Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystkich,którzy zastanawiają się nad adopcją psa ,ale boją się wziąc psiaka w starszym wieku chcę przekonac, że taki pies to skarb.
Nie ma z nim problemów natury fizjologicznej(jak u szczeniaka) bo jest nauczony czystości,nie gryzie,nie rozrabia,jest wdzięczny aż do bólu za okazane serce,jest posłuszny,reaguje na komendy,nie gryzie się z innymi psami na spacerach,czego jeszcze więcej można oczekiwac? Sama, z pełną premedytacją przygarnęłam dwa starsze psy i z czystym sumieniem mogę powiedzieć,że nie żałuję i cieszę się z każdej minuty spędzonej z nimi.Tyle miłości,ile one mi okazują starczyłoby dla kilku dużych rodzin.
I Kacperek jest właśnie taki:spokojny,grzeczny,cichutki,oczekuje już tak niewiele od życia,chciałby miec swojego pana,jakiś kącik i pełną miseczkę.Czy to tak dużo? Daj mu więc to posłanko i choć troszkę miłości, on nadal nie rozumie,że ludzie odchodzą,on nadal czeka na swojego pana,ktokolwiek by nim był...

• Replies 686
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kacperku pokaż się !

On ma nieprawdopodobną krzywicę tych przednich łapeniek :-( a jego oczka są tak strasznie zrezygnowane.. jak on by się cieszył na widok swojego człowieka - gdyby się tylko taki pojawił :oops:

Posted

w związku z tym ,że Kacper był gościem na watku Barego a potem przejął jego watek, przedstawiam labradorowatego psa,który dzieli los Kacpra :(

Lab -to śliczny 6 letni pies o cudnej białej sierści,mix labradora . jest bardzo spokojny i wystraszony ,ostatnio jak go widziałam trząsł się z nerwów, życie w schronisku to dla niego straszna udręka, podobnie jak Kacper miał dom i kochającego właściciela, niestety pan zmarł a Lab trafił za kraty.Pies przebywa w hoteliku w boksie z mniejszymi psami, jest zdominowany, nie ma okazji podejść do krat na dłużej,a bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem .
To cierpienie nie do opisania ... ten smutek wyzierający z oczu
:placz::placz::placz:

Prosimy o dom dla Laba i Kacpra !!!

(te zdjęcia sa moje)

link do schroniskowej strony Laba

http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=1054