Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Saththa']ale nie obóz konny?...[/QUOTE]
No właśnie konny. :( Dlatego się denerwuję. Powiedzieli, wczoraj, ze jakoś krzywo się zrosło i stąd pękło jak ręka zaczęła pracować. Nie zszyli, bo częściowo się trzyma, tylko nałożyli taki specjalny plaster. Albo się zrośnie jak trzeba, albo będzie rowek, a reszta się złuszczy. Tyle lekarze. O horrorze w poczekalni, bałaganie totalnym, czekaniu 4 godziny i tym jak tam wparowałam już nie będę pisać... W każdym razie zamarzył mi się jakiś spadek po ciotce z Ameryki (macie jakąś na zbyciu?) bądź wygrana w totolotka (duża!).
Naprawdę nie wiem co robić z tym obozem. Przydałby się młodemu jakiś wyjazd z rówiesnikami, nie tylko ze starymi przecież...
Chociaż z jedną ręką też jeździć można w sumie... W każdym razie mój kolega jeździ.

[quote name='Doginka']Chętnie bym Ci poprawiła tego czarnuszka ;-)[/QUOTE]
Miło Cię znów widzieć. :)
A ja chętnie bym się do Ciebie udała na nauki, bo mam kompletny mętlik w głowie. Teraz jak nie chodzimy na wystawy, to na mnie kolej żeby go skubać. :)

Tak jakoś mam (może przez te wystawy?...), że chciałabym, żeby wyglądał jak sznaucer. Nie mogłabym go tak po prostu obciachać na krótko, chociaż może by mu i było wygodniej, ale przecież wzięłam jakąś rasę - nie tylko ze względu na charakter, ale i na wygląd. A co to byłby za wygląd jakbym mu obcięła firankę, łapy przeleciała maszynką na krótko i pozbawiła brody?! Pinczer.
A już przycięcie brody na krótko to jakaś zbrodnia na godności sznupa normalnie! Nie tylko, że musi ją mieć, ale to musi być sznupowa broda, nie westa czy szkota.
No, tak już mam. Więc będę katować tego psa różnymi dziwnymi fryzami, aż się nauczę ciąć właściwie. Chociaż w przybliżeniu. ;)

Posted

Dzięki wszystkim za życzenia. :)

Tortu Zibi nie dostał, bo mu słodycze nie służą. :) Dostał za to super wielki płat suszonego mięsa królika i, niestety, wielkie stresy, bo Wojtek pakował się na obóz, a to zawsze powoduje u kundla włączenie trybu alarmowego... Ale za to na wieczornym spacerku spotkał swą sympatię Kirę, a ona - jakby czując, że to święto - była wyjątkowo łaskawa. :)

Posted

Pojechał. To nie palec, ale raczej dłoń - pojechał nożem pod palcami tak. Tym razem nie ma szwów, ale jakimś specjalnym plastrem ściągającym to zalepione. Jest tam pielęgniarka, dziś mu zmieniała opatrunek i mówi, że jest OK. Koniem się opiekują parami, więc jakoś dzielą się pracą. Jeszcze nie jeździł, bo się bał o tę rękę, ale jutro ma zrobić pierwszą próbę. Kadra jest tam bardzo sensowna, więc mam nadzieję, że nie dopuszczą do żadnych wariactw. A on jest przynajmniej z rówieśnikami, z kochanymi końmi i na normalnym, nie zatrutym miastem, powietrzu. :)

Posted

[quote name='zerduszko']spoznione najlepszego :) piekny jest, czarne jest najpiękniejsze :)[/QUOTE]

Dzięki w imieniu czarnucha. :loveu:

[quote name='Saththa']no to niech mu tak dorbze będzie i ręka się goi bo szkoda nie skorzystac :)[/QUOTE]

Ano niech mu będzie. :)

Posted

[quote name='AnkaG']Spóźnione buziaczki urodzinowe w czarny nochalek :)[/QUOTE]
Dzięki. :loveu: Cmoknę jak tylko wrócę z pracy. :)

Posted

Dziwne rzeczy robię ostatnio... Choćby dziś - obudziłam się koło piątej i zamiast próbować usnąć zaczęłam bawić się programem graficznym. Żeby go w końcu choć trochę poznać, oczywiście. Efekt - teraz zieeewam. No, bo która sowa wstaje o świcie? A która pisze wiersze? Mam nadzieję, że przeżyjecie tę odrobinę porannej grafomanii, ale nie mogłam się oprzeć, żeby się nie podzielić nią z Wami. :)

Być psem

Wystarczy nos i ogon mieć
Żeby być psem?
Za nogą pani grzecznie biec
Żeby być psem?
Znać siad komendę, leżeć i waruj?
Czasem za kotem pobiec szczekając
Żeby być psem?
Czy jeść mlaskając?
A może w brodzie
Stertę patyków przynosić co dzień?

Nie.

To te oczy,
Które w radości i w wielkim żalu
Kocham do końca mówią wytrwale.

ulana, lipiec 2014

339a9a22338c4ef0.jpg

8ced07faf98a1c64.jpg

ddbc4d8f3a1b5c1e.jpg

Posted

Bardzo łądny Zibi w różnych wydaniach :)

Zwłaszcza to z nochalem mi się podoba i wzmianka o Brodzie ;)

Bardzo ładnie Ci wyszło uważam i na dobre to ranne niespanie ;)

Posted

[quote name='Saththa']Bardzo łądny Zibi w różnych wydaniach :)

Zwłaszcza to z nochalem mi się podoba i wzmianka o Brodzie ;)

Bardzo ładnie Ci wyszło uważam i na dobre to ranne niespanie ;)[/QUOTE]

Dzięki. :) Ale teraz jadę po synalka i nie mogę ziewać, bo kierowca uśnie. ;)

[quote name='AnkaG']No ja rozumiem, że Ty nie śpisz ale czemu psu nie dajesz i męczysz :) :P
[COLOR="#000080"]To była popołudniowa drzemka znudzonego psa na łódce. Nie dziś. :) A ja no to w ogóle taka jędza jestem. :eviltong:[/COLOR]

Milusi wierszyk :)[/QUOTE]
Sam przyszedł. :)