Gabi79 Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 Panna Marple napisał(a):Stefa...:mad:. Kurczę, dlaczego ona to robi? Wcześniej chyba jej się to nie zdarzało Nie wcześniej to się nie zdarzało, ani u Michelle, ani u Pani Małgosi. W nowym domu też na początku było ok. Zaczęło się, gdy Sati poczuła się pewnie. Na początku była zestresowana i nieco wystraszona i wtedy nie niszczyła bela51 napisał(a):No to znowu mamy stres... Ja nie spałam pół nocy z tego stresu Mysza2 napisał(a):O kurcze. A może jednak spróbować z klatką przez parę dni. Może to lęk separacyjny i w klatce będzie czuła się bezpieczna. Rozmawiałam wczoraj z tym behawiorystą i powiedział, że to taka odmiana lęku separacyjnego. Podejrzewam, że Sati gdy Państwo są np. piętro wyżej, a psy tam nie mają wstępu (psy są na dole ) chciała by cały czas być z ludźmi. Psi kolega jej nie wystarczy. Właśnie przeczytałam maila od Pani Joli, że Państwo chcą dać Sati jeszcze trochę czasu, jeśli to zachowanie nie minie dopiero wtedy skontaktują się z behawiorystą. Moim zdaniem lepiej byłoby jednak skorzystać z porad behawiorysty, ale przecież nikogo nie zmuszę..... Quote
madziakato Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Pewnie wielu osób się ze mną nie zgodzi ale trudno... Mieliśmy to samo- z tym, że nasz kochany łobuz był grzeczny dopóki ja byłam przy nim. Ja pracuje w domu, więc mam dużo czasu dla psów ale jednak czasem chce się gdzieś wyjść z domu- sklep, lekarz, jakieś spotkanie na mieście, sporadyczne wyjazdy na zajęcia... No, zmierzam do tego, że psiak dostawał szału jak wychodziłam z domu- niszczył ogrodzenie, jak nie mógł pogryźć siatki, to próbował je...położyć ciężarem własnego ciała..wybił szybę próbując się wydostać z domu i ...tysiące innych szlonych pomysłów. Na domiar złego, biegł za miom samochodem-nigdzie ale to nigdzie nie mogłam sie ruszyć bez psa. Pare razy - w swojej własnej desperacji- wychodząc zamknęłam go w garażu-sajgon!wszystko zniszczone w 2-3 h, łąćznie ze zrujnowaną instalacją elektryczną, zniszczonymi ścianami itp. Cwiczenia na lęk separacyjny, ćwiczenie zostawania samemu spełzły w zasadzie na niczym- trwało to kilka miesięcy(ok.3). Trzeba było coś zadecydować- kupiliśmy kojec, gdzie ma swoją budke, zabwaki itp. Bach! W pierszy dzień już uciekł a został w nim około 15 min.max.(dodam, że kojec z dachem!).Doatkowe zamki,wzmocnienia-nic nie zmianiały. Pies rozszerzał pręty, gryzł je, wyjąc z bólu i niszcząc przy tym swoje uzębienie... Reklamowaliśmy kojec- dołożyli dodatkowe metalowe pręty poziome, z psem ćwiczymy zostawanie w nim codziennie- około 1 h jest tam zawsze- by stało się to rutyną, czymś co jest niezmienne, a nie tylko jak ja wychodzę, po około 3 miesiącach widzę ogromną różnicę-pies szczeka w kojcu juz jedynie gdy mnie jeszcze widzi, najczęściej idzie sie położyć do budki- to jego bezpieczny azyl już teraz. Uważam, ze to dobre rozwiązanie. Quote
Mysza2 Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 madziakato napisał(a):Warto to przemysleć, dziewczyny. Przemyśleć warto i spróbować różnych rozwiązań. Stefcia spędziła większość swojego życia na zewnątrz. Problem tylko w tym czy właściciele będą chcieli próbować tych różnych rozwiązań. Quote
AgusiaP Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Znowu stres...oby tylko Państwo byli cierpliwi i chcieli nad nią pracować...ja też uważam, że w tym przypadku może sprawdziłaby się klatka... Quote
Mysza2 Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 piescofajnyjest napisał(a):ciekawe, jak tam Stefunia? też się martwię Quote
AgusiaP Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 tfu tfu, ale ja bardzo boję się tych nowych wiadomości... Quote
bela51 Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Nigdy nie miałam psa-demolki ( poza szczeniackimi wyczynami mojej sznaucerki ) , naprawde, nie wiem co radzic. Ale na pewno próbowałabym kazdej pomocy, zwrot nie wchodziłby w rachube. Quote
Gabi79 Posted May 11, 2013 Author Posted May 11, 2013 Mam nadzieję, że wszystko ok. bo P. Jola miała mi dać znać, jakby coś było nie tak Quote
Martika&Aischa Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 weszłam poprawić sobie humor na wątek Stefci a tu taka wiadomość :( Stefciu !!!!! :mad: Quote
ajw Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Miejmy nadzieję, że brak wiadomości to właśnie dobra wiadomość;) Quote
gosiaczek1984 Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 zapraszamy na bazarek http://www.dogomania.pl/forum/threads/243328-na-POMOC-3-SUCZEK-!!-ciuszki-bi%C5%BCuteria-akcesoria-do-domu-i-zwierzaka-19-05-g-23?p=20841468#post20841468 Quote
gosiaczek1984 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Cioteczki pilne biedak traci Dt http://www.dogomania.pl/forum/threads/242792-Sprawa-%C5%BBYCIA-lub-%C5%9AMIERCI-mamy-czas-do-jutra!!!?p=20785807#post20785807 Quote
Recommended Posts