Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Noc minęła spokojnie, cichutko. Rano też jej nie ruszliśmy, spała na podusi, tylko ogonek spod kocyka zatrzepotał, jak weszłam do kuchni. W ciagu dnia nie wytrzymaliśmy, przyjechalismy z mężem zobaczyć Figunię. Wstała, wyszła na dworek na chwilkę i wróciła spać. A gdy przyszłam po pracy do domu, wszystkie ogonki merdały! Krótki spacer, i powrót na podusie. Spi teraz spokojnie, reszta suczek podchodzi, delikatnie wącha, dziwuje się...
Myślę, ze bedzie dobrze.

• Replies 460
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja, kurka, nic innego nie robie, bo jedna biedniutka w kuchni cierpi, a druga, mamuśka, cały czas piszczy mi koło nogi, żeby ja wziąć na kolana - tu staje słupka, rozdaje całuski i nie ma szans pisania na komputerze, trzeba sie w całosci poswiecić Fajce :cool3: :eviltong: , obejmować, tulić, głaskać........

Posted

[quote name='malagos']Ja, kurka, nic innego nie robie, bo jedna biedniutka w kuchni cierpi, a druga, mamuśka, cały czas piszczy mi koło nogi, żeby ja wziąć na kolana - tu staje słupka, rozdaje całuski i nie ma szans pisania na komputerze, trzeba sie w całosci poswiecić Fajce :cool3: :eviltong: , obejmować, tulić, głaskać........[/quote]

Przydałyby się cztery ręce co?:evil_lol:
Jamniorki potrafią walczyć o względy, oj potrafią.

Posted

Nie da rady :cool1: Z psem na kolanach muszę sie odsunać od klawiatury na dużą odległość, ręka nie dosiega :shake: Ale robie co mogę, nie daję sie tak terroryzować! :evil_lol:

Posted

[quote name='malagos']Nie da rady :cool1: Z psem na kolanach muszę sie odsunać od klawiatury na dużą odległość, ręka nie dosiega :shake: Ale robie co mogę, nie daję sie tak terroryzować! :evil_lol:[/quote]

Trzymaj się Malagos , domowym terrorystom powiedz NIE WOLNO :evil_lol:
Jak Figunia ? Już dobrze się czuje?

Posted

Jamniczy terrorysta używa zabójczej broni::evil_lol:
staje słupka, a właściwie siada słupka, podpierając się ogonkiem.
Patrzy wilgotnymi ślipkami i te krótkie przednie łapinki tak słodko machają.

Nie ma takiego, który by nie uległ.

Posted

Nadal mnie terroryzują, mamusiu :placz:

Figunia już żywsza, wychodzi na spacerki, w nocy wpełzła pod kołdrę :-o
Przy obiedzie szybko wylizała swoją miskę i podbierała od Pelasi, która je i żuje bardzo powoli...po prostu pomogła staruszce, co ta sie ma męczyć :razz:

Kochane kobitki, prosimy o ogłoszenia!
Amiśka, w Szczecinie się uda?
Łodź -może w prasie?
Warszawa, moze GW?
Kto pomoże?

Posted

dzisiaj dostałam maila od kogoś z allegro w sprawie dziewczynek. facet ze śląska, mieszka na wsi, ma ogrodzony teren. jakiś czas temu ich sunia jamnisia została zagryziona przez rotka, więc nie wiem co o tym myśleć... poprosiłam żeby napisał coś więcej o sobie, no i o tym zagryzieniu - bo nie wyślemy jamniczek gdzieś, gdzie mogą zostać zjedzone... :shake:
jak się okaże w porządku, to przekażę go dalej malagos i może urządzimy mu jakąś wizytkę. ale szukać trzeba dalej!

Posted

był telefon od pani z Wielkopolski. Miły glos, dom z ogródkiem. Zapisałam nazwisko i telefon, będziemy w kontakcie. Jedna jaskółka wiosny nie czyni :cool3:

Posted

[quote name='malagos']był telefon od pani z Wielkopolski. Miły glos, dom z ogródkiem. Zapisałam nazwisko i telefon, będziemy w kontakcie. Jedna jaskółka wiosny nie czyni :cool3:[/quote]
Nie czyni , ale zapowiada odlot Twoich panienek , niestety .:cool1:

Posted

Juz piszę...Dopiero wróciłam z Warszawy, byly Dni Ziemi na Polach Mokotowskich. I jak co roku mnie tam pognało. Masa ludzi, straganów, organizacji, wystawy parkow narodowych, nadleśnictw, gospodarstw agroturystycznych....no, cuda na kiju! Była Viva! z ulotkami, TOZ, Gaja, Pegasus, Pies i inne. Wszędzie trzeba bylo sie zatrzymac pogadać, wziać ulotkę...Aż znalazłam stoisko "Niczyje", dziewczyny ze stowarzyszenia, pieski do adopcji, kubeczki, znaczki, torby z nadrukami! Ja miałam zrobione plakaciki jamniczek ze zdjęciem i powiesiłyśmy jeden przy stoisku, resztę w innych zwierzęcych organizacjach, a jeden...na barze mlecznym na moim warszawskim osiedlu :oops:
po prostu szukam im domu....:oops: :shake:

Posted

A tu dla przypomnienia śliczne panienki!
To jeszcze z ubiegłego tygodnia, małe rodzinne ognisko
[B][IMG]http://upload.miau.pl/3/3169.jpg[/IMG][/B]

[B][IMG]http://upload.miau.pl/3/3170.jpg[/IMG] [/B]
A to dzisiejsze opalanie się na tarasie od strony ogrodu
[B][IMG]http://upload.miau.pl/3/3171.jpg[/IMG][/B]

[B][IMG]http://upload.miau.pl/3/3172.jpg[/IMG] [/B]

[B][IMG]http://upload.miau.pl/3/3173.jpg[/IMG][/B]