Jump to content
Dogomania

Petunia teraz Zosia w DS :). Inka w DS. Pozostał dług, prosimy o pomoc !

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gabi79']Przyłączam się do pytania, czy przyjęła byś Żuczka???????????????

[/QUOTE]

Albo tę czarno-siwą staruszkę z jej boksu ? Wygląda na bardzo poczciwą, tak jak Petunia.

• Replies 678
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='toyota']Albo tę czarno-siwą staruszkę z jej boksu ? Wygląda na bardzo poczciwą, tak jak Petunia.[/QUOTE]

Napisałam do kikou drugi raz z zapytaniem o miejsce.
Prosiła, żeby dzwonić, jeżeli będziemy miały 100% pewności, że wyciągamy i zawozimy na tymczas, żeby nie było zamieszania.

Tak sobie pomyślałam, iż może udało by się Żuczka umieścić u Hałabajówki, a tę sunię u kikou, gdyby oczywiście obie się na to zgodziły.
Kikou ma wiele psiaków pod opieką, to domowy tymczas, woli brać sunie.
Z racji że psiaki są razem sunia nie może być agresywna wobec nich.

Toyota proszę wypowiedz się, co o tym sądzisz???
Robimy wszystko, by wyciągnąć Żuczka i sunię, czy na razie tylko jedno z nich????

Posted

[quote name='Gabi79']Napisałam do kikou drugi raz z zapytaniem o miejsce.
Prosiła, żeby dzwonić, jeżeli będziemy miały 100% pewności, że wyciągamy i zawozimy na tymczas, żeby nie było zamieszania.

Tak sobie pomyślałam, iż może udało by się Żuczka umieścić u Hałabajówki, a tę sunię u kikou, gdyby oczywiście obie się na to zgodziły.
Kikou ma wiele psiaków pod opieką, to domowy tymczas, woli brać sunie.
Z racji że psiaki są razem sunia nie może być agresywna wobec nich.

Toyota proszę wypowiedz się, co o tym sądzisz???
Robimy wszystko, by wyciągnąć Żuczka i sunię, czy na razie tylko jedno z nich????[/QUOTE]

No może wyszło trochę zamieszania, ale
Petunia pojechała z piekła do raju - a chyba o to wszystkim nam chodzi? :)
Żeby tylko takie problemy tu były, że znajduje się pomoc u kilku osób naraz. Na ogół jest odwrotnie - psów dużo - domów brak....

Posted

[quote name='obiezyswiat75']No może wyszło trochę zamieszania, ale
Petunia pojechała z piekła do raju - a chyba o to wszystkim nam chodzi? :)
Żeby tylko takie problemy tu były, że znajduje się pomoc u kilku osób naraz. Na ogół jest odwrotnie - psów dużo - domów brak....[/QUOTE]

Ostatnio z adopcjami krucho ze znalezieniem DT wcale nie lepiej, Petunia miała ogromne szczęście.

Kolejna Kobieto kogo teraz bierzesz "na tapetę" na fb
W ostatnim czasie dzięki Twoim wydarzeniom 2 psiaki znalazły dom - Leoś i Petunia i chyba Igiełka też????

Posted

[quote name='kolejna kobietka']tak Igielka tez poprzez fb... dziadeczek-Misio tez... ja mam chyba wszystkie psiaki "toyoty" na fb :lol: niestety nie wszystkie ciesza sie rownym zainteresowaniem :sad:[/QUOTE]

Ważne, że tylu już udało się pomóc.
Masz jakiś tekst dla tej czarnej, jeśli nie mogę spróbować coś sklecić

Posted

[quote name='Gabi79']Ważne, że tylu już udało się pomóc.
Masz jakiś tekst dla tej czarnej, jeśli nie mogę spróbować coś sklecić[/QUOTE]

nie, dla tej czarnej nic nie mam, bo nawet zdjecia nie ma, na razie wszyscy na wydarzeniu Petunii, na ktorym o niej wspomnialam, jej kibicuja :) zeby udalo sie ja wyciagnac w to miejsce, gdzie miala jechac Petunia...

Posted

[quote name='kolejna kobietka']nie, dla tej czarnej nic nie mam, bo nawet zdjecia nie ma, na razie wszyscy na wydarzeniu Petunii, na ktorym o niej wspomnialam, jej kibicuja :) zeby udalo sie ja wyciagnac w to miejsce, gdzie miala jechac Petunia...[/QUOTE]

To może spróbuję napisać jakiś tekst chwytający za serce???

Posted

[quote name='kolejna kobietka']ale tekst moze sie przydac na potem, jak masz wene, to poprosze! :loveu:[/QUOTE]

Takie coś napisałam:
[B]
Sunia, która chciałaby zniknąć
O suni niewiele wiadomo oprócz tego, że chciałaby zniknąć lub być niewidzialna.
Nie wychodzi z budy, gdyż boi się dominującej suni , współtowarzyszki niedoli.
Nikt jej nie adoptuje, bo nawet nie może jej zobaczyć, poznać.
Czy ktoś da suni szansę na szczęśliwe życie u boku ukochanego człowieka?
Czy jeszcze coś dobrego ją czeka, czy tylko strach, przerażenie i dalsza wegetacja.
Szukamy dla niej domu tymczasowego, a najlepiej stałego.
Czy ktoś odmieni jej los????[/B]

Posted

Przeleciałam wątek na szybko...super że Petunia ma dom!!! Szybka sprawna akcja to lubię :) Ja dzisiaj mialam zwrotkę z adopcji...gryyy no nic bywa. Kto to jest Żuczek?
Mój pokoik staruszków jest w domu w którym przebywają koty wieć psiak nie może ich atakować no i mieszkają tam dwa samcze dziadki więc dobrze by było żeby na nie zostały zdominowane...a ja nie mam pojęcia kto to jest ŻUczek sorki ale przy ćwiartce psów i ponad tuzinie kotów nie mam czasu na szczegółowe ogarnięcie wątku.

Posted

Bo to mały dziad jest...a Pani co go adoptowała jest bardzo delikatna i pozwoliła mu sobą rządzić więc zaczął warczeć i kłapać zębami...to jest starszy piesek po traumie schroniskowej...i Pani zaczęła się go bać.

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Tu jest Zuczek

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238701-Mały-i-bardzo-biedny-dziadek-w-schronisku-([/URL]

A zdjęcia drugiej suni nie ma, bo nie wychodzi z budy.

EDIT

A dlaczego był zwrot z adopcji?[/QUOTE]

O ile się nie mylę sunia jest na tym zdjęciu w budzie po prawej
[IMG]http://img822.imageshack.us/img822/8772/sta2c.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Matko kochana, Ty tam coś widzisz? Bo ja ciemność jedynie :([/QUOTE]

Widzę śliczne, smutne oczka, uszy położone po sobie i siwiejący pyszczek.

Jestem ciekawa ile sunia ma lat i jakiej jest wielkości, bo nie wiem, czy w budzie siedzi czy stoi.
Może Toyocie uda się coś ustalić

Posted

Postaram się o lepsze zdjęcia tej czarnej. Wielkość taka sama jak Petunia.

Petunia ma teraz na imię Zosia. Pani Basia ma suczkę rezydentkę 13-letnią Andzię.