__Lara Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Avilia napisał(a):Cwaniaczki :D Mądre bestie i tyle :eviltong: Quote
Avilia Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 A dla Delty chyba coś się kroi :) W Sosnowcu :) Quote
wojtuś Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Avilia napisał(a):A dla Delty chyba coś się kroi :) W Sosnowcu :) Pięknie :) Trzymam kciuki :) Quote
__Lara Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 wojtuś napisał(a):Pięknie :) Trzymam kciuki :) Ja również bardzo mocno :) Może inny psiak z Pszczyny mógłby wskoczyć na miejsce Delty? Tam takie zapsienie :( Quote
beta ata Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Delta jednak ma cieczkę. Byliśmy dziś u weta i stwierdzil to z całą pewnością. Nic jej nie jest, wszystko w porządku, po prostu u niej zaczyna sie jakos tak w troche zakamuflowany sposób, ale juz widać. Uszy też na szczęście w porządku, widocznie ja swędziało, może wloski ja łaskoczą... W każdym razie uchole czyste. Wet uznał, że w takim razie teraz, podczas cieczki nie będzie szczepił, mówił, że pewnie nic by sie nie stało, ale lepiej zaczekać do zakończenia cieczki (on jest bardzo dokładny i porządny). Sterylizacja najwcześniej 3-4 tygodnie po zakończeniu cieczki. Przy okazji poprosiłam go, żeby przyciął Delcie (Spajkowi też) pazury, bo miala naprawdę długie. Probowałam obciąć jej w domu, ale udalo mi sie tylko jeden ciachnąc i wyrwała się :-) Najchętniej poczekałabym z tym, az sie oswoi i przekona sama, że nic złego jej nie robię, ale niestety trzeba bylo je koniecznie skrócić, było jej niewygodnie i okropnie drapała i mnie i pozostałe psy, przy zabawie, witaniu... No, trudno zrobiliśmy to pod przymusem, ja i mąz trzymaliśmy, wet ciął. Ledwie ja mogliśmy utrzymać, tak panikowała, ale zaraz potem miała dobry humor, wcale sie tym aktem przemocy nie przejęła. Wreszcie nie stuka idąc po drewnianej podlodze :-) Dom dla Delty? O, a już sprawdzony? Quote
Avilia Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 beta ata napisał(a):Delta jednak ma cieczkę. Byliśmy dziś u weta i stwierdzil to z całą pewnością. Nic jej nie jest, wszystko w porządku, po prostu u niej zaczyna sie jakos tak w troche zakamuflowany sposób, ale juz widać. Uszy też na szczęście w porządku, widocznie ja swędziało, może wloski ja łaskoczą... W każdym razie uchole czyste. Wet uznał, że w takim razie teraz, podczas cieczki nie będzie szczepił, mówił, że pewnie nic by sie nie stało, ale lepiej zaczekać do zakończenia cieczki (on jest bardzo dokładny i porządny). Sterylizacja najwcześniej 3-4 tygodnie po zakończeniu cieczki. Przy okazji poprosiłam go, żeby przyciął Delcie (Spajkowi też) pazury, bo miala naprawdę długie. Probowałam obciąć jej w domu, ale udalo mi sie tylko jeden ciachnąc i wyrwała się :-) Najchętniej poczekałabym z tym, az sie oswoi i przekona sama, że nic złego jej nie robię, ale niestety trzeba bylo je koniecznie skrócić, było jej niewygodnie i okropnie drapała i mnie i pozostałe psy, przy zabawie, witaniu... No, trudno zrobiliśmy to pod przymusem, ja i mąz trzymaliśmy, wet ciął. Ledwie ja mogliśmy utrzymać, tak panikowała, ale zaraz potem miała dobry humor, wcale sie tym aktem przemocy nie przejęła. Wreszcie nie stuka idąc po drewnianej podlodze :-) Dom dla Delty? O, a już sprawdzony? Echhh tylko ciepło domu poczuła i momentalnie cieczka... Z domem na razie trwają rozmowy, wszyscy muszą się naradzić, itd. Dzisiaj mam dostać odpowiedź czy się decydują, wtedy organizujemy wizytę. Quote
beta ata Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Zapomniałam napisać... Delta jest znacznie mlodsza niz sądziliśmy. Wet po przyjrzeniu sie zębom i cieczce powiedział, że to jest prawie na pewno jej druga cieczka, więc ma jakieś 15-18 miesięcy, czyli max 1,5 roku :-) I powiem, że gdy ja poznałam tez miałam takie odczucia, zwłaszcza, że gdy juz sie wyluzowała, to zachowuje sie jak szczylek, tylko brykanie i zabawa jej w glowie. W tym świetle tym lepiej wypada jej charakter, skoro mimo tak mlodego wieku jest tak zrównoważona. Jeszcze warto powiedzieć, że Delta bardzo lubi biegać i nie jest wykluczone, że lubi "iść za tropem", co potwierdzaloby, że jej uroda Springer Spaniela nie jest przypadkowa... Jednak nie mam jak jej sprawdzić, bo teraz może chodzić tylko na smyczy (automatycznej, żeby miała troche luzu) na spacerze. W każdym razie nie mozna mówić kandydatom na dom tego, co Lobaria napisała w tytule :-) , że taka "ułożona", bo to tylko częściowo prawda. Delta jest przemiłą przylaśną sunią, ale ulożona wcale nie jest, dopiero u mnie uczy sie podstawowych zasad, np., że nie wolno ściągać jedzenia z blatu w kuchni, że nie wolno wskakiwac na parapet i przewracać doniczek, że trzeba przychodzic na zawołanie, że nie wolno skakac na czlowieka, że nie wolno wyrywac jedzenia z ręki... Quote
Avilia Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Dla Delty dalej szukamy...Sosnowiec zrezygnował. Quote
__Lara Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 [quote name='Avilia']Dla Delty dalej szukamy...Sosnowiec zrezygnował. To niech żałują! Przy okazji, zajrzyjcie cioteczki do wątku kotki z Zabrza, która żyje pod chmurką: http://www.dogomania.pl/forum/threads/237912-Kotka-w-Zabrzu-pod-chmurk%C4%85-w-ci%C4%85%C5%BCy-potrzebne-na-transport-leczenie-karm%C4%99!!!?p=20199619#post20199619 Szukamy transportu, gdyż kochana cioteczka Ginn zaoferowała dla kotki dt - pomóżcie!!! Quote
beta ata Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Niech załują! :-) ale Delta niech lepiej trafi do takich , co od początku ja pokochająbez p[amieci, bo jest tego warta. Kto ja adoptuje, nie bedzie tego żałował, to taka kochana sunia... Quote
beta ata Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Jak tu pusto... Znowu powtarza sie schemat, że pisze sama do siebie. Wiem, że tu nic sie złego nie dzieje, a tam jest teraz zagrożenie wywozem do Mysłowic, tylko troche sie czuje samotna... Quote
Avilia Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 beta ata napisał(a):Jak tu pusto... Znowu powtarza sie schemat, że pisze sama do siebie. Wiem, że tu nic sie złego nie dzieje, a tam jest teraz zagrożenie wywozem do Mysłowic, tylko troche sie czuje samotna... Beta ata nie czuj się samotna! :) Ja tu jestem - spokojnie :) Trzeba by wykupić obojgu pakiety ogłoszeń. LOBARIA - może by wykupić z kasy z KPPP? Quote
beta ata Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 OK :-) Dzis wieczorem zapytam znajomych, czy nie chcą może adoptowac Delty (no, albo może Pajcia ?) Kiedys wspominali, że za jakis czas pomyslą o psie. Quote
__Lara Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 beta ata napisał(a):Jak tu pusto... Znowu powtarza sie schemat, że pisze sama do siebie. Wiem, że tu nic sie złego nie dzieje, a tam jest teraz zagrożenie wywozem do Mysłowic, tylko troche sie czuje samotna... Jesteśmy cioteczko, nie martw się :cool3: Quote
Lobaria Posted January 2, 2013 Author Posted January 2, 2013 [quote name='__Lara']Jesteśmy cioteczko, nie martw się :cool3: Ja też jestem. Ale o teksty do ogłoszeń to bardzo prosimy beta ata:loveu: Takie w stylu Bluniowym:loveu: Quote
beta ata Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Moi znajomi nie mogą adoptowac psa, inni wszyscy juz zapsieni. No, to trza pisac tekst. Tylko, czy to nie za wczesnie na ogłaszanie jej? Do sterylki jeszcze trochę czasu... Quote
__Lara Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 beta ata napisał(a):Moi znajomi nie mogą adoptowac psa, inni wszyscy juz zapsieni. No, to trza pisac tekst. Tylko, czy to nie za wczesnie na ogłaszanie jej? Do sterylki jeszcze trochę czasu... Ja bym już ją ogłaszała :) beta ata napisz coś o jej charakterze :) Quote
Ada44 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 - cieszę się, że Delta dochodzi do siebie w takim fajnym domku..... - w poniedzialek wraca z urlopu moja znajoma, która rozgląda się za sunią, podeślę jej zdjęcia, może Delta przypadnie jej do serca.... - no i nowe zdjęcia też by się przydały...:-). Quote
beta ata Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Zrobie zdjęcia jakieś. Ostatnio robił mój Małż, On technicznie potrafi robic lepsze zdjęcia ode mnie, ale do ujęć to jakoś nie ma wyczucia, chyba dlatego, że za bardzo sie spieszy, chce szybko "narobic" zdjęc, a tak sie nie da, to wymaga trochę "polowania" na dobre ujęcie... No, muszę sie przylożyć. Mam teraz niezły aparat, bo Mąż sie szarpnął i dostałam w zeszłym roku od niego na urodziny :-) ale biorąc pod uwagę mój stan zdrowia i umysłu, to muszę powiedzieć, że ten aparat w obecnej chwili jest inteligentniejszy ode mnie i trudno mi nad nim czasem zapanować ;-) No, naprawdę, cos ustawię i po trzech sekundach już niestety nie pamietam, o co mi chodziło :-) Innym razem chcę zrobic szybkie zbliżenie, ale nie pamietam akurat, który guzik to robi... :-) No, porażka mentalna. Pani doktor od razu mi powiedziała, że potrzeba około roku leczenia i odtruwania z neurotoksyn, żeby pamięć zaczęła sie poprawiać, więc nie jestem zdziwiona, że nadal jestem umysłowo upośledzona :-D No, ale najważniejsze, że wreszcie sie leczę i jest światło w tunelu, bardzo długim tuuuneluuu ;-) Tak więc, wybaczcie, ale ode mnie nie mozna niestety wymagac za wiele, no, taka dogomanka specjalnej troski :-D :-D Quote
Ada44 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 ok, ja to wszystko rozumiem...podeslę jej mailem te zdjęcia , które są...rozmawiałam dzisiaj telefonicznie ze znajomą, która bardzo by chciała pieska...zapaliła się na wiadomość o Delcie, wyślę jej zaraz zdjęcia Delty a ona ma porozmawiać z mężem, bo dziecko to wiadomo, od dawna marzy o psie..... Quote
beta ata Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Nie, no postaram sie zrobic zdjęcia, tylko, że u mnie akurat leje, na dworze nie ma jak, a w domu to naogól kiepskie zdjecia Delcie wychodzą (a moze ja nie umiem zrobic lepszych ;-) ) Tekst napiszę jutro, dziś juz nie mam glowy. A co do charakteru Delty - jest bardzo przyjazną i czułą sunią. Lubi przytulanki i głaskanko, jest mlodym psiakiem, potrzebuje zabawy i brykania, lubi sobie pobiegać. Nie bardzo bawi ją aportowanie, raczej woli capnąc zabawke i uciekać, ale tylko przez chwilke, zaraz wraca i chce znowu zabawkę, ale nie przynosi. Pewnie daloby sie nauczyć, ale to nie bedzie raczej jej pasją. Myśle, że zabawa z dziećmi mogłaby jej sie bardzo podobać, ona lubi "wygłupy" ;-) podskoki, zabawe z ganianego ( a ja tu nie mam siły na takie wygibasy, bawi sie z Tami i Spajkim, ale wyraxnie widac po niej, że chciałaby bawić sie z czlowiekiem, troche sie z nia bawię, ale na "ganianego" to mnie niestety obecnie nie stać ;-) ) Ogólnie jest pełnym radości, dobrym psem, który bedzie dobrze czuł sie w rodzinie, nawet licznej i da duzo radości swoim ludziom. Quote
Avilia Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 beta ata napisał(a):Nie, no postaram sie zrobic zdjęcia, tylko, że u mnie akurat leje, na dworze nie ma jak, a w domu to naogól kiepskie zdjecia Delcie wychodzą (a moze ja nie umiem zrobic lepszych ;-) ) Tekst napiszę jutro, dziś juz nie mam glowy. A co do charakteru Delty - jest bardzo przyjazną i czułą sunią. Lubi przytulanki i głaskanko, jest mlodym psiakiem, potrzebuje zabawy i brykania, lubi sobie pobiegać. Nie bardzo bawi ją aportowanie, raczej woli capnąc zabawke i uciekać, ale tylko przez chwilke, zaraz wraca i chce znowu zabawkę, ale nie przynosi. Pewnie daloby sie nauczyć, ale to nie bedzie raczej jej pasją. Myśle, że zabawa z dziećmi mogłaby jej sie bardzo podobać, ona lubi "wygłupy" ;-) podskoki, zabawe z ganianego ( a ja tu nie mam siły na takie wygibasy, bawi sie z Tami i Spajkim, ale wyraxnie widac po niej, że chciałaby bawić sie z czlowiekiem, troche sie z nia bawię, ale na "ganianego" to mnie niestety obecnie nie stać ;-) ) Ogólnie jest pełnym radości, dobrym psem, który bedzie dobrze czuł sie w rodzinie, nawet licznej i da duzo radości swoim ludziom. No to pies IDEAŁ! Nic tylko brać! :) Myślę, że przy dobrym ogłaszaniu domy będą się bić, ale poczekałabym w sumie na tą sterylkę, aż będzie "po". Quote
__Lara Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 To już wiemy dużo o Delcie :) Można skrobnąć tekst :) Przy okazji - wpadnijcie ciotki na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/237714 Quote
beta ata Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Tekst dla Delty: PIĘKNA I MĄDRA Delta jest młodziutka, ma 1,5 roku. Jest nie tylko piękna, ale i mądra. Ma dobry, łagodny charakter. Jest czuła i przymilna. Lubi biegać, bawic sie i brykać, bo to jeszcze psia mlodość. Delta bardzo lubi inne psy, zawsze chętnie bawi sie z nimi. Jest perfekcyjnym psem domowym, lubi swoje miękkie posłanko, lubi też kanapy i fotele. Gdy opiekun siedzi na kanapie, lubi kłaść mu głowę na kolanach. Gdy jej za ciepło, układa sie na podlodze,ale zawsze blisko nóg człowieka. Dobrze chodzi na smyczy. Przypomina Springer Spaniela, wśród jej przodków zapewne byli przedstawiciele tej rasy. Jej sierść jest miękka i miła w dotyku, łatwo sie rozczesuje i szybko wysycha. Suczka waży ok. 14 kg. Przebywa w domu tymczasowym na Dolnym Śląsku. Obowiązuje wizyta przedadopcyjna, poadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. Zastrzegamy sobie prawo wyboru najlepszego domu dla psa. Z oglaszaniem czekamy na sterylkę, tak? No, ale tekst napisałam, mozna jeszcze poprawic go oczywiście. A, zapomnialam napisać, że Delta i Spajki dostali dotację ;-) Otrzymałam 115 zł na karmę z bazarku od Javeny :loveu: Bazarek był robiony dla innego psiaka, ale piesek znalazł dom szybko i pieniądze dostały moje tymczaski. Bardzo dziękuję w imieniu Delty i Pajcia! :loveu: Quote
Recommended Posts