Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na FB zgłosiła się osoba chętna przywieźć kudłatkę w czwartek i do tego za darmo:-o. Na to wygląda że sunia w ogóle nie będzie musiała "nocowac" w Poznaniu.

Posted

Berto, raczej tak, nie możemy ryzykować, że osoba z fb się nie stawi na miejscu lub spóźni. Poza tym niekoniecznie będzie mogła jechać już o 14 w czwartek. Ja jeszcze się z nią nie kontaktowałam, bo mam mega kocioł, dziecko mi się rozchorowało :(.

Posted

wlasnie sprawdzilam polaczenia i ceny biletow PKP - z Poznania do Gorzowa osobowy = 25zl x 2 plus z kilka zl za psi bilet = 2,5 - 3 godzin podrozy, gdyby Sara mogla dotrzec do Krzyza to cena biletu ok 19zl x 2 plus bilet dla pieska = 1 godz i 20 min.

Posted

Osoba, która zaproponowała darmowy transprt w czwartek przestała się odzywać nafb . Nie podała swojego nr telefonu, także nie mamy z nią kontaktu.

Nie mamy zatem transportu z Poznania do Gorzowa.

Posted

toyota napisał(a):
Osoba, która zaproponowała darmowy transprt w czwartek przestała się odzywać nafb . Nie podała swojego nr telefonu, także nie mamy z nią kontaktu.

Nie mamy zatem transportu z Poznania do Gorzowa.

Jak się ta osoba z FB nie odezwie to przyjedzie w tym chłopakiem z carpoolingu w piątek. Ja jeszcze go nie informowałam ze rezygnujemy.

Posted

przed momentem rozmawialam z Iza z ktora mialam skontaktowac sie odnosnie odbioru pieska z Komornik i jestesmy w punkcie wyjscia - Iza nie moze odebrac w tym czasie suni :( napisze jeszcze do kilku osob - moze ktos bedzie mogl pomoc ?

Posted

Czwartek już za pasem a my stoimy w punkcie wyjścia. Nie wiem czy problemem jest tylko transport z Poznania do Gorzowa czy jakieś inne okoliczności wystąpiły z wyciagnięciem suni ze schronu czy może coś jeszcze?
Osoba z FB się nie odzywa więc osobiście już pożegnałabym się z tą opcją transportu. Była też opcja przewiezienia suni w piątek przez chłopaka z carpoolingu za 20 zł. No ale trzeba by zorganizować "nockę" suni w Poznaniu i nie wszystkim się ta opcja podobała.
Dzisiaj doszła kolejna opcja transportu suni w czwartek przez męża dogomaniaczki Koelki z Gorzowa. Mąż Koelki będzie jechał z Kielc do Gorzowa (przez Poznań) , z tym że tu nie da się ustalic dokładnej godziny przejazdu przez Poznan, moze to być w godz.18-20 i trzeba będzie być pod telefonem i gdy Pan będzie dojeżdzał do Poznania to sunię dowieźć gdzieś w poblize autostrady np. Auchan, factory outlet. Myślę, ze znalazłaby się jakaś mobilna Cioteczka w Poznaniu która dozwiozłaby sunię w wymienione miejsce.
Więc co robimy???? Zmobilizujmy się Ciotki bo przez naszą nieudolność sunia będzie tkwiła w schronie a już w czwartek może grzać doopkę pod kołdrą.

Posted

czyli najlepiej jakby byla jakas mobilna cioteczka z Poznania, ktora odbierze sunie spod Poznania (Komorniki) sklep Auchan o godzinie 13-14 w czwartek i przetrzyma kilka godzin, a nastepnie podwiezie w poblize autostrady do meza cioteczki Koelki... dobrze to wszystko polaczylam?

Posted

a ta osoba ktora jedzie z pieskiem do Poznania - dokad jedzie - moze moglaby tak jak bylo w przypadku Pusi przejechac przez Trase/ulice Niestachowska ? z tamtad bez problemu moglabym odebrac i wtedy szukaloby sie kogos kto moglby po pracy podrzucic pieska do autostrady?

Posted

kolejna kobietka napisał(a):
czyli najlepiej jakby byla jakas mobilna cioteczka z Poznania, ktora odbierze sunie spod Poznania (Komorniki) sklep Auchan o godzinie 13-14 w czwartek i przetrzyma kilka godzin, a nastepnie podwiezie w poblize autostrady do meza cioteczki Koelki... dobrze to wszystko polaczylam?

Dokładnie tak

Posted

Ta sunia jest niesamowicie podobna do teriera tybetańskiego - szok po prostu jaka jest piękna . Ja niestety mam w tej chwili szczeniaki wiec przetrzymanie suki nie wchodzi w grę , poza tym kilka dni temu wyciagałam kudłata sunie z poznańskiego schronu i podpadaloby jesli znowu bym się pojawiła .

Posted

rodzice napisał(a):
Ta sunia jest niesamowicie podobna do teriera tybetańskiego - szok po prostu jaka jest piękna . Ja niestety mam w tej chwili szczeniaki wiec przetrzymanie suki nie wchodzi w grę , poza tym kilka dni temu wyciagałam kudłata sunie z poznańskiego schronu i podpadaloby jesli znowu bym się pojawiła .

ale ta sunia przyjedzie do Poznania ze schronu z kuj-pomorskiego, jej nie trzeba wyciągać ze schronu z Poznania. A przetrzyma sunię Gruba Berta, kwestia tylko dowiezienia suni po południu/wieczotem od Grubej Berty w rejon Auchana, tak by mógł ją odebrać Pan jadący do Gorzowa.

Posted

Gruba Berta napisał(a):
a ta osoba ktora jedzie z pieskiem do Poznania - dokad jedzie - moze moglaby tak jak bylo w przypadku Pusi przejechac przez Trase/ulice Niestachowska ? z tamtad bez problemu moglabym odebrac i wtedy szukaloby sie kogos kto moglby po pracy podrzucic pieska do autostrady?

niestety ten Pan jadacy do Poznania bedzie tylko w tym wyznaczonym miejscu, ale nizej juz przeczytalam, ze "ania z poznania" moze odebrac sunieczke, super! :)

Posted

[quote name='Sara2011']ale ta sunia przyjedzie do Poznania ze schronu z kuj-pomorskiego, jej nie trzeba wyciągać ze schronu z Poznania. A przetrzyma sunię Gruba Berta, kwestia tylko dowiezienia suni po południu/wieczotem od Grubej Berty w rejon Auchana, tak by mógł ją odebrać Pan jadący do Gorzowa.

teraz juz musi sie udac! :)