Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Posted

Cześć cioteczki i wujkowie.

Słuchajcie mam osobę zainteresowaną owczarkiem niemieckim z schroniska pies wabi się Kiler niestety jest tam zbyt mało informacji o psie a kobieta ma kilka pytań co do psiaka.
Czy któraś z Was może chodzi tam do schronu , mogłaby powiedzieć o piesku coś więcej niż tam co jest napisane ?

Posted

Co dokładnie chce wiedzieć. Wypisz pytania to się dowiem wszystkiego.

[quote name='kaszanka']Ania a może wrzucic na Bo i do pupilków jej zdjecie - moze udałoby sie jakimś cudem wysłac ją prosto z ulicy do DS ??[/QUOTE]

widziałam, jestem w trakcie sprawdzania jednej rodziny.

Posted

U nas "menel" dziś wyrzucił z mieszkania sukę z cieczką ...masakra, od psów nie mogła sie odgonić,w końcu połorzyła sie u mnie pod oknami...długo to nie trfało bo psy nie dały jej spokoju, teraz gdzieś poszła, jeśli znowu sie pokarze dzwonie na SM
Doszły do mnie słuchy, że dostał eksmisje...moze już sie wyprowadził, a sukę zostawił na starych śmieciach...eh

Posted

[quote name='jaanna019']Co dokładnie chce wiedzieć. Wypisz pytania to się dowiem wszystkiego.[/QUOTE]

To mail tej Pani która jest zainteresowana tym Kilerem
"Dziękuję bardzo.
Mój ostatni owczarek był z hodowli a tym razem chciałabym pomoc jakiemuś biednemu pieskowi ze schronisko. Pomimo że nie są to psy rasowe. A mogłby mi Pani udzielić kilku informacj na temat.Bo właśne na stronce nie pisze nic konkretnego.
Jestem zainteresowana Kilerem. A przebywa on na pewno jeszcze w schronisku??
Ile ma na oko lat? I czy przebywał w kojcu czy w domu. Ja mieszkam w mieszkaniu i wiem że takiemu podwórkowemu psiakowi trudno się do zamknietego otoczenia przyzwyczaić. Jak się zachowuje w stosunku do obcych ludzi i psów."

Guest monia3a
Posted

[B]jaanna019[/B] widziałaś futrzaka ??

[IMG]http://www.schronisko.bialystok.pl/components/com_joomgallery/img_thumbnails/psy_dorose_1/puniu_622/puniu_20110411_1471758655.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.schronisko.bialystok.pl/components/com_joomgallery/img_thumbnails/psy_dorose_1/puniu_622/puniu_20110411_1035946219.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.schronisko.bialystok.pl/components/com_joomgallery/img_thumbnails/psy_dorose_1/puniu_622/puniu_20110411_1184277194.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Vicky62']U nas "menel" dziś wyrzucił z mieszkania sukę z cieczką ...masakra, od psów nie mogła sie odgonić,w końcu połorzyła sie u mnie pod oknami...długo to nie trfało bo psy nie dały jej spokoju, teraz gdzieś poszła, jeśli znowu sie pokarze dzwonie na SM
Doszły do mnie słuchy, że dostał eksmisje...moze już sie wyprowadził, a sukę zostawił na starych śmieciach...eh[/QUOTE]
Dramat. Załamka. Wściekłość.

Nie wiecie czy "mój" foksterier jest jeszcze w schronie? Ania, jak będziesz, zajrzyj ok? Dziś dzwonił jakiś zainteresowany nim Pan, wypytywał o niego, odesłałam go tam, ciekawe czy był lub chociaż dzwonił.

Posted

"puchatka" podesłałam jednej Pani z Bielska, która chciała wcześniej adoptować Spajkiego, przypomne sie jej jutro.
A oto moje nowe dziecię, miała być Rózia:( a jest Kaja, pilnie poszukuje domu, bo jest teraz u znajomych, którzy mogą ja poniańczyć maks. 2 tygodnie
[IMG]http://i56.tinypic.com/33kgcuh.jpg[/IMG]

właściwie to nie potrzebuje niańczenia, bo jest nauczona czystości perfekcyjnie! chociaż szczylówa jeszcze, niesamowite. jak poszłam do pracy wytrzymała 9 godzin! w ogóle nic w domu nie narozrabiała, normalnie ideał jakiś:) trochę ciężko jej na smyczy chodzić, ale młoda to się wszystkiego nauczy szybko.

Posted

[quote name='jaanna019']Ok sprawdzę jak będę. Ostatnio sporo mam na głowie ale postaram się cię nie rozczarować ;)[/QUOTE]
okey w takim razie czekam na wieści :) w razie czego to mój email : [email][email protected][/email] poproszę jak się uda jakieś ładne zdjątko choć jedne żebym mogla wyslac dla tej Pani jak i opis i odpowiedzi na pytania.ślicznie dziekuje

Posted

Suka po osiedlu nadal biega,a za nią sfora psów ...zadzwoniłam dziś na SM ( wczoraj mnie nie było, żebyoczywiście nikogo nie obchodzi) obiecali,że zgłoszą do schroniska,żeby sukę odłowiono...zobaczymy?

Posted

[quote name='PaulinKa030894']okey w takim razie czekam na wieści :) w razie czego to mój email : [email][email protected][/email] poproszę jak się uda jakieś ładne zdjątko choć jedne żebym mogla wyslac dla tej Pani jak i opis i odpowiedzi na pytania.ślicznie dziekuje[/QUOTE]
Zdjęcie nie będzie, lepszych niż są na stronie nie zrobię. Pies ma 1-1,5 roku, kastrowany, ładnie chodzi na smyczy. Widać, że ktoś z nim chodził na spacery więc być może mieszkał w domu czy mieszkaniu. W stosunku do ludzi zachowuje się bez zarzutu, może być agresywny w stosunku do innych psów, więc najlepiej żeby w domu był jedynakiem. On nie powinien wręcz mieszkać na podwórku a w domu, bo z łatwością pokonuje 1,5m ogrodzenie. Do schroniska trafił z ulicy, przywiozła go straż miejska. Tyle zdołałam ustalić ;)

Posted

Mam do Was prośbę. Udało mi się założyć małej Pchełce wydarzenie na FB. Jesli ktoś z Was ma tam konto, proszę udostępnijcie znajomym:
[url]http://www.facebook.com/event.php?eid=100530550037427[/url]

Malutka jest u mnie już ponad miesiąc. Nie ma szczęścia jak do tej pory. Myślę, że ludzie rezygnują ze względu na jej wadę zgryzu:(
Zupełnie tego nie rozumiem, bo to naprawdę drobiazg kosmetyczny w niczym jej nie przeszkadzający.

Tak Pchełka wygląda dzisiaj :)

[IMG]http://img714.imageshack.us/img714/6250/dscf3877r.jpg[/IMG]

[IMG]http://img600.imageshack.us/img600/7762/dscf3832.jpg[/IMG]

[IMG]http://img64.imageshack.us/img64/2305/dscf3896.jpg[/IMG]

Posted

Ona nie ma żadnej wady, ani zgryzu ani żadnej innej. Jest sliczną pchełką. Wierzę że jej sie poszczęści tak jak naszej Kai. Kaja ma od wczoraj najlepszy domek pod słońcem, kanapy , poduszki i moc, moc kochania. A niedawno jeszcze przymierała głodem na polu . Pchełka tez taki domek znajdzie, napewno. Powodzenia Pchełko.

Posted

[quote name='kaszanka']dziwi najbardziej to, że jest jeszcze szczeniaczkiem - wówczas łatwiej o adopcję. A czy wcześniejsze właścicielki nie dobijają sie już po Pchełkę?[/QUOTE]

Ludzie przyjeżdżają, oglądają i niektórzy nawet nie widzą jej krzywego zgryzu, ale muszę im wspomnieć o tym, zwłaszcza, że malutka z tego powodu też czasem śmiesznie pochrapuje (jak płaskonose psy). I wtedy mówią, że zadzwonią i na tym się kończy.
Jutro ma przyjechać pani,żeby ją zobaczyć. Ciekawe czy przyjedzie. Wiele osób umawia się i w ogóle nie przychodzi :(

P.S. Doris obyś miała rację :)

Posted

Bo tak szczerze powiedziawszy to wadę zgryzu trudno jest zauważyć, pewnie gdybyś nie powiedziała nikt by nie zwrócił uwagi ...no ale cóż ludzie są dziwni, może przeraża ich pochrapywanie ...przecież to takie słodkie jest jak piesek pochrapuje, mam dwa które chrapią i absolutnie mi to nie przeszkadza ... za to jak mąż chrapie to nie powiem nie raz dostaje kuksańca w bok :-)

Guest monia3a
Posted

[quote name='joanna83']
Jutro ma przyjechać pani,żeby ją zobaczyć. Ciekawe czy przyjedzie. Wiele osób umawia się i w ogóle nie przychodzi :([/QUOTE]

Byli ?? Zabrali ??

Posted

[quote name='monia3a']Byli ?? Zabrali ??[/QUOTE]

Byli. Nie dałam. Kazałam przemyśleć i jutro zadzwonić. Muszę zrobić wizytę i wtedy zdecyduję (jeśli się odezwą).

Guest monia3a
Posted

Dziewczyny jaką karmą karmicie swoje mini psiaki ?? Moja Molly do teraz jadła Ariona dla małych psów i w między czasie Eukanubę ale jakoś nie pasują mi te karmy, planuję zmienić na Joserę - zna może ktoś te karmy ?? Myślałam jeszcze o Royalu ale ostatnio gdzieś czytałam o tych karmach artykuł i nie bardzo bym chciała ;)

Molly miała dziś czyszczone ząbki i normalnie ma bielsze od moich :D