kaszanka Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 [quote name='Rubens&Minia']Witam pisałam dziś na prv do monia3a, założycielki tego tematu. Bardzo chciałabym prosic o pomoc Was wszystkich w sprawie jamników z podlasia. Na priv do monia3a przesłałam moj kontakt mailowy i telefoniczny, ale moge go udostepnic kazdemu z Was. Poszukujemy jamnikow i jamnikopodobnych, ktorym mozemy zaofiarowac pomoc. Piszcie na piriv bede podawac maila i telefon do mnie do kontaktu. Jestem nowa osoba wiec zdaje sobie sprawe z tego ze musze zdobyc zaufanie Wasze, mozecie sie rownież kontaktować z Isadora7, ktora jest jedną z założycielek calej akcji i ktora moze za mnie poreczyc. pozdrawiam i czekam na informacje[/QUOTE] Hej możesz spóbowac poszukac na innych województwach jamników w pomocy - a zawszw można szukać chętnych do transportowania psinek w okreslone miejsce. A poza tym zostaw swoje namary w schronie - myślę, że jest szansa odzewu jakby jakiś jamnik sie pojawił w potrzebie. Quote
Vicky62 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 [quote name='Bakteria']W Katrynce zaginął piesek ratlerek brązowy i długowłosa ON-ka. To blisko Białegostoku, mogły przejść lasem. [url]http://www.bialystokonline.pl/ogloszenia.php?catid=24&id=1667494&strona=13[/url][/QUOTE] Dzięki Baktria na namiary psiaków ...dziś juz nie widziałam tego pieska on obrożę też miał -niebieską ,albo zieloną dokładnie nie pamiętam Quote
Rubens&Minia Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 [quote name='kaszanka']Hej możesz spóbowac poszukac na innych województwach jamników w pomocy - a zawszw można szukać chętnych do transportowania psinek w okreslone miejsce. A poza tym zostaw swoje namary w schronie - myślę, że jest szansa odzewu jakby jakiś jamnik sie pojawił w potrzebie.[/QUOTE] wiem w wiekszosci wojewodztw juz mamy jakas "osobe" ewe pieski sa wylapywane, zapraszam na strone, wystarczy kliknac w baner. Ja mam sie zajac podlasiem i jajniokami z podlasia dlatego chcialam sie Wam przedstawic i prosic o pomoc. na pewno tez zostawie swoje namiary w schronisku zeby szybciej dochodzily do mnie takie sygnaly ale zalezy mi tez na tym by takie bidule wylapywac i z ulicy lub jesli ktos wie gdzie jest zwierzak meczony i dreczony. Z tym wszystkim chcialabym zebyscie sie kierowali do mnie:) bede bardzo wdzieczna. Dziekuje za zainteresowanie i pozdrawiam Quote
joanna83 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 [quote name='Rubens&Minia']wiem w wiekszosci wojewodztw juz mamy jakas "osobe" ewe pieski sa wylapywane, zapraszam na strone, wystarczy kliknac w baner. Ja mam sie zajac podlasiem i jajniokami z podlasia dlatego chcialam sie Wam przedstawic i prosic o pomoc. na pewno tez zostawie swoje namiary w schronisku zeby szybciej dochodzily do mnie takie sygnaly ale zalezy mi tez na tym by takie bidule wylapywac i z ulicy lub jesli ktos wie gdzie jest zwierzak meczony i dreczony. Z tym wszystkim chcialabym zebyscie sie kierowali do mnie:) bede bardzo wdzieczna. Dziekuje za zainteresowanie i pozdrawiam[/QUOTE] Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam. Kilka dni temu mało co nie przejechałam czarnej jamniczki biegnącej po Elewatorskiej ze stadem wielbicieli :( Quote
kaszanka Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 zawsze mamy oczy i uszy otwarte. Trzymaj się. Quote
Vicky62 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 w takim razie będę zwracała bacznie uwagę na bezpańskie jamniki ... Quote
Rubens&Minia Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 [quote name='Vicky62']w takim razie będę zwracała bacznie uwagę na bezpańskie jamniki ...[/QUOTE] bardzo prosze podaj dokladnie w ktorym miejscu byla ta sunia. jutro bede na elewatorskiej wiec porozgladam sie uwazniej Quote
Guest monia3a Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='Rubens&Minia']bardzo prosze podaj dokladnie w ktorym miejscu byla ta sunia. jutro bede na elewatorskiej wiec porozgladam sie uwazniej[/QUOTE] To był chyba jednorazowy wyskok tej panienki ;) mieszkam blisko Elewatorskiej i nigdy jej nie widziałam. Quote
joanna83 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='monia3a']To był chyba jednorazowy wyskok tej panienki ;) mieszkam blisko Elewatorskiej i nigdy jej nie widziałam.[/QUOTE] Tak, ona ewidentnie biegła już jakiś czas, bo uciekała przed tymi psami. Była trochę chuda (ale nie dramatycznie). To było na skrzyżowaniu za torami, tam gdzie się styka Elewatorska z Nowisielską, ale nie sądzę, żeby nadal tam była. Zanim zawróciłam wbiegła między bloki i nie mogłam już jej znaleźć. Quote
zuanna Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 A wiadomo co z Roxi (tym znaleziskiem w typie amstafa)? Nie było jej na łące ani wczoraj wieczorem, ani dzisiaj rano. Może domek się znalazł? Quote
joanna83 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='zuanna']A wiadomo co z Roxi (tym znaleziskiem w typie amstafa)? Nie było jej na łące ani wczoraj wieczorem, ani dzisiaj rano. Może domek się znalazł?[/QUOTE] Roxi jest nadal u Magdy, ale jutro jedzie do bbgm do kojca i będziemy szukać jej czegoś dalej. A to moja Pchełka :) Zobaczcie jaka ślicznotka ;) Dziś byli bardzo mili państwo i mam ogromna nadzieję, że się zdecydują ją zabrać... [IMG]http://img198.imageshack.us/img198/1999/dscf3603p.jpg[/IMG] [IMG]http://img707.imageshack.us/img707/7632/dscf3630ik.jpg[/IMG] i jeszcze zagadka, gdzie jest Pchełka? :) [IMG]http://img688.imageshack.us/img688/9105/dscf3646sn.jpg[/IMG] [IMG]http://img863.imageshack.us/img863/6885/dscf3639k.jpg[/IMG] Quote
dreag Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='Rubens&Minia']Witam pisałam dziś na prv do monia3a, założycielki tego tematu. Bardzo chciałabym prosic o pomoc Was wszystkich w sprawie jamników z podlasia. Poszukujemy jamnikow i jamnikopodobnych, ktorym mozemy zaofiarowac pomoc. Piszcie na piriv bede podawac maila i telefon do mnie do kontaktu. [/QUOTE] Witaj, super, że jamniki na Podlasiu będą miały swego anioła:) Znam jamnikowe wątki, podczytuję:) Asia, co u Ciebie taki bałagan w zabawkach:evil_lol:. Dlaczego nie wrzuciłaś do pudła tego brązowego "misia"?:) [IMG]http://img688.imageshack.us/img688/9105/dscf3646sn.jpg[/IMG] Quote
Guest monia3a Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Siostry pchełki są już w DS, na szczęście bo jakoś nie dawało mi spać to, że one zostały a tylko jedna dostała DT Quote
joanna83 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='jaanna019']Asiu a jak jej łapka?[/QUOTE] Łapka już w porządku, staje na nią i nie kuleje :) [B]Dreag[/B] mój Tz obejrzał zdjęcia i mówi, że psa to na nich widać, a to małe to jak maskotka wygląda. Strasznie śmieszne to małe stworzenie i takie kochane... Wiecie, że ona w nocy w ogóle się już nie załatwia. Śpi do 7 i jak chce siku, głośno szczeka :lol: Quote
magda7k Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='esperanza']Pilnie potrzebna pomoc! 20 minut temu Jayo znalazła psa w lesie koło Białegostoku.Nieduży, niestary, z masą kleszczy i wygłodzony. Nie może go zabrać do hotelu, gdzie się zatrzymała. Co z nim zrobić? Kto go przechowa? Do jakiej lecznicy wet ma go zawieźć? Jayo jest w W-wy, nie zna miasta. Jej tel: 601-824-483 Pomocy![/QUOTE] i co to za pies? są jakieś zdjęcia? nie ma mojej suni, 2 tel. z ogłoszenia, ale pies był widziany w tygodniu, byłam na działkach, pytałam, rozwieszam ogłoszenia, jak ją znaleźć pomocy!!! Quote
bbgm Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Roxi już jest u mnie.Nie mam sumienia wsadzić jej do kojca a poza tym mimo mojej prośby nie została odrobaczona.Jest strasznie smutna i chuda.Nie w głowie jej teraz zabawy i omija moje psy.Ma do dyspozycji pokój na spółkę z babcią.Mimo,że została sama nie pcha się na łóżko,leży obok i rozkoszuje się słoneczkiem.Nie chce jeść suchej karmy a potrawy niedozwolone dla psów pożera migiem.Nie wiem,czy jest po cieczce czy przed czy to wynik tej tajemniczej operacji,ale po przyjezdzie do mnie zauważyłam krew na szanownym tyłeczku.Może poprosić o wydzielenie jej wątku? Quote
zuanna Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Może i cieczka - w sobotę na łące interesował się nią strasznie labek, ale że on z tych co to skacze nawet na wysterylizowane suki, to odgoniłyśmy go tylko i tyle. Quote
joanna83 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='bbgm']Roxi już jest u mnie.Nie mam sumienia wsadzić jej do kojca a poza tym mimo mojej prośby nie została odrobaczona.Jest strasznie smutna i chuda.Nie w głowie jej teraz zabawy i omija moje psy.Ma do dyspozycji pokój na spółkę z babcią.Mimo,że została sama nie pcha się na łóżko,leży obok i rozkoszuje się słoneczkiem.Nie chce jeść suchej karmy a potrawy niedozwolone dla psów pożera migiem.Nie wiem,czy jest po cieczce czy przed czy to wynik tej tajemniczej operacji,ale po przyjezdzie do mnie zauważyłam krew na szanownym tyłeczku.Może poprosić o wydzielenie jej wątku?[/QUOTE] Możliwe , że to początek cieczki. Mój pies się nią nie interesował wprawdzie, ale on jest wykastrowany i ostatni ram widziały się w piątek. Magda mówiła, że ona z nią w nocy spała w łóżku, ale sama bez zaproszenia nie próbowała wejść. Niestety dowiedziałam się o tym, że nie została odrobaczona już po fakcie, jak Roxi do Ciebie przyjechała. Mam nadzieję, że nie zarazi niczym Twoich psów. Z tego co wiem, to jadła przez te kilka ostatnich dni ryż z kurczakiem, bo miała okropną biegunkę. Może dlatego nie chce suchego tknąć. Quote
bbgm Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Właśnie gotuję jej ryż.Babcia mnie przeraża-podzieliła się z Roxi owsianką.Mam nadzieję,że sensacji nie będzie.Roxi za kimś mooocno tęskni. Quote
emdziolek Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Hej dziewczyny potrzebuje kogos PILNIE do przeprowadzenia wizyty adopcyjnej na TBS'ach. Da ktos rade dzisiaj podskoczyc? wiecej info adres i nr tel dam na pw. Quote
George Carlin Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Już ogłoszenie Majki wisi w sklepie. Magda - tej suni z 27 lipca też. Quote
Rubens&Minia Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Wiec witam ponownie:) W schronisku juz sie zglosiłam jako osoba do kontaktu w sprawie jamnikow, po swietach jade porozmawiac jaka pomoc moge zaoferowac. Mam do was pytanie, poniewaz chce zorganizowac mala akcje o jamnikach. Czy wiecie gdzie i u kogo mogłabym wywiesic plakaty z nasza pomoca?? George Carlin - bardzo podobal mi sie Twoj opis o podejsciu do psa rasy pitt bull - ja prywatnie fascynuje sie psychika zwierzat, mase ksiazek i artykułow na ten temat czytam, a jak dobrze pojdzie to juz od pazdziernika rozwine i poglebie swoje umiejetnosci. Z checia chcialabym sie powymieniac informacjami. Jak bede miala jakies pytania bede pisac, a i Ty jak cos masz pisz. Zapraszam Was, jako osoby z mojego miasta do przeczytania artykulu, [url]http://jamniki.eadopcje.org/artykul/masaz_jamnika[/url] Pisze o jamnikach i dla jamnikow, ale to jest skuteczne rowniez i u innych psow. Polecam, jakies pytania piszcie z chcecia odpowiem, Quote
magda7k Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='emdziolek']Hej dziewczyny potrzebuje kogos PILNIE do przeprowadzenia wizyty adopcyjnej na TBS'ach. Da ktos rade dzisiaj podskoczyc? wiecej info adres i nr tel dam na pw.[/QUOTE] ja mieszkam na TBSach, masz pełna skrzynkę i nie mogę wysłać pw. Znajoma tych ludzi co chcą psa juz mnie dzis zaczepiła, zebym przyszła na wizytę:) Quote
magda7k Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='George Carlin']Już ogłoszenie Majki wisi w sklepie. Magda - tej suni z 27 lipca też.[/QUOTE] dzięki za pomoc Quote
Recommended Posts