Jump to content
Dogomania

ZOSIA- 14 lat, nowotwór, zaćma, chore serce...ze mną na zawsze- MA DOM [*]

Recommended Posts

Posted

Ciotki, powiedzcie mi jak się Wam udaje wklejać 2 banerki? U mnie od razu się pokazuje, że jakiś tam kod bb jest za długi i ma więcej niż 400 znaków- nic z tego nie rozumiem:shake:

Posted

[quote name='paula_t']Ciotki, powiedzcie mi jak się Wam udaje wklejać 2 banerki? U mnie od razu się pokazuje, że jakiś tam kod bb jest za długi i ma więcej niż 400 znaków- nic z tego nie rozumiem:shake:[/QUOTE]

ciocia spróbuj bez tych linków co masz w sygnaturce,powinno się udać ;)

Posted

Witam,jestem na zaproszenie AgusiP :)
Finansowo to ja niestety nie dam rady,ale jeśli będą potrzebne ogłoszenia chętnie pomogę!
Zosia jest prześliczna ( mam słabość do kudłaczy) :loveu:

Posted

Dziękujemy cioteczki za obecność z rana:) numer konta zaraz prześlę...:)

Chciałam tylko donieść, że nasza Zosia już po pobraniu krwi...bardzo dzielnie to zniosła:) jutro będą wyniki
Dziś oglądał ją znowu inny weterynarz- starszy i bardziej doświadczony...powiedział, że jego zdaniem pies jest w dobrej formie...skoro nie ma biegunki, nie wymiotuje itd. to tym bardziej nie wskazuje by coś złego się działo.
zalecił na dziś tylko badania krwi, koszt wyniósł 50 zł.
jeśli wyniki wyjdą dobre- jutro Zosia zostanie zaszczepiona.
Na temat guza ten Pan z kolei wypowiedział się, że to nie musi być coś bardzo poważnego. Może to być niegroźny włókniak lub tłuszczak (chociaż tutaj mam pewne wątpliwości, bo Zosia ma też tłuszczak na obojczyku i tamten rzeczywiście- przesuwa się względem skóry i jest raczej miękki, natomiast ten na klatce piersiowej jest twardy i nie przesuwalny- dlatego dwóch wcześniejszych weterynarzy zasugerowało, że jest to coś poważniejszego)
dr Skolik powiedział, by obserwować ten guz i jeśli przez najbliższe 2 tygodnie wielkość się nie zmieni, to żeby go zostawić, inaczej potrzebna będzie operacja.
Sama nie wiem co myśleć o tej diagnozie, wydaje mi się jednak, że jutrzejsze wyniki badań krwi powinny dać jakiś obraz, co dzieje się w organizmie suni...

Poza tym, Zosia zrobiła furorę w tramwaju:) wiele osób chwaliło ją jaka grzeczna, ładna itd. oczywiście do wszystkich musiała podejść merdając ogonkiem, by obwąchać a przy okazji dać się pogłaskać:)
od razu opowiedziałam historię jak ją znalazłam...i wywołało to duże poruszenie...

Niestety zauważyłam też, że papierowe ogłoszenia które rozwiesiłam kilka dni temu- poznikały:( jutro zaniosę do gazety ogłoszenie o Zosi z notką, że szuka właściciela lub nowego domu.

Posted

[quote name='halszka']Witam,jestem na zaproszenie AgusiP :)
Finansowo to ja niestety nie dam rady,ale jeśli będą potrzebne ogłoszenia chętnie pomogę!
Zosia jest prześliczna ( mam słabość do kudłaczy) :loveu:[/QUOTE]

to prawda- śliczna babinka z niej:) dziękujemy nowej cioteczce za obecność:) myślę, że po jutrzejszej diagnozie będziemy mogli zacząć myśleć już o ogłaszaniu babinki...
marze o domu z ogrodem dla niej, gdzie będzie jedynym psem:)

Posted

Brawo Zosieńko za to, że byłaś taka grzeczna:loveu:
Oby tylko przewidywania weta co do tego, że guzek jest niegroźny okazały się prawdziwe...:kciuki:
Ja zauważyłam, że ludzie myślą, że doniesienia medialne o znęcaniu się nad zwierzętami to jest jakieś odstępstwo od reguły, że tych przypadków jest niewiele i że nagłaśniane są tylko te najbardziej drastyczne, a smutna prawda jest taka, że to codzienność :( Ja dopóki nie pojawiłam się tutaj nie wiedziałam, że tyle tego nieszczęścia wkoło. A jak już się wejdzie to się wsiąka, nie da się tak po prostu zapomnieć :(

Posted

[quote name='Beatkaa']udało się :multi: :) nie ma za co ;)[/QUOTE]

Jednak się nie udało:(
Asiuniab mi napisała, że banerki są niepodlinkowane i jak je podlinkowałam, to znowu mi się pojawia ten komunikat: "[COLOR=#3E3E3E]Twoja sygnatura nie może być dłuższa niż 400 znaków [/COLOR][I]łącznie[/I][COLOR=#3E3E3E] z tagami BB code."[/COLOR]

Posted

[quote name='paula_t']Jednak się nie udało:(
Asiuniab mi napisała, że banerki są niepodlinkowane i jak je podlinkowałam, to znowu mi się pojawia ten komunikat: "[COLOR=#3E3E3E]Twoja sygnatura nie może być dłuższa niż 400 znaków [/COLOR][I]łącznie[/I][COLOR=#3E3E3E] z tagami BB code."[/COLOR][/QUOTE]

jjak klikam na Twoje banerki to wychodzi, że Lider jest podlinkowany, a Zosia nie...

Posted

kiyoshi a może spróbować powiesić plakaty w lecznicach w Sosnowcu;)
Może jednak komuś zginęła... długo po nowym roku jeszcze strzelali:angryy:
I może wysłać plakaciki o zaginięciu Zosi do schronisk;)
Może jestem naiwna, ale tak bardzo bym chciała, żeby ktoś ją szukał...

Czekamy na jutrzejsze wyniki i kciuki mocno trzymamy ;)

Posted

[quote name='AgusiaP']kiyoshi a może spróbować powiesić plakaty w lecznicach w Sosnowcu;)
Może jednak komuś zginęła... długo po nowym roku jeszcze strzelali:angryy:
I może wysłać plakaciki o zaginięciu Zosi do schronisk;)
Może jestem naiwna, ale tak bardzo bym chciała, żeby ktoś ją szukał...

Czekamy na jutrzejsze wyniki i kciuki mocno trzymamy ;)[/QUOTE]

w schronisku w Sosnowcu i Katowicach plakaty o Zosi wiszą juz od dwóch tygodniu, są na nich dwa zdjęcia suni..
plakat jest też w lecznicy na moim osiedlu..
codziennie przegrzebuje internet z tą sama nadzieją, spróbuje poroznosić jeszcze po lecznicach, ale moim zdaniem sunia mogła się błąkać kilka dni...więc teoretycznie może być z Sosnowca, Katowic (tu gdzie ja znalazłam jest granica tych dwóch miast) jak i teoretycznie, ale bardzo mało prawdopodobnie z Mysłowic...
dam jutro do gazety...starsi ludzie czytają...to jedyna szansa, bo papierowe plakaty szybko trafia sz...
:)

DANCIK- już ślę konto:)

Posted

[quote name='kiyoshi']w schronisku w Sosnowcu i Katowicach plakaty o Zosi wiszą juz od dwóch tygodniu, są na nich dwa zdjęcia suni..
plakat jest też w lecznicy na moim osiedlu..
codziennie przegrzebuje internet z tą sama nadzieją, spróbuje poroznosić jeszcze po lecznicach, ale moim zdaniem sunia mogła się błąkać kilka dni...więc teoretycznie może być z Sosnowca, Katowic (tu gdzie ja znalazłam jest granica tych dwóch miast) jak i teoretycznie, ale bardzo mało prawdopodobnie z Mysłowic...
dam jutro do gazety...starsi ludzie czytają...to jedyna szansa, bo papierowe plakaty szybko trafia sz...
:)

DANCIK- już ślę konto:)[/QUOTE]

To bardzo dobry pomysł z tą gazetą kyoshi;)
Wiem, że w Dzienniku Zachodnim można puścić, ale niestety tylko do 12tej we wtorek na piątkowe wydanie...

Posted

[quote name='AgusiaP']To bardzo dobry pomysł z tą gazetą kyoshi;)
Wiem, że w Dzienniku Zachodnim można puścić, ale niestety tylko do 12tej we wtorek na piątkowe wydanie...[/QUOTE]

o kurde:( a ja właśnie na piątkowe chciałam:(
i tak pójdę i zobaczymy, może Pani z biura coś mi doradzi

Posted

[quote name='kiyoshi']o kurde:( a ja właśnie na piątkowe chciałam:(
i tak pójdę i zobaczymy, może Pani z biura coś mi doradzi[/QUOTE]

Nie jestem pewna na 100% ale tak mi się wydaje:roll:
Gdyby, Ci się nie udało to może zamów na następny piątek ;)
ja ciągle mam nadzieję...

Posted

trzymam kciuki za wyniki badań !! :thumbs:

[quote name='paula_t']Jednak się nie udało:(
Asiuniab mi napisała, że banerki są niepodlinkowane i jak je podlinkowałam, to znowu mi się pojawia ten komunikat: "[COLOR=#3E3E3E]Twoja sygnatura nie może być dłuższa niż 400 znaków [/COLOR][I]łącznie[/I][COLOR=#3E3E3E] z tagami BB code."[/COLOR][/QUOTE]

hmmm....:shake::shake:

[quote name='kiyoshi']jjak klikam na Twoje banerki to wychodzi, że Lider jest podlinkowany, a Zosia nie...[/QUOTE]

Dokładnie,mi też...spróbuj [B]paula_t [/B]jeszcze raz wrzucić banerek Zosi podlinkowany.Zaznacz po prostu cały i daj kopiuj.Z jakiej przeglądarki korzystasz?

Posted

[quote name='kiyoshi']Dziękujemy cioteczki za obecność z rana:) numer konta zaraz prześlę...:)

Chciałam tylko donieść, że nasza Zosia już po pobraniu krwi...bardzo dzielnie to zniosła:) jutro będą wyniki
Dziś oglądał ją znowu inny weterynarz- starszy i bardziej doświadczony...powiedział, że jego zdaniem pies jest w dobrej formie...skoro nie ma biegunki, nie wymiotuje itd. to tym bardziej nie wskazuje by coś złego się działo.
zalecił na dziś tylko badania krwi, koszt wyniósł 50 zł.
jeśli wyniki wyjdą dobre- jutro Zosia zostanie zaszczepiona.
Na temat guza ten Pan z kolei wypowiedział się, że to nie musi być coś bardzo poważnego. Może to być niegroźny włókniak lub tłuszczak (chociaż tutaj mam pewne wątpliwości, bo Zosia ma też tłuszczak na obojczyku i tamten rzeczywiście- przesuwa się względem skóry i jest raczej miękki, natomiast ten na klatce piersiowej jest twardy i nie przesuwalny- dlatego dwóch wcześniejszych weterynarzy zasugerowało, że jest to coś poważniejszego)
dr Skolik powiedział, by obserwować ten guz i jeśli przez najbliższe 2 tygodnie wielkość się nie zmieni, to żeby go zostawić, inaczej potrzebna będzie operacja.
Sama nie wiem co myśleć o tej diagnozie, wydaje mi się jednak, że jutrzejsze wyniki badań krwi powinny dać jakiś obraz, co dzieje się w organizmie suni...

Poza tym, Zosia zrobiła furorę w tramwaju:) wiele osób chwaliło ją jaka grzeczna, ładna itd. oczywiście do wszystkich musiała podejść merdając ogonkiem, by obwąchać a przy okazji dać się pogłaskać:)
od razu opowiedziałam historię jak ją znalazłam...i wywołało to duże poruszenie...

Niestety zauważyłam też, że papierowe ogłoszenia które rozwiesiłam kilka dni temu- poznikały:( jutro zaniosę do gazety ogłoszenie o Zosi z notką, że szuka właściciela lub nowego domu.[/QUOTE]

Trzymam kciuki za wyniki badań, a to że Zosieńka zrobiła furorę w tramwaju wcale mnie nie dziwi:loveu: