Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
10 minut temu, ALMA2 napisał:

A ja jeszcze w temacie doładowań do telefonu P.Mariana. Ja w Tmobile mam tak, że jak doładuję za 10 zł to mam ważność konta przez 1 m-c. To gdyby telefon P. Marian doładowywać co miesiąc kwotą 10zł, to może miałby ważność przez 5 m-cy, chyba, że w Plusie jest inaczej.

W Plusie Pan Marian ma tak :

Okres ważności dla usług wychodzących w taryfie Plus na Kartę bez limitu / Kwota doładowania

5 dni 5 - 9 zł
10 dni 10 - 19 zł
20 dni 20 - 29 zł
30 dni 30 - 49 zł
90 dni 50 - 99 zł
180 dni 100 zł i więcej
Posted
2 minuty temu, ranias napisał:

Telefon nie ma blokady, można włożyć kartę i działa. Nie mam instrukcji obsługi, ale jest prosty, pan Marian na pewno sobie z nim poradzi. 

Tobciu, to może wysyłka do Ciebie

Ok. :) Zaraz wyślę Ci adres. I jak pojedziemy to zawiozę i pokażemy co i jak.

Popatrzę też w necie, jak będzie przyzwoita ilość stron to bym wydrukowała instrukcję. :)

Dzięki. :) To jest naprawdę super telefon.

Posted

Witam

a czy nie możecie zmienić panu Marianowi taryfy na rok ważności konta po doładowaniu?

http://www.plus.pl/uslugi/rok-waznosci-konta

regulamin 

http://www.plus.pl/documents/16/5e58a9fa-5c00-46e4-bb13-34364a440041?title=Regulamin%20Promocji%20Rok%20Wa%C5%BCno%C5%9Bci%20Konta.pdf

Skoro sam dzwoni od wielkiego dzwonu, to nie trzeba byłoby doładowywać regularnie :-). Sam raczej tego nie aktywuje, ale któraś z Was na miejscu, czemu nie?

Posted
Godzinę temu, tobciu napisał:

W Plusie Pan Marian ma tak :

Okres ważności dla usług wychodzących w taryfie Plus na Kartę bez limitu / Kwota doładowania

5 dni 5 - 9 zł
10 dni 10 - 19 zł
20 dni 20 - 29 zł
30 dni 30 - 49 zł
90 dni 50 - 99 zł
180 dni 100 zł i więcej

To niech zmieni kartę na nju mobile

Tam karte kupuje się za 5zł i jest ważna alboi do wyczerpania pieniędzy  - 19gr za minutę albo przez 3 miesiące. Później aby konto było dalej czynne trzeba doładować 5 czy 10zł i już jest bezterminowo.

Sama zrezygnowałam z Plusa bo strasznie drogo wychodziło.

Posted

O rany Dziewczyny czy Wam też wyskakuje ramka z cytatem jak coś chcecie napisać?? Jakoś udało mi się tą ramkę usunąć ale nie wiem jak to zrobiłam bo klikałam we wszystko co się dało.

Posted
O 29.01.2016o23:21, KrystynaS napisał:

O rany Dziewczyny czy Wam też wyskakuje ramka z cytatem jak coś chcecie napisać?? Jakoś udało mi się tą ramkę usunąć ale nie wiem jak to zrobiłam bo klikałam we wszystko co się dało.

też tak miałam:) tam gdzieś na dole jest taki "+"  który zmieniłam na "V", ciekawe jak teraz będzie :) 

Co do zmiany kart na "  nju ", to trzeba uważać czy jest zasięg.

Posted
10 godzin temu, ALMA2 napisał:

też tak miałam:) tam gdzieś na dole jest taki "+"  który zmieniłam na "V", ciekawe jak teraz będzie :) 

Co do zmiany kart na "  nju ", to trzeba uważać czy jest zasięg.

Jak to zrobiłaś? 

Jeśli zapadnie decyzja o zmianie karty z chęcią wpłacę 5zł na nią a jak tobciu pojedzie z kolejną wizytą to może sprawdzić czy będzie tam działać.

Posted

Jakie leki bierze P. Marian na nadciśnienie? Mam niedawno wykupione nietrafione dla mnie - może akurat? Proszę o ifo na pw. Pozdrawiam :)

Cieszę się, że po zmianach na dogo jednak udało mi się wrócić tutaj

Posted
18 godzin temu, KrystynaS napisał:

Na razie Almo nie wskakuje mi to 'cytuj' i jeszcze powiem Ci, że cytowałaś mi się Ty właśnie.

Sorki trochę mi się uśmiało :), bo w poprzednich postach Ty mi się cały czas cytowałaś i nie mogłam skasować. Być może że to ja nieświadomie rozpoczęłam ten cytat wielokrotny. Parę postów wcześniej zacytowałam Cię i później cały czas cytowało mi twój post. Tylko nie sądziłam, ze to będzie jak odbicie do tego co Ty piszesz.

Jak dla mnie nie zbadane jest to nowe forum :) 

Mam nadzieję, że teraz nic nie narozrabiałam.

Posted
9 godzin temu, b-b napisał:

Jak to zrobiłaś? 

Że nie miałam wielokrotnych cytatów? 

na dole jest "+"  Cytuj  Edytuj.

Nie pamiętam dokładnie, bo szczerze to trochę się zdenerwowałam, że cały czas będzie cytował mi się ten sam post .  Jakoś mi się udało chyba ten  "+"  zmienić na "V", albo odwrotnie. 

Posted
11 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Jakie leki bierze P. Marian na nadciśnienie? Mam niedawno wykupione nietrafione dla mnie - może akurat? Proszę o ifo na pw. Pozdrawiam :)

Cieszę się, że po zmianach na dogo jednak udało mi się wrócić tutaj

No to witaj ponownie Gusiaczku :)

2 godziny temu, KrystynaS napisał:

Almo chyba odwrotnie tzn. w kwadraciku na dole z lewej powinien być "+" a nie "v", bo "v" powoduje, że wkleja się dany post jako cytat wielokrotny.

No właśnie :)

• Upvote 1
Posted
17 godzin temu, KrystynaS napisał:

Almo chyba odwrotnie tzn. w kwadraciku na dole z lewej powinien być "+" a nie "v", bo "v" powoduje, że wkleja się dany post jako cytat wielokrotny.

Masz rację :)

Posted

Miłe Dziewczyny odpiszę jutro na posty. Albo uda mi się dziś później.

A teraz spieszę z info, że wpłynęły pieniążki od ALMA2, KrystynaS - dziękujmy. :)

Doładowałam prądu za 26 zł z groszami. Jutro zadzwonię do Pana Mariana rano, to podam kod.

Rozliczenie uzupełnię.

Zooplus jutro kurier będzie u Pana Mariana

Posted

Dziewczyny, rozliczenie uzupełniłam. Załączniki powstawiam jutro. Przepraszam, ale nawał pracy.

Paczka z zooplusa dziś do Reksa dotarła. Zadzwonił kurier rano, gdzie ta ulica. :) Po południu zadzwoniłam do Pana Mariana podać kod na prąd.

Podziękował. Pozdrawia Was. :)

Posted
13 godzin temu, tobciu napisał:

Dziewczyny, rozliczenie uzupełniłam. Załączniki powstawiam jutro. Przepraszam, ale nawał pracy.

Paczka z zooplusa dziś do Reksa dotarła. Zadzwonił kurier rano, gdzie ta ulica. :) Po południu zadzwoniłam do Pana Mariana podać kod na prąd.

Podziękował. Pozdrawia Was. :)

Tobciu to co robimy z tym nr telefonu p. Mariana?

Zmieniamy na tańszy za rozmowy czy zostaje ten?

I co z aparatem. Będzie go miał czy mam się rozglądać?

Tu znalazłam cennik simplusa

http://media2.pl/telekomunikacja/48586-Simplus-29-gr-do-wszystkich-19-gr-w-sieci.html

Trzeba aktywować kodem profil TANIO aby tak płacić.

19gr do plusa do reszty drożej

Jak pisałam nju ma rozmowy do wszystkich po 19gr i nie trzeba co chwilę doładowywać aby był czynny. Tylko pytanie czy nju będzie działało u p.Mariana.

Posted

Ranias dziś listonosz przyniósł przesyłkę. Dziękuję pięknie w Jego imieniu. Zawieziemy, jak pojedziemy z wizytą (przełom lutego/marca myślę)

b-b - telefon Pan Marian dostał od ranias. :)

Oferty, które pisałyście przejrzę. Na razie nie mam naprawdę kiedy usiąść i poczytać regulaminy, poanalizować co się najlepiej opłaca. Kajtek powyżej podesłała ofertę ciekawą. Tylko muszę się wczytać, bo co miesiąc chyba musi być doładowanie 10 zl. Znajdę czas przed weekendem/w weekend to poczytam.

Nju - b-b dokładnie jak piszesz, by się na to zdecydować, musiałabym zadzwonić do operatora sprawdzić czy w Stepnicy mają dobry zasięg. Bo to nie jest oczywiste, tam się zasięg na Orange czasem gubi. :)

Ogarnę się czasowo, to poczytam. I coś się ustali, by to konto miał aktywne dłużej. Oki ? Jak jakaś oferta jeszcze wpadnie Wam w oko ciekawa, to podeślijcie proszę.

Posted
2 godziny temu, tobciu napisał:

Ogarnę się czasowo, to poczytam. I coś się ustali, by to konto miał aktywne dłużej. Oki ? Jak jakaś oferta jeszcze wpadnie Wam w oko ciekawa, to podeślijcie proszę.

Sprawdź ale z tego co mi sprawdzali przed zmianą numeru nie ma nic w tej chwili lepszego od nju - poprawcie mnie dziewczyny jeśli się mylę :)

Jeśli p. Marian ma Simplusa to nie zejdzie niżej niż 19gr za minutę do wszystkich sieci.No i ważne jest też to, że konta nie trzeba systematycznie przedłużać. Trzeba tylko pamiętać, że po 1 uruchomieniu po 2 miesiącach - oni przypominają SMS-sem - trzeba doładować aby konto było już na wieki aktywne. No chyba , że skończą się pieniądze na nim.

Kajtek podesłała ofertę do   rok ważności konta po doładowaniu  ale chyba nie zmniejsza to stawki minutowej?

Posted

b-b, jak pisałam powyżej, Panu Marianowi nie zależy na telefonie w sensie dzwonienia i cen za połączenia. On nie ma do kogo dzwonić. A do Niego dzwonię ja. Albo oddzwaniam jeśli On ma akurat doładowanie i zadzwonił.

Chodzi o zasięg - czy w Stepnicy dana sieć ma dobry. Bo jak pisałam w Stepnicy Orange potrafi tracić zasięg, a wyjeżdżając tylko za Stepnicę są czarne dziury.

I o to by konto miał jak najdłużej aktywne, przy jak najniższym doładowaniu.

Bo teraz, pieniądze mu przepadają. Np. doładował w minionym tygodniu za 5 zł. Co mu daje 5 dni aktywnego konta. Po 5 dniach telefon i środki są zablokowane. I jeśli nie doładuje w x czasie (a nie doładowuje, bo za co i w sumie po co, bo do kogo zadzwonić, a na pogotowie na szczęście jeszcze nie ma potrzeby), to te środki co nie wykorzystał Mu przepadają.

Zatem rozpoznanie i potrzeba jest : zasięg, jak najdłużej aktywne konto, przy jak najrzadszej konieczności doładowania. :) :)

Jak piszesz, że nju tak ma, to ok weźmiemy nju i w Enea się zmieni. :) Tylko niech znajdę chwilę by poczytać te oferty.

Posted

Nie ma problemu  może zostać przecież Plus jeśli nie dzwoni to i tak nie ma znaczenia ile kosztuje minuta.

Poczytaj tylko dokładnie o tym plusowym roku przedłużenia konta i jak tam będziesz to na miejscu to zrobisz bo p.Marian może sobie z tym nie dać rady. 

Odpadnie Ci też problem ze zmienianiem w Enei.

Posted

Wstawiłam w rozliczenie potwierdzenia :

- zakupu 39 kwH prądu, Potwierdzenie ;

- zakupów dla Reksa z zooplusa ; Faktura z zooplusa (za punkty z zamówienia, z kolejnym zamówieniem coś Reksowi za punkty nabędziemy) ;

W czwartek był Tłusty Czwartek. Tosia&Lesio podjechała do Pana Mariana z małymi zakupami. (W zachodniopomorskim są ferie, zatem przez 2 tyg nie ma obiadów). Pana Mariana nie zastała, zakupy zostawiła. Pan Marian zadzwonił dziękując bardzo wylewnie. Paragon za zakupy.

Zapomniałam napisać, że przyszedł od ranias telefon dla Pana Mariana i 50 zł na doładowanie telefonu, gdy wybierzemy ofertę. :) Dziękujemy pięknie. :)