Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

katlis napisał(a):
Nie tylko ona ;)

Też masz konika ? Ja ale macie super :) ja się zbiera i zbieram ale jakoś się trochę boję że sobie nie dam rady bo to jednak wyzwanie...znaczy ja się tam bardziej na kucyka zasadzam :)

Posted

magdola napisał(a):
oj, Cudak, normalnie same jakies podejrzane "typy" sie kreca obok Ciebie...pamietasz Greven????? :(:(:(

oj dziewczyny napiszcie, co z Graven, bo mam wrażenie, że jakieś 10 lat temu wiozłam do Niej pieska z wrocławskiego schroniska, tzn. do połowy tj. do Poznania, a ona chyba gdzieś z północy Polski jest?? Chyba, że mylę osoby. No i pisała pod takim męskim nickiem, i jako on, a później wyszło, że to kobieta?? ona chyba miała jakąś fundację z końmi, ale później, niestety gdzieś mi zaginęła w czasoprzestrzeni, a jak ostatnio próbowałam wynaleźć tę fundację, to już google nie dało rady nic odnaleźć, bo też i nazwa była jakaś taka, że nie mogłam jej zapamiętać. Napiszcie, czy coś mi się pokręciło, czy dobrym tropem idę. I czy miała przy nicku, takiego rycerzyka na koniu??

Posted

asiuniab napisał(a):
oj dziewczyny napiszcie, co z Graven, bo mam wrażenie, że jakieś 10 lat temu wiozłam do Niej pieska z wrocławskiego schroniska, tzn. do połowy tj. do Poznania, a ona chyba gdzieś z północy Polski jest?? Chyba, że mylę osoby. No i pisała pod takim męskim nickiem, i jako on, a później wyszło, że to kobieta?? ona chyba miała jakąś fundację z końmi, ale później, niestety gdzieś mi zaginęła w czasoprzestrzeni, a jak ostatnio próbowałam wynaleźć tę fundację, to już google nie dało rady nic odnaleźć, bo też i nazwa była jakaś taka, że nie mogłam jej zapamiętać. Napiszcie, czy coś mi się pokręciło, czy dobrym tropem idę. I czy miała przy nicku, takiego rycerzyka na koniu??

Dobrze pamietasz....niestety slad po niej zaginął.....:( przynajmniej ja nie wiem co sie z nia dzieje.... I chyba wszyscy....

Posted (edited)

Hałabajówka napisał(a):
Też masz konika ? Ja ale macie super :) ja się zbiera i zbieram ale jakoś się trochę boję że sobie nie dam rady bo to jednak wyzwanie...znaczy ja się tam bardziej na kucyka zasadzam :)

Jakie wyzwanie? Ekologiczna kosiarka :D

asiuniab bardzo dobrze kojarzysz... ale ślad nie zaginął, Lupi do niej lub jej koleżanki (Greven chyba miała go tylko przetrzymać) wysłała niedawno psiaka beagle.

Edited by Cudak
Posted

Hałabajówka napisał(a):
Na karmę spokojnie mogę zbierać na konto fundacji nie ma problemu.

No a czas leci zaraz trzeba będzie go zabierać.

Dziękuję :)

No leci, błagamy o DT dla Pimpka!

Posted

Jest szansa na DT pod Szczecinem, do czerwca, Pani ma doświadczenie, dwa swoje psy, z tego jeden też miał problem z agresją (nie na tle lękowym, ale był dominujący). Warunki super :)
katlis wiadomo, czy mogłabyś pomóc z transportem w okolicach 3. kwietnia, bo wtedy kończy się Pimpkowi kwarantanna?

Posted

Cudak napisał(a):
Jest szansa na DT pod Szczecinem, do czerwca, Pani ma doświadczenie, dwa swoje psy, z tego jeden też miał problem z agresją (nie na tle lękowym, ale był dominujący). Warunki super :)
katlis wiadomo, czy mogłabyś pomóc z transportem w okolicach 3. kwietnia, bo wtedy kończy się Pimpkowi kwarantanna?

mogę jechać 2 lub 5 kwietnia, 3 i 4 niestety odpada :(

Posted

Kurcze, Hałabajówka, dałoby się go wyciągnąć dzień wcześniej, czy raczej nie? Z jakimś zastrzeżeniem np, że gdyby właściciel się odnalazł, to go zwrócimy?

Posted

cieszę się na ten dt; a za odpowiedzi odnośnie Graven dziękuję, mam nadzieję, tylko że te jej zwierzaki znalazły jakieś domki...... Icek, bo tak nazwała pieska, którego jej wiozłam, mam nadzieję, że ma się dobrze, oby:nerwy::nerwy:

Posted

Cudak napisał(a):
Kurcze, Hałabajówka, dałoby się go wyciągnąć dzień wcześniej, czy raczej nie? Z jakimś zastrzeżeniem np, że gdyby właściciel się odnalazł, to go zwrócimy?

Jutro się dowiem oki?

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Jutro się dowiem oki?

Super :)

asiuniab napisał(a):
cieszę się na ten dt; a za odpowiedzi odnośnie Graven dziękuję, mam nadzieję, tylko że te jej zwierzaki znalazły jakieś domki...... Icek, bo tak nazwała pieska, którego jej wiozłam, mam nadzieję, że ma się dobrze, oby:nerwy::nerwy:

Adoptowała go, czy jako DT wzięła?

Posted

Cudak napisał(a):

Adoptowała go, czy jako DT wzięła?

ona Go adoptowała, ale wiem, że próbowała Mu później znaleźć dom, bo On jej uciekał, bo miał coś z haskiego (to był taki kundelek z niebieskimi oczkami);

Posted

asiuniab napisał(a):
ona Go adoptowała, ale wiem, że próbowała Mu później znaleźć dom, bo On jej uciekał, bo miał coś z haskiego (to był taki kundelek z niebieskimi oczkami);

No to u niej go nie było kilka lat temu, jak tam byłam :(

sonia1974 - jeśli się uda, by poszedł do tego DT, to na karmę nie będzie potrzebna pomoc (Pani powiedziała, ze dla swoich 2 dużych psów kupuje duże ilości karmy, to przy takim małym psiaku dużo więcej Jej nie pójdzie :)), więc jedynie, jeśli naprawdę będzie miał problem by "wróci do siebie", to na jakiegoś behawiorystę trzeba będzie zbiera, ale póki co z wpłatami możemy się wstrzymać, tylko kciuki trzeba trzymać mocno :)

Posted

Cudak napisał(a):
No to u niej go nie było kilka lat temu, jak tam byłam :(

jak ja tam bywałam również go nie widziałam
ostatnie wzmianki o Icku w necie są z 5 lutego 2007r

Posted

katlis napisał(a):
jak ja tam bywałam również go nie widziałam
ostatnie wzmianki o Icku w necie są z 5 lutego 2007r

:( może spróbuję do niej napisać, tylko czy się dowiem.....

Posted

asiuniab napisał(a):
:( może spróbuję do niej napisać, tylko czy się dowiem.....

Daj znać, jak się dowiesz co z nim, bom sama ciekawa...Uroczy psiak (na zdjęciach z neta widziałam).

Hałabajówka, czekamy na info, czy da się go zabrać i jak się nasz Pimpek sprawuje w schronie?

Posted

[quote name='Cudak']Daj znać, jak się dowiesz co z nim, bom sama ciekawa...Uroczy psiak (na zdjęciach z neta widziałam).

[B]Hałabajówka[/B], czekamy na info, czy da się go zabrać i jak się nasz Pimpek sprawuje w schronie?[/QUOTE]

Sprawuje się hmmm na poskramiaczu....ale to opinia pracowników więc nie sugerujcie się nią za bardzo. Jak będę wiedzial dokładny dzień transportu to na 99% uda się go zabrać ten dzień czy dwa wcześniej.

Posted

[quote name='Hałabajówka']Sprawuje się hmmm na poskramiaczu....ale to opinia pracowników więc nie sugerujcie się nią za bardzo. Jak będę wiedzial dokładny dzień transportu to na 99% uda się go zabrać ten dzień czy dwa wcześniej.[/QUOTE]

Dziękuję za wieści :)

[B]Katlis[/B] napisała: "mogę jechać 2 lub 5 kwietnia"
Fajnie byłoby 2.kwietnia, bo 3 dni krócej w schronie...

Posted

[quote name='Cudak']Daj znać, jak się dowiesz co z nim, bom sama ciekawa...Uroczy psiak (na zdjęciach z neta widziałam).
[/QUOTE]
wczoraj do Niej napisałam, mam nadzieję, że choć cokolwiek odpisze, a kochana ciociu, gdzie widziałaś Jego zdjęcia, podrzucisz mi jakiś adres strony??

Posted

[quote name='asiuniab']wczoraj do Niej napisałam, mam nadzieję, że choć cokolwiek odpisze, a kochana ciociu, gdzie widziałaś Jego zdjęcia, podrzucisz mi jakiś adres strony??[/QUOTE]

[IMG]http://img58.imageshack.us/img58/9662/koniki432rx7.jpg[/IMG]

[IMG]http://img213.imageshack.us/img213/5566/obrazek286hq1iw4.jpg[/IMG]

jest w tym wątku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/35279-Rudzielec-Enter-Pro-Equo-i-sp%C3%B3%C5%82ka[/url]

i tu są jego zdjęcia, w ogłoszeniu z 2007 roku: [url]http://forum.gazeta.pl/forum/w,664,56788197,56788197,Icek_dla_osoby_aktywnej_fizycznie.html?wv.x=1[/url]