Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bogusik napisał(a):
Ha!Ja też przymierzam się do jej ugotowania.Oglądałam "Kuchenne Rewolucje" i nabrałam apetytu...:smile:
A skoro kakadu potwierdzasz,ze jest dobra,to tym bardziej zabiorę się pewnie w tą sobotę do gotowania...!:smile:

tak, potwierdzam :)
też nabrałam chęci jak obejrzałam "kuchenne rewolucje"; tylko, że ja dorzucam trochę pokrojonych w niewielką kostkę ziemniaków (oczywiście przed wrzuceniem kwaśnych ogórków, bo inaczej ziemniaki się nie ugotują) i zamiast koncentratu pomidorowego użyłam drobno pociapanych pomidorów w puszce; ogórki starłam tez nie na grubej tarce tylko pokroiłam na pólplasterki i dodałam grubo krojoną włoszczyznę z przygotowania bulionu (szkoda mi było wyrzucić); no i zapomniałam o pietruszce; a następnym razem dorzucę jeszcze ćwiartkę kurczaka, żeby rosół był "mocniejszy" o ten jeden smak; zupa ma w ogóle sto smaków i nie można jej porównać do niczego, co wcześniej jadłam; z dodatkiem śmietany jej smak łagodnieje, więc to opcja dla ludzi o dużej liczbie kubków smakowych, których nie chcą maltretować ;)
i nie dorzuciłam czarnych oliwek, bo ich po prostu nie lubię, za to nie żałowałam kaparów ;)
gotowałam na pluton wojska więc w pracy też dwie osoby się pożywiły (nie wspominając o gościach) i wszystkim smakowało, z wyjątkiem mojego ojca, który był średnio zachwycony, ale zjadł ;)

Posted

andegawenka napisał(a):
Na jednym z wątków nie mogą znależć osoby do wizyty p/a w Warszawie. Wiecie kto może zrobić?

Z Warszawy to dużo jest osób cioteczko - może poszukaj na mapie dogo?

Posted

Ale sie tu kulinarnie zrobiło.Solianka jest pyszna , jadłam wielokrotnie,ale gotować mi się nie chce.Ja lubię potrawy dla lenia.
kakadu, tylko z rozpędu nie wrzuć Chomiczka do zupy dla poprawienia smaku :eviltong:

Posted

Poker napisał(a):
Ale sie tu kulinarnie zrobiło.Solianka jest pyszna , jadłam wielokrotnie,ale gotować mi się nie chce.Ja lubię potrawy dla lenia.
kakadu, tylko z rozpędu nie wrzuć Chomiczka do zupy dla poprawienia smaku :eviltong:

Hihihihihih :diabloti::evil_lol:

Posted

__Lara napisał(a):
Z Warszawy to dużo jest osób cioteczko - może poszukaj na mapie dogo?

Napisały do 10 osób, odpowiedziała jedna że nie ma czasu,,,no ale w końcu znalazły i jest po obu w/pa.

Tusinka;)

Posted

Coś dla chomiczka http://www.dogomania.pl/forum/threads/248649-Co-tylko-zechcesz-dla-pieska-i-kotka-do-1-12-2013-do-16-00 13, 14 albo 16?
lub tu http://www.dogomania.pl/forum/threads/248386-PROMOCJA!-*COŚ-DLA-PSIAKA-I-LUDZIAKA!*-Różności-na-sterylkę-Fauniaków-do-24-11-g-21 od 21 fajne bluzy się zaczynają.
Kup jej ciotka a jak szkoda kasy to ja zrobię bazarek na pokrycie kosztów ubranek :evil_lol:
Niech dziewczyna ma...w końcu to dziołcha i musi się stroić :D

Posted

kochana ciociu, ubranka sa faktycznie fajne, ale te z pierwszego bazarku za małe... do tego nr 14 ma nogawki, a ja niestety nie jestem w stanie tak manipulować tą złamaną nóżką, żeby ją wsadzić w nogawkę :shake:
te z drugiego mają kapturki, a tusia źle reaguje jak ma za dużo "za uszami" i też są za małe (tusia musi mieć długośc 34 cm, a obw, klatki ma 40)

ale nie martw się ciocia, bo ubranko w dogfashion już się szyje i niedługo zobaczycie jaka z tusi killerka ;)

teraz sen z powiek spędza mi jutrzejsza operacja iki; to będzie taka poprawka sterylizacji, więc cięcie będzie znacznie większe bo trzeba będzie w ikusi poszukać tego zostawionego kawałka jajnika; koszt 500-650 zl tez powalający, zwłaszcza, że opłata adopcyjna czyli 170 złotych była motywowana tym, że sunia jest wysterylizowana...
chyba zadzwonię do tego schroniska :cool3:

Posted

Kakadu moze faktycznie zadzwoń do schroniska, może choć część Ci zwrócą...choć może w cuda wierzę, ale spróbować warto...
Trzymam kciuki za operację, aby odbyła się bezproblemowo...

Posted

BORYSboxer napisał(a):
Kakadu moze faktycznie zadzwoń do schroniska, może choć część Ci zwrócą...choć może w cuda wierzę, ale spróbować warto...
Trzymam kciuki za operację, aby odbyła się bezproblemowo...

ciocia, nie żartuj ;)
nie ma szans; dobrze będzie jak powiedzą, że jest im przykro :cool3:
a mnie przede wszystkim szkoda psa, bo to poważny i zupełnie niepotrzebny zabieg - można go było uniknąć;
i szkoda mi tez tych suczek adoptowanych z józefowa, które też są źle wysterylizowane, ale nikt o tym nie wie...
w razie guza gruczołu mlekowego są praktycznie bez szans :-(

Posted

Też trzymam kciuki a do schroniska dzwoń!!!

Nie widać po zdjęciach , że z chomiczka to kawał baby:D
Wydawało mi się, że te malusie ubranka będą na nią dobre:D

Posted

[quote name='kakadu']http://www.dogomania.pl/forum/threads/248649-Co-tylko-zechcesz-dla-pieska-i-kotka-do-1-12-2013-do-16-00?p=21528652#post21528652

o proszę - teraz widzę, że jedno ubranko nr 17 mogłoby pasować na tusię, ale właśnie ciotka b-b podkupiła :mad: :eviltong::eviltong::eviltong:
:crazyeye:
To Tusieńka takich rozmiarków jest ???:cool3: Na zdjęciach wygląda na maluszka :)
Jak się okaże, ze jednak mojej małpce za małe jest (ale na to ciocia nie licz :eviltong: ) to Tusieńka je dostanie:)

Co u Iki?

Posted

edek napisał(a):
Jak Ika się czuje ? udało się ???

nie wiem...
arek ją odwiózł, nie wyszedł dopóki nie usnęła;
powiedzieli, że zadzwonią jak się wybudzi, więc czekamy; do drugiej na pewno będzie wiadomo

b-b napisał(a):
:crazyeye:
To Tusieńka takich rozmiarków jest ???:cool3: Na zdjęciach wygląda na maluszka :)
Jak się okaże, ze jednak mojej małpce za małe jest (ale na to ciocia nie licz :eviltong: ) to Tusieńka je dostanie:)

Co u Iki?

tusieńka wygląda na maleńką, edek z tżem sie zdziwili jak ją zobaczyli, nie wierzyli, że to takie maciupeństwo; ale jak sie ją zacznie mierzyć to sie okazuje, że klata wielka od chodzenia na przednich łapkach (tylne zwichnięte były oszczędzane), że dość długa i w ogóle...
byłam pewna, że to ubranko od cioci andegawenki będzie jak ulał, dopóki nie przyszło do zapinania ;)

Posted

ika już po operacji, okazało się, że oprócz tego siedmiomilimetrowego kawałka po jednej stronie, był mniejszy po drugiej; na szczęście został znaleziony i wycięty; i teraz już mam pewność, że wet w schronisku w józefowie spieprzył sprawę; sprawdzę jego nazwisko i zadzwonię do kierowniczki, bo takich konowałów trzeba tępić;