pucka69 Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 dawaj te propozycje, dawaj. tylko ma być różnorodność i bez" najlepiej żebyś wybrała suczkę x" bu ha ha ha Quote
Evelin Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 No to zaczynamy..... Wszystko co wklejam- wysterylizowane, zaszczepione....Nefra i Gracja z dziś..Poczytaj watek Pipi.... Nefra i Gracja Gracja Nefra PROSZE KLIKNAC NA ZDJECIA - powiekszone sa lepsze Filmik [video=youtube;s7xiwgYB2v4]http://www.youtube.com/watch?v=s7xiwgYB2v4&feature=youtu.be[/video] Ich sytuacja jest mocno taka sobie,poczytaj na watku Pipi....zresztą tu tak jest Quote
Evelin Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 Aida Sunia jest niewielka, łagodna, troszkę przestraszona Quote
Evelin Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 Będą jeszcze Daisy,Fiona,Emilka i Supraślanka..zaczekaj z wyborem Quote
Pipi Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Evelin, a Aida nie do Mad? Musze niestety zrobic jutro rano zdjecia dla Fili(supraślanki) i Emilki, bo mam tylko na filmie. W dodatku na filmie mowie na File(supraślanke) ze ona jest Fiona. Taka żółta z obrożą na szyi. Filmik trzeba dokładnie obejrzec bo sa na nim wszystkie prawie psy, ale ja kazdego wymieniam po imieniu. Co jakis czas powtarzam i ich przedstawiam. Na razie wklejam link do zdjec suczek od Teresy, Fiony i Daisy i link do filmiku. Jutro rano beda aktualne zdjecia, ok?. . . przepraszam, ze nie dzisiaj. Szukałam po watkach, w albumach i na serwerach zdjeciowych, ale nie moge znalezc, bo mam bajzel, nie uporzadkowane zdjecia. tutaj bedzie Fila i Emilka http://www.youtube.com/watch?v=NqT-QVyFsJM tu Fiona i Daisy https://www.facebook.com/media/set/?set=a.478808675542921.1073741830.478790112211444&type=3 Quote
Pipi Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 to tak, Fila(supraślanka) i Emilka, ktore wstawiam poniżej sa tez na filmiku i teraz po obejrzeniu zdjec, bedzie Ci pucka łatwiej przyjrzec sie suniom na filmiku, bo bedziesz juz widziala ktore to sa i jak wygladają. Fila Emi(lka) Nie wiem czy powinnam o tym wspominac i wybor oczywiscie nalezy do Ciebie Małgosiu, ale w najwiekszej potrzebie jest Gracja(to tak od siebie dodaje) Quote
pucka69 Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [quote name='pucka69']dawaj te propozycje, dawaj. tylko ma być różnorodność i bez" najlepiej żebyś wybrała suczkę x" bu ha ha ha [quote name='Pipi']Nie wiem czy powinnam o tym wspominac i wybor oczywiscie nalezy do Ciebie Małgosiu, ale w najwiekszej potrzebie jest Gracja(to tak od siebie dodaje) Taaaaa ... To wybieram ... GRACJĘ ! Quote
Pipi Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [quote name='pucka69'] Taaaaa ... To wybieram ... GRACJĘ ! Łoałłłłłłłłłłł, wielkie dziekuje, dziekuje, dziekuje. Quote
Evelin Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 za Twój sms Pucka - USTAWKA w stolicy na Ursynowie.... Quote
eloise Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 zaproście mnie! będę sekundantem :) albo sekundantką ;) Quote
pucka69 Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 [quote name='Evelin']za Twój sms Pucka - USTAWKA w stolicy na Ursynowie....[/QUOTE] Ale za który? Bo ja kilka wysyłałam? Quote
Patmol Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 a Pucka bierze tez Nefrę? bo one takie jakieś są zaprzyjaźnione :diabloti: Quote
Murka Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 [quote name='Pipi'] Nie wiem czy powinnam o tym wspominac i wybor oczywiscie nalezy do Ciebie Małgosiu, ale w najwiekszej potrzebie jest Gracja(to tak od siebie dodaje)[/QUOTE] No, to dały Ci wybór :roflt::roflt::roflt: Quote
Murka Posted October 4, 2013 Posted October 4, 2013 Jutro sunia ma do nas przyjechać i jak wszystko dobrze pójdzie to załapie się na sesję foto by muzzy, który o ile pogoda dopisze będzie u nas w przyszłą sobotę (12.10). Quote
Murka Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Wieści z DS Filifionki :D Witam. Zgodnie z obietnicą wysyłam kilka zdjęć Fionki. Piesek już niemal całkowicie zaklimatyzował się w naszym domu. W mieszkaniu i na podwórzu czuje się całkiem swobodnie, choć ma jeszcze trochę problemów z zachowaniem czystości. Stopniowo również odkrywa uroki wspólnych spacerów, choć te na razie są jeszcze krótkie (codziennie wydłużam dystans o kilka metrów). Szum miasta jeszcze nieco ją przeraża, zwłaszcza jeśli jest poza posesją , dlatego spacerujemy głównie wczesnym rankiem lub pod wieczór, kiedy ruch na ulicach jest trochę mniejszy. Fionka upatrzyła sobie miejsce przy balkonie gdzie z bezpiecznej odległości może podziwiać okolicę i często tam przesiaduje. Przywłaszczyła sobie również jeden fotel który uważa za swoją absolutną własność i tylko wybranym pozwala na nim usiąść. Ma skłonności do podkradania i chomikowania wszystkiego co jej stanie na drodze. Jeśli komuś zginie skarpetka lub kapeć niemal zawsze rzeczy te można znaleźć w jej posłaniu. Lubi wspólne zabawy, choć aportowania raczej się nie nauczy. Każda rzucona piłeczka lub patyczek jest automatycznie zabierany i ukrywany. Za to głaskanie może trwać godzinami. Świetnie dogaduje się z kotem, z którym najchętniej by się bawiła. W ogóle fajny z niej psiak. Pozdrawiam. Quote
Pipi Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 To trafiło sie jej super. Warto było czekac. Tak sie ciesze, ze nie macie pojecia. To byla moja pupilka. Dziekuje pieknie. A Gracja dojechała? sonia mowiła, ze cała sie zasliniła, trzesła sie bała sie bardzo. Biedne te psy, stresuja sie, nie rozumieja, ze to dla ich dobra. Evelin, jak świnka? (bym Adama zapytała, gdyby odebrał telefon. . .wrrrr) Quote
Murka Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Gracja dojechała; TZ mówił mi z drogi, że przestraszona bardzo, ale na miejscu nie było tak źle. Tylko jak psy zaszczekają to panika totalna, jojczy jakby ją ze skóry obdzierali... Pierwszy raz widzę taki strach przed psami, ona się bardziej boi psów niż ludzi, ją wydaje się boleć nawet jak inne psy się na nią patrzą... musiała nieźle obrywać bidusia... Mam nadzieję, że szybko się przekona, że są psiaki, z którymi się można bawić :) Na dzień dobry opędzlowała całą michę karmy :) Czy ona dostawała coś na robale zewnętrzne i wewnętrzne czy mam jej podać? Quote
Pipi Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Ciesze sie, ze dojechała. Mnie ona zapadła w serce i bardzo mi jej szkoda było. Dobrze, ze bedzie miala lepiej i spokojniej. Mysle, ze boi sie psow, bo oberwała od bernardynki, ktora przychodzila na podworko, a Gracja z Nefrą obszczekiwały ją i wypedzaly, wiec tamta oddala im kilka razy. Poza tym wiekszej ilosci psow nigdy nie widziala moze dlatego tak sie boi. Mozna powiedziec, ze to jej pierwsza zmiana miejsca. Bedzie dobrze, bo mlodziutka jest to szybko zapomni.Mysle, ze trzeba odrobaczyc porzadnie.sonia miala przekazac ksiazeczke zdrowia. Murka dziekuje, ze pokazałas ja jeszcze dzisiaj. Czekałam na wiadomosc jak ona sie odnajdzie w nowym miejscu. Mysle, ze nie jest zle skoro zjadła. Wyspi sie i jutro bedzie zadowolona, kiedy puscisz ja na zielona trawke. sonia mowi, ze ona jest bardzo zywa i potrzebuje duzo ruchu, ktorego prawie nie miala. Quote
Murka Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 A właśnie w jakim ona wieku jest? Ona się ładnie wysiusiała na smyczy trzy razy jak wyszła z samochodu, więc jakoś tak bardzo zestresowana nie jest. Dopiero jak poszliśmy do boksów i psy usłyszała to zaczęła panikować. Ale szybko sie uspokoiła, będzie dobrze :) Quote
pucka69 Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 [quote name='Murka']No, to dały Ci wybór :roflt::roflt::roflt:[/QUOTE] Noooo, wybór jak ta lala :evil_lol: Evelin, wątek założysz? Quote
Evelin Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 [quote name='pucka69']Evelin, wątek założysz?[/QUOTE] Nie, dziś nie. Bo jestem dziś wkurzona, a własciwie to za mało powiedziane....Jadę sobie rano (śpieszyłam się- to prawda ), a tu bezczelnie,bez zapytania mnie o zgodę fotoradar ( zamontowany 30 wrzesnia- o czym nie wiedziałam) cyknął mi zdjęcie :)....Fotoradar robi zdjęcia ekskluzywne, niepowtarzalne i baaaaardzo drogie..Myślę,że najmarniej bedzie mnie to kosztowało 200-300zł i 6 pkt karnych...Zwykle jeżdże ostroznie,raczej zgodnie z przepisami,ale co- trafiło się :) Nie lubie durnych fotoradarów,nie lubię i już....Co prawda humor mi się poprawił,jak dowiedziałam się,ze kilku znajomych również skorzystało z usług fotoradorowego zakładu fotograficznego :) hahahahaha Świnka Bafi dobrze,ale...nienawidzę kłuć świnek,a muszę...codziennie....Dobrze,że wcześnie dostała leczenie- już się ne przewraca, nawet główka nie jest już przekrzywiona..Wyglądało wszystko dramatycznie,a rozpoznanie zapalenie ucha...Objawy te zapalenie ucha daje jak wylew do mózgu- wygina swinkę w jedną strone,ma zaburzenia równowagi no i główka przekrzywiona...na szczęście szybko puściło.... Quote
Pipi Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Predkosc mocno chyba przekroczyłaś skoro az 6 punktow dostałas. Piszesz, ze chyba dostaniesz, to znaczy, ze nie wiesz jeszcze i tylko widzialas jak Ci robi zdjecie? . . .to niekoniecznie musi byc mandat. Ostatnio tez tak mialam, moze z rok temu. Widzialam jak blysneło i byłam pewna, ze przyjdzie mandat, ale do dzisiaj nie ma. Jechałam 90 kmm/h przez teren zabudowany. Dobrze, ze z Bafi lepiej. Quote
Evelin Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 Jeszcze nic nie dostałam,ale chyba miałam 77km /godz na liczniku...Ciekawe ile namierzył fotoradar.....Ale to co napisłam to realne oczekiwania. Jak fotoradar robi zdjęcie-od razu się wie..ten błysk jest bardzo charakterystyczny....No cóz nie koniec świata :) [h=3]C. Prędkość i hamowanie.[/h] [TABLE] [TR] [TD="width: 18%, align: center"] Kwalifikacja prawna[/TD] [TD="align: center"] Przekroczenie dopuszczalnej prędkości[/TD] [TD="align: center"] Kara grzywny (w złotych)[/TD] [TD="align: center"] Punkty karne[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 18%, colspan: 1, align: center"] art. 92a [/TD] [TD="width: 53%, align: center"] do 10 km/h[/TD] [TD="width: 28%, align: center"] do 50[/TD] [TD="width: 28%, align: center"] 1 pkt.[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 28%, align: center"] od 11 - 20 km/h[/TD] [TD="width: 28%, align: center"] 50 - 100[/TD] [TD="width: 28%, align: center"] 2 pkt.[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 53%, align: center"] od 21 - 30 km/h [/TD] [TD="width: 28%, align: center"] 100 - 200[/TD] [TD="width: 28%, align: center"] 4 pkt.[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 53%, align: center"] od 31 - 40 km/h [/TD] [TD="width: 28%, align: center"] 200 - 300[/TD] [TD="width: 28%, align: center"] 6 pkt.[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 53%, align: center"] od 41 - 50 km/h [/TD] [TD="width: 28%, align: center"] 300 - 400[/TD] [TD="width: 28%, align: center"] 8 pkt.[/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 53%, align: center"] powyżej 51 km/h[/TD] [TD="width: 28%, align: center"] 400 - 500[/TD] [TD="width: 28%, align: center"] 10 pkt[/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
pucka69 Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Ja to sobie myślę że ilość punktów będzie zależna od tego jak "wyjdziesz" na zdjęciu. Włos był zrobiony? Paznokcie? Zrób rachunek sumienia lepiej ;) A tak poważnie - mój Tz twierdzi że licznik kilometrów w samochodzie zawyża. Każdy. Więc może nie będzie tak źle? Ps. Myślisz że to może być prawda z tym licznikiem? Ps.1. Link wysłałam. Przez "z" miało być, łosiu jeden ;) Quote
Recommended Posts