Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Morus też (jak Puszek) zbojkotował michę, a takie dobre jedzonko wczoraj było:shake: , chyba muszą go dokarmiać z kuchni Domu Opieki. I on się chyba zaczyna zadamawiać na tyłach budynków, wczoraj nawet obszczekiwał intruzów: mnie i psiaka który przyleciał jak michę poczuł. Morus michy nie chciał więc zostawiłam tej głodnej bidzie, która podobno ma dom:angryy: .

• Replies 311
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kamkam napisał(a):
Morus też (jak Puszek) zbojkotował michę, a takie dobre jedzonko wczoraj było:shake: , chyba muszą go dokarmiać z kuchni Domu Opieki. I on się chyba zaczyna zadamawiać na tyłach budynków, wczoraj nawet obszczekiwał intruzów: mnie i psiaka który przyleciał jak michę poczuł. Morus michy nie chciał więc zostawiłam tej głodnej bidzie, która podobno ma dom:angryy: .

Kamkam Dokarmiają go i z DPS ludzie i podobno kobieta z naprzeciwka, Ty (czyli Pani inspektor z TOZ-u:evil_lol: ), my ostatnio prawie codziennie i .... "pewna pani doktor z takim chłopem, co to psy z ulicy zabierajo, ale nie wzieła, bo łona na łapy mu patrzała i mówiła, że chyba młody to łon nie jest " (to cytat, który nas dzisiaj rozłożył na łopatki po prostu i właściwie nie wiem, czy się śmiać czy płakać :crazyeye: - miejscowi będą wiedzieć dlaczego, o mnie doktor "ludzie gadajo") W tym mieście to naprawdę podrapaćsię nie mozna, żeby sobie historyjki nie dopowiedzieli!

A tak poważnie martwi mnie to, bo odkąd Morusa widziałam pierwszy raz, to wygląda coraz gorzej! Zapadnięte boki mimo żywienia :-(

Mimo wszystko postanowiliśmy dzisiaj, mimo ogromnemu sprzeciwowi psa, zaszczepić go, bo jego stan ogólny pozwalał na to. Równocześnie Morus został odpchlony i "odkleszczony" A to ostatnie było mu bardzo potrzebne! Wyciągnęliśmy z niego dzisiaj mnóstwo kleszczy Jeden był największym kleszczem jakiego widziałam - centymetr średnicy to minimum :crazyeye: :crazyeye:

Dzisiaj Morusek pokazał również swoje drugie oblicze Nie był bardzo agresywny, ale zęby pokazywał i to ostro. Nie podobało mu się badanie i szczepienie!
Ale jak już zęby pokazał w całej rozpiętości, to się okazało, ze on starszy jest niż przypuszczaliśmy! Może mieć nawet ok. 7- 8 lat lub więcej! Ciężko go było dzisiaj namóić na pokazanie zębów na spokojnie!
Guz na głowie jest zaschnięty i już się nie babrze Przy okazji karmienia mamy mu podawać maść, ale raczej nie obędzie się bez usunięcia operacyjnego!

Posted

No to niezłą plamę dałam z tą oceną wieku:oops: , ale uprzedzałam, że znawca ze mnie żaden. Ale on naprawdę ma ladniejsze zęby od mojej suki:diabloti: , no to może mojej ktoś nakłamał w książeczce:cool3: .

Posted

Kamkam napisał(a):
No to niezłą plamę dałam z tą oceną wieku:oops: , ale uprzedzałam, że znawca ze mnie żaden. Ale on naprawdę ma ladniejsze zęby od mojej suki:diabloti: , no to może mojej ktoś nakłamał w książeczce:cool3: .

Kamkam Nie przejmuj się! Ja do końca nie jestem przekonana ile on ma naprawdę lat ! Zęby widzieliśmy we trójkę razem z wetem, ale to były zęby pokazywane przeciw wetowi .... (swoją drogą to daliśmy wetowi - orzech do zgryzienia - pies chyba go znał, bo tylko na jego wejście od razu zareagował pokazywaniem ząbeczków, czego nigdy nie robił, a zdoświadczenia wiem, ze na tego weta, psy nigdy nie reagują agresją ma "dzień dobry" - nawet moja Dzika się go nie czepia, a ona ma we krwi czepianie się wszystkich mężczyzn tak po prostu z założenia, dopóki czegoś On od niej nie chce !)
Jego uzębienie naprawdę nie trzyma sie kupy Każde zęby są w innym stanie, część poczerniałych ....

Posted

Majaa

pies chyba go znał,
a wet go nie kojarzy? Fakt, że masa psów się peze niego przewinęła, ale to przecież nie jest pies pospolity?

Posted

[quote name='Majaa']No pewnie ! Startujmy ! Nie ma na co czekać !

No to startujemy :cool3:
Oto tekst na Allegro i inne, różnego typu ogłoszenia :

Dla większości jest tylko brudnym kundlem żerującym na śmietnikach, straszącym dzieci! Kimś kto nie jest wart uwagi czy zainteresowania! Przecież jest tylko jednym z wielu bezdomnych psów, które mijasz codziennie na ulicy! Nie zasługuje na dom, nie zasłużył na miłość, nie zasłużył na nic! Ale czy aby na pewno?
Dla niego jesteś kimś wyjątkowym, nawet pomimo tego, że tak usilnie strasz się go nie zauważyć! Dla niego jesteś szansą na godne życie, możliwe, że jesteś zbawianiem!
Nic nie szkodzi, że go nie dostrzegasz ,wystarczy, że on dostrzegł ciebie! Jesteś nieświadomy tego ,że to właśnie ty zapaliłeś lampkę nadziei bezdomnego psa! Przechodząc obok prześwietlają cię pewne oczy w których dostrzec można pragnienie miłości, akceptacji i zrozumienia! Ale ty odchodzisz, zdeptałeś coś co być może trzyma go przy życiu, coś wyjątkowego, żyjącego w wyjątkowym psie!
Przez ramię widzisz wbity w ziemię wzrok ,podkulony ogon a czasem mógłbyś przysiąc, że widziałeś jedną, małą, psią łzę, która krążąc po psim pysku spadła, bezlitośnie wsiąkając w ziemię, tam gdzie swe miejsce znalazło wiele łez stworzonych przez psy z sercem, które upadło!
Wracając już go nie ujrzysz, nie ma, znikł między blokami, przecież trzeba znaleźć nocleg na tyle bezpieczny aby pozwolił ujrzeć wschód słońca następnego dnia!
Jutro będzie znów czuwał na swoim posterunku, jutro znów poczujesz czyjś wzrok na swoich plecach, ale czy starczy ci odwagi pozwolić, aby uronił kolejną łzę?
Kiedyś kochał bardzo ,prawdziwą , szczerą miłością jednak źle ulokował swą miłość, niestety dla Morusa los nie był łaskawy! Pytasz dlaczego? Czy człowiek, który zawiązał łapy psu, aby nie mógł za nim biec zasługuje na miłość jakąkolwiek ?Czy zasłużył sobie na miłość tego psa? Ech....tylko kto wytłumaczy Morusowi, że nie! On dalej wierzy!
Nie ma na co czekać, przeczytaj, spójrz na zdjęcia...wierzę, że właśnie ocaliłeś jedno z tysięcy psich istnień, które człowiek skazał na los bezdomnego psa...

Posted

Gamba ! :loveu: :loveu: :loveu: Jesteś jednym z niewielu ludzi, którzy potrafią mnie doprowadzić do łez ! ;)
Gratulacje jak zawsze za tekst ! :loveu: :loveu: :loveu:
Ode mnie prywatnie masz za to jedną świnkę ;)

Posted

Maja to ja prywatnie tobie dam jedną za te wszystkie ocalone psy ;) !No to już są dwie świnki :cool3: Kto da trzecią?

Majaa napisał(a):
Morus jest już na allegro !

Oraz na:

*Alegratka
*eOferty
*Animalia
*Autogiełda
*Bono-polska
*Darmowe-ogłoszenia
*Pineska
*Giełda.bai
*Gielda ogłoszeń
*Kupię psa
*Zwierzęta.pilne.net
;)

Posted

Gamba napisał(a):
Maja to ja prywatnie tobie dam jedną za te wszystkie ocalone psy ;) !No to już są dwie świnki :cool3: Kto da trzecią?

Gamba W ten sposób nim dojedziemy tam, gdzie dojechać mamy ;), to my całe stado świnek mieć będziemy :evil_lol:

Posted

Majaa napisał(a):
Gamba W ten sposób nim dojedziemy tam, gdzie dojechać mamy ;), to my całe stado świnek mieć będziemy :evil_lol:

Czyli co? Świnki na owce zamieniamy? :cool3:

Posted

Gamba napisał(a):
Czyli co? Świnki na owce zamieniamy? :cool3:

Hmmm.... Póki mamy sztuk dwie to podzielmy się równo Dla Ciebie świnka, dla mnie owieczka i budujemy stadko .... A o transporcie pomyślimy ..... co to dla nas - jakiś samolocik się wynajmnie, ziwerzątka polecą i będzie posprzątane ;)

Posted

Sliczny tekst, czy moge go zerznac i na moje strony wlozyc?
A o co chodzi ze swinkami i owieczkami? Czy tez szukacie dla nich domow?:crazyeye: :evil_lol: Bo czegos nie rozumiem, i jakim samolotem je bedziecie przewozic?:evil_lol:

Posted

pajunia napisał(a):
A o co chodzi ze swinkami i owieczkami? Czy tez szukacie dla nich domow?:crazyeye: :evil_lol: Bo czegos nie rozumiem, i jakim samolotem je bedziecie przewozic?:evil_lol:

Bardzo przepraszamy, ale jakoś tak nasze "nocne Polaków rozmowy z Gambą" się wyrwały do forum publicznego !:oops: :oops: :oops:
No tak to jest z tym bluesem o 4 nad ranem ;)
A tak serio już niedługo będziemy szukać domów dla malutkich kózek ! Inaczej trafią na rzeź ..... A każda z nich ma imię .... jest wychuchana i wypieszczona przez właściciela! Szczegóły za 1,5 tygodnia !