tobciu Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 10 minut temu, ALMA2 napisał: A ja jeszcze w temacie doładowań do telefonu P.Mariana. Ja w Tmobile mam tak, że jak doładuję za 10 zł to mam ważność konta przez 1 m-c. To gdyby telefon P. Marian doładowywać co miesiąc kwotą 10zł, to może miałby ważność przez 5 m-cy, chyba, że w Plusie jest inaczej. W Plusie Pan Marian ma tak : Okres ważności dla usług wychodzących w taryfie Plus na Kartę bez limitu / Kwota doładowania 5 dni 5 - 9 zł 10 dni 10 - 19 zł 20 dni 20 - 29 zł 30 dni 30 - 49 zł 90 dni 50 - 99 zł 180 dni 100 zł i więcej Quote
tobciu Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 2 minuty temu, ranias napisał: Telefon nie ma blokady, można włożyć kartę i działa. Nie mam instrukcji obsługi, ale jest prosty, pan Marian na pewno sobie z nim poradzi. Tobciu, to może wysyłka do Ciebie Ok. :) Zaraz wyślę Ci adres. I jak pojedziemy to zawiozę i pokażemy co i jak. Popatrzę też w necie, jak będzie przyzwoita ilość stron to bym wydrukowała instrukcję. :) Dzięki. :) To jest naprawdę super telefon. Quote
ALMA2 Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 no tak, to rzeczywiście najlepiej doładować za 50 zł :) Quote
kajtek Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Witam a czy nie możecie zmienić panu Marianowi taryfy na rok ważności konta po doładowaniu? http://www.plus.pl/uslugi/rok-waznosci-konta regulamin http://www.plus.pl/documents/16/5e58a9fa-5c00-46e4-bb13-34364a440041?title=Regulamin%20Promocji%20Rok%20Wa%C5%BCno%C5%9Bci%20Konta.pdf Skoro sam dzwoni od wielkiego dzwonu, to nie trzeba byłoby doładowywać regularnie :-). Sam raczej tego nie aktywuje, ale któraś z Was na miejscu, czemu nie? Quote
b-b Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Godzinę temu, tobciu napisał: W Plusie Pan Marian ma tak : Okres ważności dla usług wychodzących w taryfie Plus na Kartę bez limitu / Kwota doładowania 5 dni 5 - 9 zł 10 dni 10 - 19 zł 20 dni 20 - 29 zł 30 dni 30 - 49 zł 90 dni 50 - 99 zł 180 dni 100 zł i więcej To niech zmieni kartę na nju mobile Tam karte kupuje się za 5zł i jest ważna alboi do wyczerpania pieniędzy - 19gr za minutę albo przez 3 miesiące. Później aby konto było dalej czynne trzeba doładować 5 czy 10zł i już jest bezterminowo. Sama zrezygnowałam z Plusa bo strasznie drogo wychodziło. Quote
KrystynaS Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 O rany Dziewczyny czy Wam też wyskakuje ramka z cytatem jak coś chcecie napisać?? Jakoś udało mi się tą ramkę usunąć ale nie wiem jak to zrobiłam bo klikałam we wszystko co się dało. Quote
KrystynaS Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 O chyba udało mi się to cytowanie usunąć, tylko czy już tak zostanie ?? Quote
KrystynaS Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Ciekawe czy Pan Marian też dostał w styczniu ten zasiłek, czy to było tylko takie jednorazowe wsparcie?? Quote
ALMA2 Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 O 29.01.2016o23:21, KrystynaS napisał: O rany Dziewczyny czy Wam też wyskakuje ramka z cytatem jak coś chcecie napisać?? Jakoś udało mi się tą ramkę usunąć ale nie wiem jak to zrobiłam bo klikałam we wszystko co się dało. też tak miałam:) tam gdzieś na dole jest taki "+" który zmieniłam na "V", ciekawe jak teraz będzie :) Co do zmiany kart na " nju ", to trzeba uważać czy jest zasięg. Quote
KrystynaS Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Na razie Almo nie wskakuje mi to 'cytuj' i jeszcze powiem Ci, że cytowałaś mi się Ty właśnie. Quote
b-b Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 10 godzin temu, ALMA2 napisał: też tak miałam:) tam gdzieś na dole jest taki "+" który zmieniłam na "V", ciekawe jak teraz będzie :) Co do zmiany kart na " nju ", to trzeba uważać czy jest zasięg. Jak to zrobiłaś? Jeśli zapadnie decyzja o zmianie karty z chęcią wpłacę 5zł na nią a jak tobciu pojedzie z kolejną wizytą to może sprawdzić czy będzie tam działać. Quote
Gusiaczek Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Jakie leki bierze P. Marian na nadciśnienie? Mam niedawno wykupione nietrafione dla mnie - może akurat? Proszę o ifo na pw. Pozdrawiam :) Cieszę się, że po zmianach na dogo jednak udało mi się wrócić tutaj Quote
ALMA2 Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 18 godzin temu, KrystynaS napisał: Na razie Almo nie wskakuje mi to 'cytuj' i jeszcze powiem Ci, że cytowałaś mi się Ty właśnie. Sorki trochę mi się uśmiało :), bo w poprzednich postach Ty mi się cały czas cytowałaś i nie mogłam skasować. Być może że to ja nieświadomie rozpoczęłam ten cytat wielokrotny. Parę postów wcześniej zacytowałam Cię i później cały czas cytowało mi twój post. Tylko nie sądziłam, ze to będzie jak odbicie do tego co Ty piszesz. Jak dla mnie nie zbadane jest to nowe forum :) Mam nadzieję, że teraz nic nie narozrabiałam. Quote
ALMA2 Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 9 godzin temu, b-b napisał: Jak to zrobiłaś? Że nie miałam wielokrotnych cytatów? na dole jest "+" Cytuj Edytuj. Nie pamiętam dokładnie, bo szczerze to trochę się zdenerwowałam, że cały czas będzie cytował mi się ten sam post . Jakoś mi się udało chyba ten "+" zmienić na "V", albo odwrotnie. Quote
KrystynaS Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Almo chyba odwrotnie tzn. w kwadraciku na dole z lewej powinien być "+" a nie "v", bo "v" powoduje, że wkleja się dany post jako cytat wielokrotny. Quote
b-b Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 11 godzin temu, Gusiaczek napisał: Jakie leki bierze P. Marian na nadciśnienie? Mam niedawno wykupione nietrafione dla mnie - może akurat? Proszę o ifo na pw. Pozdrawiam :) Cieszę się, że po zmianach na dogo jednak udało mi się wrócić tutaj No to witaj ponownie Gusiaczku :) 2 godziny temu, KrystynaS napisał: Almo chyba odwrotnie tzn. w kwadraciku na dole z lewej powinien być "+" a nie "v", bo "v" powoduje, że wkleja się dany post jako cytat wielokrotny. No właśnie :) 1 Quote
ALMA2 Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 17 godzin temu, KrystynaS napisał: Almo chyba odwrotnie tzn. w kwadraciku na dole z lewej powinien być "+" a nie "v", bo "v" powoduje, że wkleja się dany post jako cytat wielokrotny. Masz rację :) Quote
tobciu Posted February 2, 2016 Posted February 2, 2016 Miłe Dziewczyny odpiszę jutro na posty. Albo uda mi się dziś później. A teraz spieszę z info, że wpłynęły pieniążki od ALMA2, KrystynaS - dziękujmy. :) Doładowałam prądu za 26 zł z groszami. Jutro zadzwonię do Pana Mariana rano, to podam kod. Rozliczenie uzupełnię. Zooplus jutro kurier będzie u Pana Mariana Quote
tobciu Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 Dziewczyny, rozliczenie uzupełniłam. Załączniki powstawiam jutro. Przepraszam, ale nawał pracy. Paczka z zooplusa dziś do Reksa dotarła. Zadzwonił kurier rano, gdzie ta ulica. :) Po południu zadzwoniłam do Pana Mariana podać kod na prąd. Podziękował. Pozdrawia Was. :) Quote
b-b Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 13 godzin temu, tobciu napisał: Dziewczyny, rozliczenie uzupełniłam. Załączniki powstawiam jutro. Przepraszam, ale nawał pracy. Paczka z zooplusa dziś do Reksa dotarła. Zadzwonił kurier rano, gdzie ta ulica. :) Po południu zadzwoniłam do Pana Mariana podać kod na prąd. Podziękował. Pozdrawia Was. :) Tobciu to co robimy z tym nr telefonu p. Mariana? Zmieniamy na tańszy za rozmowy czy zostaje ten? I co z aparatem. Będzie go miał czy mam się rozglądać? Tu znalazłam cennik simplusa http://media2.pl/telekomunikacja/48586-Simplus-29-gr-do-wszystkich-19-gr-w-sieci.html Trzeba aktywować kodem profil TANIO aby tak płacić. 19gr do plusa do reszty drożej Jak pisałam nju ma rozmowy do wszystkich po 19gr i nie trzeba co chwilę doładowywać aby był czynny. Tylko pytanie czy nju będzie działało u p.Mariana. Quote
tobciu Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Ranias dziś listonosz przyniósł przesyłkę. Dziękuję pięknie w Jego imieniu. Zawieziemy, jak pojedziemy z wizytą (przełom lutego/marca myślę) b-b - telefon Pan Marian dostał od ranias. :) Oferty, które pisałyście przejrzę. Na razie nie mam naprawdę kiedy usiąść i poczytać regulaminy, poanalizować co się najlepiej opłaca. Kajtek powyżej podesłała ofertę ciekawą. Tylko muszę się wczytać, bo co miesiąc chyba musi być doładowanie 10 zl. Znajdę czas przed weekendem/w weekend to poczytam. Nju - b-b dokładnie jak piszesz, by się na to zdecydować, musiałabym zadzwonić do operatora sprawdzić czy w Stepnicy mają dobry zasięg. Bo to nie jest oczywiste, tam się zasięg na Orange czasem gubi. :) Ogarnę się czasowo, to poczytam. I coś się ustali, by to konto miał aktywne dłużej. Oki ? Jak jakaś oferta jeszcze wpadnie Wam w oko ciekawa, to podeślijcie proszę. Quote
b-b Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 2 godziny temu, tobciu napisał: Ogarnę się czasowo, to poczytam. I coś się ustali, by to konto miał aktywne dłużej. Oki ? Jak jakaś oferta jeszcze wpadnie Wam w oko ciekawa, to podeślijcie proszę. Sprawdź ale z tego co mi sprawdzali przed zmianą numeru nie ma nic w tej chwili lepszego od nju - poprawcie mnie dziewczyny jeśli się mylę :) Jeśli p. Marian ma Simplusa to nie zejdzie niżej niż 19gr za minutę do wszystkich sieci.No i ważne jest też to, że konta nie trzeba systematycznie przedłużać. Trzeba tylko pamiętać, że po 1 uruchomieniu po 2 miesiącach - oni przypominają SMS-sem - trzeba doładować aby konto było już na wieki aktywne. No chyba , że skończą się pieniądze na nim. Kajtek podesłała ofertę do rok ważności konta po doładowaniu ale chyba nie zmniejsza to stawki minutowej? Quote
tobciu Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 b-b, jak pisałam powyżej, Panu Marianowi nie zależy na telefonie w sensie dzwonienia i cen za połączenia. On nie ma do kogo dzwonić. A do Niego dzwonię ja. Albo oddzwaniam jeśli On ma akurat doładowanie i zadzwonił. Chodzi o zasięg - czy w Stepnicy dana sieć ma dobry. Bo jak pisałam w Stepnicy Orange potrafi tracić zasięg, a wyjeżdżając tylko za Stepnicę są czarne dziury. I o to by konto miał jak najdłużej aktywne, przy jak najniższym doładowaniu. Bo teraz, pieniądze mu przepadają. Np. doładował w minionym tygodniu za 5 zł. Co mu daje 5 dni aktywnego konta. Po 5 dniach telefon i środki są zablokowane. I jeśli nie doładuje w x czasie (a nie doładowuje, bo za co i w sumie po co, bo do kogo zadzwonić, a na pogotowie na szczęście jeszcze nie ma potrzeby), to te środki co nie wykorzystał Mu przepadają. Zatem rozpoznanie i potrzeba jest : zasięg, jak najdłużej aktywne konto, przy jak najrzadszej konieczności doładowania. :) :) Jak piszesz, że nju tak ma, to ok weźmiemy nju i w Enea się zmieni. :) Tylko niech znajdę chwilę by poczytać te oferty. Quote
b-b Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Nie ma problemu może zostać przecież Plus jeśli nie dzwoni to i tak nie ma znaczenia ile kosztuje minuta. Poczytaj tylko dokładnie o tym plusowym roku przedłużenia konta i jak tam będziesz to na miejscu to zrobisz bo p.Marian może sobie z tym nie dać rady. Odpadnie Ci też problem ze zmienianiem w Enei. Quote
tobciu Posted February 7, 2016 Posted February 7, 2016 Wstawiłam w rozliczenie potwierdzenia : - zakupu 39 kwH prądu, Potwierdzenie ; - zakupów dla Reksa z zooplusa ; Faktura z zooplusa (za punkty z zamówienia, z kolejnym zamówieniem coś Reksowi za punkty nabędziemy) ; W czwartek był Tłusty Czwartek. Tosia&Lesio podjechała do Pana Mariana z małymi zakupami. (W zachodniopomorskim są ferie, zatem przez 2 tyg nie ma obiadów). Pana Mariana nie zastała, zakupy zostawiła. Pan Marian zadzwonił dziękując bardzo wylewnie. Paragon za zakupy. Zapomniałam napisać, że przyszedł od ranias telefon dla Pana Mariana i 50 zł na doładowanie telefonu, gdy wybierzemy ofertę. :) Dziękujemy pięknie. :) Quote
Recommended Posts