Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Posted

[quote name='suślik']Do skarpety to jednorazowe deklaracje czy stałe czy takie i siakie? bo ja chętnie się dołożę ale raczej jako jednorazowe wielorazowe niż stałe.
Nr konta poproszę jak już wszystko ustalicie :)[/QUOTE]

Wstrzymaj sie arazie - zanim nie vbędzie ustaleń końcowych. Agnieszka musi potwierdzić - że bierze sie za księgowanie.

Posted

[quote name='kaszanka']Wstrzymaj sie arazie - zanim nie vbędzie ustaleń końcowych. Agnieszka musi potwierdzić - że bierze sie za księgowanie.[/QUOTE]
Słuchajcie, strasznie mi miło, że Wam tak "pasuję":loveu:, ale ja jednak jestem uparta i twierdzę, że ktoś inny tak samo się nada:cool3:, np. właśnie Kaszanka;).
To jak będzie? Ja też chcę się już zadeklarować z wpłatami na podane czyjeś konto:).

A co do sytaucji opisanej przez jaanna019, to co się dziwić, [B]jak tylko wczoraj[/B] były takie oto ogłoszenia na BO:shake::angryy::mad::placz::
[B][COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana][I]Oddam Labradora[/I][/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Verdana][I]Oddam w dobre i odpowiedzialne rece rocznego Labradora czarnej maści.Pies jest spokojny,przyjazny do zwierząt i ludzi,jest wysterylizowany ma wszczepiony czip.Psa oddaję ponieważ nie mam czasu na zajęcia z nim. tel.606207252 [/I][/FONT]
[I][B][COLOR=#c00000][FONT=Verdana]Cena:[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#c00000][FONT=Verdana] za darmo [/FONT][/COLOR][/I]
[COLOR=#aaaaaa][FONT=Verdana][I]dodane: 2011-08-15 13:23:00 ID:1885566 Użytkownik: wamp[/I][/FONT][/COLOR]

[B][COLOR=black][FONT=Verdana][I]ODDAM ROCZNEGO PSA[/I][/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Verdana][I]Pies czarny roczny mieszaniec, duży,dluga sierść, zaszczepiony. Idealny na duże podwórko, szczekliwy, super do pilnowania gospodarstwa. oddaje bo mam za małe podwórko. Pies nie ma gdzie biegać. Po malej suni, ale on jest duży. Zdjęcia na mail[/I][/FONT]
[I][B][COLOR=#c00000][FONT=Verdana]Cena:[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#c00000][FONT=Verdana] za darmo [/FONT][/COLOR][/I]
[COLOR=#aaaaaa][FONT=Verdana][I]dodane: 2011-08-15 08:02:14 ID:1885151 Użytkownik: eyka[/I][/FONT][/COLOR]

[B][COLOR=black][FONT=Verdana][I]Oddam psa w dobre rece!![/I][/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Verdana][I]Pies 2-letni , mieszaniec (owczarek niemiecki z labradorem), ma książeczkę zdrowia, wykastrowany.Pies jest dość duży , więc najbardziej nadaje się do domów jednorodzinnych, jest przyjaźnie nastawiony do dzieci, ponieważ sama mam 1.5 roczne dziecko. [/I][/FONT]
[I][B][COLOR=#c00000][FONT=Verdana]Cena:[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#c00000][FONT=Verdana] 0 [/FONT][/COLOR][/I]
[COLOR=#aaaaaa][FONT=Verdana][I]dodane: 2011-08-15 10:43:52 ID:1885379 Użytkownik: sylwiabial[/I][/FONT][/COLOR]
[I][FONT=Verdana][COLOR=#aaaaaa][/COLOR][/FONT][/I]
[FONT=Verdana][COLOR=black]Co się dzieje z tymi ludźmi:crazyeye:? Zero myślenia, ludzkość się chyba uwstecznia :shake:(mam nadzieję, że nikogo stąd nie obraziłam tym stwierdzeniem:roll:)[/COLOR][/FONT]

Posted

Mamy jeszcze dziewczyny z Bielska, może one z chęcią się dołączą do organizacji Skarpety, planujemy ją chyba dla "podlaskich" psów, tak? Zaraz zaproszę je na wątek:).

Posted

Aga a może jakby bielskie dziewczyny odciążyły Cię ze skarpety gareta - to co? Podjełabyś się kontynuacji skarpety ?

Bo ja się poprostu boję - że mogę nie podołać - nigdy takiego czegoś nie robiłam i zupełnie nie zaglądam na swoje konto:)

Posted

[quote name='kasia-goldap']"Skarpeta" to świetny pomysł. Takie pieniądze przydadzą się w nagłych sytuacjach.[/QUOTE] Witamy nową osobę na wątku:)
[quote name='kaszanka']Aga a może jakby bielskie dziewczyny odciążyły Cię ze skarpety gareta - to co? Podjełabyś się kontynuacji skarpety ?
Bo ja się poprostu boję - że mogę nie podołać - nigdy takiego czegoś nie robiłam i zupełnie nie zaglądam na swoje konto:)[/QUOTE]To zaczniesz w końcu zaglądać:). U mnie też tak było pół roku temu, bałam się, ale niepotrzebne, bo to łatwizna;). Podołasz, podołasz, masz wpłaty, wpisujesz na wątku, podliczasz i tyle;). Ja bardziej humanistka i dałam radę, a Ty umysł ścisły - pójdzie jak dym:). Wierzę w Ciebie:lol:.
A co do Gareta - to jedno nie ma nic wspólnego z drugim, zbieram wpłaty tylko do końca sierpnia, to już postanowione. Muszę trochę przystopować i tyle. Mam nadzieję, że ktoś przejmie chłopaka, bo Kuna musi dostawać pieniążki.

Posted

Nie taką znowu nową. Zagdlądam tu prawie codziennie. Tylko nie odzywam się. Mieszkam 170km od Białegostoku i nie badzo mogę pomóc tam na miejscu. Ciągle rozważam adopcję psiaka. Ale to decyzja na lata dlatego jeszcze daje sobie czas. Zresztą to nie tylko moja decyja. Muszę mieć na uwadzę zdanie męża. Nie mogę pomóc na miejscu dlatego chciałabym wpłacić na "Skarpete".

Posted

Mam nadzieję, że Agnieszka się zgodzi być skarbnikiem

Słuchajcie mam namiar na człowieka, który chce psa na podwórko, najbardziej chciałby owczarka ale inny też może być?
Jutro mam mu pokaząć zdjecia psów, pokażę Gareta, Łajkę i Jaśka, jakieś jeszcze ? Piszcie

Posted

[quote name='kaszanka']Mam nadzieję, że Agnieszka się zgodzi być skarbnikiem

Słuchajcie mam namiar na człowieka, który chce psa na podwórko, najbardziej chciałby owczarka ale inny też może być?
Jutro mam mu pokaząć zdjecia psów, pokażę Gareta, Łajkę i Jaśka, jakieś jeszcze ? Piszcie[/QUOTE]
Może jeszcze Azorek, towarzysz Łaki. Jest bardzo łagodny.

Posted

przeglądałam dziś stronę schroniska i zobaczyła tą sunię:
[url]http://www.schronisko.bialystok.pl/galeria?func=detail&id=2509#joomimg[/url]

czy to nie jest Misia??? pamiętam, że czytałam o niej na wątku...data dodania psa 16.08.2011, czyli dziś...

Posted

wg mnie to jest Misia!!!!
miała przyjechać do charciego DT do Katowic,ale na wątku pojawiła się informacja,ze już znalazła swe miejsce na ziemi...
jak to się stało,że jest na stronie schronu?

no chyba,ze to jakas miotowa siostra Misi,albo jej klon

Posted

[quote name='yup']przeglądałam dziś stronę schroniska i zobaczyła tą sunię:
[URL]http://www.schronisko.bialystok.pl/galeria?func=detail&id=2509#joomimg[/URL]

czy to nie jest Misia??? pamiętam, że czytałam o niej na wątku...data dodania psa 16.08.2011, czyli dziś...[/QUOTE]

Na 99% jest to Misia :(

Posted

Tak to Misia. Uciekła nowym właścicielom. Mieszkają na przedmieściach i mają dużo wolnego terenu do biegania. Miśka dała nogę i nie reagowała na wołania. Szukaliśmy jej dwa dni zataczając coraz większe kręgi aż za Choroszcz. W sobotę znalazłam ogłoszenie na BO, że była widziana na TBS, potem okazało się że jest w schronisku. Już jest w domu.

Posted

[quote name='suślik']No no Ciotka jak masz takie sukcesy w poszukiwaniach uciekinierki Misi to może Alexa ze mną poszukasz?[/QUOTE]
Ja tam myślę, że Alex się znajdzie jak sprawa przycichnie :cool3:. Niby nigdy nic wróci z romansów.

Posted

[quote name='jolasek']Ja tam myślę, że Alex się znajdzie jak sprawa przycichnie :cool3:. Niby nigdy nic wróci z romansów.[/QUOTE]
Oj żebyś Ty miała rację :roll: Dobrze by było gdyby już wrócił. Domek dzisiaj o niego pytał.

Posted

uff....dobrze,że jest już w domu
bardzo proszę o przekazanie nowym właścicielom:
Misia ma w sobie charta,a to oznacza,że jest trochę inna od innych psów
charty mają w genach pogoń!
my robimy wpis w umowie adopcyjnej,że przez min 2 m-ce nie wolno charta spuszczać ze smyczy/linki treningowej na terenie nieogrodzonym,aż do momentu wywiązania się silnej więzi między psem a włascicielem i do momentu,aż nie wyuczymy psa bezwarunkowego powrotu do opiekuna na sygnał
poza tym właściel charta tym różni się od właściciela psa,że musi być bardziej spostrzegawczy i szybciej reagować niż chart
nawet gdy chart już wraca na sygnał to i tak jak pies biega to właściciel lustruje teren,aby wypatrzyć zajączka,sarenkę czy też unoszona wiatrem reklamówkę,za którą chart może ruszyć w pogoń
więc póki co proponuję zakupic linke 10-15 metrów i na niej puszczać Misaię,aby sytuacja sie nie powtórzyła
to zaoszczędzi stresu i włascicielom i Misi ;)

Posted

[quote name='elisse']uff....dobrze,że jest już w domu
bardzo proszę o przekazanie nowym właścicielom:
Misia ma w sobie charta,a to oznacza,że jest trochę inna od innych psów
charty mają w genach pogoń!
my robimy wpis w umowie adopcyjnej,że przez min 2 m-ce nie wolno charta spuszczać ze smyczy/linki treningowej na terenie nieogrodzonym,aż do momentu wywiązania się silnej więzi między psem a włascicielem i do momentu,aż nie wyuczymy psa bezwarunkowego powrotu do opiekuna na sygnał
poza tym właściel charta tym różni się od właściciela psa,że musi być bardziej spostrzegawczy i szybciej reagować niż chart
nawet gdy chart już wraca na sygnał to i tak jak pies biega to właściciel lustruje teren,aby wypatrzyć zajączka,sarenkę czy też unoszona wiatrem reklamówkę,za którą chart może ruszyć w pogoń
więc póki co proponuję zakupic linke 10-15 metrów i na niej puszczać Misaię,aby sytuacja sie nie powtórzyła
to zaoszczędzi stresu i włascicielom i Misi ;)[/QUOTE]
O to właśnie chodziło.:cool3: Zajączek się pojawił. Pani biega z Misią i było ok. Tym razem cwaniara ich przechytrzyła.

Posted

Ja Sonię prowadzałam na smyczy przez miesiąc i wiedziałam, że już jest czas na spuszczenie - nie myliłam się pilnowąła nas lepiej niż my jej :)
Natomiast Mulana mam od połowy lutego i nici - tylko linka nic więcej nieststy każdy pies jest inny i potrzebuje innych okresów na akceptacje w nowym otoceniu. Nie będę już wspominać o rasach "głuchych na wołania" :D.

Posted

Jolasek bycie Panem lub Panią charta to wyzwanie,zaszczyt i obowiazek!
Ja już mam za sobą np czekanie jesienią 2,5 godziny na afgankę,która poszła w długą do lasu za zającem i to dosłownie 100 metrów od domu mojego TŻ,na łące
Zasada jest prosta - jeśli gdzieś może być zwierzyna to chart na lince ;)