kaLOlina Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 oki dotalam juz dzis jakiegos maila;) od chlopaka lat 18...juz mu odpisuje...wiem ze miedzy kolejnymi odrobaczeniami powinny byc 2tyg przerwy ... a tyle minelo;) Quote
xxxx52 Posted April 17, 2007 Posted April 17, 2007 dobrze by bylo sprawdzic domki szczegolnie "chlopaka "18 letniego.Wizyta zapowiedziana ,po adopcji kontrole nie zapowiedziane. Quote
kaLOlina Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 wiem wiem jak narazie wyslalam pare pytan i NIKt juz mi nie odpisal...napisalam tez warunki jakie stawiam przed adopcja...chyba sie nie wystraszyli????nic takiego tam nie napisalam:(:(:( Quote
kaLOlina Posted April 17, 2007 Author Posted April 17, 2007 hmmmmmmmmm teraz jeste w kropce...zadzwonil w zeszlym tyg pan pytal o Imbirka...wydal mi sie jakis taki dziwny...bardzo chlodny, malomowny...ustalilismy ze zadzwoni za tydzien-zeby sie dowiedziec jak po szczepieniu...i dzis dokladnie po tygodniu zadzwonil...preslal tez ankiete z odp na pytania-bardzo ogolnymi... co robic??skreslac dom po Pan 'nie brzmi' za dobrze??? pomocy oto jego ankieta: "> 1. Czy mieszkacie Państwo w domu czy w mieszkaniu? > 2. Czy obecnie w Państwa domu mieszkają jakieś zwierzęta i jakie? > 3. Czy w Państwa rodzinie były wcześniej zwierzęta i jakie były ich losy? > 4. W jakim wieku są dzieci (jeśli są)? > 5. Czy wszyscy członkowie rodziny akceptują fakt adopcji psa i godzą się > na nowego domownika? > 5. Co się będzie działo z psem w czasie Państwa wyjazdów, wakacji itp.? > 6. Pies może żyć kilkanaście lat. Czy przewidziane jest miejsce dla psa > w życiu Państwa rodziny na tak długo? > 7. Psy porzucone są często po przejściach, mogą odczuwać lęk, w nowym > miejscu być zestresowane nawet przez dłuższy czas, mogą nie wiedzieć, że > załatwia się na dworze, posiusiać się nie tam, gdzie trzeba, może coś > zniszczyć itd. Czy jesteście Państwo gotowi to znieść? > 8. Czy w domu Państwa są osoby z alergią na sierść lub ślinę psa? > 9. Psy chorują - tak jak ludzie - i leczenie czasem jest kosztowne. Czy > jesteście Państwo na to przygotowani? > Posiadanie psa wiąże się także zawsze z koniecznością szczepień, > odrobaczeń, profilaktyki przeciw kleszczowej itp. Czy jesteście Państwo > gotowi ponosić te wydatki? > 10. Czy planują Państwo wydatki związane z zakupem akcesoriów dla psa? > 11. Jaki jest Państwa stosunek do kastracji/sterylizacji zwierząt? > 12. Czy jesteście Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której > ważnym punktem będzie deklaracja, że pies NIGDY nie trafi na ulicę albo > do schroniska a w razie, gdybyście Państwo jednak nie mogli go > zatrzymać, oddacie go Państwo wyłącznie przedstawicielowi wolontariatu? > 13. Czym zamierzacie Państwo żywić psa? > 14. Czy pies będzie miał możliwość wychodzenia na zewnątrz bez opieki? > 15. Czy zgodzą się Państwo na wizytę przedstawiciela wolontariatu w > Państwa domu po adopcji (to także punkt umowy) ? > > Odpowiedzi 1.dom 2.nie 3.nie nim dziadkowie 4.6 i 10 lat 5.tak 7.Tak 8.Nie 6.będą opiekować się nim dziadkowie 9.Tak 10.Tak 11.Nie ,ale przystosujemy się do Państwa zaleceń 12.Tak 13.Dostosujemy się do państwa zaleceń 14.Nie 15.Tak" i CO??????????????? help jutro powiedzialam ze zadzwonie do niego...podobno coreczki czekaja... Quote
Kara. Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Ja bym go nie przekreślała.Brzmi całkiem nieźle. A małomówny? Sama nie cierpię rozmawiać przez telefon i moje rozmowy ograniczają się do lakonicznych odpowiedzi. Kiedyś koleżanki z pracy miały ubaw, bo rozmowa z mojej strony wyglądała mniej więcej tak" cześć, yhy, hmm, yhy, tak, cześć" :evil_lol: Quote
anula1959 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Co by Ci tu poradzić ,hmmmmmmmmm.......... a nie mógłby ktoś podjechać do tego Pana i sprawdzić te warunki ? Porozmawiać z ludźmi osobiście? Najlepiej byłoby zweryfikować to o czym pisze i to co mówi, tak mi się wydaje. Quote
MonikaP Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Karolino, a możesz mi na pw napisać, gdzie ten pan mieszka? Quote
Hakita Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Niby troszku dziwnie, ale ja bym całkowicie nie przekreślała pana, tylko porządnie prześwietliła...:cool1: Quote
kaLOlina Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 MonikaP napisał(a):Karolino, a możesz mi na pw napisać, gdzie ten pan mieszka? Moniu bardzo byloby fajnie gdyby tez ktoras z was znalazla czas na rozmowe z tym panem-tym bardziej ze on zgodzil sie na wizyte przed adopcyjna, na pozniejsze tez... zdaje sie ze na maila odpisywala jego 10cio letnia corka bo on z komputerem tak ekhm...:razz: nie za bardzo-dlatego taki balagan... jedyny pan ktory trzyma sie terminow-tak jak obiecal dokladnie po tyg zadzwonil zapytac jak Imbirek... mam jeszcze jedna pania bardzo mila spod kurnika-dzis mi pisala sesemesy znow...:cool3: moze dowiem sie tez o jej adres i mozna by ja odwiedzic i przepytac...i wybrac??Pani spod Warszawy do teraz nie odpowiedziala mailem na moje pytania...mam nadzieje ze sie nie wystraszyla:shake: nie znam adresu pana-mam tel-obiecalam ze dzis ktos zadzwoni mu powiedziec co i jak i najwyzej umowic sie na rozmowe...:razz: Quote
BIANKA1 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Czy mogę sobie przekopiować ankietę :cool3: Quote
xxxx52 Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 moze nie doczytalam sie ,ale nie ma pytania ile godzin dzienne piesek bedzie sam?szczeniaki nie moga zostawac same,nalezy nauczyc je czystosci,poza tym z nudow moga niszczyc! -propozycja uczeszczania do psiej szkoly jest tez dobrym zaleceniem. -pies nie moze trafic na lancuch i do kojca Ps mozecie jak chcecie te punkty dopisac do ABC adocji dla mnie te zalecenia sa bardzo wazne ,szczegolnie przy adopcji szczeniaka Quote
kaLOlina Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 wlasnie o to ostatnie najbardziej sie boje;) Quote
kaLOlina Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 bianka pewnie ze mozesz, ja tz skopiowalam z ABC adopcji:) tu na dogo:) Quote
GoniaP Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 Słuchajcie, jestem pod wrażeniem Pani, która dziś do mnie dzwoniła w sprawie Imbirka. Myślę, że to jest to!!!!!!! Tylko ty Kalolina nie odbierasz telefonu, a trzeba kuć żelazo póki gorące!!!! Quote
Hakita Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 No to maxymalnie mocno zaciskamy kciukasy...:loveu: Quote
kaLOlina Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 tiaaaa o Imbira sie juz bija:) czekam na telefon od tej pani:) aaa nie odbieralam tel bo bylam z Michem sie wybiegac;) Quote
MonikaP Posted April 18, 2007 Posted April 18, 2007 kaLOlina napisał(a):tiaaaa o Imbira sie juz bija:) czekam na telefon od tej pani:) aaa nie odbieralam tel bo bylam z Michem sie wybiegac;) A...no tak... a ja Goni wmawiałam, że może się pilnie uczysz :diabloti: . Quote
kaLOlina Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 hahaha a powinnam Moniu powinnam bo za to sciemnianie to mnie kara spotka na AR;) na jutro musze umiec wszystko o 40gat traw...a oczywiscie nie umiem NIC;) Quote
Hakita Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Jak tam nauka Cioteczko idzie??? :cool3: Wierzę, że sobie poradzisz...;) A jakie wieści, jeżeli chodzi o Imbirka cudownego??? Quote
kaLOlina Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 :diabloti: :diabloti: :diabloti:Imbir lobuz juz szczeka...koty goni:) zadziwia mnie jego przewod pokarmowy=chyba jest skrocony-co zje to zaraz widze w formie zmienionej... z piciem tak samo:diabloti: :diabloti: :diabloti: Imbirak bardzo lubi ludzi i kontakt z nim... uwielbia tez spac na wszelkiego rodzaju kapciach i butach...w legowisku spi tylko jesli zniesie odpowedznia ilosc obuwia do srodka:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 kaLOlina napisał(a)::diabloti: :diabloti: :diabloti:Imbir lobuz juz szczeka...koty goni:) zadziwia mnie jego przewod pokarmowy=chyba jest skrocony-co zje to zaraz widze w formie zmienionej... z piciem tak samo:diabloti: :diabloti: :diabloti: Imbirak bardzo lubi ludzi i kontakt z nim... uwielbia tez spac na wszelkiego rodzaju kapciach i butach...w legowisku spi tylko jesli zniesie odpowedznia ilosc obuwia do srodka:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Przed chwilą czytałam o Julce . Teraz o Imbirku i bardzo mnie to podbudowalo :evil_lol: . Wszystkiego dobrego :eviltong: Quote
kaLOlina Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 ogolnie uwazam ze szczeniaczki sa kochane...ale jak sa u znajomych:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: wyspac sie nie daja...siku i kupa opanowala podlogi-i nie tylko:-o :-o :-o trzeba uwazac zeby tej glady nie scisnac drzwiami...:diabloti: ale szczeniaki maja jedna zalete-DUZO SPIA!!!!!:multi: :multi: :multi: i wtedy mozna odpoczac;) Bianka ja nie wiem masz 2-jak ty sobie radzisz;) Quote
BIANKA1 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 ale szczeniaki maja jedna zalete-DUZO SPIA!!!!!:multi: :multi: :multi: i wtedy mozna odpoczac;) Bianka ja nie wiem masz 2-jak ty sobie radzisz;)[/quote] A kto powiedział , że sobie radze ? :evil_lol: Uważam tylko , żeby nie wdepnąć w goo............ :mad: Quote
xxxx52 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Bianka1-naucz pieski robic kupki i susiu na gazety w jednym miejscu.Raz zaczna beda zawsze robily w tym miejscu. Quote
BIANKA1 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 xxxx52 napisał(a):Bianka1-naucz pieski robic kupki i susiu na gazety w jednym miejscu.Raz zaczna beda zawsze robily w tym miejscu. Ucze , ale one takie tępe jakieś :mad: Quote
Recommended Posts