Jump to content
Dogomania

MIEDARY-zdj na str.6,7,14,15,16,29,30,31,33,35,43,44 prosimy o ogłaszanie psów

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

proszę o wybaczenie mojej długiej nieobecności ale to wynikło z niezbyt miłej bardzo mieszającej moje plany sytuacji pewna osoba z Dogomanii została już poinformowana

[quote name='AniaB']guru - nie zniechęcaj sie proszę..
na dogo mamy takie zasady po prostu, ze każdy dom staramy sie sprawdzać..

nie mam cierpliwości do spraw papierkowych a sprawdzenia się nie boję, nawet sam prosiłem o kontrolę sądeckiego TOZu ale nie otrzymałem odpowiedzi i podczas próby osobistego załatwienia sprawy... (tu się zaczęły "schody")

[quote name='AniaB'] Poniewaz wszystko odbywa sie za srodki własne dogomaniaków i ludzi dobrej woli, stąd wolimy zapobiegać róznym trudnym sytuacjom niż je potem rozwikływać (patrz chocby wątek groma:-( )..

proszę o link do tego wątku
a odnośnie środków własnych... tymbardziej że to jest za pieniądze miłośników tych psów powinno się to odbywać jak najszybciej i jak najtaniej żeby ich nie zniechęcić (razem ze mną pieska chciał adoptować mój kolega ale jak zobaczył jakie to jest pomieszane to zrezygnował) a ja ze względu na istniejące komplikacje również chyba zrezygnuję (chciałem kupić szczeniaka husky ale zostałem namówiony na adopcję i naprawdę spodobało mi się kilka piesków ale cała procedura adopcyjna jest na tyle długa i skomplikowana że najprawdopodobniej wrócę do tego szczeniaka)

[quote name='AniaB'] Jeśli trzeba pomóc w transporcie to ja moge sie zadeklarowac że wesprę Cie - tylko musiałbys jakos dojechać do Krakowa..

i z tym jest drobny problem ponieważ pracuję i teraz dodatkowo mam egzaminy poprawkowe i nie bardzo mam kiedy i czym się dostać
czasu wystarcza mi tylko na wyprowadzenie moich psów a czasem i na to mi brakuje to zajmują się nimi siostra i brat (również miłośnicy husky i malamutów)

[quote name='AniaB'] Przemysl jeszcze raz swoja decyzje - nie namawiam Cie, ale pomysl ile psów potzrebuje dobrego domu.. I to właśnie z winy człowieka i niekontrolowanego rozrodu..Nie wspomagaj prosze pseudohodowców..Widzisz jak to potem sie kończy...

decyzja już zapadła husky niedługo wprowadzi się do mojego domq teraz tylko zależy czy będzie to piesek adoptowany czy kupiony szczeniaczek (miałem wcześniej husky o czym już rozmawiałem z pewnymi osobami z Dogomanii i wiem jakiej "opieki" one wymagają i gwarantuję że u mnie te pieski będą miały o wiele lepiej niż w schronisku teraz wszystko zależy od 1 lub 2 rozmów na gg z jedną z osób które mi pomagały w próbie adopcji...) a o pseudohodowli nie mamy co mówić bo wiem coś na ten temat i nawet znałem kilka przypadków w mojej miejscowości (na szczęście już się to skończyło)

mam nadzieję że te pieski jak najszybciej znajdą domki bo bardzo mi ich szkoda

Posted

Odwiedzilismy dzis psiaki :)

Nasza Bernadynka
http://schron-miedary.ovh.org/hr/index.php?zawartosc=psiaki&psiak=67

oraz ten piesek
http://schron-miedary.ovh.org/hr/index.php?zawartosc=psiaki&psiak=44

znalazly domki :)

Bardzo sie cieszymi i trzymamy kciuki! Powodzenia Maluchy :)

Niestety są też złe wieści... :(

Do schroniska trafiła dobermanka w bardzo złym stanie:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=57007&page=66&post=#655

Do schroniska trafiły ostatnio te pieski:

Kropka

Biała z czarnymi znaczeniami i kropkami. Dłuższa sierść, puszysty, zakręcony ogon. Wzrost ponad połowę łydki.
Na razie przestraszona. Krąży wokół schroniska, nie jest agresywna.
Została porzucona w okolicy schroniska. Mimo wielu prób nie udało się jej złapać. Na razie mieszka w budzie wystawionej obok schroniska. Jest karmiona, podchodzi do człowieka ale nie pozwala się złapać.
kwarantanna: kwarantanna: 2007-09-28

***Ten piesek ma juz domek***

Posted

Pysia

Żółta z białymi znaczeniami. Wzrost mniej niż do połowy łydki.
Radosna, energiczna, spragniona zabawy i kontaktu z człowiekiem. Szalone psie dziecko :)
Przywieziona ze Zbrosławic (błąkała się).
kwarantanna: 2007-09-21

Pysia ma juz domek :)

Posted

Miluś

Szaro - beżowo - kremowy. Jak dorośnie nie powinien być duży. Sierść krótka.
Troszkę przestraszony sytuacją. Czuje respekt przed innymi psami. Kocha ludzi i jak najszybciej chciałby do domku.
Do schroniska trafił z mamą i dwójką rodzeństwa. Rodzeństwo znalazło domki - on ciągle czeka.

Posted

Baranek

Biały z brązowymi i szarymi znaczeniami. Strzępiaste uszka. Wzrost mniej niż do połowy łydki. Waga ok 3 kg.
Tolerancyjny dla psów. Spokojny i opanowany. Bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem.
3 tygodnie temu przywieziony z Piekar Śląskich. Na imię ma Baranek ponieważ leży w pozycji baranka wielkanocnego.

Posted

Smutasek

Czarny podpalany. Szorstkowłosy (terierkowaty). Wzrost do połowy łydki. Waga ok 9 kg.
Tolerancyjny dla psów..Spokojny, opanowany, bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem ale sam się nie narzuca. Będzie na pewno wspaniałym i wiernym przyjacielem.
2 miesiące temu przywieziony ze Strzelec Opolskich.

Posted

Tania

Czarna z białymi znaczeniami. Strzępiaste uszy i ogon. Wzrost - mniej niż do połowy łydki. Waga kilka kilogramów.
Tolerancyjna dla psów. Spokojna, chętnie się przytula i pieści. Bardzo tęskni za swoim domkiem - gdy odjeżdżaliśmy jako jedyna płakała. Wspaniała i wyjątkowa sunia.
Przywieziona z Krupskiego Młyna.

Posted

Rei

Czarna podpalana. Wzrost, waga i wygląd w typie rasy. Jest młoda i piękna.
Tolerancyjna dla psów. Spokojna i przyjazna dla ludzi. Do adopcji tylko dla odpowiednich osób znających i umiejących postępować z psami tej rasy.
Jej historia jest dość smutna. Przez właściciela została przywiązana na przystanku autobusowym. Była tam kilka dni powodując dość duże zamieszanie (pilnowała "terenu"). Cały czas leżała. W końcu ktoś zadzwonił i odwieziono ją do schroniska. Zasługuje na naprawdę dobry domek.

Posted

Mix owczarka niemieckiego. Wzrost i waga typowe.
Do schroniska trafił ponieważ podobno jest agresywny. Na razie nic na to nie wskazuje. Jest przerażony całą sytuacją i bardzo smutny. Strasznie tęskni za domem. Nazwaliśmy go "pies którego nie widać" - cały czas siedzi w budzie. Nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do pracowników schroniska ani zwierząt.
Na pewno właściciel go nie odbierze - zasługuje na odpowiedzialny i dobry domek.
kwarantanna: 2007-09-21

Posted

Dobermanowaty - czarny, podpalany. Wzrost do połowy łydki.
Trafił do schroniska ponieważ "kogoś pogryzł" - ale przecież to szczeniaczek. Tolerancyjny i przyjazny dla psów. Smutny i przestraszony - kocha ludzi i bardzo chciałby być w nowym domku.
Przyjechał z Ozimka. Na pewno właściciel go nie odbierze. Dzieciak czeka na kochający i odpowiedzialny domek.

kwarantanna: 2007-09-27