Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chandra napisał(a):
Ani jednego :placz:, aż trudno w to uwierzyć. Na fb post promowany miał 120 udostępnień to bardzo dużo. Masakra jakaś :angryy:

...niestety tak bywa: psiak młody, zdrowy, a telefony milczą jak zaklęte :( ... i nie wiadomo czemu!
Trzymam kciuki za śliczną... mocno trzymam!
Na FB poszukam jej także/ a może linka wrzucicie? /... warto by wstawić go i w pierwszym poście...

Posted

bakusiowa napisał(a):
Mała jest bardzo fotogeniczna:lol:
Co do telefonów, myślę, że kiedyś zadzwonią jacyś mądrzy ludzie którzy się w niej zakochaja.

Bakusiowa zgadzam się z 100% .Poprzedni terier, którego przygarnęliśmy też bardzo długo czekał na domek, ale trafił wspaniale.

Posted

rita60 napisał(a):
Witam,ciocia malawaszka jest od sznaucerów:razz:mała jest sliczna,taki mix teriera walijskiego,jak wrócę do domu,powrzucam slicznotkę na fora terierkowe.

gdyby domków był madmiar - mam inentyczną sunię do adopcji - Fanta
  • jej matka była rasową terierką walijską( pod Wrocławiem), sunia młodziutka, śpi w łóżku ale nie jest bezpieczna w domu, gdzie przebywa

to adopcja "spiskowa", muszę sunię zabrać od pseudohodowcy, jest też młody terier walijski, rasowy, ma około roku - może i dla niego dom by się znalazł dobry
    tym psiakom muszę pomóc wykradając je od bezmyślnego "hodowcy"

• Posted

mari23 napisał(a):
    gdyby domków był madmiar - mam inentyczną sunię do adopcji - Fanta
  • jej matka była rasową terierką walijską( pod Wrocławiem), sunia młodziutka, śpi w łóżku ale nie jest bezpieczna w domu, gdzie przebywa

to adopcja "spiskowa", muszę sunię zabrać od pseudohodowcy, jest też młody terier walijski, rasowy, ma około roku - może i dla niego dom by się znalazł dobry
    tym psiakom muszę pomóc wykradając je od bezmyślnego "hodowcy"

• Ciężko jest z domkami dla terierów. Mała jest ogłaszana intensywnie od lipca a i wcześniej też była. Nie powiem żeby nikt nie trafił sie przez ten czas, lecz nie były to odpowiednie domy.

Posted

bakusiowa napisał(a):
    Ciężko jest z domkami dla terierów. Mała jest ogłaszana intensywnie od lipca a i wcześniej też była. Nie powiem żeby nikt nie trafił sie przez ten czas, lecz nie były to odpowiednie domy.

wiem, domu dla Finki szukam ( potajemnie) już od lata....
    niestety to są psy mojego siostrzeńca - bezmyślnego lekkoducha, który uznał, że zamiast pracować może hodować teriery :(
    kupił szczenną sukę, urodziło się dwoje szczeniąt, wbrew zapewnieniom sprzedającego - nie rasowych, rudy piesek znalazł dom, Finka została....
    drugiej ciąży nie przeżyła jej matka Fanta
  • :(
    i jeszcze psa kupił - Skubi to młody, rasowy terier walijski
    niestety kilka dni temu przywiózł kolejną ciężarną terierkę, a Finki chce się pozbyć, bo nie jest rasowa - boję się, że da ją byle komu.....
    wziąć jej nie mogę - mam w domu dużą gromadkę chorych i starych psiaków

ot, i taki to mam problem psio-rodzinny :(

o rozmowach, tłumaczeniu itp. nie ma mowy - próbowałam i ja, i cała rodzina :(

• Posted

Marie podeślij mi proszę na PW telefon do siebie i opis suczki, gdyby był domek np z kotami,drugą suczką czy bardzo małymi dziećmi będę odsyłać do Ciebie -oczywiście o ile sunia spełnia te warunki :lol:

Zdjęcia z dziś, pozowane bo było kiepskie światło, a gdy Mała biega swobodnie (szczególnie razem z Polinkiem) bardzo trudno zrobić dobre fotki :razz:

Posted

[quote name='Chandra']Marie podeślij mi proszę na PW telefon do siebie i opis suczki, gdyby był domek np z kotami,drugą suczką czy bardzo małymi dziećmi będę odsyłać do Ciebie -oczywiście o ile sunia spełnia te warunki :lol:

Zdjęcia z dziś, pozowane bo było kiepskie światło, a gdy Mała biega swobodnie (szczególnie razem z Polinkiem) bardzo trudno zrobić dobre fotki :razz:

czy Polinek to to sliczne rude stworzenie?
    Przypomona Czucza

• i mojego ukochanego Kilerka

• mam słabość do takich rudziaszków.....

• Posted

Tak, Polinek to ten rudas. Mój maż dzień przed wigilią znalazł 3 szczeniaczki w pudełeczku na przystanku autobusowym, 2 poszły do nowych domków, a jego nikt nie chciał. Po 6 miesiącach nie byliśmy już wstanie go oddać.

Najlepszy przyjaciel Małej ;)

Posted

Super,jest bardzo grzeczna i dużo spokojniejsza :multi: Kradzieże ograniczają się do chusteczek higienicznych. Dementujemy też "plotki" dotyczące ataków na odkurzacz ;) Nie brudzi, nie niszczy gdy wskakuje się na blat kuchenny do jedzenia wystarczy powiedzieć nie wolno i odpuszcza.

Ale humor Małej to poprawa o 100% . Cały czas zadowolona, ogon lata z całą pupą :multi: i wcale chętnie na dwór nie wychodzi ...

Ostatnio na próbę położyłam na stole kilka kulek suchego (Mała siedziała obok mnie na krześle i pomagała w pracy) i powiedziałam " nie wolno" grzecznie zrezygnowała z wąchania. Po jakimś czasie wyszłam po coś do pokoju gdy wróciłam Mała nadal siedziała na krześle tylko kulki zniknęły ;)

Z Polciem szleją w domu, ale wszystko w granicach normy! Pies ideał :loveu:

Posted

Wygląda na to, że ją oczerniałam z tym odkurzaczem:oops:. W razie czego zapraszam do mnie do obejrzenia ssawek. Bardzo mnie cieszy, że Mała jest grzeczna w domu. Jak się przedstawia sprawa z kapciami? Chyba są pochowane. U mnie było tak. Jak mama wyszła przed południem to Mała otwierała szafę z drzwiami przesuwnymi. Wyciągała kapcie. Mają one mały obcasik ktróry jest z drewna. Jak mama wracała to z obcasika były tylko drzazgi.

Posted

Jak na razie nic nie zostało zniszczone :multi: Ale widać, ę musi mieć stały dostęp do rożnych zabawek i gryzaków, bo bawi się nimi prawie non stop (o ile nie bawi się z Polciem) i tak sobie wyobrażam, że gdyby ich nie miła to zaczęła by sobie sama wybierać zabawki z przedmiotów użytkowych ;)

W piątek rano Mała zaczęła pochrząkiwać, ale szybciutko podałam jej w małych porcjach ciepły kleik z siemienia lnianego z moidkiem i już wszystko przeszło :)

Poprosiłam znajomą graficzkę i zrobienie grafik z Małą - oto efekt: