Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='perpe-tua']Dominika w klubie Nowa Fala https://www.facebook.com/events/516574815058931/517418988307847/?comment_id=520378781345201&ref=notif&notif_t=like#!/pages/DRUGA-FALA/491999914197910?fref=ts także możecie zostawić plakacik. Pytałam dziewczyn i są jak najbardziej za. W dużej części odwiedzają to miejsce ludzie walczący o prawa zwierząt. ;)

Super, dziękuje za informacje, podrzucę tam "kilka" (na wszelki wypadek) plakacików ;)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powiesiłam Simona ogłoszenie na działkach u mnie w dwóch miejscach i jedną w mniejszej wsi przy kościele w niedzielę rano, nikt się nie odezwał. Będę cały czas przy okazji rozwieszać jego ogłoszenia, może się uda znaleźć mu domek w ten sposób.

Posted (edited)

Dochód z mojego bazarku to 40,60zł
więc Simon na moim koncie ma 81,60zł. Dominice wysyłam 80zł,
Kora ze skarpety musisz dosłać 220zł za sierpień + niedopłata z zeszłego miesiąca 20zł - czyli musisz wysłać Dominice za Simka 240zł

Dominika, konto dostałam, już puściłam przelew

Edited by marta0731
Posted

Perpe-tua była w odwiedziny i obiecała powiesić Simonka plakat u siebie w rodzinnej miejscowości :loveu:

A ja uczę Simona chodzić przy nodze i jestem pełna podziwu, bo nam to nawet wychodzi :cool1:

Posted

Może w moim miasteczku ktoś wypatrzy Simonka. Myślę, ciągle myslę, kto ze znajomych dałby mu domek... A jak Simuś siedział przy drzwiach jak wychodziłam, kochany :loveu:

Posted

chyba tylko potencjalne domki ;)

Dominika mam prosbe, chcialam pooglaszac Simka tak na zabawnie tym razem i przydalyby mi sie do tego jakies filmiki z simka "siad i czekaj" itp. i moze jakies 3 smieszne zdjecia, daloby sie zrobic?

Posted

[quote name='kizimizi']chyba tylko potencjalne domki ;)

Dominika mam prosbe, chcialam pooglaszac Simka tak na zabawnie tym razem i przydalyby mi sie do tego jakies filmiki z simka "siad i czekaj" itp. i moze jakies 3 smieszne zdjecia, daloby sie zrobic?[/QUOTE]

Mogłabyś sprecyzować dokładnie jedno i drugie ?

Nie rozumiem, filmik jest jeden, więcej Simek nie umie robić, co znaczy "itp." ?

Co dla Ciebie znaczy "śmieszne zdjęcia" ?

Posted (edited)

smieszne zdjecia to chyba jakies oczy wybaluszone, pysk otwarty. jak sie bawi, szaleje. jakas pozycja dziwna, powyginany.czy na plecach z nogami w gorze. czy z zabawka smieszna, bananem na przyklad :)

ja to bym go wsadzila do jakiegos quada dla malych dzieci, ulozyla mu lapy na kierownicy i takie foto zrobila :) albo na hustawce, slizgawce. albo w kajaku. albo w czapce smiesznej, koszulce t-shirt. w okularach slonecznych, kolo szklanki z drinkiem, na lezaku.
moze cos takiego?
hahahahahaahha

mam zapyutanie o Fredzla, ale pani z wrocka ma 2 koty i dziecko 9 lat i pyta, jak fredzel na to. odpisalam, ze sprawdzic nie moge, ale mam sprawdzonego simona. keksa odpada, bo koty.
zobaczymy, co odpisze, ale nie robcie sobie wielkiej nadziei, bo z takich akcji rzadko cos wychodzi. akcji zamiany jednego na drugiego. fredzel to laciata, czarno biala parówa. wiec wygladem rozny calkiem pies.

Edited by kora78
Posted

Dobrze, spróbuję porobić kilka takich zdjęć, tylko żeby później nikt nie myślał, że adoptuje zabawkę a nie psa i żeby ktoś nie myślał, że adoptuje śmiesznego pieska, bo Simonek jest bardzo poważny ;) Filmikiem musicie się zadowolić tym, co już wstawiłam tu kiedyś. Simi nie umie żadnych trików, to Keks się ich nauczył.

Ale to z czasem, bo w tej chwili po odrobaczeniu to mamy przekichane, Simek robi koopke dalej niż widzi, wymiotuje :shake:, co 4h na dwór musiałam z nim chodzić. Dzisiaj już było lepiej, ale nie chciałabym go w tej chwili forsować.

A co on wyrabia jak ma rozwolnienie to nigdy nie widziałam takich rzeczy...

Posted

[quote name='kizimizi']bidny Simek..... szybko mu przejdzie.

Dominika nie boj sie, Simka jako zabawki nie oddamy. Ja po prostu ostatniej deski ratunku sie chwytam[/QUOTE]

Rozumiem, w tym tygodniu postaram się wszystko dostarczyć. Simon jest bardzo inteligentnym psem. Wyobrażacie sobie to, że jak już po 5 min jedzenia trawy odciągam go od niej idzie kawałek dalej, podnosi nogę jak do sikania, ale nie sika, tylko je w tej pozycji dalej trawę, chce mnie przechytrzyć :crazyeye:

Posted

Byłam dzisiaj u weta i mówił, że taka reakcja Simka na tabletki świadczy o tym, że bardzo prawdopodobnie miał inwazje robali. Ponieważ uwalniają się z nich toksyny jak są zabijane. Za 2 tygodnie trzeba powtórzyć odrobaczenie u niego. Czy były w koopkach nie mogłam zauważyć, szczególnie jak z nim chodziłam o 2.00 albo 4.00 w nocy bo mu się chciało. Nie jest to dla mnie zaskoczeniem, ze względu na to, tak jak mówiłam, że wylizuje wszystkie siki i czasami jeszcze jakąś inną koopke sobie podje, nie wspominając o tym, że lubuję się w śmierdzących padlinach czy to biorąc je do pyszczka czy się w nich tarzając... frajda dla niego ogromna :shake:

Posted

a to swintuch, a fe.
pewnie stad zalapal robale.
ja mam obrzydzenie do robakow, raz jak mialam kota mocno zarobaczonego latalam z domestosem po domu kilka dni, a do mizianek z kotem mialam obrzydzenie majac w pamieci informacje, ze z jego pyska sa przenoszone jaja robali wlasnie. fuuuj

postaram sie pamietac o kasie, jakby co Domka przypominaj sie z 1 dzien przed terminem wplaty, ok?

ciotki, Marta na patologii ciazy lezy :( trzymajcie kciuki!

Posted

kora78 napisał(a):
a to swintuch, a fe.
pewnie stad zalapal robale.
ja mam obrzydzenie do robakow, raz jak mialam kota mocno zarobaczonego latalam z domestosem po domu kilka dni, a do mizianek z kotem mialam obrzydzenie majac w pamieci informacje, ze z jego pyska sa przenoszone jaja robali wlasnie. fuuuj

postaram sie pamietac o kasie, jakby co Domka przypominaj sie z 1 dzien przed terminem wplaty, ok?

ciotki, Marta na patologii ciazy lezy :( trzymajcie kciuki!

Ja to się przyzwyczaiłam do wszystkich obrzydliwości Simka, nie ma co latać z domestosem, bo bym zwariowała i musiałabym mu codziennie nim pyszczek płukać, żeby wszystkie zarazy powybijać. Taki już jego urok.

A wiedziałaś Kora, że to przeważnie dzieci zarażają psy i koty w domu a nie odwrotnie ? :eviltong: Przynajmniej te domowe koty :)

Przypomnę Ci kiedyś jak sama będę pamiętać.

O to Marta dzidziusia się spodziewa? Dlaczego się nie chwaliła ? Pozdrów ją od nas wszystkich, szczególnie od jej Simusia :loveu: Trzymam mocno kciuki, wszystko będzie dobrze.

Posted

Dziewczyny... do czego Wy mnie zmuszacie ?! ;) Jak myślicie, że Simek z wdzięczności za wyciągnięcie go ze schronu będzie siedzieć grzecznie i bez protestów podczas sesji zdjęciowej to jesteście w błędzie :shake: Pod ogłoszeniami proszę nie podawać mojego adresu mailowego, żeby nie wysyłali na mnie żadnych organizacji za znęcanie się nad zwierzętami :eviltong:

Kizi zapodaj mi na priv Twój adres mailowy. Wyślę Ci kilka zdjęć i ewentualnie coś wybierzesz. Być może wystarczy ich tyle ile wyślę i już Sima nie będzie trzeba więcej męczyć :glaszcze:Biedny Simuś ;)