toyota Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 (edited) Bardzo proszę o pomoc dla tego pieska. Reksio został dotkliwie pogryziony. W czasie leczenia, które trwa już miesiąc, przebywa w klatce na króliki, bo nie ma wolnej izolatki. Rany ładnie się zagoiły i będzie musiał wrócić z powrotem do przepełnionego boksu, prawdopodobnie do tego samego. Właściwie to nie ma boksu, gdzie byłby bezpieczny. Schronisko nie sterylizuje suk, kastracje są w okresie letnim. Piesek nie jest wykastrowany i będzie musiał być umieszczony z innymi samcami, więc nastepnego pogryzienia może nie przeżyć. Reksio jest mały i waży ok. 6 kg. Potrzebny pilnie DT lub DS :(. Edited February 26, 2013 by toyota Quote
agusiazet Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Biedak, może ktoś dałby maluchowi chociaż DT? Quote
Gabi79 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Biedak maleńki, szkoda, że nie jest sunią:-( Quote
kolejna kobietka Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 brak slow :-( zrobie mu wydarzenie, potrzebuje jeszcze info od kiedy jest w schronie, ale bardziej w jakim wieku... czy moge napisac to odnosnie klatki na kroliki? Quote
Gabi79 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 kolejna kobietka napisał(a):brak slow :-( zrobie mu wydarzenie, potrzebuje jeszcze info od kiedy jest w schronie, ale bardziej w jakim wieku... czy moge napisac to odnosnie klatki na kroliki? Biedny malec, tyle wycierpiał, a teraz siedzi w tej klatce..... Nie wiem jakiego zdania jest Toyota, mnie się wydaje, że informacja o tej klatce wskazana, no i, że po powrocie do boksu może znów zostać pogryziony, trzeba to tak ująć, żeby chwyciło ludzi za serce Quote
kolejna kobietka Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 tak, oczywiscie, tez jestem takiego zdania, tylko zeby czasami toyota nie miala zadnych problemow, bo ostatnio wyczaili ogloszenia na tablica.pl, a nie lubia jak sie jakies brudy wyciaga... Quote
Gabi79 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 kolejna kobietka napisał(a):tak, oczywiscie, tez jestem takiego zdania, tylko zeby czasami toyota nie miala zadnych problemow, bo ostatnio wyczaili ogloszenia na tablica.pl, a nie lubia jak sie jakies brudy wyciaga... No ale w tej klatce to on jest chyba dla bezpieczeństwa, skoro nie ma izolatki Quote
toyota Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Na tablicy nie można zamieszczać zdjęć w tej klatce, bo nie pozwalają fotografować w jakich warunkach mieszkają psy. Kiedy robiłam te zdjecia temperatury były mocno ujemne. W nocy dochodziło do -20. Nie wiem czy to są warunki dla pogryzionego psa, chociaż miał tam słome i koce. Na szczęście przetrwał. Na fb zaryzykować można, ale nie podawać lokalizacji. Quote
kolejna kobietka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 ok, to na fb umieszcze w takiej formie, juz sie boje reakcji ludzi ehhh ale nie ma co sie dziwic... Quote
kolejna kobietka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Wydarzenie Reksia: https://www.facebook.com/events/145868808904592/ Quote
kolejna kobietka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 toyota napisał(a):Na tablicy nie można zamieszczać zdjęć w tej klatce, bo nie pozwalają fotografować w jakich warunkach mieszkają psy. Kiedy robiłam te zdjecia temperatury były mocno ujemne. W nocy dochodziło do -20. Nie wiem czy to są warunki dla pogryzionego psa, chociaż miał tam słome i koce. Na szczęście przetrwał. Na fb zaryzykować można, ale nie podawać lokalizacji. ktos z fb chce pomoc i porobic Reksiowi ogloszenia, czy oprocz zdjec w klatce cos pominac? czy opis moze byc taki jak tutaj i na wydarzeniu? Quote
kolejna kobietka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Pani Malgosia z fb zaproponowala domek dla Reksia na razie tymczasowy, a jak dogada sie z jej sunia, to staly, juz kontaktowala sie z toyota :) czekam niecierpliwie na wiesci!!! :loveu: Quote
Gabi79 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 kolejna kobietka napisał(a):Pani Malgosia z fb zaproponowala domek dla Reksia na razie tymczasowy, a jak dogada sie z jej sunia, to staly, juz kontaktowala sie z toyota :) czekam niecierpliwie na wiesci!!!A:loveu: Ale wspaniała wiadomość:loveu::loveu::loveu: Quote
toyota Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Pani Małgosia przyjedzie po Reksia w środę :). Byłaby już jutro o 13, ale muszę sprawdzić czy ma komplet szczepień. Quote
Gabi79 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 toyota napisał(a):Pani Małgosia przyjedzie po Reksia w środę :). Byłaby już jutro o 13, ale muszę sprawdzić czy ma komplet szczepień. Cudownie, byle do środy:loveu: Quote
toyota Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 (edited) Stare fotki, jeszcze sprzed pogryzienia: Edited February 3, 2013 by toyota Quote
Gabi79 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Słoneczko smutne, oby teraz już nic złego go nie spotkało Quote
toyota Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 W kojcu razem z Reksiem było 7 psów. Mały bał się wychodzić z budy, podobnie jak czarny sznaucerowaty, który już nie żyje. Quote
Recommended Posts