Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jolam']Melduję, że Bunia szczęśliwie dotarła do DT do Małgosi :-)[/QUOTE]
Bardzo się cieszę, że Buńka jest w DT u Małgosi! Ciekawe jak się miewa i jak pierwsze chwile w domku ...

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Ryniu123
Posted

Bunia chociaż jest tak wspaniałym psem nie toleruje kotów. Potrzebny jest dla niej pilnie DOM TYMCZASOWY!

Posted

Tak, jest źle. Bunia nakręca się bardzo na koty. Jeden kot został już poturbowany przez Bunię, a Małgosia ma trzy koty. Teraz koty są zamykane w innym pokoju.

Pilnie szukamy nowego DT.

No i nie mogę się skontaktować z shanti, która ma pieniądze z bazarku dla Buni. A pieniądze będą potrzebne na transport albo karmę której Bunia już nie ma.
Schronisko nie wydało razem z Bunią reszty karmy którą Bunia dostała.

Posted

Czesc Jolu;) A to Buńczysko.. Wlasnie na Fb przeczytalam. A moze goni bo nie wie co z nimi zrobic?Basha tez mi koty goni i tez poturbowal Gabryske ale wynikalo to z checi zabawy choc nieumiejetnej.
Czyzby Bunia troszke sschudla??:roll:

Posted

Cześć Wiolu :-) Bunisko troszkę schudło. Ja myślę że to nie jest agresja tylko takie rubaszne zabawy. No ale Bunia swoje waży i to taki taran a kotki delikatne.
Poza tym Bunia nakręca się na każdy ruch kotów w innym pokoju. Ona poprostu kocha wszystkich za bardzo ;-)
Dlatego nie może zostać u Gosi. koty trzy, Bunia jedna ale za to kocha za dziesięciu :-)

Posted

No wlasnie tak tez myslalam.. Masa jest problemem. Basha ma to samo- kot leci za kotem Bashka za nimi;) Chyba potrzebny kot fighter jak moja Gabryska.. Dostal kilka razy juz nie goni. Rozumiem ze do czasu znalezienia domku Bunczuczna Bunia moze zostac?

Posted

Tak, do czasu znalezienia nowego DT Bunia zostanie u Małgosi :-)
Małgosia bardzo chce jej pomóc no ale wszystkich sytuacji i zachowań nie da się przewidzieć.
Sprawa jest pilna.

Posted

jolam napisał(a):

Pilnie szukamy nowego DT.

No i nie mogę się skontaktować z shanti, która ma pieniądze z bazarku dla Buni. A pieniądze będą potrzebne na transport albo karmę której Bunia już nie ma.
Schronisko nie wydało razem z Bunią reszty karmy którą Bunia dostała.

Ponawiam swoją prośbę o kontakt z shanti. Pisałam już od jakiegoś czasu, że Bunia jedzie do DT i będą potrzebne pieniądze. Wysłałam do shanti 2 pw. Bez skutku.

Posted

Dziękuję za DT dla Buni, ale Ciotki trochę wyrozumiałości. Każdy ma urlop i gdzieś wyjeżdża, ja też, więc nie róbcie takiego rabanu jakbym sobie chciała te pieniądze przywłaszczyć. :roll: Cały rok żyję schroniskiem i psami, kilka świątecznych dni bez psów i dogo chyba mi się należy?

Kasa przelana.

Karmy Buniowej zostało ze trzy kilo, ktoś kto odbierał ją upomniał się o tą resztę? Pewnie by dali, wystarczyło przypomnieć. Ja i Sylwek mamy urlop, Grzesiek sam, nie wie w co łapy włożyć, mogło mu się zapomnieć. Mogę ją wysłać, podajcie adres.

Posted

Czy Bunia jest w boksie? Bo jeśli tak, to nie bardzo rozumiem po co zamiana boksu w dobrym schronisku/ darmowo/ z dobrą opieką, karmą jak należy na płatny boks w hoteliku. Nie zrozumcie mnie źle rozumiem jak to dotyczy psa w koszmarnych warunkach ale Buni było dobrze. Mam telefony o nią. Jednak kiedy mówię że jest daleko to ludzie rezygnują. U nas mogliby ją odwiedzić, pospacerować, poobserwować. Czy macie na oku jakiś sensowny dom? Czy Bunia jest /była/ wysterylizowana?

Posted

monika55 napisał(a):
Czy Bunia jest w boksie? Bo jeśli tak, to nie bardzo rozumiem po co zamiana boksu w dobrym schronisku/ darmowo/ z dobrą opieką, karmą jak należy na płatny boks w hoteliku. Nie zrozumcie mnie źle rozumiem jak to dotyczy psa w koszmarnych warunkach ale Buni było dobrze. Mam telefony o nią. Jednak kiedy mówię że jest daleko to ludzie rezygnują. U nas mogliby ją odwiedzić, pospacerować, poobserwować. Czy macie na oku jakiś sensowny dom? Czy Bunia jest /była/ wysterylizowana?
Bunia jest w domowym hoteliku ,mieszka w domku z innymi psiakami nie w boksie.Spacery ma zagwarantowane ,codziennie ją odwiedzam .Bunia sterylizacji jeszcze nie miała ze względu na swoja otyłość .Jutro jesteśmy umówieni na kompleksowe badania z Bunią.I lekarz wet.sam będzie wiedział czy sunia kwalifikuje się już na sterylizację ,ale moim zdaniem musi jeszcze trochę schudnąć,ale o tym zadecyduje lekarz!!!Mam pytanie czy Bunia była odrobaczona w schronisku,ponieważ nie ma tego odnotowane w jej książeczce??

Posted

AltaCaraya napisał(a):
Bunczysko jakby troszke szczuplejsze;) Albo Mnie oczyska myla;)
Bunia jutro będzie ważona u lekarza wet,to zobaczymy ile waży,ale na moje oko troszeczkę jest jej mniej;)

Posted

Bunia jest bardzo ruchliwa,to tez pomaga ale na spacerach nie chcę jej zamęczać bo szybko grubaska zaczyna sapać i boję się o jej serduszko ale porobimy badania i będziemy wiedzieć na czym stoimy:lol:.A Bunieczka to żywioł caly czas w ruchu,szybko schudnie dziewczyna:multi:

Posted (edited)

Bunieczka ma bardzo dobrą opiekę. A nowego domku będą jej szukać koordynatorki adopcji z labradory.info więc proszę się o nic nie martwić. Do kojca nie oddałybyśmy jej.
Poza tym cała sytuacja wynikła bo okazało się że Bunia nie toleruje kotów a w DT są 3.

Edited by jolam
Posted

Bunia była odrobaczona zaraz po przyjęciu, ale zawsze mówię że po wyjściu trzeba psa ponownie odrobaczyć. Tu niestety jest rotacja psów ogromna, że nie wspomnę o dzikich kotach wałęsających się po schronisku i załatwiających się gdzie popadnie. Psy wychodzą na spacery i zawsze jest ryzyko że mają kontakt z takimi zarażonymi odchodami.