Dominika84 Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='perpe-tua']Dominika w klubie Nowa Fala https://www.facebook.com/events/516574815058931/517418988307847/?comment_id=520378781345201&ref=notif¬if_t=like#!/pages/DRUGA-FALA/491999914197910?fref=ts także możecie zostawić plakacik. Pytałam dziewczyn i są jak najbardziej za. W dużej części odwiedzają to miejsce ludzie walczący o prawa zwierząt. ;) Super, dziękuje za informacje, podrzucę tam "kilka" (na wszelki wypadek) plakacików ;) Quote
Dominika84 Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Dzisiaj cały dzień wygląda tak: http://www.youtube.com/watch?v=s3HMYO6fQeo http://www.youtube.com/watch?v=mYrx9uZqsMg http://www.youtube.com/watch?v=oBlKoD0Xb54 Quote
Dominika84 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Powiesiłam Simona ogłoszenie na działkach u mnie w dwóch miejscach i jedną w mniejszej wsi przy kościele w niedzielę rano, nikt się nie odezwał. Będę cały czas przy okazji rozwieszać jego ogłoszenia, może się uda znaleźć mu domek w ten sposób. Quote
kora78 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 dominika, rob co chcesz, oglaszaj, ile tylko chcesz, masz wolna reke w tym wszytskim. i u keksa i u simona. widzisz sama, ze my tu zastoj mamy nietęgi. Quote
marta0731 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 (edited) Dochód z mojego bazarku to 40,60zł więc Simon na moim koncie ma 81,60zł. Dominice wysyłam 80zł, Kora ze skarpety musisz dosłać 220zł za sierpień + niedopłata z zeszłego miesiąca 20zł - czyli musisz wysłać Dominice za Simka 240zł Dominika, konto dostałam, już puściłam przelew Edited August 1, 2013 by marta0731 Quote
Dominika84 Posted August 3, 2013 Posted August 3, 2013 Perpe-tua była w odwiedziny i obiecała powiesić Simonka plakat u siebie w rodzinnej miejscowości :loveu: A ja uczę Simona chodzić przy nodze i jestem pełna podziwu, bo nam to nawet wychodzi :cool1: Quote
perpe-tua Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 Może w moim miasteczku ktoś wypatrzy Simonka. Myślę, ciągle myslę, kto ze znajomych dałby mu domek... A jak Simuś siedział przy drzwiach jak wychodziłam, kochany :loveu: Quote
kizimizi Posted August 6, 2013 Author Posted August 6, 2013 NO bo z Simka to kawal fajnego psa jest ;) Quote
Dominika84 Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 [quote name='kizimizi']NO bo z Simka to kawal fajnego psa jest ;)[/QUOTE] W to to chyba już nikt nie wątpi :P Quote
kizimizi Posted August 9, 2013 Author Posted August 9, 2013 chyba tylko potencjalne domki ;) Dominika mam prosbe, chcialam pooglaszac Simka tak na zabawnie tym razem i przydalyby mi sie do tego jakies filmiki z simka "siad i czekaj" itp. i moze jakies 3 smieszne zdjecia, daloby sie zrobic? Quote
Dominika84 Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 [quote name='kizimizi']chyba tylko potencjalne domki ;) Dominika mam prosbe, chcialam pooglaszac Simka tak na zabawnie tym razem i przydalyby mi sie do tego jakies filmiki z simka "siad i czekaj" itp. i moze jakies 3 smieszne zdjecia, daloby sie zrobic?[/QUOTE] Mogłabyś sprecyzować dokładnie jedno i drugie ? Nie rozumiem, filmik jest jeden, więcej Simek nie umie robić, co znaczy "itp." ? Co dla Ciebie znaczy "śmieszne zdjęcia" ? Quote
kora78 Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 (edited) smieszne zdjecia to chyba jakies oczy wybaluszone, pysk otwarty. jak sie bawi, szaleje. jakas pozycja dziwna, powyginany.czy na plecach z nogami w gorze. czy z zabawka smieszna, bananem na przyklad :) ja to bym go wsadzila do jakiegos quada dla malych dzieci, ulozyla mu lapy na kierownicy i takie foto zrobila :) albo na hustawce, slizgawce. albo w kajaku. albo w czapce smiesznej, koszulce t-shirt. w okularach slonecznych, kolo szklanki z drinkiem, na lezaku. moze cos takiego? hahahahahaahha mam zapyutanie o Fredzla, ale pani z wrocka ma 2 koty i dziecko 9 lat i pyta, jak fredzel na to. odpisalam, ze sprawdzic nie moge, ale mam sprawdzonego simona. keksa odpada, bo koty. zobaczymy, co odpisze, ale nie robcie sobie wielkiej nadziei, bo z takich akcji rzadko cos wychodzi. akcji zamiany jednego na drugiego. fredzel to laciata, czarno biala parówa. wiec wygladem rozny calkiem pies. Edited August 9, 2013 by kora78 Quote
kizimizi Posted August 10, 2013 Author Posted August 10, 2013 Dominika tak jak pisala Kora, zeby wygladal zabawnie. No i jakbys mogla nakrecic filmik z jego wszystkimi trikami Quote
Dominika84 Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 Dobrze, spróbuję porobić kilka takich zdjęć, tylko żeby później nikt nie myślał, że adoptuje zabawkę a nie psa i żeby ktoś nie myślał, że adoptuje śmiesznego pieska, bo Simonek jest bardzo poważny ;) Filmikiem musicie się zadowolić tym, co już wstawiłam tu kiedyś. Simi nie umie żadnych trików, to Keks się ich nauczył. Ale to z czasem, bo w tej chwili po odrobaczeniu to mamy przekichane, Simek robi koopke dalej niż widzi, wymiotuje :shake:, co 4h na dwór musiałam z nim chodzić. Dzisiaj już było lepiej, ale nie chciałabym go w tej chwili forsować. A co on wyrabia jak ma rozwolnienie to nigdy nie widziałam takich rzeczy... Quote
kizimizi Posted August 11, 2013 Author Posted August 11, 2013 bidny Simek..... szybko mu przejdzie. Dominika nie boj sie, Simka jako zabawki nie oddamy. Ja po prostu ostatniej deski ratunku sie chwytam Quote
Dominika84 Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 [quote name='kizimizi']bidny Simek..... szybko mu przejdzie. Dominika nie boj sie, Simka jako zabawki nie oddamy. Ja po prostu ostatniej deski ratunku sie chwytam[/QUOTE] Rozumiem, w tym tygodniu postaram się wszystko dostarczyć. Simon jest bardzo inteligentnym psem. Wyobrażacie sobie to, że jak już po 5 min jedzenia trawy odciągam go od niej idzie kawałek dalej, podnosi nogę jak do sikania, ale nie sika, tylko je w tej pozycji dalej trawę, chce mnie przechytrzyć :crazyeye: Quote
Dominika84 Posted August 12, 2013 Posted August 12, 2013 [IMG]http://imageshack.us/a/img823/1319/6l4j.jpg[/IMG] Faktura do podziału z Keksem. Simi 20 zł i Keks 20 zł [IMG]http://imageshack.us/a/img191/6091/lzfs.jpg[/IMG] Quote
Dominika84 Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 Byłam dzisiaj u weta i mówił, że taka reakcja Simka na tabletki świadczy o tym, że bardzo prawdopodobnie miał inwazje robali. Ponieważ uwalniają się z nich toksyny jak są zabijane. Za 2 tygodnie trzeba powtórzyć odrobaczenie u niego. Czy były w koopkach nie mogłam zauważyć, szczególnie jak z nim chodziłam o 2.00 albo 4.00 w nocy bo mu się chciało. Nie jest to dla mnie zaskoczeniem, ze względu na to, tak jak mówiłam, że wylizuje wszystkie siki i czasami jeszcze jakąś inną koopke sobie podje, nie wspominając o tym, że lubuję się w śmierdzących padlinach czy to biorąc je do pyszczka czy się w nich tarzając... frajda dla niego ogromna :shake: Quote
kora78 Posted August 13, 2013 Posted August 13, 2013 a to swintuch, a fe. pewnie stad zalapal robale. ja mam obrzydzenie do robakow, raz jak mialam kota mocno zarobaczonego latalam z domestosem po domu kilka dni, a do mizianek z kotem mialam obrzydzenie majac w pamieci informacje, ze z jego pyska sa przenoszone jaja robali wlasnie. fuuuj postaram sie pamietac o kasie, jakby co Domka przypominaj sie z 1 dzien przed terminem wplaty, ok? ciotki, Marta na patologii ciazy lezy :( trzymajcie kciuki! Quote
Dominika84 Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 kora78 napisał(a):a to swintuch, a fe. pewnie stad zalapal robale. ja mam obrzydzenie do robakow, raz jak mialam kota mocno zarobaczonego latalam z domestosem po domu kilka dni, a do mizianek z kotem mialam obrzydzenie majac w pamieci informacje, ze z jego pyska sa przenoszone jaja robali wlasnie. fuuuj postaram sie pamietac o kasie, jakby co Domka przypominaj sie z 1 dzien przed terminem wplaty, ok? ciotki, Marta na patologii ciazy lezy :( trzymajcie kciuki! Ja to się przyzwyczaiłam do wszystkich obrzydliwości Simka, nie ma co latać z domestosem, bo bym zwariowała i musiałabym mu codziennie nim pyszczek płukać, żeby wszystkie zarazy powybijać. Taki już jego urok. A wiedziałaś Kora, że to przeważnie dzieci zarażają psy i koty w domu a nie odwrotnie ? :eviltong: Przynajmniej te domowe koty :) Przypomnę Ci kiedyś jak sama będę pamiętać. O to Marta dzidziusia się spodziewa? Dlaczego się nie chwaliła ? Pozdrów ją od nas wszystkich, szczególnie od jej Simusia :loveu: Trzymam mocno kciuki, wszystko będzie dobrze. Quote
Dominika84 Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Dziewczyny... do czego Wy mnie zmuszacie ?! ;) Jak myślicie, że Simek z wdzięczności za wyciągnięcie go ze schronu będzie siedzieć grzecznie i bez protestów podczas sesji zdjęciowej to jesteście w błędzie :shake: Pod ogłoszeniami proszę nie podawać mojego adresu mailowego, żeby nie wysyłali na mnie żadnych organizacji za znęcanie się nad zwierzętami :eviltong: Kizi zapodaj mi na priv Twój adres mailowy. Wyślę Ci kilka zdjęć i ewentualnie coś wybierzesz. Być może wystarczy ich tyle ile wyślę i już Sima nie będzie trzeba więcej męczyć :glaszcze:Biedny Simuś ;) Quote
Recommended Posts