Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzymam kciuki za Okruszka i Kruszynke :kciuki: :kciuki:

a tu niestety kolejne male biedaczki :placz: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4957386&posted=1#post4957386[/URL]

• Replies 877
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiesz Brucio gdziekolwiek nie zajrzymy tam jest jakieś psie nieszczęście i choćbyśmy chcieli z całego serducha, to nie jesteśmy w stanie pomóc każdej istocie. Mnie osobiście to bardzo smuci. Jedno wiem, że zarówno nasze maluchy jak i tamte mają szczęście, że opuściły schrony i trafiły w dobre ręce.

Posted

Podniose tylko ..
Mycha niestety masz racje, ze sie nie da im wszystkim pomoc.:shake: ale jak sie widzi szczeniorki to tak jakos jeszcze bardziej za serce lapie:placz: to takie dzieciaczki ..

Posted

[url]http://www.allegro.pl/item187608336_psie_dzieci_cierpia_pomoz_im_.html[/url]
Aukcja Fundacji na leczenie naszych dzieci.
Prosimy o pomoc.

Posted

już wysłałam do wszystkich.
[SIZE=5][COLOR=Red][B]ola[/B][/COLOR][/SIZE]:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: dziękujemy

Posted

Zdiagnozowano nużeńca; dostają kroplówki i leki; wczoraj zawiozłam kurczaka z ryżem ( nie tylko z resztą dla maluchów); potrzebna dostawa na sobotę/niedzielę; w pon. znów wiozę ja
EMIR

Posted

[quote name='emir']Zdiagnozowano nużeńca; dostają kroplówki i leki; wczoraj zawiozłam kurczaka z ryżem ( nie tylko z resztą dla maluchów); potrzebna dostawa na sobotę/niedzielę; w pon. znów wiozę ja
EMIR[/quote]

wiedziałam, że tak będzie:shake:

mogą być puszki? nie jestem na dziś przygotowana. mogę zakupić puszki i zawieźć.
w przyszłym tygodniu będzie kurak.

Posted

[CENTER][COLOR=DarkOrange][B]APELUJĘ DO WSZYSTKICH O POMOC FINANSOWĄ. NUŻENIEC TO PRZEWLEKŁA CHOROBA I MALEŃSTWA PRĘDKO NIE OPUSZCZĄ KLINIKI. NIE SĄ TO JEDYNE PSIAKI EMIR NA SGGW, WSZYSTKIE POTRZEBUJĄ NASZEGO WSPARCIA.
JEŚLI NIE PIENIĄDZE, TO MOŻE JEDZENIE, ZABAWKI. [/B][/COLOR]
[/CENTER]

Posted

[quote name='mycha101']wiedziałam, że tak będzie:shake:

mogą być puszki? nie jestem na dziś przygotowana. mogę zakupić puszki i zawieźć.
w przyszłym tygodniu będzie kurak.[/quote]
Aniu podaj przepis na te "gerberki" co robiłaś dla chorych maluchów w Węgrowie.
Tylko nie wiem czy można wiekszą ilość zostawić w lecznicy, jak bylam u Majo to pani tech. mówiła, że gotowane sie psuje i niechętnie oni to trzymają.
No chyba , że dyżury rozpiszemy.;)

Posted

Gerberki to tak naprawdę weki były ;-)
Więc dwa dni wytrzymają na pewno! Moja mama mięso w czasach kryzysu do słoików pakowała w postaci gulaszu i nad morze pod namiot zabieraliśmy...na 6 tygodni. Jest tylko kwestia zawekowania, żeby słoik się zamknął.A nawet jeżeli dokładnie nie będzie zamknięty to dwa dni na pewno wytrzyma. Prędziej psuje się ryż z mięsem niż samo mięso.
Ja kupowałam mięso (drób albo wołowina), gotowałam w wodzie z warzywami. Po ugotowaniu, część rosołu odlewałam, resztę miksowałam (mięso z warzywami) i jeszcze raz zagotowywałam. Gorące wlewałam do słoików, zakręcałam mocno i denkiem do góry stawiałam. Gerberek gotowy!
Ja w sobotę nie dam rady. Mogę podjechać ewentualnie w niedzielę przed południem. Bo rozumiem , że jeszcze wypełniacz potrzebny oprócz mięska ;-)
Nigdy nie próbowałam robić weków z ryżem ale to chyba kwestia temperatury i z ryżem też się zamkną.
Czuję się jak Makłowicz podający przepisy ;-)

Posted

[quote name='mycha101']wiedziałam, że tak będzie:shake:

w przyszłym tygodniu będzie kurak.[/quote]

mycha to umówmy sie tak - ja zawiozę w sobotę jedzenie dla maluchów na 2 dni a ty weki porobisz tak jak rozmawiałyśmy i w tyg zawieziesz.

Posted

[quote name='Olga132']mycha to umówmy sie tak - ja zawiozę w sobotę jedzenie dla maluchów na 2 dni a ty weki porobisz tak jak rozmawiałyśmy i w tyg zawieziesz.[/quote]

Super. Dzięki. Ja zawiozę w poniedziałek.