Nadziejka Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 :modla::thumbs::thumbs:zagladam i sciskam kciuki za wszystko Quote
bakusiowa Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 Jutro poszukam kogoś do przeprowadzenia wizyty w Tomaszowie Maz. Quote
sonia1974 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 bakusiowa napisał(a):Jutro poszukam kogoś do przeprowadzenia wizyty w Tomaszowie Maz. ale poszło szybko oby wizyta była zadowalająca i malutka będzie miala domek :loveu: Quote
rita60 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 bakusiowa napisał(a):Jutro poszukam kogoś do przeprowadzenia wizyty w Tomaszowie Maz. Moze cioteczka ocelot ? Quote
ocelot Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Cioteczki piszcie co to za domek. ja moge w weekend, choć uprzedzam ja się na ludziach nic a nic nie znam. jestem mega ufna. Quote
Carrie i Tequila Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Oh jak dobrze. Cudownie by było gdyby chętne do adopcji domki zawsze zgłaszały się tak szybko.... trzymam mocno kciuki!!! Quote
Jola-Pupilek Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 bakusiowa napisał(a):Zadzwonię wieczorem do chętnej osoby. Jola- Pupilek podała mi telefon. Nie podawałam swojego telefonu lecz adres e-mailowy. Może nie ma internetu. Próbowałam się jeszcze z nim zdzwonić ale nie mógł rozmawiać i nie oddzwonił. Może zrezygnował. Ale podałam jeszcze informację panu z Tomaszowa "jawatm" i widzę, że się odezwał. Trzymam mocno kciuki, żeby to był ten domek. Pan zrobił namnie bardzo dobre wrażenie. Powodzenia MAŁA :multi: Quote
jawatm Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Witam wszystkich. Trudno mi to pisać ale po naradzie rodzinnej okazuje się że chyba po śmierci Foksika nie jesteśmy gotowi na nowego pieska. Dziś oglądaliśmy zdjęcia z ubiegłego roku i ból po stracie pieska powrócił. Zona stwierdziła ze nie wyobraża sobie jak inny piesek będzie chodził po mieszkaniu. Chyba tak naprawdę jest jeszcze za wcześnie. Przepraszam za całe zamieszanie ale poczekamy z adopcja aż czas zaleczy rany. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i liczę że sunia znajdzie niebawem swój domek. Quote
bakusiowa Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 jawatm napisał(a):Witam wszystkich. Trudno mi to pisać ale po naradzie rodzinnej okazuje się że chyba po śmierci Foksika nie jesteśmy gotowi na nowego pieska. Dziś oglądaliśmy zdjęcia z ubiegłego roku i ból po stracie pieska powrócił. Zona stwierdziła ze nie wyobraża sobie jak inny piesek będzie chodził po mieszkaniu. Chyba tak naprawdę jest jeszcze za wcześnie. Przepraszam za całe zamieszanie ale poczekamy z adopcja aż czas zaleczy rany. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i liczę że sunia znajdzie niebawem swój domek. To dobrze że była narada rodzinna, ponieważ wzięcie psa to jest poważna sprawa. Nie było zamieszania tylko ciekawie bo coś się działo. Quote
bakusiowa Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Pan od Joli-Pupilek chciał psa jako towarzysza do lasu ponieważ jest myśliwym. Pies nie byłby w domu. Nasza Mała jest psem domowym i do tego śpi w łóżku. Quote
rita60 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 bakusiowa napisał(a):Pan od Joli-Pupilek chciał psa jako towarzysza do lasu ponieważ jest myśliwym. Pies nie byłby w domu. Nasza Mała jest psem domowym i do tego śpi w łóżku. Dokładnie...i niech tak zostanie. Quote
bakusiowa Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 Właśnie dowiedziałam się, że właścicielka Małej była w domu teściowej matki swojego chłopaka i pytała czy nie wiedzą gdzie jest jej pies. Powiedzieli że nie wiedzą. Dość długo zajęło jej namyślenie się aby szukać psa. 17-go stycznia rano kioskarka powiedziała że pies lata po osiedlu od kilku dni. Było to w w mrozy i śnieg który wtedy padał przez jakiś czas codziennie. Quote
rita60 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Czyli wiadomo kto jest "właścicielem" Małej:roll:ale to chyba nie fajny domek:shake: Quote
bakusiowa Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 Kto jest właścicielem to ja wiem. Nawet kiedyś z nią rozmawiałam o ucieczkach Małej. Faktem jest że porzuciła psa w największe mrozy i śniegi. Jeżeli musiała wyprowadzić się z naszego osiedla a Mała być może była wtedy na ucieczce to powinna przyjść i ją szukać. W każdym bądź razie nie szukała przynajmniej od 25 dni , z tego co ja wiem. Tutaj nikt jej nie zna. Jej chłopaka znają lecz o niej wiedza tylko tyle że jest ziinnego osiedla. Quote
rita60 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Ok i niech tak zostanie...to nieodpowiedzialna pannica... Quote
bakusiowa Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 Bardzo nieodpowiedzialna:diabloti:. Gdyby jej szukała to by znalazła bo Mała urzędowała w miejscu gdzie wcześniej mieszkali. Pisałam że Mała trzepała uszami. Poszliśmy do lecznicy i okazało się że ma zapalenie uszu. To nie stało się z dnia na dzień lecz wszystko jest na dobrej drodze. Na Małą wydałam już lekko ponad 200 zł. Ciekawe czy chcąc ją odzyskać byłaby chętna zwrócić koszty leczenia. Kupiłam też karmę RC która wsuwa aż uszy się trzęsą.:cool3: Quote
rita60 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Podejrzewam,że wobec alternatywy zapłaty za leczenie szybko by podpisała zrzeczenie się Małej... szukamy szorściakowi innego,odpowiedzialnego domku. Quote
bakusiowa Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 Zrobiłam dzisiaj ogłoszenie na gumtree na Warszawę. Niedługo powinno się ukazać. Czy masz jakieś doświadczenie gdzie ogłaszać? Quote
rita60 Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 bakusiowa napisał(a):Zrobiłam dzisiaj ogłoszenie na gumtree na Warszawę. Niedługo powinno się ukazać. Czy masz jakieś doświadczenie gdzie ogłaszać? Średnie,ale najlepiej wrzucić na Tablicę,daj proszę tekscik i dane do kontaktu,to jutro zrobię parę. Quote
bakusiowa Posted February 9, 2013 Author Posted February 9, 2013 Tutaj jest ogłoszenie Małej. http://www.gumtree.pl/cp-psy-szczenieta/bielany/mala-w-typie-teriera-walijskiego-szuka-nowego-domu-455161077 Ukazuje się komunikat że ogłoszenie ukaże się za 20 godzin lecz jak wiem może to być wcześniej. Jak uważasz, czy ogłoszenie jest ok czy coś zmienić? Quote
sonia1974 Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 ci " właściciel " psów szkoda gadać :mad: Quote
rita60 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/239776-20-OG%C5%81OSZE%C5%83-ZA-3-z%C5%82-Bazarek-do-17-02-2013-godz-20-00?p=20429961#post20429961 ZAMOWIŁAM DLA NIEJ PAKIECIK,POPROSZĘ CIOTECZKO O ADRES MAILOWY. Quote
terra Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Na pewno malutka znajdzie odpowiedni domek i kochającego człowieka. Quote
bakusiowa Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 [quote name='rita60']http://www.dogomania.pl/forum/threads/239776-20-OGŁOSZEŃ-ZA-3-zł-Bazarek-do-17-02-2013-godz-20-00?p=20429961#post20429961 ZAMOWIŁAM DLA NIEJ PAKIECIK,POPROSZĘ CIOTECZKO O ADRES MAILOWY. Bardzo dziekuję. [email protected] Quote
Recommended Posts