Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mała nie będzie u nas mogła zostać na stałe. Ciągle zaczepia Lucky'ego, a on już nie wytrzymał i ją zaatakował. Nie wiem na ile jestem w stanie jej dać dom tymczasowy, zwłaszcza, że od przyszłego pt narzeczony wraca do pracy, a ja zaczynam egzaminy na uczelni.
:/

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zróbcie mu miejsce, do którego będzie mógł uciec przed szczeniakiem. To, że starszy pies pogoni szczeniaka nie jest niczym złym. To, że szczeniak zaczepia też jest normą.. ;)

Posted

[quote name='lucky123']Mała nie będzie u nas mogła zostać na stałe. Ciągle zaczepia Lucky'ego, a on już nie wytrzymał i ją zaatakował. Nie wiem na ile jestem w stanie jej dać dom tymczasowy, zwłaszcza, że od przyszłego pt narzeczony wraca do pracy, a ja zaczynam egzaminy na uczelni.
:/[/QUOTE]
Trzeba też dać czas czasowi ;). Pisałaś wcześniej o psim psychologu? Taki mały szczeniak to pikuś dla profesjonalisty...

Posted

[quote name='lucky123']Mała nie będzie u nas mogła zostać na stałe. Ciągle zaczepia Lucky'ego, a on już nie wytrzymał i ją zaatakował. Nie wiem na ile jestem w stanie jej dać dom tymczasowy, zwłaszcza, że od przyszłego pt narzeczony wraca do pracy, a ja zaczynam egzaminy na uczelni.
:/[/QUOTE]

Ona jest mądra i zrozumie, że atakowanie większego psa kończy się bólem/ strachem.
A jeśli zostawiacie psy same to może lepiej, przynajmniej na początku, rozdzieląc je.

Posted

Dziękuję za rady :) Po prostu wystraszyłam się, że zrobi jej krzywdę. Teraz znowu ją ignoruje :) Mała go obszczekuje a on śpi.
Chyba też włączyła mi się panika po średnio przespanej nocy.
Strasznie chciałabym żeby u nas została.

PS Narzeczony woła na nią "wariatka", bo mało nóg nie zgubi, jak szaleje sama po domu ;) A ma takie śmieszne żabie nóżki

Posted

Jeszcze mam takie jedno pytanie, jak karcić szczeniaka? Jak była karcona w DT? Znalazłam info, że najlepiej ignorować działania niepożądane, wtedy wygasną. Tylko trochę trudno mi ignorować targanie koca ;) Na razie klaszczę w ręce, kiedy chcę ją skądś przegonić, ale nie wiem czy to dobra metoda...
Na mojego weterana działa samo wypowiedzenie jego imienia, nieco innym tonem (nie krzykiem, ale takim spokojnym, stanowczym), ale ona narazie w ogóle nie kojarzy, że ma jakieś imię ;P

Posted

Przypomniałam sobie, ze niedawno nowa użytkowniczka o nicku Gosieńka z Warszawy proponowała dt dla szczeniaka. Podała mi na pw swój numer tel. bo nie zawsze bywa na dogo.
A coś jeszcze z dzieciaków zostało do zaopiekowania?.......

Posted

[quote name='malagos']Przypomniałam sobie, ze niedawno nowa użytkowniczka o nicku Gosieńka z Warszawy proponowała dt dla szczeniaka. Podała mi na pw swój numer tel. bo nie zawsze bywa na dogo.
A coś jeszcze z dzieciaków zostało do zaopiekowania?.......[/QUOTE]
Gosieńka dawała DT na max 2 tygodnie, a co dalej? musiałby byc inny DT lub DS...jesli ktos potrzebuje dt na tydzień dwa to można kontaktowac sie z Gosienką, o ile nie wzięła już kogoś..

Posted

[quote name='bazyla']No własnie, wszystkie szczeniaki maja dom tymczasowy ?[/QUOTE]
nie nie wszystkie, ten maluch szuka jeszcze:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239029-Krzywo%C5%82apek-mix-jamnika-i-baseta-m%C5%82odziutki-szuka-pilnie-DT%21[/url]

Posted

[quote name='lucky123']Jeszcze mam takie jedno pytanie, jak karcić szczeniaka? Jak była karcona w DT? Znalazłam info, że najlepiej ignorować działania niepożądane, wtedy wygasną. Tylko trochę trudno mi ignorować targanie koca ;) Na razie klaszczę w ręce, kiedy chcę ją skądś przegonić, ale nie wiem czy to dobra metoda...
Na mojego weterana działa samo wypowiedzenie jego imienia, nieco innym tonem (nie krzykiem, ale takim spokojnym, stanowczym), ale ona narazie w ogóle nie kojarzy, że ma jakieś imię ;P[/QUOTE]
Posypie się na moja głowę, ale ja maluchy niesforne straszyłam gazetą po prostu "trzepałam" się w dłoń zrolowaną gazetą gdy robił coś nie tak i głośno mówiłam "fe" SKUTKOWAŁO.
Szczylkom też trzeba pokazac co wolno, a co nie. Dasz radę.

Posted

E tam posypie, trzeba być racjonalnym ;) właśnie nagłe dźwięki polączone z 'fe' kojarzą się jako skarcenie. To samo schwytanie za kark. To dla jego bezpieczeństwa. Dorosłe psy też karcą na zasadzie warknięcia, czy wręcz wrzaśnięcia na szczeniaka i strzelenie zębami bez robienia ku krzywdy. Mają wyczucie.

Posted

Super fotki:)
[SIZE=3][B]Ciocie podajcie mi ile sczeniorków trzeba zaszczepić raz a ile dwa razy. Muszę zrobić wyliczenie . Weźcie faktury przelewowe za szczepienia i ja popłacę.[/B][/SIZE]

Posted

Zajęły schody i posłanie przed kominkiem :evil_lol: Grzeczne są, szybko się uczą. Nasze psy też już zaczynają je zaczepiać do zabawy, największe szaleństwa pod domem odstawia Kofi. Wczoraj po tabletce na robale nie czuła się najlepiej, jeszcze stres u weta.. i nie chciała za bardzo jeść. Dzisiaj już jest wszystko w porządku.

Posted

Sunie są kochane.
Ta większa jest bardzo grzeczna, natomiast Kiki to mały diabełek :evil_lol:
Jak zamykam ją w klatce to jest taki wrzask :shake:

Obie mają po jednym szczepieniu.

Posted

[quote name='Makila']Sunie są kochane.
Ta większa jest bardzo grzeczna, natomiast Kiki to mały diabełek :evil_lol:
Jak zamykam ją w klatce to jest taki wrzask :shake:

Obie mają po jednym szczepieniu.[/QUOTE]

A taka cicha była i nieśmiała jak do mnie przyszła. Tylko tak się patrzyła tymi smutnymi oczkami.
Ale przy Koko się rozbrykała.
[B]Przypominam o zamianie książeczek. Ta gdzie ołówkiem jest wpisane Kiki należy do wilczki.[/B]

Posted

U mnie też krzyczały w klatce przez pierwsze dni, ostatnio zaczęły jakby akceptować ;) Ale mają sporą dawkę ruchu, żeby nie zżerały podkładu i posłania :evil_lol:

Posted

[quote name='an1a']Byliśmy u weta z suczkami. Mini ma zapalenie spojówek, stąd łzawiące oczy. Dostała krople na 10 dni. Obie mają też przycięte pazurki.
dzisiaj dostały tabletki na robale, za tydzień można je szczepić :)[/QUOTE]

Podpalana miała z siostrzyczką u mnie u weta podcinane, bo bardzo ostre.