Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']Bo w Warszawie się ludzie na ładnych psach nie znają ;)
Ciocie - wszystkieście na zimę cieplutko ubrane? Bo jeśli nie, to zapraszam do zajrzenia: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236335-Ciepłe-okrycia-i-inne-fatałaszki-na-KWB-i-moje-tymczasy-do-14-XII-21-00?p=20030773#top[/URL][/QUOTE]

Oj tam, znają, bo pani, ta z wczorajszego mejla, z Warszawy :)
Ma sie zastanowić, bo chce obejrzeć sunię przed adopcją, a tu znów 100 km (ale kusiłam ciastem i obiadem :) )

Posted

Już mam ochotę wracać do domu i poczekać na nowego lokatora - zawsze ten niepokój, jaki to będzie psiak, czy goni koty, czy wyje w zamknieciu, czy ma apetyt,, czy posłuszny.........

Posted

[quote name='malagos']Już mam ochotę wracać do domu i poczekać na nowego lokatora - zawsze ten niepokój, jaki to będzie psiak, czy goni koty, czy wyje w zamknieciu, czy ma apetyt,, czy posłuszny.........[/QUOTE]
Będzie nowy psiak?:)
Za Grosię trzymam kciuki:)

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236017-)-SUPERAŚNE-)-Majtki-dla-TZ-a-dla-PAŃ-i-dziweczynek-do-1XII-na-długi-w-lecznicy[/URL]
Malagos czy nadal szuksz kota w typie Diuny Wegielkowej ?
Wydaje mi się że ten kociak z prawej jest puchaty .

Posted

Jest! Złapana, wtranżolona do samochodu i przywieziona do nas. Gdybym liczyła na tego pana Romana, to pewnie kolejny miesiąc by minął. Pomogła ją złapać ta kobieta, co sunię dokarmiała. Głaskała ja po główce, Tomek założył obróżkę ze smyczą, wspólnymi siłami wnieśliśmy do samochodu an tylne siedzenie. Gapiów było z pół naszej wsi :)
Jutro jakieś zdjecia, na razie bida siedzi w kojcu, za budą..........

Posted

[quote name='jaanka'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236017-)-SUPERAŚNE-)-Majtki-dla-TZ-a-dla-PAŃ-i-dziweczynek-do-1XII-na-długi-w-lecznicy[/URL]
Malagos czy nadal szuksz kota w typie Diuny Wegielkowej ?
Wydaje mi się że ten kociak z prawej jest puchaty .[/QUOTE]

kota szukamy, ale to ponoc dziczki a szukamy dla niedoświadczonej osóbki chodzącej łagodnosći :)

Posted

Miałam trzy dzikie kociaki z różnych źródeł i wszystkie przylepki i momentalnie kuwetkowe .
W sumie ważne są tylko siatki w oknach żeby nieszczęścia nie było ale to przy każdym kocie .
A uroda odpowiednia ?

Posted

[quote name='malagos']Jest! Złapana, wtranżolona do samochodu i przywieziona do nas. Gdybym liczyła na tego pana Romana, to pewnie kolejny miesiąc by minął. Pomogła ją złapać ta kobieta, co sunię dokarmiała. Głaskała ja po główce, Tomek założył obróżkę ze smyczą, wspólnymi siłami wnieśliśmy do samochodu an tylne siedzenie. Gapiów było z pół naszej wsi :)
Jutro jakieś zdjecia, na razie bida siedzi w kojcu, za budą..........[/QUOTE]
Wspaniale, kolejna bida uratowana:)

Posted

Tak sobie siedziałyśmy z Grosią oglądając serial - Grosia spała z łapami w górze, z głową na moich kolanach, ufna, bezpieczna, najedzona..... a jeszcze 2 tygodnie temu leżała na tej kupce liści pod sklepem.
a teraz ta kudłaczka, na razie śmierdząca i wystraszona - kiedy ona tak się przytuli do mnie na kanapie?

Posted

[quote name='jaanka']Miałam trzy dzikie kociaki z różnych źródeł i wszystkie przylepki i momentalnie kuwetkowe .
W sumie ważne są tylko siatki w oknach żeby nieszczęścia nie było ale to przy każdym kocie .
A uroda odpowiednia ?[/QUOTE]

Chodzi o kota poważnego, żadnego wieszania się na firankach :)

Posted

[quote name='malagos']a teraz ta kudłaczka, na razie śmierdząca i wystraszona - kiedy ona tak się przytuli do mnie na kanapie?[/QUOTE]
Myślę, że szybciej niż Ci się to wydaje Małgosiu :)

Posted

[quote name='malagos']Chodzi o kota poważnego, żadnego wieszania się na firankach :)[/QUOTE]
To znaczy chcecie dorosłego ?
Mam kotkę czternastolatkę . Nadal lata po suficie i wspina się po framugach okien :cool3:
A firanki konieczne ? Może roletki ? ;)

Posted

Założyłam jej watek

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236419-Cudna-czarno-bia%C5%82a-sunia-nareszcie-z%C5%82apana!?p=20038787#post20038787[/url]

Tak, pani sekretarz dziś pomagała nam ją łapać :) Będzie odrobaczona i odpchlona na koszt gminy, oraz sterylizowana. Jejku, a myślałam że jak to pies, to mnie ominie znów ta Ostrołęka, kaftaniki, pobyt w kuchni, cierpiące oczy ... Nie ma rady, znów się trzeba zmierzyć z faktami.
:)

Posted

[quote name='malagos']
Jejku, a myślałam że jak to pies, to mnie ominie znów ta Ostrołęka, kaftaniki, pobyt w kuchni, cierpiące oczy ... Nie ma rady, znów się trzeba zmierzyć z faktami.
:)[/QUOTE]
Taki już Twój żywot Malagosku :diabloti:

Posted

Malagossy, muszę przyjechać do Was i nauczyć się bezproblemowo łapać psy. U nas zawsze to łapanie skomplikowane jest.
Jak nie sedalin to inne "wnyki", czyli budy styropianowe, klatki pułapki...
Wy to chyba jakieś gusła odprawiacie, czy co?