Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobre zapodanie tematu Alma. Zaraz wakacje i nie ma stołówki. Może nie tylko tobciu, ale i inni też zaproponują jakieś rozwiązanie. Tobciu oczywiście wie najlepiej bo zna sytuację z bliska. Coś wymyślimy, na pewno.

Posted

Zadzwonił dziś rano Pan Marian. Wrócił ze szkoły z obiadu (obiady w szkole są bardzo wcześnie, bo przed 12) i mówi - zadzwonię do Pani zapytać co słychać.

U Pana w porządku, dziś pogoda chłodniejsza to panu Marianowi bardziej sprzyja ze względu na ciśnienie. Upały mówi męczą, a pogoda taka jak dziś jest dla Niego idealna. Pytał o szczepienie Reksa, szczepienie wypada w lipcu, ale poprosiłam by przechodząc przy okazji koło weterynarza zapytał czy w drugiej połowie lipca nie ma pani weterynarz akurat planów urlopowych - to się wówczas zaszczepi Reksa wcześniej. A jak nie to gdy pojadę na przełomie czerwca/lipca to odrobaczę psa, potem Pan Marian powtórzy i umówi się szczepienie.

Reks ma się dobrze, szczekał w czasie naszej rozmowy co trochę.

Zasiłek na czerwiec Pan Marian dostał. Czy dostanie w lipcu i sierpniu - nie wiadomo. Pytałam, czy by napisał pismo do mopsu z zapytaniem o obiady. Ale chyba nie jest miła atmosfera w mopsie i czuję, że nie bardzo chce prosić.

Ale z Tosia&Lesio pamiętamy o okresie wakacyjnym. :) Tosia&Lesio podpowiedziała by zapytać w firmie w Stepnicy, która ma stołówkę dla pracowników czy można osobę z zewnątrz zaabonować, a jeśli tak to ile by to kosztowało. Spróbuję się jutro, pojutrze dodzwonić i dowiedzieć.

A gdyby miało się to rozwiązanie nie udać, to zakupy większe na lipiec zrobimy. I w sierpniu też cos zorganizujemy. Jeśli bym nie mogła podjechać, to Tosia&Lesio zorganizuje zakupy.

Pan Marian opowiadał o meczu wczorajszym PL-N.IRL. :) Prądu ma 23 kwh. Doładuję Mu i podam kod do załadowania, by na kolejne mecze reprezentacji prądu nie zabrakło. :)

Dziękujemy Dziewczyny, że jesteście i pamiętacie o Reksie i Panu Marianie.

Posted

Tabciu i Tosia - ze stołówką bardzo fajne rozwiązanie :) , gdyby się udało, miałby różne posiłki :) 

Fajnie, że Pan Marian dostał zasiłek na czerwiec. Jak Pan Marian oglądał mecz?, jak u mnie w telewizorze mówią, że trzeba wykupić abonament za 100zł na mecze. Ale może może nie wszystkie mecze  są kodowane :) 

Reks szczekając pewnie też chciał pogadać :) 

Posted

Gdyby dało się wykupić obiady na stołówce miejscowej firmy to byłoby świetnie. Miałby codziennie gorący posiłek, no może w weekendy nie, ale to by sobie wtedy sam coś przygotował jakby miał z czego. Pomysł pierwsza klasa.

Posted

Witam Wysłałam pieniążki dla Pana Mariana i Rexa.Pod koniec czerwca albo na początku lipca też  postaram się coś przesłać.Przepraszam że tylko tyle ale mam parę deklaracji na Owczarek .Jestem pod dużym wrażeniem tego jak pomaganie panu Marianowo i Rexiowi.Pozdrawiam cieplutko

Posted

Obowiązkowo prądu nie może zabraknąć :) jeden mecz dziennie jest za darmo, więc chłopakom należy się sportowa rozrywka :)

Pomysł ze stołówką świetny, oby wypalił.

Posted

Wpłynęly pieniądze od Lilka105, asikowska. Oraz od Patrycja96 (Patrycja, Twoją wpłatę wpisałam w skarbonkę prąd/gaz) - DZIĘKUJEMY pięknie :)

Załadowałam wczoraj panu 46 kwh prądu i zadzwoniłam podać panu kod. Potwierdzenie.

Porozmawiałam z Panem o pomyśle stołówki (wczoraj nie dodzwoniłam się do firmy). Pan Marian powiedział, że tam są tylko zupki regeneracyjne w porze śniadania. Ten zakład jest dalej niż szkoła. Wygląda na to, że mając naszą pomoc chętniej skłaniałby się do opcji zakupów i możliwości ugotowania sobie samemu zupy na dwa dni niż co dzień chodzić na stołówkę. Czyli co ? Zrobimy większe zakupy na początku lipca. Dopytam tylko pana, czy zamrażalnik w lodowce działa czy nie. Pamiętam, że jest mały, ale czy sprawny to nie pamiętam. Gdyby był sprawny kupilibyśmy więcej mięsa na zupę.

Posted

Uzupełniam skarbonkę o wpłatę Patrycja96. Dzięki. :)

Zadzwonię jutro do Pana Mariana. Zacznę pomału kompletować zakupy. W sklepie koło mnie jest żurek Krakusa w kartonie za 3,99. To jak Pan Marian żurek lubi ( kupowałam, a nigdy nie pytałam czy lubi :-/ ) - to kupię kilka kartonów.

Posted

Żurek z jakiem i ziemniaczkami może być :). Ale zapytaj Tabciu.  Może między innymi barszczyk  w kartonie, może rybki w puszcze,  - tylko czy Pan Marian lubi rybki. 

Posted
12 godzin temu, jolantina napisał:

Szukałam tobciu a znalazłam w końcu Reksa i p. Mariana.

Pogubiły mi się wątki i dawno tutaj nie byłam :(

Tobciu, oczyść skrzynkę, książeczka czeka na Ciebie.

ooo, a wczoraj akurat myślałam - ciekawe czy ktoś mnie przebił. Już czyszczę skrzynkę.

Posted
11 godzin temu, ALMA2 napisał:

Żurek z jakiem i ziemniaczkami może być :). Ale zapytaj Tabciu.  Może między innymi barszczyk  w kartonie, może rybki w puszcze,  - tylko czy Pan Marian lubi rybki. 

Ryby lubi. :) Śledzi mniej chętnie, ale inne ryby lubi. O śledzie akurat pytałam kiedyś. :)

Posted

Zapisałam wpłatę od jolantina - dziękujemy. :)

Rozmawiałam w piątek z Panem Marianem, zamrażalnik mały, ale jest. Jak mrozi nie wie, bo on pusty. 

Jeśli się uda - odwiedziny w ten weekend. Jeśli nie - to wówczas kolejny weekend.

Posted

Zadzwoniłam dziś do Pana Mariana, powiedzieć, że jutro przyjedziemy. I złożyłam Mu od nas życzenia - bo dziś ma imieniny. 

Mecz oglądał, a jakże. Bardzo Mu szkoda było, że Chłopaki odpadli. Ale byli wielcy i dumni z Nich jesteśmy. :)

Zrobiłam Panu wstępne zakupy w moim osiedlowym sklepie. I kupiłam Panu coś na imieniny do torebki : kawę, herbatę, czekolady, wafle, cukierki, piankę i wodę po goleniu. Paragon ; Foto1 ; Foto2 - imieninowa torebka

Kupiłam Reksowi Pratel na odrobaczanie. Foto ;

Posted

szkoda, że odpadli :(. Ale oczywiście dumni jesteśmy z naszej drużyny :) Wielkie brawa dla nich :) :).

Torebka z zawartością dla Pana Mariana super :) :).