Jump to content
Dogomania

Dramatyczna sytuacja osobista-schronisko w Sochaczewie-TOZ-owskie

Recommended Posts

Posted

W Sochaczewie jest schronisko prowadzone przez TOZ, od lat.

Nie chodzi o pomoc dla schroniska ale chodzi o pomoc dla pani Aldony a własciwie jej podopiecznych psiakow schroniskowych.
Pani Aldona poprostu powaznie zachorowala a psiakow jest 80 w schronisku, prosi o pomoc w znalezieniu domow dla chociaz polowy podopiecznych. Moze komus spodoba sie ktorys z psiakow?
Wiem jest tyle potrzebujacych ale wierzcie mi sytuacja jest ciezka i powazna:-(

Wszystkie psiaki maja aktualne szczepinia p/wirusowkom, suczki sa wysterylizowane.

• 2 weeks later...
  • Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LALUŚ - dalmatyńczyk, ok 8 lat. Bardzo źle znosi pobyt w schronisku, ze stresu gryzie łapy. Do domu bez psów.

Sunia , ok 8 lat, grzeczna, może być do domu z psami i dziećmi, średniej wielkości (średnia większa).

ŻABA - mała, ok. 3 lat , wesoła ,grzeczna, może być do dzieci i do innych zwierząt.

Posted

MAŁA - sunia, ok 5 lat bardzo przyjazna do każdego domu

CZARNY -Piesek, syn suni powyżej, ok 3 lata, przyjazny i wesoły.

Mała sunia , bardzo miła i przyjazna, ok . 4 -5 lat, do każdego domu.

Mały piesek, podpalany, zupełnie ślepy ok 8 lat

Sunia , średnia, ok 6 lat, nieśmiała, potrzebuje dużo serca

Piesek, ślepy na jedno oko. ok 7 lat, bardzo wesoły i przyjacielski

Posted

SARA - sunia w typie wyżła szostkowłosego, ok 4-5 lat, bardzo grzeczna, do każdego domu.

ZĘBATA - duża ok 8 lat

KUDŁATY pies ok 2 lat, średni

Sunia ok 5 lat , grzeczna

Suka, duża wilkowata, bardzo spokojna ok 8 lat

Sunia, ok 6- lat, bardzo przyjazna

Posted

FELUŚ - średni, bardzo wesoły, do każdego domu

WYŚCIGOWIEC - średni, ok 5 lat, ruchliwy, dla aktywnej osoby.

BIAŁY - duży, ok 7 lat, do domu z ogrodem.

Sunia, duża, bardzo przyjazna i grzeczna, ok 7 lat.

KRĘCIOŁEK - mały, ok. 5 lat, bardzo wesoły

Pies, ok 5 lat, grzeczny i sympatyczny

Suka, grzeczna, ok 5 lat

LIZUCHA - spokojna suka, lat ok 8 lat.

MACIĄGOWA - średnia, grzeczna i wesoła, ok 4 lat.

Posted

Sliczne zdjecia- i psiaki tez sliczne.Moze ktos powystawial by psinki na allegro? Moze ktos porobil by banerki, prosze..

Troszke są, hm, grubaski..
Moze jaks grupe wolontariacka zorganizowac aby psiaki troche sie rozruszaly??;)

Posted

Co z wątkami? już ustaliłyśmy, że każdemu z osobna na razie bez sensu robić, ale np. zbiorczy dla wszystkich małych suczek (ok. 5) zrobię. Duże szanse ma też Sara i Laluś. Jak będę wiedziała jakie namiary podawać, to powklejam ogłoszenia w net. A wątkach można dodawac, że wolontariat poszukiwany.
banerki też się zrobi.

wątek 3 suczek
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4644376#post4644376

ARKA- czy dopisać w wątku, że p. Aldona zachorowała i potrzebuje pomocy w adopcjach?

Posted

[quote name='pidzej']Co z wątkami? już ustaliłyśmy, że każdemu z osobna na razie bez sensu robić, ale np. zbiorczy dla wszystkich małych suczek (ok. 5) zrobię. Duże szanse ma też Sara i Laluś. Jak będę wiedziała jakie namiary podawać, to powklejam ogłoszenia w net. A wątkach można dodawac, że wolontariat poszukiwany.
banerki też się zrobi.

Namiary moze podawaj na mnie a juz sprawdzone domki pokieruje do p.Aldony, jak myslisz?

SUPER!!:multi:

ARKA- czy dopisać w wątku, że p. Aldona zachorowała i potrzebuje pomocy w adopcjach?

:-( mysle,ze tak.

Posted

To prawda , że Sara jest nieśmiała ale na szczeście nie jest spanikowana...Miałam wrażenie , że cała schroniskowa rzeczywistość ją przeraża. Mimo wszystko wydaje mi się, że miała kiedyś dom.
No i rzeczywiście jest bardzo ładna!

Posted

[quote name='pidzej']Tanitka, Sara jest przepiękna, naprawdę. Tylko jest bardzo lękliwa, boi się smyczy i ludzkiej ręki poza boksem.

:-( zapewne boks to ich jedyny swiat, od dluzszego czasu...
Dlatego wolontariat jest potrzebny!! Aby znow przypomnialy sobie ze istnieje inny świat i różni ludzie wokół, dobrzy ludzie:p

Jakby każdy wziął pod swoj patronat adopcyjno-wolontariacki jednego psiaka moze miały by duzeee szanse na domki?! PROSIMY!!

Ja nie jestem na allegro-ale poprosze, po swietach, naszą webmasterke aby sunie srednie wystawila na allegro. Mam wielkąąąą slabosc do srednio-duzych suk-to "koffane suczyska"- Maciagowa, Lizunia:loveu: i te pozostale...psiaki tez sa super-kazdey pies jest super i napewno ktos w kazdym by sie zakochal, tylko trzeba tych ludzi odszukac:cool1:

Posted

Ania W napisał(a):
To prawda , że Sara jest nieśmiała ale na szczeście nie jest spanikowana...Miałam wrażenie , że cała schroniskowa rzeczywistość ją przeraża. Mimo wszystko wydaje mi się, że miała kiedyś dom.
No i rzeczywiście jest bardzo ładna!

Pies, ktory byl w domu jako szczenię szybko potrafi sobie przypomniec co to jest łozko, spacerek itd;)
Przeciez schron, jaki by nie byl, to jednak rodzaj domu dziecka, w najlpeszym ulkadzie :-( to nie to co dom i jeden kochajacy czlowiek, skupiający uwage na nim tylko...:-(