Jump to content
Dogomania

ZOSIA- 14 lat, nowotwór, zaćma, chore serce...ze mną na zawsze- MA DOM [*]

Recommended Posts

Posted

[quote name='Yoana']Miejmy nadzieję, że tak już zostanie. Zośka nie szalej ! a Paulinie dziękujemy za cierpliwość :loveu:[/QUOTE]

dokładnie:)
wrzucam piękne zdjęcia...wydaje mi się, że Zosia jest na nich jakby uśmiechnięta:)

[img]https://lh6.googleusercontent.com/-7KJjVDjewog/USN9VGfbNfI/AAAAAAAAAJo/eSoiGADySZM/s647/DSCN3457.JPG[/img]

na tym zdjęciu Zosia prezentuje swój nowy identyfikator:)
[img]https://lh4.googleusercontent.com/-qwOUI19nYQo/USN9VkEbNzI/AAAAAAAAAJw/5I1FdCH2rM8/s485/DSCN3460.JPG[/img]

a na tym zabawke:)
[img]https://lh6.googleusercontent.com/-peuVhpGJAXI/USN9WZ92XBI/AAAAAAAAAJ4/GoigpgV9aac/s647/DSCN3479.JPG[/img]

Posted (edited)

Zdecydowanie inny wyraz oczu i pycholka :lol: Powtórzę się, ale nie mogę się powstrzymać- piękna z niej psica.

Edited by Yoana
Posted

[quote name='Yoana']Zdecydowanie inny wyraz oczu i pycholka :lol: Powtórzę się, ale nie mogę się powstrzymać- piękna z niej psica.[/QUOTE]

właśnie też mi sie wydaje, jakby coś się w zosi zmieniło...oczka weselsza, pysio uśmiechnięty....
no i piękna...o tak...bardzo śliczna sunia:)

Posted

[quote name='Mysza2']Kropelki wysłane, ale może nawet bez nich się obejdzie:)[/QUOTE]

dziękuje Myszko:) jeśli Zosi się nie przydadzą (oby), to pamiętajmy, że u Zosi są "na stanie" i jak będą potrzebne prześlemy dalej:)

Posted

[quote name='zebrazebra']Na zdjęciach widać, że Zosia w lepszym nastroju, zainteresowana otoczeniem i swobodniejsza :)
Oby tak dalej!
A co weterynaryjnie się teraz dla Zosi planuje?[/QUOTE]

na chwile obecną nie planujemy leczenia Zosi- guz trzeba obserwować, jedynie można by stosować krople do oczy zapobiegajace postępowaniu zaćmy...myślę, że trzeba będzie je kupić i podawać jak tylko Zosia bardziej oswoi się z Pauliną i pozwoli je sobie zakraapiać

Posted (edited)

[quote name='halszka']...i ja zaglądam...:)[/QUOTE]

dzisiaj nie dostałam wieści od Zosi...mam nadzieje, że wszystko dobrze i że jutro Paulina coś napisze:)

edit: a jednak wieści dotarły, więc przekazuje dalej:)

"Zosia jak zwykle ma dużo energii, w nocy spała spokojnie nie drapała, chciałam żeby spała z nami w nocy ale nie wyszło bo cały czas wskakiwała do mojego młodszego syna do łózka i go budziła, a w dzień już zauważyłam, że śpi spokojnie jak ja tylko z małym jestem w domu a jak drugi syn i mąż się pokażą to już woli iść na pole. Ona po prostu lubi spokój a przy dwójce dzieci wiesz jak bywa, dzisiaj Zosieńka bardzo rozgoniła Mingo, razem biegali po ogródku, chodził za nią w krok i dzięki niej zaczął sam przychodzić do domu po spacerku. Zaczynają się zaprzyjaźniać"

wspaniałe wiadomości!!!:loveu::loveu::loveu:

Edited by kiyoshi
Posted

[quote name='zachary']Tak, dobre wiadomości! Zosia będzie matkować Mingusiowi, super![/QUOTE]

i Mingusiowi i Zosi wyjdzie ta znajomość na dobre:)
on- się otworzy; ona- będzie miała się czym zająć:D

tak martwiłam się o ich 'znajomość', a tu proszę....Paulinko- koniecznie nagraj jakiś film jak razem sobie w śniegu brykają:D

Posted

[quote name='Mysza2']Jak to dobrze:):)
Za dużo na dziewczynkę spadło tych rozstań i zmian, ale powolutku się uspakaja:)
Kiyoshi, może wreszcie odetchniesz:)[/QUOTE]

tak...powolutku zaczynam oddychać spokojnie (i u mnie - ledwo ledwo- obeszło się bez kropelek:) )