kakadu Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Bogusik napisał(a):Ha!Ja też przymierzam się do jej ugotowania.Oglądałam "Kuchenne Rewolucje" i nabrałam apetytu...:smile: A skoro kakadu potwierdzasz,ze jest dobra,to tym bardziej zabiorę się pewnie w tą sobotę do gotowania...!:smile: tak, potwierdzam :) też nabrałam chęci jak obejrzałam "kuchenne rewolucje"; tylko, że ja dorzucam trochę pokrojonych w niewielką kostkę ziemniaków (oczywiście przed wrzuceniem kwaśnych ogórków, bo inaczej ziemniaki się nie ugotują) i zamiast koncentratu pomidorowego użyłam drobno pociapanych pomidorów w puszce; ogórki starłam tez nie na grubej tarce tylko pokroiłam na pólplasterki i dodałam grubo krojoną włoszczyznę z przygotowania bulionu (szkoda mi było wyrzucić); no i zapomniałam o pietruszce; a następnym razem dorzucę jeszcze ćwiartkę kurczaka, żeby rosół był "mocniejszy" o ten jeden smak; zupa ma w ogóle sto smaków i nie można jej porównać do niczego, co wcześniej jadłam; z dodatkiem śmietany jej smak łagodnieje, więc to opcja dla ludzi o dużej liczbie kubków smakowych, których nie chcą maltretować ;) i nie dorzuciłam czarnych oliwek, bo ich po prostu nie lubię, za to nie żałowałam kaparów ;) gotowałam na pluton wojska więc w pracy też dwie osoby się pożywiły (nie wspominając o gościach) i wszystkim smakowało, z wyjątkiem mojego ojca, który był średnio zachwycony, ale zjadł ;) Quote
b-b Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 [quote name='Bogusik']Proszę bardzo,poczytajcie o tej zupce....:smile: http://www.ofeminin.pl/przepisy/solianka-zupa-przepis-gessler-d50415.html Narobiłyście i smaku!!!:D Quote
andegawenka Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 Na jednym z wątków nie mogą znależć osoby do wizyty p/a w Warszawie. Wiecie kto może zrobić? Quote
__Lara Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 andegawenka napisał(a):Na jednym z wątków nie mogą znależć osoby do wizyty p/a w Warszawie. Wiecie kto może zrobić? Z Warszawy to dużo jest osób cioteczko - może poszukaj na mapie dogo? Quote
Poker Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Ale sie tu kulinarnie zrobiło.Solianka jest pyszna , jadłam wielokrotnie,ale gotować mi się nie chce.Ja lubię potrawy dla lenia. kakadu, tylko z rozpędu nie wrzuć Chomiczka do zupy dla poprawienia smaku :eviltong: Quote
__Lara Posted November 16, 2013 Posted November 16, 2013 Poker napisał(a):Ale sie tu kulinarnie zrobiło.Solianka jest pyszna , jadłam wielokrotnie,ale gotować mi się nie chce.Ja lubię potrawy dla lenia. kakadu, tylko z rozpędu nie wrzuć Chomiczka do zupy dla poprawienia smaku :eviltong: Hihihihihih :diabloti::evil_lol: Quote
andegawenka Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 __Lara napisał(a):Z Warszawy to dużo jest osób cioteczko - może poszukaj na mapie dogo? Napisały do 10 osób, odpowiedziała jedna że nie ma czasu,,,no ale w końcu znalazły i jest po obu w/pa. Tusinka;) Quote
kakadu Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 uff - dobrze, że ktoś się znalazł :) a zupa z chomika nie przejdzie :nono: Quote
b-b Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 Coś dla chomiczka http://www.dogomania.pl/forum/threads/248649-Co-tylko-zechcesz-dla-pieska-i-kotka-do-1-12-2013-do-16-00 13, 14 albo 16? lub tu http://www.dogomania.pl/forum/threads/248386-PROMOCJA!-*COŚ-DLA-PSIAKA-I-LUDZIAKA!*-Różności-na-sterylkę-Fauniaków-do-24-11-g-21 od 21 fajne bluzy się zaczynają. Kup jej ciotka a jak szkoda kasy to ja zrobię bazarek na pokrycie kosztów ubranek :evil_lol: Niech dziewczyna ma...w końcu to dziołcha i musi się stroić :D Quote
kakadu Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 kochana ciociu, ubranka sa faktycznie fajne, ale te z pierwszego bazarku za małe... do tego nr 14 ma nogawki, a ja niestety nie jestem w stanie tak manipulować tą złamaną nóżką, żeby ją wsadzić w nogawkę :shake: te z drugiego mają kapturki, a tusia źle reaguje jak ma za dużo "za uszami" i też są za małe (tusia musi mieć długośc 34 cm, a obw, klatki ma 40) ale nie martw się ciocia, bo ubranko w dogfashion już się szyje i niedługo zobaczycie jaka z tusi killerka ;) teraz sen z powiek spędza mi jutrzejsza operacja iki; to będzie taka poprawka sterylizacji, więc cięcie będzie znacznie większe bo trzeba będzie w ikusi poszukać tego zostawionego kawałka jajnika; koszt 500-650 zl tez powalający, zwłaszcza, że opłata adopcyjna czyli 170 złotych była motywowana tym, że sunia jest wysterylizowana... chyba zadzwonię do tego schroniska :cool3: Quote
edek Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Trzymam kciuki za Ikę !!! cena powalająca :(. Quote
BORYSboxer Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Kakadu moze faktycznie zadzwoń do schroniska, może choć część Ci zwrócą...choć może w cuda wierzę, ale spróbować warto... Trzymam kciuki za operację, aby odbyła się bezproblemowo... Quote
kakadu Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 BORYSboxer napisał(a):Kakadu moze faktycznie zadzwoń do schroniska, może choć część Ci zwrócą...choć może w cuda wierzę, ale spróbować warto... Trzymam kciuki za operację, aby odbyła się bezproblemowo... ciocia, nie żartuj ;) nie ma szans; dobrze będzie jak powiedzą, że jest im przykro :cool3: a mnie przede wszystkim szkoda psa, bo to poważny i zupełnie niepotrzebny zabieg - można go było uniknąć; i szkoda mi tez tych suczek adoptowanych z józefowa, które też są źle wysterylizowane, ale nikt o tym nie wie... w razie guza gruczołu mlekowego są praktycznie bez szans :-( Quote
kakadu Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/248649-Co-tylko-zechcesz-dla-pieska-i-kotka-do-1-12-2013-do-16-00?p=21528652#post21528652 o proszę - teraz widzę, że jedno ubranko nr 17 mogłoby pasować na tusię, ale właśnie ciotka b-b podkupiła :mad: :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
b-b Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Też trzymam kciuki a do schroniska dzwoń!!! Nie widać po zdjęciach , że z chomiczka to kawał baby:D Wydawało mi się, że te malusie ubranka będą na nią dobre:D Quote
kakadu Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 oj ciotka, z chomika to kawał zbója jest ;) klops i pulpet w jednym, a i tak przecież bardziej fit niż jak do nas przyjechała :) Quote
kakadu Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 a ciocia andegawenka niech da znać co robimy z tym ślicznym skafanderkiem... :) Quote
b-b Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 [quote name='kakadu']http://www.dogomania.pl/forum/threads/248649-Co-tylko-zechcesz-dla-pieska-i-kotka-do-1-12-2013-do-16-00?p=21528652#post21528652 o proszę - teraz widzę, że jedno ubranko nr 17 mogłoby pasować na tusię, ale właśnie ciotka b-b podkupiła :mad: :eviltong::eviltong::eviltong: :crazyeye: To Tusieńka takich rozmiarków jest ???:cool3: Na zdjęciach wygląda na maluszka :) Jak się okaże, ze jednak mojej małpce za małe jest (ale na to ciocia nie licz :eviltong: ) to Tusieńka je dostanie:) Co u Iki? Quote
kakadu Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 edek napisał(a):Jak Ika się czuje ? udało się ??? nie wiem... arek ją odwiózł, nie wyszedł dopóki nie usnęła; powiedzieli, że zadzwonią jak się wybudzi, więc czekamy; do drugiej na pewno będzie wiadomo b-b napisał(a)::crazyeye: To Tusieńka takich rozmiarków jest ???:cool3: Na zdjęciach wygląda na maluszka :) Jak się okaże, ze jednak mojej małpce za małe jest (ale na to ciocia nie licz :eviltong: ) to Tusieńka je dostanie:) Co u Iki? tusieńka wygląda na maleńką, edek z tżem sie zdziwili jak ją zobaczyli, nie wierzyli, że to takie maciupeństwo; ale jak sie ją zacznie mierzyć to sie okazuje, że klata wielka od chodzenia na przednich łapkach (tylne zwichnięte były oszczędzane), że dość długa i w ogóle... byłam pewna, że to ubranko od cioci andegawenki będzie jak ulał, dopóki nie przyszło do zapinania ;) Quote
kakadu Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 ika już po operacji, okazało się, że oprócz tego siedmiomilimetrowego kawałka po jednej stronie, był mniejszy po drugiej; na szczęście został znaleziony i wycięty; i teraz już mam pewność, że wet w schronisku w józefowie spieprzył sprawę; sprawdzę jego nazwisko i zadzwonię do kierowniczki, bo takich konowałów trzeba tępić; Quote
BORYSboxer Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Masakra jakaś...koniecznie musisz tam zadzwonić... Biedna sunia musiała po raz drugi być operowana...ale cieszę się, że już po wszystkim I teraz będzie coraz lepiej... Quote
edek Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Dobrze, że już po wszystkim. Ucałuj czółko od Cioci :loveu:. Tusia jest maleńka, trochę cykałam się brać ją na ręce :roll:. Quote
kakadu Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 dzięki za miłe słowa, cmoknę ikusię w czółko :) do schroniska zadzwonię na pewno a tusia jest malutka, ale trochę pulpet ;) Quote
Recommended Posts