Mam nadzieję, że maluszek szczęśliwy. Quote
Atomowka Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 W razie czego ja do Froda z chęcią podjadę ale po sobocie najwcześniej. Co do mamusi, szkoda że nikt nawet z nią nie wyjdzie bo się psica marnuje i my nic a niej nie wiemy więc i z ogłoszeniami klapa. Co do BDT byłoby fantastycznie gdyby ją ktoś przygarnął, ja niestety raczej nie dam rady z dwóch powodów: po pierwsze mogłabym ją wziąć tylko na 3 tygodnie ( a co potem? Na Froda się zgodziłam bo wiedziałam,żę w tym czasie znajdzie DS, przy mamusi takiej pewności nie ma) po drugie jest to pies już dorosły, co prawda malutki ale jednak, a ja mam niespełna rocznego synka, nie zaryzykuję i nie wezmę na BDT psa o którym nic nie wiadomo, nawet jeżeli jakiś tam chłopak mówi,że to miła suczka. Quote
malagos Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 Atomówko, pewnie, że są sprawy ważne i ważniejsze. Sunia z kojca musi poczekać na swoja kolejkę. Jest 8 tygodni po szczeniakach, za najdalej 3-4 tygodnie musi być wysterylizowana. Quote
inka33 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='malagos']Tam nawet nikt kojca z kup nie sprzątnął ani razu, a psy są jakieś 5 tygodni. Dobrze, ze da ktoś jeść. Czyli sprawdzenie suni , a tym bardziej wzięcie na smycz to mrzonki. Mówił chłopak, który mieszka w domu obok, ze do niego wychodzi z budy i sie cieszy. Że bardzo miła suczka. A co do wizyty, co jak radzisz? Damy panu jeszcze czas, czy szukamy juz na teraz?[/QUOTE] Kochana, ja nic nie radzę, ja nic nie wiem, chora jestem z nienacka i ledwie na oczy patrzę... :bigcry: Tak myślałam, że jednak mrzonki... :( a sama pewnie nie masz na to czasu... [quote name='sonek666']Zapisuję Małą Frodową Kulkę. Zdjęcie łapków jest boskie- mam jakąś manię na punkcie zwierzęcych kończyn :evil_lol: Później jeszcze doczytam bo widzę, że mimo czytania po cichaczu nie jestem na bieżąco ;)[/QUOTE] Czajniki czytaja po cichaczu! :eviltong: Te łapki specjalnie dla takich maniaczek były zrobione... :) [quote name='wiosenka']To może Pan fotki prześle? Uważam, że lepiej poczekać jeśli będzie dokumentacja i przypominam o wecie, w promieniu kilku kilometrów nie ma lepszego. Mam dobrą osobę na wizytę z tamtych okolic...[/QUOTE] Przepraszam, że zapomniałam o podpowiedzeniu weta - to przez ten pośpiech autobusowy... :oops: Quote
malagos Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 spokojnie, weta podpowiemy, na razie nie ma potrzeby "wetować". A na wizytę poczekamy jeszcze kilka dni. Atomówko?......... Na razie anonsuję, że w najbliższy wtorek 26.02 ok. godz. 16-17 planujemy spotkanko w kawiarni Starbucks przy Pl. Bankowym. Kto moze, niech sie stawi :) Wprawdzie kawa tam nietania, ale przy 1 kubku można posiedzieć i gadać 3 godziny:) A punt znaczny, łatwo dojechać. Sprawdzę listę!!!! Quote
Atomowka Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Malagos mogę podjechać najwcześniej w sobotę wieczorem na wizytę Quote
malagos Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 To co, Inko, będziesz pośredniczyć, umówisz pana i Atomówkę? (ależ to zabrzmiało...... :) ) Quote
Atomowka Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='malagos']To co, Inko, będziesz pośredniczyć, umówisz pana i Atomówkę? (ależ to zabrzmiało...... :) )[/QUOTE] haha zabrzmiało cudnie:) Inka chociąz warty zachodu ten Pan, jest sens się umawiać, wiekowo pasujemy do siebie? hahaha Quote
inka33 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='malagos']To co, Inko, będziesz pośredniczyć, umówisz pana i Atomówkę? (ależ to zabrzmiało...... :) )[/QUOTE] [quote name='Atomowka']haha zabrzmiało cudnie:) Inka chociąz warty zachodu ten Pan, jest sens się umawiać, wiekowo pasujemy do siebie? hahaha[/QUOTE] Znaczy się, w swej łaskawości znalazłyście mi pretekst do zadzwonienia do Pana...? ;) Dziękuję serdecznie! Kochane jesteście... :Rose: Z tym, że nie wiem, czy Pan mnie po głosie pozna, bo chrypię conajmniej jak po koncercie rockowym... :( Uzna, że z obcą pijaczką gadać nie będzie i co wtedy...? A tak serio, to ja nawet myśleć za bardzo nie umiem... Może podaj Malagos numer do Pana Atomówce, bo ja jeszcze co pomylę - chyba lepiej bez pośredników się umawiać. Znaczy bez swatki. :p Quote
malagos Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 Ej, nie rób nam tego......... Wychryp w słuchawkę swoje imię, pan powinien Cię poznać , zapytaj o pieska, a potem tylko słuchaj, słuchaj, słuchaj........ Quote
Recommended Posts