Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spoko, wyślę większe na mejla, udało się przed pracą cyknąć kilka czarnemu:). jakie on kryjówki wymyśla to normalnie popłakać się można ze śmiechu. Lubi się tak schować i sobie uciąć drzemkę.
Rozdzwonią się i fajni ludzie, rozsyłam zdjęcia osobom, które mają ode mnie psiaki z adopcji to przekażą swoim znajomym, czasem z takiego łańcuszka wychodzą fajne domy.

Posted

jaktam kluski:lol: u mnie czarny był bardziej odważny, natomiast łaciaty sie bardziej bał, jednak na drugi dzień łaciaty zaczepiał juz Maksa, a czarnulek nie(nie pamiętam Maszka który jak ma na imie-sorry) A siku na podkłąd czarny robił juz bardzo ładnie , natomiast łaciatek , gdzie mu sie trafiło:evil_lol: trzymam kciuki za domki dla nich;)

Posted

Mamuśka we wt. ma sterylkę, a ja dziś przywlokłam kolejne coś ... To znaczy wystarczyło wyjść z pracy po prowiant ... wiedziała pod którą bramą odegrać scenkę biednego, zamarzającego pieska ! Wychodzę - udaję, że nie widzę, wracam zarzuciło powłóczystym spojrzeniem ... cmoknęłam od niechcenia, a w nią jak piorun i nowe życie wstąpiło ! Mina - ok, koleżanko, to gdzie idziemy teraz ? I poszła za mną na górę do pracy ... psi anioł, przepracowała ze mną w takiej pozie 2 h, nie reagująć na nic, spała, mając wszystko w d ... jutro wywożę na DT. Kochane, proludzkie, łagodne, chyba po cieczce ... pow wywiadzie wyszło, że błąka się już któryś dzień ...

foto z góry, uwaliła mi się pod nogami, pod biurkiem ...

Posted

Elizzzz, nie nadążymy za Tobą:eviltong:
a tu znalazłam jeszcze zdjęcia
takie grzeczne słodziaki

No chyba, że się obudzimy

a tu sztuka futurystyczna - dla smakoszy- zgadnijcie czyje dzieło?:evil_lol:

Posted

Wzięłam i paaaadłam ! Dooopi - po co każesz psiakom robić kupy wokół piłki, to jakiś nowy element szkolenia PT na przykład ?

Maszko - a fotki na maila możemy, bo czekamy z ogłoszeniami na Twoje zdjęcia ;)

Posted (edited)

eliza_sk napisał(a):
Śliczne foto ;)

A napiszemy hultajom osobne teksty Maszko ?

Myślę, że tak. One będę większe więc raczej nikt ich razem nie weźmie. Ja i tak będę informować telefonicznie o obu. Małe są kochane, a takie dzieła sztuki jak u DoPi powstają codziennie, chyba ich za dobrze karmię:)
Czarny spokojniejszy ma takie kryjówki, na drzemki, że nigdy bym nie przypuszczała że się tam wciśnie. Biały szczeka i łobuzuje, próbuje włazić na łóżko i żebrać przy jedzeniu ale staramy się go wychowywać. W sobotę podjadę z nimi do weta zważyć i nabyć drontal junior bo jeżdżą tyłeczkami po ziemi.
DoPi a mogłabyś mi podesłać ich książeczki? żeby się mój wet nie czepiał.

Edited by masza44
Posted (edited)

Czarny roboczo nazywany Sigur jest spokojny, powolny, taki mały myśliciel, bardzo lubi pieszczoty. Jest ostrożny co do moich psów ale się ich nie boi, raczej jest zachowawczy. Myślę, że spokojnie mógłby mieszkać i z psami i z kotami. Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi bo jest płochliwy, to byłby dla niego za duży stres. Szybko uczy się czystości. Przesypia całą noc w jednej ze swoich kryjówek a wieczory lubi spędzać na kolankach opiekuna.

Ross jest odważny, bardzo towarzyski i do ludzi i do psów, zaczepia je do zabawy, nadaje się do mieszkania z psami, myślę, że z kotami też tylko trzeba by mu było pokazać, że nie może ich przeganiać. Nadaje się do mieszkania z dziećmi. Ma zdecydowany charakterek, szczeka, żeby zwrócić na siebie uwagę. Bardzo lubi spacerki. Wielki pieszczoszek.

Obaj ładnie pilnują się opiekuna podczas spacerów. Czy coś jeszcze? Acha gryzą sobie gryzaczki, jakieś tam psie koce itp ale nie gryzą mebli. To duży plus. Są w trakcie nauki czystości. Grzecznie zostają same w pokoju/domu bez piszczenia, tylko muszą mieć jakieś zajęcie=gryzienie maskotek itp.

Ja nie umiem się rozpisywać w ogłoszeniach, może ktoś to jakoś skleci w całość, ja się rozgaduje przez telefon:)

Acha i jakby można było napisać że adopcja tylko na terenie Krakowa i okolic.

Edited by masza44
Posted

Taki mróz znowu,cieszę się, że maluchy i mamusia siedzą już w ciepłych domach a nie w stodole.
Chłopaki lubią śnieg, ten biały się rzuca w zaspy i tarza, śniegu jest tyle, że muszę uważać , żeby nie zostały zasypane:) a wczoraj sobie biały leżał przy tv ze mną zupełnie jak na tym pierwszym zdjęciu od DoPi i mnie uśpił...Sigurek był schowany na półce na nakastliku przy moim łóżku, gdzie przesypia całą noc:) są bardzo pocieszne, bardzo kochane, coraz ładniej łapią załatwianie na polu i na podkłady.

Posted

ale są fantastyczne, chude klusie :loveu: książeczki podrzuce osobiscie, może uda mi sie wymiziac maluchy. Kiedy mozna do Was, żeby nie przeszkadzać?

Posted

DoPi napisał(a):
ale są fantastyczne, chude klusie :loveu: książeczki podrzuce osobiscie, może uda mi sie wymiziac maluchy. Kiedy mozna do Was, żeby nie przeszkadzać?

będę w sobotę po południu tak od 14 i w niedzielę po 17, mimo że weekend musimy obskoczyć chorą teściową i babcię:(
zapraszamy! poznasz moje jazgotliwe psy:) może śniegu nie dopada bo dzisiaj było ciężko się przedrzeć do pracy, pług zaczął jeździć dopiero przed 7 rano a korki były w Wieliczce okropne...ale w Krakowie chyba nie lepiej