Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Bardzo proszę o pomoc dla tego pieska.

Reksio został dotkliwie pogryziony.

W czasie leczenia, które trwa już miesiąc, przebywa w klatce na króliki, bo nie ma wolnej izolatki.

Rany ładnie się zagoiły i będzie musiał wrócić z powrotem do przepełnionego boksu, prawdopodobnie do tego samego.
Właściwie to nie ma boksu, gdzie byłby bezpieczny. Schronisko nie sterylizuje suk, kastracje są w okresie letnim. Piesek nie jest wykastrowany i będzie musiał być umieszczony z innymi samcami, więc nastepnego pogryzienia może nie przeżyć.

Reksio jest mały i waży ok. 6 kg.

Potrzebny pilnie DT lub DS :(.

Edited by toyota
  • Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kolejna kobietka napisał(a):
brak slow :-( zrobie mu wydarzenie, potrzebuje jeszcze info od kiedy jest w schronie, ale bardziej w jakim wieku... czy moge napisac to odnosnie klatki na kroliki?

Biedny malec, tyle wycierpiał, a teraz siedzi w tej klatce.....

Nie wiem jakiego zdania jest Toyota, mnie się wydaje, że informacja o tej klatce wskazana, no i, że po powrocie do boksu może znów zostać pogryziony, trzeba to tak ująć, żeby chwyciło ludzi za serce

Posted

tak, oczywiscie, tez jestem takiego zdania, tylko zeby czasami toyota nie miala zadnych problemow, bo ostatnio wyczaili ogloszenia na tablica.pl, a nie lubia jak sie jakies brudy wyciaga...

No ale w tej klatce to on jest chyba dla bezpieczeństwa, skoro nie ma izolatki

Posted

Na tablicy nie można zamieszczać zdjęć w tej klatce, bo nie pozwalają fotografować w jakich warunkach mieszkają psy. Kiedy robiłam te zdjecia temperatury były mocno ujemne. W nocy dochodziło do -20. Nie wiem czy to są warunki dla pogryzionego psa, chociaż miał tam słome i koce. Na szczęście przetrwał.
Na fb zaryzykować można, ale nie podawać lokalizacji.

Posted

toyota napisał(a):
Na tablicy nie można zamieszczać zdjęć w tej klatce, bo nie pozwalają fotografować w jakich warunkach mieszkają psy. Kiedy robiłam te zdjecia temperatury były mocno ujemne. W nocy dochodziło do -20. Nie wiem czy to są warunki dla pogryzionego psa, chociaż miał tam słome i koce. Na szczęście przetrwał.
Na fb zaryzykować można, ale nie podawać lokalizacji.

ktos z fb chce pomoc i porobic Reksiowi ogloszenia, czy oprocz zdjec w klatce cos pominac? czy opis moze byc taki jak tutaj i na wydarzeniu?

Posted

Pani Malgosia z fb zaproponowala domek dla Reksia na razie tymczasowy, a jak dogada sie z jej sunia, to staly, juz kontaktowala sie z toyota :) czekam niecierpliwie na wiesci!!!A:loveu:

Ale wspaniała wiadomość:loveu::loveu::loveu:

Posted

toyota napisał(a):
Pani Małgosia przyjedzie po Reksia w środę :). Byłaby już jutro o 13, ale muszę sprawdzić czy ma komplet szczepień.

Cudownie, byle do środy:loveu: