Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bakusiowa']Kochana z niej psina. Bardzo ubolewam nad tym że nie mam warunków aby się nią zaopiekować.
Wcale się nie dziwię - zobaczcie sami ;)

Posted

Grzeczna :lol: Pracujemy nad przychodzeniem i przytrzymywaniem, czyli uczymy się że branie np. na ręce czy przytrzymywanie przez chwilę za obroże nie oznacza końca zabawy. Próbujemy też zachęcić ją do spontanicznych kąpieli - udaje się zamoczyć dwie łapki, gdy wyławia zabawkę ;)

Posted

Widać, że woda to nie to co Mała lubi ale i paniki też nie ma :lol:
Bakusiowa komary już przeminęły, potem były gzy (okropieństwo), potem ważki - super impreza można takie gonić po całej działce ;)

Przez te upały nie byłysmy jeszcze u weta, nie mam sumienia wlec jej 30 km w jedną stronę, gdy nie jest chora. Zmieniłyśmy też trochę rytm dnia, tak żeby po zmierzchu więcej była wypuszczona ;) Mała wcale źle ich nie znosi potrafią się z Polcim pobawić nawet, w każdym razie psiaki znoszą te upały lepiej niż my.

Posted

Standardowo: zero telefonów, był jeden, ale facet szukał psa dla mamy i dodatkowo w trakcie rozmowy padł mi telefon, numer nie został w pamięci a facet nie oddzwonił :(

Bardzo bym chciała, żeby znalazła dom zanim zrobi się zimno :(

Posted

[quote name='hop!']Dawno mnie tu nie było. Mała jest urocza i faktycznie malutka. Jak to się dzieje, że nadal nie ma DS?[/QUOTE]

Dzieje się to, że na razie miałam na tablicy jedno zapytanie. Ile kosztuje piesek. Na gumtree i na tablicy co kilka dni odnawiam.Na gumtree ogladalność jest mała, na tablicy jest lepiej.
[URL]http://tablica.pl/oferta/mala-super-suczka-szuka-odpowiedzialnych-ludzi-ID3l7dd.html[/URL]

[URL]http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/bemowo/mala-super-suczka-szuka-odpowiedzialnych-ludzi-511642294?Guid=1405f2b1-3b80-a20b-2765-6deeffff29a1[/URL]

Są jeszcze na innych portalach z bazarku ogłoszeniowego.
Mam opłacony pakiet na pewnym bazarku więc zrobi się jeszcze na inne województwo.

Posted

[quote name='bakusiowa']Dzieje się to, że na razie miałam na tablicy jedno zapytanie. Ile kosztuje piesek. Na gumtree i na tablicy co kilka dni odnawiam.Na gumtree ogladalność jest mała, na tablicy jest lepiej.
[URL]http://tablica.pl/oferta/mala-super-suczka-szuka-odpowiedzialnych-ludzi-ID3l7dd.html[/URL]

[URL]http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/bemowo/mala-super-suczka-szuka-odpowiedzialnych-ludzi-511642294?Guid=1405f2b1-3b80-a20b-2765-6deeffff29a1[/URL]

Są jeszcze na innych portalach z bazarku ogłoszeniowego.
Mam opłacony pakiet na pewnym bazarku więc zrobi się jeszcze na inne województwo.[/QUOTE]

To niewiele się dzieje... Zwłaszcza, że Mała fajna, a zdjęcia w ogłoszeniach śliczne.

Posted

[quote name='hop!']To niewiele się dzieje... Zwłaszcza, że Mała fajna, a zdjęcia w ogłoszeniach śliczne.[/QUOTE]

Miałaś jakąś suczkę terierkowatą. Czy znalazła już dom?

Posted

rita60 napisał(a):
Generalnie terierki coś nie mają wzięcia...nie wiem,może ludzie boją się ich żywiołowości:roll:

Masz rację. Ludzie wolą spokojniejsze, mniej absorbujące psy.

bakusiowa napisał(a):
Miałaś jakąś suczkę terierkowatą. Czy znalazła już dom?

Tak, Kirę. Średniej wielkości, energiczna, zwariowana. Od kilku miesięcy jest w nowym domu. Nie było w jej sprawie fajnych telefonów, ale udało się jej znaleźć dom w inny sposób. Ludziom, którzy przyjechali po rudą Azę, pokazałam też Kirę. Sunie się przyjaźniły i wspaniale uzupełniały. Państwo zdecydowali się zaadoptować obie i są bardzo szczęśliwi, że podjęli taką decyzję. Aza i Kira są równie szczęśliwe - są razem i mają fajny dom.

Aza i Kira - jeszcze u mnie. ;)

Posted

To super. Może i Małej uda się znaleźć dom.
Blekiemu też udało się w całkiem inny sposób. Pani przyjechała do hoteliku DIF po innego psa, którego wypatrzyła na filmie. Ostatecznie wzięła jednak Blekusia. Bleki siedział przez dwa i pół roku w trzech miejscach i było dosłownie kilka telefónów. Można chyba poiliczyć na palcach jednej ręki.

Posted

Chandra napisał(a):
Mała dziś została zaszczepiona i ma wyczyszczone gruczoły. Wydzieliny było nie dużo więc kolejne czyszczenie za 6 tygodni.

To świetnie. Może z czasem ta jej dolegliwość uspokoi się.
Bakuś nie był u weterynarza około trzech miesięcy i gruczoły były czyste.

Posted

bakusiowa napisał(a):
Zdjęcie śpiocha na hamaku chyba pójdzie do ogłoszeń.

Może lepiej nie...jak ludzie zobaczą,że ma jak w raju,to mogą pomyśleć,że domek jej niepotrzebny...tak sobie myślę:roll: