Jump to content
Dogomania

Starsi państwo przygarneli GROMADĘ zwierzaków ,wieś Mętków. CD.starego watku

Recommended Posts

Posted

To ja zamówię paczuszkę dla Państwa.Tak jak ostatnio,przez all..  Kawa,herbata itp.

PS.Zamówiłam już paczuszkę.Kurier do poniedziałku powinien dostarczyć.

Posted

To ja zamówię paczuszkę dla Państwa.Tak jak ostatnio,przez all..  Kawa,herbata itp.

Arim, bardzo dziękujemy :)

Posted

Postaram się wysłać paczkę na Wielkanoc!

OLENAA84   bardzo   dziekuję  za pamieć.

Arim jesteś wspaniała!   DZIEKUJEMY  !  

Czas leci. Ani się obejrzałam , a już Wielkanoc. U mnie finansowo kruchutko.  Ten rok  jakoś tak  pechowo się zaczął .  Jedyne  z czego sie cieszę to  to, że  będę  nareszcie babcią.   Do tej  pory byłam tylko   żoną dziadka.   :)  Najstarsza córa ma dwóch chłopaków, a  najmłodsza  będzie miała dziewczynkę.  Termin -lipiec. Oby tylko  wszystko  dobrze poszło. 

Mestudio,  wysłałam 20 zł dla Państwa, ale  zapomniałam  dopisać od kogo.   Powinno  być jutro.

Posted

To gratulacje!

Musimy jakos zorganizować częstszą pomoc dla Państwa (nowi ludzie na wątku), bo pewnie im przykro, że pare osób wysyła w jednym czasie, a potem miesiącami cisza:(

Posted

Olena,wysłałam adres.Przy okazji odkryłam,że nie mogę wysyłać wiadomości.Tobie odpisałam na jakieś zaproszenie na bazarek,a tak normalnie nie umiałam wysłać(tak jak kiedyś na priw się pisało) ..Te nowe Dogo to masakra. Uśmieszków też nie mogę wstawiać,wyskakuje mi jakiś wykrzyknik.

Posted

Udało się - minutę przed zamknięciem wysłałam, i też jak ostatnio przesłałam trochę pieniążków, mam nadzieje, że znowu z przeznaczeniem na leki dla Państwa

Posted

Tak, jak przypuszczałaś ,paczka  doszła wczoraj. Bardzo dziekują  za pamięć. 

Olena84 ,jak tylko  dojdzie dam znać

sleepingbyday, nie  przejmuj sie. Nie zawsze  jest tak,  jakbyśmy chcieli.  

Wszystkim, chciałabym  w imieniu Państwa  i swoim życzyć,  Zdrowych i radosnych Świąt.

Posted

Uśmieszkow nie mogę od 2 miesięcy chyba, a z ta wiadomością, to dziwne, bo dzis komus pisalam i gdzieś była blokada, moze cos popsułam

Ja też  uśmieszków nie mogę  wysyłać. Wiadomości nie da się  wysłać jak jest skrzynka pełna, a wiadomości może być  chyba tylko 50.  Cytować kilku osób nie potrafię. W ogóle, dobiła  mnie ta nowa  dogomania. :(

Posted

A tak odnośnie nowego Dogo,to nie macie odczucia,że po tych modernizacjach jakby spowolniło?W sensie ,że coraz mniej na nim ludzi,mniej bazarków,bazarki nie tętnią życiem tak jak przed.Po sobie widzę,że jakoś nie odnajduję się tu ,choć fB nie cierpię,ale chyba większość tam się przeniosła.Utraciłyśmy przez to kontakt z wieloma osobami,które znalyśmy tu(co prawda tylko z nicków),ale wiadomo było "kto jest kto",kto gdzie i jak pomaga,komu można zaufać,komu pomóc.

Och,takie to tylko moje przemyślenia,ale nienawidzę takich zmian,nie wnoszących w sumie nic i w niczym nam nie pomocnych.

Życzę Wesołych Świąt!!!!

Posted

Doszła paczka  od Olena84 .  To na prawdę  ogromne wsparcie.

Bardzo dziękuję  w  ich imieniu.  Pani Danusia  źle się czuje. 

Ma skierowanie  na badanie tomograficzne, bo  zachodzi podejrzenie lekkiego wylewu. 

Nie wiem, jak to dalej będzie. Smutne to  wszystko. Dzieci mieszkają  daleko. Dobrze, że choć  jedna sąsiadka jest  pomocna.  Można na nią liczyć.

Posted

To powiedz że właśnie na to dałam pieniądze i może pójdzie prywatnie szybciej. Nie dobrze, oni muszą o siebie zadbać, bo bez nich zwierzaki zginą, a na pewno lepiej by oboje byli w zdrowiu.

Posted

dokłądnie, jeśli kaska z konkretnym przeznaczeniem, to byloby nie fair, jakby ja przeznaczyi na co innego ;-).

wylew b. wazna sprawa, a można ograniczyc szkody, tylko czas, czas!

dzieci do nich przyjeżdżają?

Posted

Ztego co wiem

dokłądnie, jeśli kaska z konkretnym przeznaczeniem, to byloby nie fair, jakby ja przeznaczyi na co innego ;-).

wylew b. wazna sprawa, a można ograniczyc szkody, tylko czas, czas!

dzieci do nich przyjeżdżają?

Z tego co wiem,  to bardzo rzadko.  Jak cos więcej się dowiem, napisze.

Czy dotarła ,ta skromna kwota do skarbonki.  ?  :)

Posted

Doszła paczka  od Olena84 .  To na prawdę  ogromne wsparcie.

Bardzo dziękuję  w  ich imieniu.  Pani Danusia  źle się czuje. 

Ma skierowanie  na badanie tomograficzne, bo  zachodzi podejrzenie lekkiego wylewu. 

Nie wiem, jak to dalej będzie. Smutne to  wszystko. Dzieci mieszkają  daleko. Dobrze, że choć  jedna sąsiadka jest  pomocna.  Można na nią liczyć.

Javena, a ile  teraz mają zwierzaków do opieki?? Teraz powinni zajmować się sobą w pierwszej kolejności..... 

• 2 weeks later...
Posted

wciąż mi tam z tylu głowy siedzi ew sprawa szukania domów dla zwierzaków, nie dla wszystkich, ale jednak, żeby choć niektóre odciążyły państwa, a przecież nie poszłyby byle gdzie, mielibyśmy kontrolę...

wiem, to trudny temat, ale może czasem zahaczac o niego?

• 2 weeks later...
Posted

U Państwa K.  po staremu, ani lepiej ,ani gorzej.

Zrobiło się nieco cieplej, to więcej czasu spędzają na świeżym powietrzu.

Jedna kotka jest już bardzo chora. Byli u weterynarza, ale stwierdził ,że to już starość  ( 20 lat) i nic się nie da zrobić. Nie wstaje z posłania, nie może chodzić, ale je. Właściwie wszystkie zwierzaki są już stare. Jedynie dwa pieski są w średnim wieku, ale już zbyt długo przebywają u nich, by je adoptować.  

Modlą się tylko, by któreś z nich nie odeszło wcześniej.  Pan Maciej skończył 78 lat,  pani ma 76.

Na obecna chwilę jest 7 kotków i 4 psy.   

Z tego co zdążyłam wyciągnąć od Pani Danusi, to potrzebny im żwirek. Myślałam kupić w Lidlu 10 kg za 10 zł, ale nie wiem, czy on jest dobry.  Nie znam się na żwirkach.  Czy ktoś już używał takiego?