Sara2011 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Na FB zgłosiła się osoba chętna przywieźć kudłatkę w czwartek i do tego za darmo:-o. Na to wygląda że sunia w ogóle nie będzie musiała "nocowac" w Poznaniu. Quote
kolejna kobietka Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 (edited) Wlasnie widzialam, niesamowite!!! :loveu: Sylwia napisala tak: "to nie będzie pierwszy transport ma mój koszt Wiozłam już amstafy z interwencji - matkę i szczeniaki" Edited February 11, 2013 by kolejna kobietka Quote
toyota Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 Berto, raczej tak, nie możemy ryzykować, że osoba z fb się nie stawi na miejscu lub spóźni. Poza tym niekoniecznie będzie mogła jechać już o 14 w czwartek. Ja jeszcze się z nią nie kontaktowałam, bo mam mega kocioł, dziecko mi się rozchorowało :(. Quote
Gruba Berta Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 wlasnie sprawdzilam polaczenia i ceny biletow PKP - z Poznania do Gorzowa osobowy = 25zl x 2 plus z kilka zl za psi bilet = 2,5 - 3 godzin podrozy, gdyby Sara mogla dotrzec do Krzyza to cena biletu ok 19zl x 2 plus bilet dla pieska = 1 godz i 20 min. Quote
toyota Posted February 12, 2013 Author Posted February 12, 2013 Osoba, która zaproponowała darmowy transprt w czwartek przestała się odzywać nafb . Nie podała swojego nr telefonu, także nie mamy z nią kontaktu. Nie mamy zatem transportu z Poznania do Gorzowa. Quote
Sara2011 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 toyota napisał(a):Osoba, która zaproponowała darmowy transprt w czwartek przestała się odzywać nafb . Nie podała swojego nr telefonu, także nie mamy z nią kontaktu. Nie mamy zatem transportu z Poznania do Gorzowa. Jak się ta osoba z FB nie odezwie to przyjedzie w tym chłopakiem z carpoolingu w piątek. Ja jeszcze go nie informowałam ze rezygnujemy. Quote
kolejna kobietka Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 chyba tak to sie skonczy i bedzie musiala z tym Panem jechac... Quote
Gruba Berta Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 toyota od wczoraj nie moge wyslac do Ciebie pw :( Quote
Sara2011 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Gruba Berta napisał(a):toyota od wczoraj nie moge wyslac do Ciebie pw :( Toyota, a ja niestety nie mogę się dodzwonić:-( Quote
Gruba Berta Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 przed momentem rozmawialam z Iza z ktora mialam skontaktowac sie odnosnie odbioru pieska z Komornik i jestesmy w punkcie wyjscia - Iza nie moze odebrac w tym czasie suni :( napisze jeszcze do kilku osob - moze ktos bedzie mogl pomoc ? Quote
Sara2011 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Czwartek już za pasem a my stoimy w punkcie wyjścia. Nie wiem czy problemem jest tylko transport z Poznania do Gorzowa czy jakieś inne okoliczności wystąpiły z wyciagnięciem suni ze schronu czy może coś jeszcze? Osoba z FB się nie odzywa więc osobiście już pożegnałabym się z tą opcją transportu. Była też opcja przewiezienia suni w piątek przez chłopaka z carpoolingu za 20 zł. No ale trzeba by zorganizować "nockę" suni w Poznaniu i nie wszystkim się ta opcja podobała. Dzisiaj doszła kolejna opcja transportu suni w czwartek przez męża dogomaniaczki Koelki z Gorzowa. Mąż Koelki będzie jechał z Kielc do Gorzowa (przez Poznań) , z tym że tu nie da się ustalic dokładnej godziny przejazdu przez Poznan, moze to być w godz.18-20 i trzeba będzie być pod telefonem i gdy Pan będzie dojeżdzał do Poznania to sunię dowieźć gdzieś w poblize autostrady np. Auchan, factory outlet. Myślę, ze znalazłaby się jakaś mobilna Cioteczka w Poznaniu która dozwiozłaby sunię w wymienione miejsce. Więc co robimy???? Zmobilizujmy się Ciotki bo przez naszą nieudolność sunia będzie tkwiła w schronie a już w czwartek może grzać doopkę pod kołdrą. Quote
kolejna kobietka Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 czyli najlepiej jakby byla jakas mobilna cioteczka z Poznania, ktora odbierze sunie spod Poznania (Komorniki) sklep Auchan o godzinie 13-14 w czwartek i przetrzyma kilka godzin, a nastepnie podwiezie w poblize autostrady do meza cioteczki Koelki... dobrze to wszystko polaczylam? Quote
Gruba Berta Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 byloby super - piesek bylby w bezpiecznych rekach caly czas - a nie wieziony przez przypadkowe osoby napisalam do cioteczki ick - mieszka chyba najblizej Komornik i do ani z poznania - i szukam dalej ... Quote
kolejna kobietka Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 swietnie! :) moze beda mogly pomoc :) Quote
Gruba Berta Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 a ta osoba ktora jedzie z pieskiem do Poznania - dokad jedzie - moze moglaby tak jak bylo w przypadku Pusi przejechac przez Trase/ulice Niestachowska ? z tamtad bez problemu moglabym odebrac i wtedy szukaloby sie kogos kto moglby po pracy podrzucic pieska do autostrady? Quote
ania z poznania Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Jestem, Gruba Berto :) Słuchajcie, nie miałabym problemu z odbiorem, gorzej z podrzuceniem wieczorem................ Quote
Gruba Berta Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Aniu bardzo dziekuje ze wpadlas - w razie czego nawet pomoc w odebraniu bedzie bardzo pomocna - moze jeszcze cioteczka ick bedzie mogla pomoc - mieszka doslownie za miedzą Quote
Sara2011 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 kolejna kobietka napisał(a):czyli najlepiej jakby byla jakas mobilna cioteczka z Poznania, ktora odbierze sunie spod Poznania (Komorniki) sklep Auchan o godzinie 13-14 w czwartek i przetrzyma kilka godzin, a nastepnie podwiezie w poblize autostrady do meza cioteczki Koelki... dobrze to wszystko polaczylam? Dokładnie tak Quote
rodzice Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Ta sunia jest niesamowicie podobna do teriera tybetańskiego - szok po prostu jaka jest piękna . Ja niestety mam w tej chwili szczeniaki wiec przetrzymanie suki nie wchodzi w grę , poza tym kilka dni temu wyciagałam kudłata sunie z poznańskiego schronu i podpadaloby jesli znowu bym się pojawiła . Quote
Sara2011 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 rodzice napisał(a):Ta sunia jest niesamowicie podobna do teriera tybetańskiego - szok po prostu jaka jest piękna . Ja niestety mam w tej chwili szczeniaki wiec przetrzymanie suki nie wchodzi w grę , poza tym kilka dni temu wyciagałam kudłata sunie z poznańskiego schronu i podpadaloby jesli znowu bym się pojawiła . ale ta sunia przyjedzie do Poznania ze schronu z kuj-pomorskiego, jej nie trzeba wyciągać ze schronu z Poznania. A przetrzyma sunię Gruba Berta, kwestia tylko dowiezienia suni po południu/wieczotem od Grubej Berty w rejon Auchana, tak by mógł ją odebrać Pan jadący do Gorzowa. Quote
kolejna kobietka Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Gruba Berta napisał(a):a ta osoba ktora jedzie z pieskiem do Poznania - dokad jedzie - moze moglaby tak jak bylo w przypadku Pusi przejechac przez Trase/ulice Niestachowska ? z tamtad bez problemu moglabym odebrac i wtedy szukaloby sie kogos kto moglby po pracy podrzucic pieska do autostrady? niestety ten Pan jadacy do Poznania bedzie tylko w tym wyznaczonym miejscu, ale nizej juz przeczytalam, ze "ania z poznania" moze odebrac sunieczke, super! :) Quote
kolejna kobietka Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 [quote name='Sara2011']ale ta sunia przyjedzie do Poznania ze schronu z kuj-pomorskiego, jej nie trzeba wyciągać ze schronu z Poznania. A przetrzyma sunię Gruba Berta, kwestia tylko dowiezienia suni po południu/wieczotem od Grubej Berty w rejon Auchana, tak by mógł ją odebrać Pan jadący do Gorzowa. teraz juz musi sie udac! :) Quote
kolejna kobietka Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 ania z poznania napisał(a):Jestem, Gruba Berto :) Słuchajcie, nie miałabym problemu z odbiorem, gorzej z podrzuceniem wieczorem................ dziękujemy ogromnie!!! :loveu: Quote
Recommended Posts