bakusiowa Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 Kochana z niej psina. Bardzo ubolewam nad tym że nie mam warunków aby się nią zaopiekować. Quote
Chandra Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 [quote name='bakusiowa']Kochana z niej psina. Bardzo ubolewam nad tym że nie mam warunków aby się nią zaopiekować. Wcale się nie dziwię - zobaczcie sami ;) Quote
rita60 Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 http://imageshack.us/a/img35/4056/wvj1.jpg Rewelacja:loveu: Quote
bakusiowa Posted August 4, 2013 Author Posted August 4, 2013 Chyba zdjęcie na rękach dodam do ogłoszeń. Natomiast na tym gdzie leży wywalona brzucholem do góry ząbki ma jak po wybielaniu. Quote
rita60 Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Podpisz.. Weź mnie za łapkę i zaprowadź do domku;) Quote
bakusiowa Posted August 6, 2013 Author Posted August 6, 2013 Jak malutka. Grzeczna czy coś zmalowała? Quote
Chandra Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Grzeczna :lol: Pracujemy nad przychodzeniem i przytrzymywaniem, czyli uczymy się że branie np. na ręce czy przytrzymywanie przez chwilę za obroże nie oznacza końca zabawy. Próbujemy też zachęcić ją do spontanicznych kąpieli - udaje się zamoczyć dwie łapki, gdy wyławia zabawkę ;) Quote
bakusiowa Posted August 7, 2013 Author Posted August 7, 2013 Jak jest u Was? Czy komary odpuściły trochę? Quote
rita60 Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Mój poprzedni psiak,to był terier walijski,jeśli chodzi o wodę,to nigdy nie poszedł dalej jak zamoczenie łapek:evil_lol: Quote
Chandra Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 Widać, że woda to nie to co Mała lubi ale i paniki też nie ma :lol: Bakusiowa komary już przeminęły, potem były gzy (okropieństwo), potem ważki - super impreza można takie gonić po całej działce ;) Przez te upały nie byłysmy jeszcze u weta, nie mam sumienia wlec jej 30 km w jedną stronę, gdy nie jest chora. Zmieniłyśmy też trochę rytm dnia, tak żeby po zmierzchu więcej była wypuszczona ;) Mała wcale źle ich nie znosi potrafią się z Polcim pobawić nawet, w każdym razie psiaki znoszą te upały lepiej niż my. Quote
hop! Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Dawno mnie tu nie było. Mała jest urocza i faktycznie malutka. Jak to się dzieje, że nadal nie ma DS? Quote
Chandra Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Standardowo: zero telefonów, był jeden, ale facet szukał psa dla mamy i dodatkowo w trakcie rozmowy padł mi telefon, numer nie został w pamięci a facet nie oddzwonił :( Bardzo bym chciała, żeby znalazła dom zanim zrobi się zimno :( Quote
bakusiowa Posted August 12, 2013 Author Posted August 12, 2013 [quote name='hop!']Dawno mnie tu nie było. Mała jest urocza i faktycznie malutka. Jak to się dzieje, że nadal nie ma DS?[/QUOTE] Dzieje się to, że na razie miałam na tablicy jedno zapytanie. Ile kosztuje piesek. Na gumtree i na tablicy co kilka dni odnawiam.Na gumtree ogladalność jest mała, na tablicy jest lepiej. [URL]http://tablica.pl/oferta/mala-super-suczka-szuka-odpowiedzialnych-ludzi-ID3l7dd.html[/URL] [URL]http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/bemowo/mala-super-suczka-szuka-odpowiedzialnych-ludzi-511642294?Guid=1405f2b1-3b80-a20b-2765-6deeffff29a1[/URL] Są jeszcze na innych portalach z bazarku ogłoszeniowego. Mam opłacony pakiet na pewnym bazarku więc zrobi się jeszcze na inne województwo. Quote
BUDRYSEK Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 Ty! Terierko Mała! Nie wygłupiaj sie tylko do domku sie bierz!!! Quote
hop! Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 [quote name='bakusiowa']Dzieje się to, że na razie miałam na tablicy jedno zapytanie. Ile kosztuje piesek. Na gumtree i na tablicy co kilka dni odnawiam.Na gumtree ogladalność jest mała, na tablicy jest lepiej. [URL]http://tablica.pl/oferta/mala-super-suczka-szuka-odpowiedzialnych-ludzi-ID3l7dd.html[/URL] [URL]http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/bemowo/mala-super-suczka-szuka-odpowiedzialnych-ludzi-511642294?Guid=1405f2b1-3b80-a20b-2765-6deeffff29a1[/URL] Są jeszcze na innych portalach z bazarku ogłoszeniowego. Mam opłacony pakiet na pewnym bazarku więc zrobi się jeszcze na inne województwo.[/QUOTE] To niewiele się dzieje... Zwłaszcza, że Mała fajna, a zdjęcia w ogłoszeniach śliczne. Quote
rita60 Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 Generalnie terierki coś nie mają wzięcia...nie wiem,może ludzie boją się ich żywiołowości:roll: Quote
bakusiowa Posted August 13, 2013 Author Posted August 13, 2013 [quote name='hop!']To niewiele się dzieje... Zwłaszcza, że Mała fajna, a zdjęcia w ogłoszeniach śliczne.[/QUOTE] Miałaś jakąś suczkę terierkowatą. Czy znalazła już dom? Quote
hop! Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 rita60 napisał(a):Generalnie terierki coś nie mają wzięcia...nie wiem,może ludzie boją się ich żywiołowości:roll: Masz rację. Ludzie wolą spokojniejsze, mniej absorbujące psy. bakusiowa napisał(a):Miałaś jakąś suczkę terierkowatą. Czy znalazła już dom? Tak, Kirę. Średniej wielkości, energiczna, zwariowana. Od kilku miesięcy jest w nowym domu. Nie było w jej sprawie fajnych telefonów, ale udało się jej znaleźć dom w inny sposób. Ludziom, którzy przyjechali po rudą Azę, pokazałam też Kirę. Sunie się przyjaźniły i wspaniale uzupełniały. Państwo zdecydowali się zaadoptować obie i są bardzo szczęśliwi, że podjęli taką decyzję. Aza i Kira są równie szczęśliwe - są razem i mają fajny dom. Aza i Kira - jeszcze u mnie. ;) Quote
bakusiowa Posted August 15, 2013 Author Posted August 15, 2013 To super. Może i Małej uda się znaleźć dom. Blekiemu też udało się w całkiem inny sposób. Pani przyjechała do hoteliku DIF po innego psa, którego wypatrzyła na filmie. Ostatecznie wzięła jednak Blekusia. Bleki siedział przez dwa i pół roku w trzech miejscach i było dosłownie kilka telefónów. Można chyba poiliczyć na palcach jednej ręki. Quote
Chandra Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Mała dziś została zaszczepiona i ma wyczyszczone gruczoły. Wydzieliny było nie dużo więc kolejne czyszczenie za 6 tygodni. Quote
bakusiowa Posted August 15, 2013 Author Posted August 15, 2013 Chandra napisał(a):Mała dziś została zaszczepiona i ma wyczyszczone gruczoły. Wydzieliny było nie dużo więc kolejne czyszczenie za 6 tygodni. To świetnie. Może z czasem ta jej dolegliwość uspokoi się. Bakuś nie był u weterynarza około trzech miesięcy i gruczoły były czyste. Quote
bakusiowa Posted August 17, 2013 Author Posted August 17, 2013 Zdjęcie śpiocha na hamaku chyba pójdzie do ogłoszeń. Quote
rita60 Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 bakusiowa napisał(a):Zdjęcie śpiocha na hamaku chyba pójdzie do ogłoszeń. Może lepiej nie...jak ludzie zobaczą,że ma jak w raju,to mogą pomyśleć,że domek jej niepotrzebny...tak sobie myślę:roll: Quote
Recommended Posts