Ryjonek Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Ale okolice Cieszyna to piękne miejsce:) Ja zawsze chciałam mieszkać w górach, a to już prawie góry są:) Quote
malagos Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 [quote name='Nutusia']Bo w Warszawie się ludzie na ładnych psach nie znają ;) Ciocie - wszystkieście na zimę cieplutko ubrane? Bo jeśli nie, to zapraszam do zajrzenia: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236335-Ciepłe-okrycia-i-inne-fatałaszki-na-KWB-i-moje-tymczasy-do-14-XII-21-00?p=20030773#top[/URL][/QUOTE] Oj tam, znają, bo pani, ta z wczorajszego mejla, z Warszawy :) Ma sie zastanowić, bo chce obejrzeć sunię przed adopcją, a tu znów 100 km (ale kusiłam ciastem i obiadem :) ) Quote
Mazowszanka13 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Były na dogo aktywne dziewczyny ze schroniska w Cieszynie.Ale kto i ci nie pamiętam. Ale Warszawa lepsza. Quote
malagos Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Już mam ochotę wracać do domu i poczekać na nowego lokatora - zawsze ten niepokój, jaki to będzie psiak, czy goni koty, czy wyje w zamknieciu, czy ma apetyt,, czy posłuszny......... Quote
Ellig Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='malagos']Już mam ochotę wracać do domu i poczekać na nowego lokatora - zawsze ten niepokój, jaki to będzie psiak, czy goni koty, czy wyje w zamknieciu, czy ma apetyt,, czy posłuszny.........[/QUOTE] Będzie nowy psiak?:) Za Grosię trzymam kciuki:) Quote
Ziutka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='Ellig']Będzie nowy psiak?:) [/QUOTE] Będzie i to chłopak ;) czarno biały maluszek ;) Quote
Ellig Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='Ziutka']Będzie i to chłopak ;) czarno biały maluszek ;)[/QUOTE] O jej ale fajnie:) Quote
jaanka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236017-)-SUPERAŚNE-)-Majtki-dla-TZ-a-dla-PAŃ-i-dziweczynek-do-1XII-na-długi-w-lecznicy[/URL] Malagos czy nadal szuksz kota w typie Diuny Wegielkowej ? Wydaje mi się że ten kociak z prawej jest puchaty . Quote
Mazowszanka13 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='Ziutka']Będzie i to chłopak ;) czarno biały maluszek ;)[/QUOTE] Mój wywiad mówi o płci żeńskiej. Quote
malagos Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Jest! Złapana, wtranżolona do samochodu i przywieziona do nas. Gdybym liczyła na tego pana Romana, to pewnie kolejny miesiąc by minął. Pomogła ją złapać ta kobieta, co sunię dokarmiała. Głaskała ja po główce, Tomek założył obróżkę ze smyczą, wspólnymi siłami wnieśliśmy do samochodu an tylne siedzenie. Gapiów było z pół naszej wsi :) Jutro jakieś zdjecia, na razie bida siedzi w kojcu, za budą.......... Quote
malagos Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 [quote name='jaanka'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236017-)-SUPERAŚNE-)-Majtki-dla-TZ-a-dla-PAŃ-i-dziweczynek-do-1XII-na-długi-w-lecznicy[/URL] Malagos czy nadal szuksz kota w typie Diuny Wegielkowej ? Wydaje mi się że ten kociak z prawej jest puchaty .[/QUOTE] kota szukamy, ale to ponoc dziczki a szukamy dla niedoświadczonej osóbki chodzącej łagodnosći :) Quote
jaanka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Miałam trzy dzikie kociaki z różnych źródeł i wszystkie przylepki i momentalnie kuwetkowe . W sumie ważne są tylko siatki w oknach żeby nieszczęścia nie było ale to przy każdym kocie . A uroda odpowiednia ? Quote
Mazowszanka13 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Gratuluję połowu ! Cieszę się, że udało się.:multi: Quote
Ellig Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='malagos']Jest! Złapana, wtranżolona do samochodu i przywieziona do nas. Gdybym liczyła na tego pana Romana, to pewnie kolejny miesiąc by minął. Pomogła ją złapać ta kobieta, co sunię dokarmiała. Głaskała ja po główce, Tomek założył obróżkę ze smyczą, wspólnymi siłami wnieśliśmy do samochodu an tylne siedzenie. Gapiów było z pół naszej wsi :) Jutro jakieś zdjecia, na razie bida siedzi w kojcu, za budą..........[/QUOTE] Wspaniale, kolejna bida uratowana:) Quote
Ziutka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Ufff...jak dobrze, że się udało :) Czekamy w takim razie na wątek pięknej panienki ;) Quote
malagos Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Tak sobie siedziałyśmy z Grosią oglądając serial - Grosia spała z łapami w górze, z głową na moich kolanach, ufna, bezpieczna, najedzona..... a jeszcze 2 tygodnie temu leżała na tej kupce liści pod sklepem. a teraz ta kudłaczka, na razie śmierdząca i wystraszona - kiedy ona tak się przytuli do mnie na kanapie? Quote
malagos Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 [quote name='jaanka']Miałam trzy dzikie kociaki z różnych źródeł i wszystkie przylepki i momentalnie kuwetkowe . W sumie ważne są tylko siatki w oknach żeby nieszczęścia nie było ale to przy każdym kocie . A uroda odpowiednia ?[/QUOTE] Chodzi o kota poważnego, żadnego wieszania się na firankach :) Quote
Ziutka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='malagos']a teraz ta kudłaczka, na razie śmierdząca i wystraszona - kiedy ona tak się przytuli do mnie na kanapie?[/QUOTE] Myślę, że szybciej niż Ci się to wydaje Małgosiu :) Quote
jaanka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='malagos']Chodzi o kota poważnego, żadnego wieszania się na firankach :)[/QUOTE] To znaczy chcecie dorosłego ? Mam kotkę czternastolatkę . Nadal lata po suficie i wspina się po framugach okien :cool3: A firanki konieczne ? Może roletki ? ;) Quote
Ryjonek Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Czyli, że jednak dziewczyna:) No chyba nie mogło być inaczej:laugh2_2: Quote
Mazowszanka13 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 To czekamy na zdjęcia :) Finansami zajmie się gmina ? Quote
malagos Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Założyłam jej watek [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236419-Cudna-czarno-bia%C5%82a-sunia-nareszcie-z%C5%82apana!?p=20038787#post20038787[/url] Tak, pani sekretarz dziś pomagała nam ją łapać :) Będzie odrobaczona i odpchlona na koszt gminy, oraz sterylizowana. Jejku, a myślałam że jak to pies, to mnie ominie znów ta Ostrołęka, kaftaniki, pobyt w kuchni, cierpiące oczy ... Nie ma rady, znów się trzeba zmierzyć z faktami. :) Quote
Ziutka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 [quote name='malagos'] Jejku, a myślałam że jak to pies, to mnie ominie znów ta Ostrołęka, kaftaniki, pobyt w kuchni, cierpiące oczy ... Nie ma rady, znów się trzeba zmierzyć z faktami. :)[/QUOTE] Taki już Twój żywot Malagosku :diabloti: Quote
Mazowszanka13 Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 To spora pomoc :) Nie wszystkie gminy takie rychliwe. Quote
wegielkowa Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Malagossy, muszę przyjechać do Was i nauczyć się bezproblemowo łapać psy. U nas zawsze to łapanie skomplikowane jest. Jak nie sedalin to inne "wnyki", czyli budy styropianowe, klatki pułapki... Wy to chyba jakieś gusła odprawiacie, czy co? Quote
Recommended Posts