Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Posted

[quote name='monia3a'][B]dreag[/B] a może Miśka - co prawda nie wilczur ale duży pies :)

[/QUOTE]
Ten pan z Bielska ma już jednego psa, kilkumiesięcznego "wilczurka", więc jeśli dom będzie ok to lepiej tam będzie dać chyba sukę, bo dwa samce to kiedyś musi dojść do konfrontacji, no ale dom trzeba sprawdzić bo z tego co ifka mówiła to jakieś wątpliwości są. Moniu a do Bielska w tym tygodniu to się wyprawa nie szykuje?

Posted

[quote name='jaanna019'] Moniu a do Bielska w tym tygodniu to się wyprawa nie szykuje?[/QUOTE]
Tak, tak, monia tylko musi załatwić jedną sprawę i może coś sobie przywiezie:evil_lol:.

Guest monia3a
Posted

[quote name='jaanna019'] Moniu a do Bielska w tym tygodniu to się wyprawa nie szykuje?[/QUOTE]

Jak znajdę transport to TAK a co trzeba ten domek sprawdzić ??

[quote name='dreag']Tak, tak, monia tylko musi załatwić jedną sprawę i może coś sobie przywiezie:evil_lol:.[/QUOTE]

Sprawdzić to muszę ale czy przywieść :o pierwsze słyszę :evil_lol:

Posted

[quote name='monia3a']Jak znajdę transport to TAK a co trzeba ten domek sprawdzić ??
Sprawdzić to muszę ale czy przywieść :o pierwsze słyszę :evil_lol:[/QUOTE]
To nie czytałaś instrukcji na innych wątkach:evil_lol:?
A poza tym gnać auto na pusto - toż to grzech rozpusty:eviltong:!

Posted

Taaaa... Bardzo się ucieszyli... :eviltong: szczególnie jak Pani, która ją znalazła stwierdziła, że dostała cieczki bo cały dom im zaplamiła :diabloti: a dla moich rodziców cieczka to najgorsze co może być i trochę im miny zrzedły. Ale na szczęście okazało się, że to z tych opuszków i pazurów taka powódź.

Teraz już wiem, że trzeba jej szukać domu z dużym i dobrze ogrodzonym ogrodem, ale i ze spacerami i przede wszystkim z doświadczonym właścicielem słuchającym co się do niego mówi... :roll: Dobrze byłoby rozwiesić ogłoszenia na osiedlach domków jednorodzinnych.

Posted

[quote name='monia3a'][B]dreag[/B] a może Miśka - co prawda nie wilczur ale duży pies :)

[B]joanna83[/B] jednak potwierdza się moja reguła ;) nie oddaję psów jeśli mam jakieś nawet malutkie ale, z doświadczenia wiem, że wtedy coś jest nie tak. Szukajcie jej dobrego domku, którego będziecie pewne w 100% a jeśli tylko coś nie będzie pasowało to nie zostawiajcje pliss bo znów bedulka będzie ganiać po mieście ;)[/QUOTE]

Zgadzam sie z opinia, jak jest male ale to trzeba kierowac sie intuicja ..no i doswiadczeniem zeby nie narazac pieska na stres jak wraca z adopcji..

Posted

[quote name='Bakteria']Taaaa... Bardzo się ucieszyli... :eviltong: szczególnie jak Pani, która ją znalazła stwierdziła, że dostała cieczki bo cały dom im zaplamiła :diabloti: a dla moich rodziców cieczka to najgorsze co może być i trochę im miny zrzedły. Ale na szczęście okazało się, że to z tych opuszków i pazurów taka powódź.

Teraz już wiem, że trzeba jej szukać domu z dużym i dobrze ogrodzonym ogrodem, ale i ze spacerami i przede wszystkim z doświadczonym właścicielem słuchającym co się do niego mówi... :roll: Dobrze byłoby rozwiesić ogłoszenia na osiedlach domków jednorodzinnych.[/QUOTE]

No to szczęśliwy powrót:lol:, choć niekoniecznie szczęśliwi rodzice:eviltong:. Trzeba ją wysterylkować jak najszybciej, bo następnym razem jak zwieje to będzie ciągnęła niezłe towarzystwo za sobą:p. Te uciekające psy to cholerny problem, bo jak zwieją, to kto ich musi szukać? Wiadomo...:roll:. Nowi właścicele kładą lachę i jeszcze po cichu pewnie się cieszą, że problem z głowy. I pies znowu potem szuka ds.
A już snułam plany, że domek zwolniony, a Wnykówka czeka:shake:. Cholera i znowu nie wyszło. Coś szczęścia nie mam w podsuwaniu Ci towarzytwa:cool1:.

Posted

[quote name='monia3a']

[B]joanna83[/B] jednak potwierdza się moja reguła ;) nie oddaję psów jeśli mam jakieś nawet malutkie ale, z doświadczenia wiem, że wtedy coś jest nie tak. Szukajcie jej dobrego domku, którego będziecie pewne w 100% a jeśli tylko coś nie będzie pasowało to nie zostawiajcje pliss bo znów bedulka będzie ganiać po mieście ;)[/QUOTE]

Jakieś "ale" to jest prawie zawsze. Tylko jak ja mam to "ale" to Ty mówisz, że wymyślam i wybrzydzam :eviltong:
100% pewności to nigdy mieć nie będę, bo przyszłości nie da się przewidzieć. Chociaż ja mam chyba talent do przewidywania złych wydarzeń ;)

Guest monia3a
Posted

[quote name='joanna83']Jakieś "ale" to jest prawie zawsze. Tylko jak ja mam to "ale" to Ty mówisz, że wymyślam i wybrzydzam :eviltong:
100% pewności to nigdy mieć nie będę, bo przyszłości nie da się przewidzieć. Chociaż ja mam chyba talent do przewidywania złych wydarzeń ;)[/QUOTE]

no nie wiem, nie wiem...
do domku dla Miki miałaś jakieś ale, albo do domku Pixie ?? :eviltong:
Wiem jedno jeśli mi coś nie psauje małe coś to psa nie zostawię i już ;)

Posted

[quote name='monia3a']no nie wiem, nie wiem...
do domku dla Miki miałaś jakieś ale, albo do domku Pixie ?? :eviltong:
Wiem jedno jeśli mi coś nie psauje małe coś to psa nie zostawię i już ;)[/QUOTE]

Oczywiście, że miałam ;)
Bałam się, że zwieją. Zwłaszcza Pixi. Przez te szczebelki w płocie mój Snup by przelazł :)
Ale na szczęście moje "ale" się nie sprawdziło (chyba). [SIZE=1]Dzwoniłaś do Miki? Może już dawno zwiała. [/SIZE]
Z tymi adopcjami to jest tak, że czasem coś nie pasuje, ale tak naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Niby wszystko gra, ale ma się jakiś taki dziwny niepokój. Ostatnio miałam tak z Gackiem i babka okazała się wiedźmą :evil_lol:

a tego wszystkiego zapomniałam napisać, że pupile będą we wtorek chyba w tym tygodniu, a nie w sobotę, więc jak coś macie, to wysyłajcie szybciutko.

Guest monia3a
Posted

A ja jakoś o te dwie byłam spokojna :) i póki co miałam rację. Pamiętam jak oddawałam Pixie pierwszy raz i miałam niepokój, że to nie ten domek i sprawdziło się. Uważam, że lepiej niech posiedzą psiaki dłużej niż oddać byle oddać.
Fionkę wyślę do pupili :)

Posted

Pokazał się taki wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/199295-Domek-w-E%C5%82ku-dla-ma%C5%82ego-psa-suni.NIE-WKLEJA%C4%86-OFERT-!!!?p=16024907#post16024907[/url]
Może jakieś maleństwo by znalazło domek? Chyba, że to ta sama pani, co warunki adopcyjne w schronisku są za ostre :diabloti:

Posted

w sylwestrowy wieczór do schroniska pojechał piękny wilczur, błąkał się na moim osiedlu, już dzień wcześniej go widziałam, szkoda mi było psa zostawiać na pastwę wystrzałów noworocznych, a u mnie na osiedlu to jakieś apogeum było 1,5h wystrzałów. No i zadzwoniłam na straż miejską, w pół godziny przyjechał samochód ze schroniska i zabrali psa. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, kierowałam się myślą, że piękny pies, to albo ktoś go będzie szukał albo szybko się adoptuje.

Posted

Czy ktoś jeszcze coś deklaruje na Miśka z Raczek? Może ktoś z osób, które deklarowały na "mojego" Miśka:cool3:, a który jest póki co w bezpłatnym dt (dzięki joannie83:loveu:)?
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/198735-Mróz-a-on-biedny-śpi-w-zaspie-pomóżmy-mu[/URL].

Aha, do Pupili wysłałam: Misia z dt, Mini, Wnykówkę, Miśka z BP.

Posted

No właśnie tak myślałam, że jak moniu3a pojedziesz sprawdzać do Bielska to ten domek też można by było. Co do Bajki to skoro ma tendencje do ucieczek to odradzałabym dom z ogrodem, dla uciekinierów lepsze są bloki ale z aktywną rodziną co psa odpowiednio wyspaceruje.

Guest monia3a
Posted

[quote name='magda7k']w sylwestrowy wieczór do schroniska pojechał piękny wilczur, błąkał się na moim osiedlu, już dzień wcześniej go widziałam, szkoda mi było psa zostawiać na pastwę wystrzałów noworocznych, a u mnie na osiedlu to jakieś apogeum było 1,5h wystrzałów. No i zadzwoniłam na straż miejską, w pół godziny przyjechał samochód ze schroniska i zabrali psa. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, kierowałam się myślą, że piękny pies, to albo ktoś go będzie szukał albo szybko się adoptuje.[/QUOTE]

Właśnie miałam zapytać co z tym psiakiem ale mnie uprzedziłaś.
Dobrze zrobiłaś bo na tę chwilę nie ma gdzie go umieścić, a tak przynajmniej nie błąkał się po ulicy w sylwestra.
Dziwi mnie tylko, że tak szybko przyjechali ...

Posted

dreag, możesz podesłać Spajkiego do pupili: ostatnio jego zdjęcie zostało podpisane tekstem psa wyadoptowanego, z góry dzieki
[SIZE=1][B][COLOR=black][/COLOR][/B][/SIZE] [B][FONT=&quot]Spajki [COLOR=black]to uroczy kudłacz w typie Polskiego Owczarka Nizinnego. Jest wesoły, przyjazny. Zachowuje czystość. Kocha wszystkich: ludzi, psy, koty. Uwielbia być głaskanym. Bardzo garnie się do człowieka, ale też grzecznie zostaje sam w domu, nie niszczy i nie szczeka.
Pies jest odrobaczony, zabezpieczony od pcheł i kleszczy. Został znaleziony na ulicy - potrącony przez samochód. Ma uszkodzony nerw barkowy - łapka w trakcie gojenia. [/COLOR][/FONT][/B]
[B][COLOR=black][FONT=&quot]Jeśli chcesz aby Spajki został twoim najlepszym przyjacielem i możesz dać mu kochający dom, zadzwoń.[/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=black][FONT=&quot]Kontakt: 604 859 774[/FONT][/COLOR][/B][FONT=&quot][/FONT]

Posted

[quote name='magda7k']dreag, możesz podesłać Spajkiego do pupili: ostatnio jego zdjęcie zostało podpisane tekstem psa wyadoptowanego, z góry dzieki
[B][FONT=&quot]Spajki [COLOR=black]to uroczy kudłacz w typie Polskiego Owczarka Nizinnego. Jest wesoły, przyjazny. Zachowuje czystość. Kocha wszystkich: ludzi, psy, koty. Uwielbia być głaskanym. Bardzo garnie się do człowieka, ale też grzecznie zostaje sam w domu, nie niszczy i nie szczeka.[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=&quot][COLOR=black]Pies jest odrobaczony, zabezpieczony od pcheł i kleszczy. Został znaleziony na ulicy - potrącony przez samochód. Ma uszkodzony nerw barkowy - łapka w trakcie gojenia. [/COLOR][/FONT][/B]
[B][COLOR=black][FONT=&quot]Jeśli chcesz aby Spajki został twoim najlepszym przyjacielem i możesz dać mu kochający dom, zadzwoń.[/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=black][FONT=&quot]Kontakt: 604 859 774[/FONT][/COLOR][/B][/QUOTE]
Robi się:)

A propo wcześniejszego postu o Miśku z Raczek - na [B]Wnykówkę[/B] też zbieram na hotelik (trochę już mam;)), mam nadzieję, że mogłaby siedzieć razem z drugim psem w kojcu, [B]Kuna[/B], co Ty na to?
Jak ktoś ma jakiś grosik - to zdecydować się na któregoś (albo oba) i deklarować, cioteczki drogie:)

Posted

Aga, dzięki i jest jeszcze Luna, wciąż czeka na DS u p.Ani. Dawno jej nie było w pupilach, napisałam nowe ogłoszenie do gazety, bo poprzednie - okrojone było do bani, fajnie by było jakby też się ukazała.
[B][COLOR=black]Luna jest młodziutką i niewielką sunią. Została wyrzucona i porzucona, ale wciąż z ufnością i miłością czeka na nowy kochający dom i opiekuna - przyjaciela na zawsze. Luna świetnie dogaduje się z innymi psami i kotami.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]Jest czyściutka i już wie do czego służy kanapa! Uwielbia pieszczoty, przytulanie, ale jest też skora do zabawy i harców z innymi psami. Jest grzeczna i posłuszna, przyzwyczajona do jazdy samochodem.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]Jeśli chcesz poznać ją bliżej, zadzwoń.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=black]Tel. 607 947 697[/COLOR][/B]

Posted

Niech ktoś inny wyśle, bo ja dałam 6 psów. Nie chcę przeginać, bo znowu nie wstawią żadnego...
Dodałam Spajkiego i jeszcze Miłkę z BP, która jest w dt Pipi.
A najlepiej sama wyślij, zero komplikacji. Adres: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], temat: kącik adopcyjny
Treść: tekst ogłoszenia i zdjęcie w załączniku:)

Posted

[quote name='dreag']
Aha, do Pupili wysłałam: Misia z dt, Mini, Wnykówkę, Miśka z BP.[/QUOTE]

miśka ze statoilu, tak?mam jeszcze jedno cudko, na wątku psów z bielska wrzuciłam zdjęcie, to może jemu zrobię takie ogłoszenie do pupili

Guest monia3a
Posted

[quote name='dreag']Robi się:)

A propo wcześniejszego postu o Miśku z Raczek - na [B]Wnykówkę[/B] też zbieram na hotelik (trochę już mam;)), mam nadzieję, że mogłaby siedzieć razem z drugim psem w kojcu, [B]Kuna[/B], co Ty na to?
Jak ktoś ma jakiś grosik - to zdecydować się na któregoś (albo oba) i deklarować, cioteczki drogie:)[/QUOTE]

Misiek ponoć znalazł domek więc sytuacja rozwiązała się sama ...

Teraz tylko pytanie jaki będzie koszt miesięczny za małego psa w hoteliku u Kuny oraz trzeba zbierać na leczenie, które niewątpliwie w obu przypadkach będzie potrzebne.