kiyoshi Posted September 7, 2014 Author Posted September 7, 2014 [quote name='AlfaLS']Moja sunia ma 18 lat, z czego 12 w schronisku, i też nigdzie się nie wybiera. Teraz jadę po kolejną sunię, dla mnie młodą bo 15-to letnią / i też 12 lat w schronie, 3 w hoteliku/. Dla mnie i chyba nie tylko dla mnie 14 lat to jeszcze nie tak dużo... Sporo życia przed nią :lol:.[/QUOTE] dzięki Alfa:) wiek Zosi jest SZACUNKOWY...jak ja znalazłam 1,5 roku temu weci ocenili ja na 10- 14 lat;) ile ma naprawde-nikt nie wie...ale krzepy jej nie brak:) dzis Paulina napisała że sunia czuje się coraz lepiej:) Quote
AtaO Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 Obiecane 30 zł za leczenie Zosieńki już w drodze:) Trzymaj się zdrowo i już więcej nie uciekaj.... Quote
AgusiaP Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 Zosiu wracaj do zdrówka, tego z całego serduszka Ci życzę :) Quote
Ada-Vebby Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 (edited) [quote name='Katarzyna Starkiewicz']wiem, że mieszka juz 1,5 roku. Ale to nie zmienia faktów. A to, że może uciec w ciągu sekundy, też wiem. Ale płaci się za opiekę a koszty niewłaściwej opieki powinien ponieść ten, kto zawinił. Takie jest moje zdanie.[/QUOTE] Nie było mnie na dogo przez ostatni tydzień,dziś poczytałam ,obejrzałam fotki :( i dochodzę do siebie.....:( Niestety podpisuję się pod tym co wyżej napisała Katarzyna Starkiewicz.Tak jak wszystkie tu Ciocie,życzę naszej kochanej Staruszce duużo zdrówka bo z pewnością bardzo go potrzebuje.Gdy spojrzeć na fotki Zosi sprzed roku,półtora,to nie ten sam psiak,tak bardzo się postarzała.Oby już nigdy nie przytrafiła Jej się taka smutna przygoda.Szkoda Ciociu kyioshi,że kolejny raz musisz przełożyć termin zabrania Zosi do siebie,pewnie Zosia na to czeka,obiecałaś :) Edited September 8, 2014 by Ada-Vebby Quote
kiyoshi Posted September 8, 2014 Author Posted September 8, 2014 (edited) kochani dziś dla Zosi wpłynęło 15 zł od yoana 30 zł od AtaO 15 zł od halszka BARDZO, BARDZO, BARDZO Wam dziękuje :loveu::loveu: Aduś...odnośnie Twojego wpisu, wierz mi, że każdego dnia myślę o Zosi i o tym, by ją odebrać jednak jeśli teraz ją zabiore to sunia będzie musiała siedzieć sama od 7 rano do 17 popołudniu. Tyle czasu zajmuje mi praca z dojazdami:( nie wiem jak ona by to wytrzymała...mieszkam w kawalerce na poddaszu, która w ciepłe dni potwornie się nagrzewa. do przeprowadzki coraz bliżej, a wtedy Zosia będzie miała kawał porządnie zagrodzonego ogródka na te 10-11 godzin gdy mnie nie ma... Wierz mi, że ja również źle się czuje z tym, że nie mogę jej zabrać, że to się przeciąga. Wiem, że to mnie przerosło:( jestem zmęczona ciągłym martwieniem się o Zosie, o przyszłość i o finanse:( jest mi wstyd wciąż prosić:( Może lepiej byłoby gdyby Zosia trafiła do schroniska w Sosnowcu..może któraś wolontariuszka zabrałaby ją na BDT, może byłoby lepiej?? tego nie wiem i nie wiele mogę zmienić. Zosia pozdrawiam Was [img]https://lh5.googleusercontent.com/-QBpiXR3KdUk/VA3Vql1VQII/AAAAAAAAB2Q/LhMZn5JJ7Fs/w929-h519-no/IMAG0153.jpg[/img] [img]https://lh6.googleusercontent.com/-Tp6WD5Ndr-8/VA3Vqo1OU_I/AAAAAAAAB2U/GmItYc8_PDE/w929-h519-no/IMAG0152.jpg[/img] [img]https://lh5.googleusercontent.com/-kM-y6ia_bOw/VA3VqTMSW_I/AAAAAAAAB2M/SfxeUAia4D8/w929-h519-no/IMAG0151.jpg[/img] Edited September 8, 2014 by kiyoshi Quote
halszka Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 [quote name='kiyoshi']dziś dla Zosi wpłynęło 15 zł od yoana 30 zł od AtaO 15 zł od halszka[/QUOTE] wpadłam właśnie,żeby napisać,ze grosiki przelane ;) zdrowiej Zosieńko :iloveyou: Quote
kiyoshi Posted September 8, 2014 Author Posted September 8, 2014 [quote name='halszka']wpadłam właśnie,żeby napisać,ze grosiki przelane ;) zdrowiej Zosieńko :iloveyou:[/QUOTE] dziękuje Ci z całego serduszka! Quote
Ada-Vebby Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 (edited) kyioshi,chyba nie było aż tak żle z finansami.Wydaje mnie się,że nie musiałaś wypraszać bo wpłaty co miesięczne są w miarę regularnie wpłacane a chwilowe" dziury" w finansach szybciutko łatane bazarkami . Zmartwiła mnie wiadomość,że Zosia u Ciebie będzie musiała zostawać sama w domu(bo w ogrodzie to chyba tylko latem) nawet 11godz.Moim zdaniem,to może być problem,stary psiak....,nie wiem Edited September 8, 2014 by Ada-Vebby Quote
kiyoshi Posted September 8, 2014 Author Posted September 8, 2014 Zosia wtedy jak była u mnie to zostawała 8 godzin dziennie i nie było żadnych kłopotów...10-11 to troche więcej ale niestety nie mam dla Zosi innej opcji:( przez te 1,5 roku miałam tylko jednego maila od osoby zainteresowanej adopcją- która zamilkła po tym jak poinformowałam o wizycie przedadopcyjnej... W PDT też nie może zostać na zawsze .... jakie są opcje dla niej???? pracy rzucić nie mogę...może wkrótce znajde coś bliżej... Wiem, że finansowo nie było najgorzej, bo zawsze mogłam liczyć na pomoc Twoją i kilku innych wspaniałych osób, ale wierz mi, że nie raz martwiłam się co będzie--- wtedy spadały z nieba bazarki od dobrych ludzi. Quote
Nette Posted September 8, 2014 Posted September 8, 2014 Kiyoshi, nie Ty jedna tu prosisz i nie prosisz dla siebie - jak my wszyscy. Po to tu jesteśmy;) Zosia już w lepszej formie, jak widzę na zdjęciach :) Quote
Romina_74 Posted September 9, 2014 Posted September 9, 2014 Dawno nie zaglądałam ... Do poczytania aż pięć stron wpisów! Przeczytałam wszystko od deski do deski. To jakiś dramat na prawdę :( Cieszę się, że tak się to wszystko skończyło. Oj ta Zosia, Zosia ... kiyoshi wszystko robiłaś właściwie i jak mogłaś najlepiej! nie przejmuj się i nie denerwuj niektórymi wpisami, trzymaj się dzielnie i zabieraj w końcu babinę z piekła rodem ;) do domku swego nowego :) mam takiego "trudnego" psa u siebie na BDT od 8 miesięcy - oj uczy mnie cierpliwości baaardzo i dlatego dobrze rozumiem sytuację. Pozdrawiam Ciebie serdecznie, Zosi życzę zdrówka i jeszcze te 2 miesiące cierpliwości ;) Quote
Mysza2 Posted September 9, 2014 Posted September 9, 2014 [quote name='kiyoshi']Może lepiej byłoby gdyby Zosia trafiła do schroniska w Sosnowcu..może któraś wolontariuszka zabrałaby ją na BDT, może byłoby lepiej?? tego nie wiem i nie wiele mogę zmienić. [/QUOTE] Nawet tak nie myśl, sama wiesz, że schroniska pękają w szwach i znalezienie BDT to jak los na loterii. Życzę Tobie i Zosi, abyś mogła ją wziąć do siebie jak najszybciej:) A o pomoc prosimy wszyscy i nie musimy się tego wstydzić, bo nie prosimy dla siebie:) Quote
AgusiaP Posted September 9, 2014 Posted September 9, 2014 [quote name='Mysza2']Nawet tak nie myśl, sama wiesz, że schroniska pękają w szwach i znalezienie BDT to jak los na loterii. Życzę Tobie i Zosi, abyś mogła ją wziąć do siebie jak najszybciej:) A o pomoc prosimy wszyscy i nie musimy się tego wstydzić, bo nie prosimy dla siebie:)[/QUOTE] Podpisuję się pod tym co napisała Elunia ;) Nic się nie martw ;) Zrobiłaś dla Zosi bardzo dużo, uratowałaś jej życie ;) Quote
halszka Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Zaglądam po przerwie do Zosieńki :) Ps.ooo rany nie ogarniam tego nowego forum :lookarou: Quote
AgusiaP Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 I ja odwiedzam Zosieńkę :) Ja też nie ogarniam :Help_2: Quote
kiyoshi Posted September 12, 2014 Author Posted September 12, 2014 Kochane cioteczki, dziękuje Wam bardzo za słowa otuchy :) kilka dni przerwy chyba dobrze nam zrobiły;) przynajmniej mi;) U Zosi wszystko ok, nie martwcie się:) melduje tez że dla Zosi wpłynęlo 30 zł na leczenie od Oli S. ( a posrednio od nette) BARDZO DZIĘKUJE!!! ps. nowe forum jest i dla mnie trudne do ogarnięcia np. nigdzie nie moge znaleść czegoś takiego jak subskrypcje:( Quote
halszka Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Kochane cioteczki, dziękuje Wam bardzo za słowa otuchy :) kilka dni przerwy chyba dobrze nam zrobiły;) przynajmniej mi;) U Zosi wszystko ok, nie martwcie się :) melduje tez że dla Zosi wpłynęlo 30 zł na leczenie od Oli S. ( a posrednio od nette) BARDZO DZIĘKUJE!!! ps. nowe forum jest i dla mnie trudne do ogarnięcia np. nigdzie nie moge znaleść czegoś takiego jak subskrypcje:( Subskrypcje są pod "moja zawartość" klikasz na swój login w prawym, górnym rogu, a później na zakładkę moja zawartość ;) Quote
Ada-Vebby Posted September 12, 2014 Posted September 12, 2014 Cieszy dobra wiadomość,że u Zosi już wszystko ok.:) Przelew za m-c IX w drodze,będzie dopiero w poniedziałek. Quote
kiyoshi Posted September 12, 2014 Author Posted September 12, 2014 Subskrypcje są pod "moja zawartość" klikasz na swój login w prawym, górnym rogu, a później na zakładkę moja zawartość ;) ufff...dziękuje:) Cieszy dobra wiadomość,że u Zosi już wszystko ok. :) Przelew za m-c IX w drodze,będzie dopiero w poniedziałek. Bardzo, bardzo dziękuje ! :) Quote
kiyoshi Posted September 13, 2014 Author Posted September 13, 2014 Przesyłam nowe wieści od Zosi, sunia juz całkowicie doszła do siebie, futerko na tyle powoli odrasta, przyjmowanie antybiotyków zakończone, a siły wróciły bo Zosia znów całymi dniami szaleje po ogródku:) oto nowe słoneczne foteczki, rzeczywiście wygląda o niebo lepiej:) Quote
Bambino Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Nie przeczytałam całego wątku, 87 stron to przekracza moje możliwości. Ale cieszę się, że Zośka czuje się coraz lepiej, mieszka otoczona miłością i zbliża się czas mieszkania w nowym domu z kiyoshi, również otoczona miłością. Dopóki jest w pdt to deklaruję 10 zł. co m-c i poproszę o dane do przelewów. Halszka, dzięki za post, gdzie można znaleźć swoje subskrybcje Quote
kiyoshi Posted September 14, 2014 Author Posted September 14, 2014 Nie przeczytałam całego wątku, 87 stron to przekracza moje możliwości. Ale cieszę się, że Zośka czuje się coraz lepiej, mieszka otoczona miłością i zbliża się czas mieszkania w nowym domu z kiyoshi, również otoczona miłością. Dopóki jest w pdt to deklaruję 10 zł. co m-c i poproszę o dane do przelewów. Halszka, dzięki za post, gdzie można znaleźć swoje subskrybcje BARDZO DZIĘKUJE Bambino!!! dane do wpłat dla Zosi są takie same jak te, które przed sekunda wysłałam Ci z bazarku ogłoszeniowego! :loveu: ps. czy ktoś jeszcze nie widzi tych zdjęć które wczoraj wstawiłam??? bo ja je widzę ! Quote
AlfaLS Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Ja widzę fotki i mam pytanie jak Ty je wstawiłaś? Bo ja jak wstawiam to wchodzą mi tylko miniaturki, które można kliknąć i wtedy są duże, nawet bardzo duże... A Zosia coraz lepiej wygląda :smile: . Quote
Recommended Posts