Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rubens&Minia']Witam pisałam dziś na prv do monia3a, założycielki tego tematu.
Bardzo chciałabym prosic o pomoc Was wszystkich w sprawie jamników z podlasia.
Na priv do monia3a przesłałam moj kontakt mailowy i telefoniczny, ale moge go udostepnic kazdemu z Was.
Poszukujemy jamnikow i jamnikopodobnych, ktorym mozemy zaofiarowac pomoc.
Piszcie na piriv bede podawac maila i telefon do mnie do kontaktu.
Jestem nowa osoba wiec zdaje sobie sprawe z tego ze musze zdobyc zaufanie Wasze, mozecie sie rownież kontaktować z Isadora7, ktora jest jedną z założycielek
calej akcji i ktora moze za mnie poreczyc.
pozdrawiam i czekam na informacje[/QUOTE]

Hej możesz spóbowac poszukac na innych województwach jamników w pomocy - a zawszw można szukać chętnych do transportowania psinek w okreslone miejsce.
A poza tym zostaw swoje namary w schronie - myślę, że jest szansa odzewu jakby jakiś jamnik sie pojawił w potrzebie.

Posted

[quote name='Bakteria']W Katrynce zaginął piesek ratlerek brązowy i długowłosa ON-ka. To blisko Białegostoku, mogły przejść lasem.

[url]http://www.bialystokonline.pl/ogloszenia.php?catid=24&id=1667494&strona=13[/url][/QUOTE]

Dzięki Baktria na namiary psiaków ...dziś juz nie widziałam tego pieska on obrożę też miał -niebieską ,albo zieloną dokładnie nie pamiętam

Posted

[quote name='kaszanka']Hej możesz spóbowac poszukac na innych województwach jamników w pomocy - a zawszw można szukać chętnych do transportowania psinek w okreslone miejsce.
A poza tym zostaw swoje namary w schronie - myślę, że jest szansa odzewu jakby jakiś jamnik sie pojawił w potrzebie.[/QUOTE]

wiem w wiekszosci wojewodztw juz mamy jakas "osobe" ewe pieski sa wylapywane, zapraszam na strone, wystarczy kliknac w baner. Ja mam sie zajac podlasiem i jajniokami z podlasia dlatego chcialam sie Wam przedstawic i prosic o pomoc.

na pewno tez zostawie swoje namiary w schronisku zeby szybciej dochodzily do mnie takie sygnaly ale zalezy mi tez na tym by takie bidule wylapywac i z ulicy lub jesli ktos wie gdzie jest zwierzak meczony i dreczony. Z tym wszystkim chcialabym zebyscie sie kierowali do mnie:) bede bardzo wdzieczna.
Dziekuje za zainteresowanie i pozdrawiam

Posted

[quote name='Rubens&Minia']wiem w wiekszosci wojewodztw juz mamy jakas "osobe" ewe pieski sa wylapywane, zapraszam na strone, wystarczy kliknac w baner. Ja mam sie zajac podlasiem i jajniokami z podlasia dlatego chcialam sie Wam przedstawic i prosic o pomoc.

na pewno tez zostawie swoje namiary w schronisku zeby szybciej dochodzily do mnie takie sygnaly ale zalezy mi tez na tym by takie bidule wylapywac i z ulicy lub jesli ktos wie gdzie jest zwierzak meczony i dreczony. Z tym wszystkim chcialabym zebyscie sie kierowali do mnie:) bede bardzo wdzieczna.
Dziekuje za zainteresowanie i pozdrawiam[/QUOTE]

Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam. Kilka dni temu mało co nie przejechałam czarnej jamniczki biegnącej po Elewatorskiej ze stadem wielbicieli :(

Posted

[quote name='Vicky62']w takim razie będę zwracała bacznie uwagę na bezpańskie jamniki ...[/QUOTE]

bardzo prosze podaj dokladnie w ktorym miejscu byla ta sunia.
jutro bede na elewatorskiej wiec porozgladam sie uwazniej

Guest monia3a
Posted

[quote name='Rubens&Minia']bardzo prosze podaj dokladnie w ktorym miejscu byla ta sunia.
jutro bede na elewatorskiej wiec porozgladam sie uwazniej[/QUOTE]

To był chyba jednorazowy wyskok tej panienki ;) mieszkam blisko Elewatorskiej i nigdy jej nie widziałam.

Posted

[quote name='monia3a']To był chyba jednorazowy wyskok tej panienki ;) mieszkam blisko Elewatorskiej i nigdy jej nie widziałam.[/QUOTE]

Tak, ona ewidentnie biegła już jakiś czas, bo uciekała przed tymi psami. Była trochę chuda (ale nie dramatycznie). To było na skrzyżowaniu za torami, tam gdzie się styka Elewatorska z Nowisielską, ale nie sądzę, żeby nadal tam była. Zanim zawróciłam wbiegła między bloki i nie mogłam już jej znaleźć.

Posted

[quote name='zuanna']A wiadomo co z Roxi (tym znaleziskiem w typie amstafa)? Nie było jej na łące ani wczoraj wieczorem, ani dzisiaj rano. Może domek się znalazł?[/QUOTE]

Roxi jest nadal u Magdy, ale jutro jedzie do bbgm do kojca i będziemy szukać jej czegoś dalej.

A to moja Pchełka :) Zobaczcie jaka ślicznotka ;)

Dziś byli bardzo mili państwo i mam ogromna nadzieję, że się zdecydują ją zabrać...

[IMG]http://img198.imageshack.us/img198/1999/dscf3603p.jpg[/IMG]

[IMG]http://img707.imageshack.us/img707/7632/dscf3630ik.jpg[/IMG]

i jeszcze zagadka, gdzie jest Pchełka? :)
[IMG]http://img688.imageshack.us/img688/9105/dscf3646sn.jpg[/IMG]

[IMG]http://img863.imageshack.us/img863/6885/dscf3639k.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Rubens&Minia']Witam pisałam dziś na prv do monia3a, założycielki tego tematu.
Bardzo chciałabym prosic o pomoc Was wszystkich w sprawie jamników z podlasia.
Poszukujemy jamnikow i jamnikopodobnych, ktorym mozemy zaofiarowac pomoc.
Piszcie na piriv bede podawac maila i telefon do mnie do kontaktu.
[/QUOTE]
Witaj, super, że jamniki na Podlasiu będą miały swego anioła:) Znam jamnikowe wątki, podczytuję:)

Asia, co u Ciebie taki bałagan w zabawkach:evil_lol:. Dlaczego nie wrzuciłaś do pudła tego brązowego "misia"?:)
[IMG]http://img688.imageshack.us/img688/9105/dscf3646sn.jpg[/IMG]

Guest monia3a
Posted

Siostry pchełki są już w DS, na szczęście bo jakoś nie dawało mi spać to, że one zostały a tylko jedna dostała DT

Posted

[quote name='jaanna019']Asiu a jak jej łapka?[/QUOTE]

Łapka już w porządku, staje na nią i nie kuleje :)

[B]Dreag[/B] mój Tz obejrzał zdjęcia i mówi, że psa to na nich widać, a to małe to jak maskotka wygląda. Strasznie śmieszne to małe stworzenie i takie kochane...
Wiecie, że ona w nocy w ogóle się już nie załatwia. Śpi do 7 i jak chce siku, głośno szczeka :lol:

Posted

[quote name='esperanza']Pilnie potrzebna pomoc!
20 minut temu Jayo znalazła psa w lesie koło Białegostoku.Nieduży, niestary, z masą kleszczy i wygłodzony.
Nie może go zabrać do hotelu, gdzie się zatrzymała.
Co z nim zrobić?
Kto go przechowa?
Do jakiej lecznicy wet ma go zawieźć?
Jayo jest w W-wy, nie zna miasta.
Jej tel: 601-824-483
Pomocy![/QUOTE]

i co to za pies? są jakieś zdjęcia?

nie ma mojej suni, 2 tel. z ogłoszenia, ale pies był widziany w tygodniu, byłam na działkach, pytałam, rozwieszam ogłoszenia, jak ją znaleźć pomocy!!!

Posted

Roxi już jest u mnie.Nie mam sumienia wsadzić jej do kojca a poza tym mimo mojej prośby nie została odrobaczona.Jest strasznie smutna i chuda.Nie w głowie jej teraz zabawy i omija moje psy.Ma do dyspozycji pokój na spółkę z babcią.Mimo,że została sama nie pcha się na łóżko,leży obok i rozkoszuje się słoneczkiem.Nie chce jeść suchej karmy a potrawy niedozwolone dla psów pożera migiem.Nie wiem,czy jest po cieczce czy przed czy to wynik tej tajemniczej operacji,ale po przyjezdzie do mnie zauważyłam krew na szanownym tyłeczku.Może poprosić o wydzielenie jej wątku?

Posted

Może i cieczka - w sobotę na łące interesował się nią strasznie labek, ale że on z tych co to skacze nawet na wysterylizowane suki, to odgoniłyśmy go tylko i tyle.

Posted

[quote name='bbgm']Roxi już jest u mnie.Nie mam sumienia wsadzić jej do kojca a poza tym mimo mojej prośby nie została odrobaczona.Jest strasznie smutna i chuda.Nie w głowie jej teraz zabawy i omija moje psy.Ma do dyspozycji pokój na spółkę z babcią.Mimo,że została sama nie pcha się na łóżko,leży obok i rozkoszuje się słoneczkiem.Nie chce jeść suchej karmy a potrawy niedozwolone dla psów pożera migiem.Nie wiem,czy jest po cieczce czy przed czy to wynik tej tajemniczej operacji,ale po przyjezdzie do mnie zauważyłam krew na szanownym tyłeczku.Może poprosić o wydzielenie jej wątku?[/QUOTE]

Możliwe , że to początek cieczki. Mój pies się nią nie interesował wprawdzie, ale on jest wykastrowany i ostatni ram widziały się w piątek.
Magda mówiła, że ona z nią w nocy spała w łóżku, ale sama bez zaproszenia nie próbowała wejść.
Niestety dowiedziałam się o tym, że nie została odrobaczona już po fakcie, jak Roxi do Ciebie przyjechała. Mam nadzieję, że nie zarazi niczym Twoich psów.
Z tego co wiem, to jadła przez te kilka ostatnich dni ryż z kurczakiem, bo miała okropną biegunkę. Może dlatego nie chce suchego tknąć.

Posted

Właśnie gotuję jej ryż.Babcia mnie przeraża-podzieliła się z Roxi owsianką.Mam nadzieję,że sensacji nie będzie.Roxi za kimś mooocno tęskni.

Posted

Wiec witam ponownie:)
W schronisku juz sie zglosiłam jako osoba do kontaktu w sprawie jamnikow, po swietach jade porozmawiac jaka pomoc moge zaoferowac.
Mam do was pytanie, poniewaz chce zorganizowac mala akcje o jamnikach. Czy wiecie gdzie i u kogo mogłabym wywiesic plakaty z nasza pomoca??
George Carlin - bardzo podobal mi sie Twoj opis o podejsciu do psa rasy pitt bull - ja prywatnie fascynuje sie psychika zwierzat, mase ksiazek i artykułow na ten temat czytam, a jak dobrze pojdzie to juz od pazdziernika rozwine i poglebie swoje umiejetnosci.
Z checia chcialabym sie powymieniac informacjami. Jak bede miala jakies pytania bede pisac, a i Ty jak cos masz pisz.
Zapraszam Was, jako osoby z mojego miasta do przeczytania artykulu,
[url]http://jamniki.eadopcje.org/artykul/masaz_jamnika[/url]
Pisze o jamnikach i dla jamnikow, ale to jest skuteczne rowniez i u innych psow.
Polecam, jakies pytania piszcie z chcecia odpowiem,

Posted

[quote name='emdziolek']Hej dziewczyny potrzebuje kogos PILNIE do przeprowadzenia wizyty adopcyjnej na TBS'ach.
Da ktos rade dzisiaj podskoczyc?
wiecej info adres i nr tel dam na pw.[/QUOTE]

ja mieszkam na TBSach, masz pełna skrzynkę i nie mogę wysłać pw. Znajoma tych ludzi co chcą psa juz mnie dzis zaczepiła, zebym przyszła na wizytę:)