safarii Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 weszłam na tą stronę hodowli - polecam wspaniałe zdjęcia!!! i to ile....:crazyeye:
Toller Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 No to proszę- a potem koniec, żeby nie było że zdominowałam wątek :cool3: A to tatuś jak był malutki zupełnie- strasznie Fire jest do niego podobny!
Katerinas Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='Toller-Fox']No to proszę- a potem koniec, żeby nie było że zdominowałam wątek :cool3: A to tatuś jak był malutki zupełnie- strasznie Fire jest do niego podobny! Toller - ależ my chcemy abyś w obecnej sytuacji zdominowała go ;) Poprosimy zdjęcia z Waszego domku. Jak się mały zaaklimatyzował?
Czoko Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='Katerinas']Toller - ależ my chcemy abyś w obecnej sytuacji zdominowała go ;) Poprosimy zdjęcia z Waszego domku. Jak się mały zaaklimatyzował? Widzisz jak ślicznie wszystkie prosimy żebyś właśnie teraz zdominowała ten watek! Wszystkie chcemy podziwiać maleńkiego Fire, a tutaj najłatwiej Go znaleźć...
Taq Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Ja również przyłączam się do próśb o zdominowanie wątku przez Fire'a :loveu:
Atena Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Nie moge uwierzyc własnym oczom! SUPER! I to ciemny czarnonosek:loveu: :loveu: :loveu: A ja się dopiero teraz dowiaduje no! Yż, Gratulacje! Życze zdrowia, szczęścia i kariery małemu! Musze go kiedys zobaczyć:razz: :evil_lol: I więcej zdjęć!!!:multi: :multi: :loveu: :loveu:
cuciola Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 i tym sposobem zrobilam sobie folder ze zdjeciami Fire'a :)
Vogue Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Fire po lewej, po prawej siostra Jaka rozkoszna parka!!!! Uszka rozwiane,a noski jak z koralikow u pluszakow!!!
nathaniel Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Toller, prosze :loveu: http://images2.fotosik.pl/301/9730de71ce2e2598.png
WiolaW Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Topperkiewicz- witamy w naszym gronie, czy ty tez masz tollerka? Słuchajcie dziewczyny napiszcie mi dokładnie ze szczegółami jak trener uczył was i psa komendy waruj. Pies stoi przy lewej nodze, komenda siad - u mnie to wygląda tak: jedną ręką lekkie szarpnięcie smyczy do tyłu z równoczesnym przyciśnięciem drugom ręką tyłka i komenda oczywiście siad Natomiast waruj jest tak:jak siedzi przy lewej nodze bierzemy jej przednie łapy i kładziemy do przodu jak nie chce to ciągniemy smycz w dół:roll: . Dzisiaj byłam na drugiej lekcji i były jeszcze dwie panie z psami. Dobrze że Sonia jest kumata i w miare dobrze robiła ale jeden piesek troche nie kumał (ja myślę co inne ale..) wiec przy waruj pani nawet sie na niego położyła żeby warował. Napiszcie jak jest lub było u was, bo ja myślę że jestem z innej bajki i czytam inne ksiązki jak jestem na tym szkoleniu. I oczywiście te pieski maja nosić kolczatki (jeden już miał). Nawet odważyłam się zwrócić panu małą uwage :oops: no i oczywiście pan mi powiedział że lepiej zna sie na szkoleniu psów bo szkoli je 30 lat i wcale nie muszę u niego szkolić. :shake: Gosia - nosek u twojego Fire wygląda jak czarny guziczek. A czy oboje rodzice mają czarne noski?
nathaniel Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Wiola ja bym rzuciła takie szkolenie w pierony, ale nie wiem jak tam u ciebie z psem jest. Ja uczyłam tak że psa siadałam i mu kładłam smaka między nogi i przesuwałam w swoja stronę, za którymś razem się położył zamiast wstawać.
Toller Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Wiola- żadną miarą nie pozwól żeby tak szkolono!! Będize tylko gorzej. Bierzesz kiełbaskę, albo inny smakołyk, dajesz "siad", potem przesuwasz rękąnad podłogą do siebie, tak aby sunia żeby dostać smakołyka musiała zawarować. Oczywiście z komendą. Dostaje dopiero wtedy, jak się ładnie położy- a z pewnością to zrobi, skoro mój po 2 dniach ćwiczeń zaczyna łapać o co chodzi :razz: . Szczerze- nie podobają mi się ci ludzie ze szkolenia, tym bardziej że Tollery to psy wrażliwe, i siłowo nauczysz niewiele o ile wcale. Toller sie zamknie w sobie i tyle z całego szkolenia. Topperkiewicz - WITAMY!!!! Widziałam zdjęcia Twojego pieska w galerii, miałam Cię właśnie zaprosić do naszego grona :multi: . Widzę, że masz pieska- skąd on jest? Jest spokrewniony z Tueholt Red Cyrus? nathaniel - jakie śliczne!!! Mogę pokazać innym? Hand made?:cool3: Cudowne to jest- nawet nie wiedziałam że umiesz takie ładności robić- SUPER!!!
Toller Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Zapomniałam o nosku :lol: - tatuś ma czarny, mama cielisty. Ponieważ czarna barwa jest determinowana przez gen dominujący, cały miot wyszedł czarny. Dziedziczy to się mniej więcej tak: Przyjmując że b - to gen recesywny (a więc ten który jest "słabszy"), odpowiedzialny za kolor cielisty, a B to gen dominujący, odpowiedzialny za kolor czarny, wychodzi cos takiego: bb- to pies cielistonosy, BB- czarnonosy, potomstwo z tym psem zawsze da pieski czarnonose, nieważne czy mama cielista czy czarna, Bb- ma czarny nosek, ale może dać zarówno w potomstwie szczeniorki cieliste (bo ma jedno małe b), jak i czarne (bo ma duże B). I to ostatnie to jest mój Ogienek ;) - jego genotyp to Bb.
WiolaW Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Dzisiaj pszłam bo chciałam zobaczyć jak sie szkolą inne psy, ale po tym co zobaczyłam raczej juz nie pójdę, najgorsze jest to że tylko ten pan na naszym terenie szkoli i prowadzi szkolenia zoorganizowane przez ZK:placz: Pojechałam po szkoleniu do ZK spytać sie o najbliższe szkolenia i tam sie tego dowiedziałam. Otrzymałam nr tel. do innego pana który może mnie nauczyć podstawowych komend. A jesli on szkoli tak samo jak tamten??? Żeby sie przekonac trzeba soróbować:lol: Najwyzej żadnego szkolenia nie skończymy, chyba że będę dojeżdżać 120km do Poznania:cool3: Oczywiście że w domu już umiała siad, leżec - tylko to wszystko jak stoi naprzeciwko mnie, leżec nauczyłam ja tak jak pisałyście, smakołyk w ręce i ręka na podłoge, bardzo szybko załapała. Tylko jak teraz chce żeby leżała to muszę pokazać ręką podłogę. A jak tam przygotowania do świąt? Choinki ubrane:tree1: rybki kupione:eating:
Polna Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 WiolaW moze zaczniesz szkolic sama, w internecie jest super strona http://www.dogs.gd.pl/kliker/ mozna tez się zapisac na listę i wymieniac poglądy nt. szkolenia ;)
nathaniel Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Polna ma rację, bynajmniej psa klikerem nie złamiesz ;)
WiolaW Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Chyba na razie tak zrobię, właśnie szperam po internecie w poszukiwaniu książki, patrzałam na książki Z.Mrzewińskiej (Sam wychowasz swego psa, jak rozmawiać z psem). Poczytam troche o tej metodzie kliker ale nie wiem czy mi to wyjdzie, ponieważ nigdy z tym sie nie spotkałam. Safarii - dzwoniłam dzisiaj do twojej szkoły (bardzo dobre z was uczennice;) ) pogadałam o przyszłych kursach, może jak dobrze zorganizuję czas i część rodziny zaangażuję to kto wie... Gosia jak tam twój maluszek, ile wzięłaś macierzyńskiego i przyznaj sie gdzie on śpi:cool3:
nathaniel Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Ja byłam sceptycznie nastawiona do klikera , ale jakoś to idzie. Pies łapie, ja nie muszę sie głowić jak zaznaczyć dobre zachowanie , tylko, timing (moment kliknięcia ) trza mieć dobry, ale to podobno przychodzi potem ;) http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=7967
cuciola Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 WiolaW my tez z Yoghim klikamy,tez jestem samoukiem,nikt mi nie pokazal jak sie klika,wszystko co wiem wzielam wlasnie ze stronki no i z listy klikerowej.Mam kilka filmikow podstawowych cwiczen,jakbys byla chetna moge wyslac Yoghi teraz jak widzi ze biore do reki kliker to zostawia swoje zabawki i siada przede mna..ma taki zapal do pracy!
WiolaW Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Cuciola-bardzo bym ci była wdzięczna za przesłanie tylko napisz jak mi to prześlesz, wystarczy adres e-mailowy? to podaję [email protected]
Toller Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Wiola- kliker to naprawdę fajna sprawa- my wprawdzie nim nie szkolimy, tzn zamiast klikania używamy zawsze tego samego zestawu nagradzających słów:evil_lol: , ale na klikerze daleko więcej nauczysz niż siłowo- to bez dwóch zdań. Mały śpi w kojcu, przy łóżku :cool3: Na dzień kojec składamy, i śpi na swoim łózeczku- kupiłam mu Drybed, taki psi dywanik, i jest przeszczęśliwy:loveu:
Recommended Posts