beta ata Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Delta miała miec sterylkę w zeszłym tygodniu, bodajże w piątek... Ciekawe, jak tam u niej? Wysłałam maila, ale nie bylo jeszcze odpowiedzi, wczesniej Pani pisała, że ma ostatnio malo czasu i dośc rzadko zagląda nawet do skrzynki mailowej. Ewentualnie zadzwonię pod wieczór. Quote
beta ata Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Dostałam mail od Pani Delty. W poprzedni piatek Delcia miała sterylkę, wszystko poszlo dobrze. Pani była przerażona tym, że na drugi dzień po zabiegu Delta cały dzień leżała i nic nie jadła :-) Następnego dnia juz było o wiele lepiej, więc Pani od razu poprawił sie humor :-) Teraz juz Delta czuje sie całkiem dobrze, bawi sie, "rządzi" w domu ;-) i nie pamieta juz zabiegu. Po wyjęciu szwów wszyscy zapomna o temacie, a za pare tygodni nawet nie będzie widać, gdzie bylo cięcie... My to wiemy, bo przechodziliśmy to wiele razy, ale dla Pani to był pierwszy raz... Quote
Avilia Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Do mnie doszło zaświadczenie o sterylizacji - Państwo wywiązują się wzorowo z umowy adopcyjnej :) Quote
Ada44 Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 Delta miała robioną sterylke u naszej najlepszej wetki- szyta była powłokowo nićmi samorozpuszczalnymi, ma maleńką rankę taką na ok dwa centymetry, zeby nie miała dużego stresu dostała antybiotyk z przedłużonym działaniem ( dzięki temu uniknęła codziennych kontroli i wyjmowania szwów, noszenia kołnierza itp)..:lol:. - to naprawdę cudna psinka...a sterylkę najbardziej przezyła jej pancia, która wynosiła Deltę do ogrodu na rękach i klęła w zywy kamień wszystkie 'sterylizacje" świata, ze o łezkach przerażenia nie wspomnę....:loveu:. - i przysięgła Delcie, że już nigdy w życiu nic jej nie wytną...:roll: - cały Domek zgodnie twierdzi, że życie bez psa to wielka pomyłka....:loveu: Quote
Lobaria Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 (edited) Ada44 napisał(a):Delta miała robioną sterylke u naszej najlepszej wetki- szyta była powłokowo nićmi samorozpuszczalnymi, ma maleńką rankę taką na ok dwa centymetry, zeby nie miała dużego stresu dostała antybiotyk z przedłużonym działaniem ( dzięki temu uniknęła codziennych kontroli i wyjmowania szwów, noszenia kołnierza itp)..:lol:. - to naprawdę cudna psinka...a sterylkę najbardziej przezyła jej pancia, która wynosiła Deltę do ogrodu na rękach i klęła w zywy kamień wszystkie 'sterylizacje" świata, ze o łezkach przerażenia nie wspomnę....:loveu:. - i przysięgła Delcie, że już nigdy w życiu nic jej nie wytną...:roll: - cały Domek zgodnie twierdzi, że życie bez psa to wielka pomyłka....:loveu: Aż mi łezki pociekły, a mój Blunio / kiedyś tymczasowicz beta ata / zaczął zlizywać... Wstawię raz jeszcze to zdjęcie Deltuni, które poruszyło moje serce... Bluniowe oczęta, prawda? Edited March 22, 2013 by Lobaria Quote
Ada44 Posted March 22, 2013 Posted March 22, 2013 ech ten czas...jak tylko znajdę chwilkę to podjadę z dobrym aparatem porobic zdjęcia...ale wierzcie mi, Delta już nie ma takich smutnych oczu....to naprawdę szczęśliwa psinka.... Quote
Lobaria Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 Ada44 napisał(a):ech ten czas...jak tylko znajdę chwilkę to podjadę z dobrym aparatem porobic zdjęcia...ale wierzcie mi, Delta już nie ma takich smutnych oczu....to naprawdę szczęśliwa psinka.... Dzięki Tobie :loveu: Czekamy na zdjęcia :) Quote
beta ata Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 (edited) "Ja wiedziaaałeem, ja wiedziaaałeem, że tak bedzie..." ;-) :-D ...że Delta doskonale nadaje sie na psa rodzinnego :-) A tak w ogóle, to tak czlowiek sie cieszy, gdy widzi, że wlożony w "przechowanie" psa trud daje takie owoce !! :-) Nie tylko uszczęsliwiliśmy psa, ale jeszcze grupę ludzi :-) No i jeszcze warto wspomnieć, że tacy szczęśliwi ludzie emanują w swoim dalszym otoczeniu i z tego też wynika więcej dobra dla świata i dobry przykład... ;-) No, po prostu, kurna ;-) jestesmy z siebie dumni, prawda ? ;-) :-D Dostałam kolejny mail od Pani, pisze, że Deltunia już sie rozkręciła i ma teraz troszke łobuzerski wyraz pychola :-D Edited March 23, 2013 by beta ata Quote
Recommended Posts